• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi düşük sperm ve kürler ile ilgili bilgilerimizi paylaşalım....

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
canım ben dong quai kullanmadım. sadece kullanıldığını okudum ve sanırım sana da söyledim. amerikada yumurta üretimi için çok tavsiye ediyorlar.
kendim folic asit, omega, l-arginine, arı sütü, yeşil çay kullandım.

canım ekstradan birşey kullandınmı senn bu l argininie link felan varsa atabilirmisin bir bakayım ..

ben hayit suyu iciyorum ama dusuk yaptiriyormus diye duydum acaba siz ne zaman nasil kullandiniz

Ben az kullandim 10 gun falan geceleri acayip akinti seklinde su geliyordu hep acaba altima mi kacirdim diyordum ama benim gibi olanlar olmus burda. Kin normalde akinti koku nedir hic bilmem. Hemen arkasindan sogan kuru yaptim. Ben dusuk tehlikesini cifdiye almadim cunku zaten dogal olmuyordu

ok tatlım hemen bugünnn başlıyorummm bak bunlaraa:)))
l argin şu erkeklerinde kulllandığı değilmi nerden aldınız bunlarıı birde dhea25 ondanda alayım ama netten alsam olurmu acaba
l argine vücutta kıllanma yaıyormuu:17::17:sanki öyle duymuştumm
omega 3 başlıyorumm
folic aside başlıyorum
günde 1 yeşil cay
vee birde aslanpencesi cayı
ve bol meyveee:))))))))

bu ay ne olursa olsun gidimm o tüp bebek doktoruyla görüşeyimm bakalım muayene ederr belki tahlil felan yaparr..canımm b 12 cokmu kilo yapıyorr acabaa ben kan ilacı kullandım nerdeyse 5 kilo aldımm :((

Bende hic kilo yapmadi. Bunlari ben hep netten siparis ettim. Gnc den l-arginineyi bulabilirsinn. Evet erkeklerin de kullandigi arginine. Arisutu nu soylemeyi unuttum yumurta kalitesi uzerinde etkisi ispatlanmis diger alternatif de bu. Ben kapsul olarak aru sutu propolis kirmizi ginseng kombinini kullandim. Sen dayanabilirsen bala karistirip arisutunu kullan o daha iyi.

kaç folikül çıktığını bilmiyorum canım kağıda da hiçbişey yazmamışlar fsh ım bakıldı 2,78 çıktı normal değerler arasında mı bilmiyorum ama bi de benim prolaktin sınırda 29 çıkıyor hep omega alsam mı diye düşünüyorum günlük vitamin kullanıyorum zaten folic asit kullanıyorum zaten yaklaşık 10aydır ama omega vs kullanmama gerek var mı ekstra onu bilemedim kullandığım vitaminde omega yok çünkü ben 29yaşındayım bu arada gerçi dr. gerekli görürse verir sanırım dimi bi de yarın şu amh sonucumu alayım ona göre içerim olmazsa:34:

canım bu kadar düşük fsh pco'nun belirtisi. senin zaten aşırı yumurta üretimin var, yumurta artırıcı şeyler içme. ama sağlık için elbette omega kullanabilirsin. her yaşta her dönemde faydalı bir takviye.

ben hayit suyu iciyorum ama dusuk yaptiriyormus diye duydum acaba siz ne zaman nasil kullandiniz

Ben az kullandim 10 gun falan geceleri acayip akinti seklinde su geliyordu hep acaba altima mi kacirdim diyordum ama benim gibi olanlar olmus burda. Kin normalde akinti koku nedir hic bilmem. Hemen arkasindan sogan kuru yaptim. Ben dusuk tehlikesini cifdiye almadim cunku zaten dogal olmuyordu
bende sogan kurunu yapcam denemekte fayda var gibi geliyor her ihtimalde bu kistin geri donusu var sonucta ama suan incir kurunu yapiyorum o bitsin buna baslicam saok canim

canım bu kadar düşük fsh pco'nun belirtisi. senin zaten aşırı yumurta üretimin var, yumurta artırıcı şeyler içme. ama sağlık için elbette omega kullanabilirsin. her yaşta her dönemde faydalı bir takviye.

hadi yaa korktum şimdi bak o kadar dr. gezdim hiçbiri böyle bir yorum yapmadı nasıl dr. bunlar yaaa
amh sonucumda 3,23 çıktı eşiminkide önerdiğin usule göre gittik 4milyon çıktı canımcım tüpe uygunmuşuz haftaya gidip dosya açtıracağım Allahın izniyle:34:

iyi hafta sonları kızlr nasılsınız?
bebişler nasıllllll

teşekkürler canım sanada iyi haftalar. tatlım benim sancılarım var bu aralar bilmiyorum olması normal mi? hele öksürünce geberiyorum resmen :50: dualarınıda bekliyorum inş. eşim iyileşirde evime tekrar giderim çooooook özledim eşimi evimi...

hadi yaa korktum şimdi bak o kadar dr. gezdim hiçbiri böyle bir yorum yapmadı nasıl dr. bunlar yaaa
amh sonucumda 3,23 çıktı eşiminkide önerdiğin usule göre gittik 4milyon çıktı canımcım tüpe uygunmuşuz haftaya gidip dosya açtıracağım Allahın izniyle:34:
demezler canım. tüpe kadar ses etmezler. amh sonucundan da anlaşılıyor zaten. senin rezerv sorunun değil tam aksine fazla yumurtan var. korkacak bir şey de yok. sadece tüpte seni daha düşük dozla tedavi edecekler. direkt tüp kararı çıkmasına çok sevindim. dediğin gibi nisanda başlarsın tedaviye. hatta martı da ucu ucuna kaçırcan sanırım.

Son düzenleme:

canım çok sevindim rapor çıkarabiliyor olmana. tüm tetkikleri tamamladınız sanırım. 1 haftayı bulmaz tahminimce raporun çıkması. şimdi senden ''hamileliği devam ettirmeye engel bir durum yoktur'' raporu isterler büyük bir ihtimalle. zeytinburnu avrasya hastanesinden uygun fiyata alabilrisin bunu da. amh değerin de gayet güzelmiş canım.. inşallah sen de güzel haberlerini vereceksin buradan...

teşekkürler canım sanada iyi haftalar. Tatlım benim sancılarım var bu aralar bilmiyorum olması normal mi? Hele öksürünce geberiyorum resmen :50: Dualarınıda bekliyorum inş. Eşim iyileşirde evime tekrar giderim çooooook özledim eşimi evimi...

inan ki aklımdasın canımm allah yardımcın olsun inşş tez vakitte bu zorlu günleri atlatırsın umarım ..bebişler nasıl gittinmi doktora şimdi senin kaç haftalık oldu cnm

canım çok sevindim rapor çıkarabiliyor olmana. tüm tetkikleri tamamladınız sanırım. 1 haftayı bulmaz tahminimce raporun çıkması. şimdi senden ''hamileliği devam ettirmeye engel bir durum yoktur'' raporu isterler büyük bir ihtimalle. zeytinburnu avrasya hastanesinden uygun fiyata alabilrisin bunu da. amh değerin de gayet güzelmiş canım.. inşallah sen de güzel haberlerini vereceksin buradan...

canım semiha şakirde dahiliye, genel cerrah ve psikiyatrist yok mu? neden dışarı gidip rapor alıyorsunuz ki? bu doktorlar genel sağlık raporu diye bir kağıt var imzaladı mı yetiyor zaten. ben dışarı gitmemiştim. raporu çıkardığım devlet hastanesinde imzalatmıştım hepsini.

inan ki aklımdasın canımm allah yardımcın olsun inşş tez vakitte bu zorlu günleri atlatırsın umarım ..bebişler nasıl gittinmi doktora şimdi senin kaç haftalık oldu cnm
allah razı olsun canım . inş geçer bu zor zamanlar, 2 ci ayımı dolduruyorum işte. 10 gün sonra gidecem canım. sen ne yaptın tüp bebeği...

Cnm naptın merak ediyorum naptın bebek nasıl eşin nasılll

iyiym canım. bebişler iyi şuan. 10 gün sonra gidecem nasıllar diye. eşim de iyi sürekli çıkmak istiyor. yalnız çok sıkıntılı bir durumum var kayın validemin karsısındaki ev kiralık ev büyük. kadın buraya taşınmamızı ve kendisine yakın olmamızı gözü önünde bulunmamızı istiyor anlamadım bende. eşim krize girerse en azından yanımızda olsun diyor. çocuklar doğar benim gelip bakmam kolay olur diyor ama bilmiyorum çok kararsızım. eşimde istiyor eski mahallesi olduğu için ve ev büyük olduğu için. acaba bu kayın validenin gözü önünde bulunmamız ve eşimin ona yakınlığı daha fazla artarmı? bu bana iileride çok zor olurmu? çocukların eğitiminde sıkıntı olur mu? siz normal kira parasını verin ben üstünü kapatırım diyor. çok kafam karışık... ne yapacağımı bilmiyorum ynz. eşim zaten sıkıntılı bir rahatsızlığı var ama onunlada cedelleşmek istemiyorum. kayın validem iyi ama çok hayatımıza hükmetme ve sürekli aşırı gidip gelme gibi huyları var bu beni sıkar mı acaba çoooook kafam karışık. ahhh birde eşim iyileşse de çıksa yaaa en azından ben kurtulurdum bu sıkıntılı hallerden :50::50:hiç bana sormuyor taşınmak istermisin diye kendi karar veriyor kendi beğeniyor kendi ev sahibi ile konuşuyor :) benimde eşimin yanına gitmeme ramak kaldı....

iyiym canım. bebişler iyi şuan. 10 gün sonra gidecem nasıllar diye. eşim de iyi sürekli çıkmak istiyor. yalnız çok sıkıntılı bir durumum var kayın validemin karsısındaki ev kiralık ev büyük. kadın buraya taşınmamızı ve kendisine yakın olmamızı gözü önünde bulunmamızı istiyor anlamadım bende. eşim krize girerse en azından yanımızda olsun diyor. çocuklar doğar benim gelip bakmam kolay olur diyor ama bilmiyorum çok kararsızım. eşimde istiyor eski mahallesi olduğu için ve ev büyük olduğu için. acaba bu kayın validenin gözü önünde bulunmamız ve eşimin ona yakınlığı daha fazla artarmı? bu bana iileride çok zor olurmu? çocukların eğitiminde sıkıntı olur mu? siz normal kira parasını verin ben üstünü kapatırım diyor. çok kafam karışık... ne yapacağımı bilmiyorum ynz. eşim zaten sıkıntılı bir rahatsızlığı var ama onunlada cedelleşmek istemiyorum. kayın validem iyi ama çok hayatımıza hükmetme ve sürekli aşırı gidip gelme gibi huyları var bu beni sıkar mı acaba çoooook kafam karışık. ahhh birde eşim iyileşse de çıksa yaaa en azından ben kurtulurdum bu sıkıntılı hallerden :50::50:hiç bana sormuyor taşınmak istermisin diye kendi karar veriyor kendi beğeniyor kendi ev sahibi ile konuşuyor :) benimde eşimin yanına gitmeme ramak kaldı....

Yaa cnm gelsin ne var bunda sana faydası olur tabii karışmak bana düşmez de ben Balıkesir'e taşındım ve evimin en alt katını sırf kayınpeder gelsin diye bağımsız bir ev haline getirdim hatta çok lüx bile oldu valla. Ben çok isterim gelip kalsınlar sürekli görüşelim gidip gelelim falan diye bu çok güzel ve bizim örf ve adetlerimize de uygun bi yaşam stili. Ayrıca hergün komşum gelsin arkadaşım gelsin istemem hoşlanmam ama eşimin ya da kendi ailemin bireylerini misafir etmeyi çok arzularım.

Yarın bebekler doğduğunda tek başına en az iki bebeğe bakmak çok zor olacak ben şimdiden tek bebek için ayrı yardımcı bayan bakıyorum yabancı dili de olsun ki aynı zamanda dil de öğretsin diyorum tabii kayınvalidem sağ olsaydı canla başla onunla yakın olmak isterdim onun da torunu olacağı için ennnnn iyi bakıcıdan daha iyi bakar düşüncesiyle. Hiç takılma ve şükret bu fırsatı değerlendir derim.

Yaa cnm gelsin ne var bunda sana faydası olur tabii karışmak bana düşmez de ben Balıkesir'e taşındım ve evimin en alt katını sırf kayınpeder gelsin diye bağımsız bir ev haline getirdim hatta çok lüx bile oldu valla. Ben çok isterim gelip kalsınlar sürekli görüşelim gidip gelelim falan diye bu çok güzel ve bizim örf ve adetlerimize de uygun bi yaşam stili. Ayrıca hergün komşum gelsin arkadaşım gelsin istemem hoşlanmam ama eşimin ya da kendi ailemin bireylerini misafir etmeyi çok arzularım.

Yarın bebekler doğduğunda tek başına en az iki bebeğe bakmak çok zor olacak ben şimdiden tek bebek için ayrı yardımcı bayan bakıyorum yabancı dili de olsun ki aynı zamanda dil de öğretsin diyorum tabii kayınvalidem sağ olsaydı canla başla onunla yakın olmak isterdim onun da torunu olacağı için ennnnn iyi bakıcıdan daha iyi bakar düşüncesiyle. Hiç takılma ve şükret bu fırsatı değerlendir derim. Bu arada sen Antep'te mi yaşıyorsun

canım ben de ynz gibi olumlu görüyorum. kayınvalidenle bugüne kadar ki ilişkini bilemem, ama aslında iyi düşünmüş.eşinle sorumluluğunu paylaşır,sana destek olur, ileride doğum yapınca da 2 çocuğun bakımı çok çok zor sana yardım eder. benim bir kayın validem vardır, bırak yardımı dokunsun ancak yük olur. bugüne kadar ağzından 1 kere olsun sen doğurunca yardımcı olurum çıkmadı. hatta hatta bebeği 3-5 saat bırakmaya bile ben bakamam diyor. yani hakikaten isterdim, keşke seninki gibi yardım teklif etse. bir de şimdi sana çok gelir giderse diye endişe veriyor ama bir doğum yap inan çok gelsin gitsin isteyeceksin çünkü benim kuzenimin de ikizleri var en az 1-2 sene katiyen tek kişi bakmak mümkün olmuyor. bir keresinde 1 hafta duş yapamamış hala anlatır. kendi annesine olsun, kayın validesine olsun ne olur gelin kalın diye yalvarıyordu. seninki hem yakında olcak hem de kendi kapısı evi ayrı olcak ki bence en iyisi. çok ilerisini, çocukların eğitim dönemini falan da şimdiden boşuna düşünme. evi sonuçta kökünden almıyorsunuz, kira girceksiniz, gün gelip sana rahatsızlık verirse tutarsın başka ev çıkarsın.

canım ben de ynz gibi olumlu görüyorum. kayınvalidenle bugüne kadar ki ilişkini bilemem, ama aslında iyi düşünmüş.eşinle sorumluluğunu paylaşır,sana destek olur, ileride doğum yapınca da 2 çocuğun bakımı çok çok zor sana yardım eder. benim bir kayın validem vardır, bırak yardımı dokunsun ancak yük olur. bugüne kadar ağzından 1 kere olsun sen doğurunca yardımcı olurum çıkmadı. hatta hatta bebeği 3-5 saat bırakmaya bile ben bakamam diyor. yani hakikaten isterdim, keşke seninki gibi yardım teklif etse. bir de şimdi sana çok gelir giderse diye endişe veriyor ama bir doğum yap inan çok gelsin gitsin isteyeceksin çünkü benim kuzenimin de ikizleri var en az 1-2 sene katiyen tek kişi bakmak mümkün olmuyor. bir keresinde 1 hafta duş yapamamış hala anlatır. kendi annesine olsun, kayın validesine olsun ne olur gelin kalın diye yalvarıyordu. seninki hem yakında olcak hem de kendi kapısı evi ayrı olcak ki bence en iyisi. çok ilerisini, çocukların eğitim dönemini falan da şimdiden boşuna düşünme. evi sonuçta kökünden almıyorsunuz, kira girceksiniz, gün gelip sana rahatsızlık verirse tutarsın başka ev çıkarsın.

Yarın bebekler doğduğunda tek başına en az iki bebeğe bakmak çok zor olacak ben şimdiden tek bebek için ayrı yardımcı bayan bakıyorum yabancı dili de olsun ki aynı zamanda dil de öğretsin diyorum tabii kayınvalidem sağ olsaydı canla başla onunla yakın olmak isterdim onun da torunu olacağı için ennnnn iyi bakıcıdan daha iyi bakar düşüncesiyle. Hiç takılma ve şükret bu fırsatı değerlendir derim. Bu arada sen Antep'te mi yaşıyorsun

bilmiyorum canlar... kayın validem simdiden plan yaptı bütün doğum masrafları ve doğumda yanımda olacağı hatta kendi arkadaşı kadın doğum onuda kendi ayarladı. kayın validem çalışıyor ve bana yakın olun geceleri ben gelirim yardıma diyor.

yalnız benim sıkıntım çok fazla eşimle haşır neşir olduğu için ( ben anne ile oğul arasına karışmam) yani haftada 4 gün rahat buluşurlar ve eşim beni yeri geldimi çok ihmal eder. gündüz annesine gider gece 11 e kadar kalr yemeğe yalnız giderler ama oğlum evde bir karın var git demez her hafta da 4 gün böyle oluyor ama hayırlısı. ben sadece evi yönetmesinden korkuyorum. eşimin maaşını aldı mesala iyi niyetinden hemen borçları kapatmaya çalıştı ya ama harçlığa ihtiyacam vardı zarzor 50 tl aldım düşün yani. yoksa ben de borçları vermeyi kapatmasını bilmiyormuyum. söylediğimde hemen kırılıyor:) o ayrı bir sıkıntı işte... ama eşimle cedelleşmek istemiyorum. hastalığı zaten tekrar edenlerdenmiş.ve çocuk oluncada zor olur diyip alttan almak gerek diyorum ama allah en güzelini hayırlısını versin inş. dua edin canlar. bu arada ylz ben adanada oturuyorum canım....

Back