• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi düşük sperm ve kürler ile ilgili bilgilerimizi paylaşalım....

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
canım ben de mide bulantısından aylardır helak oldum. 4. aydayım hala geçmedi. ilk zamanlar zencefil kurusu yiyordum. o biraz biraz kesiyordu. sonra o da işe yaramaz oldu. burada söylüyorum 4 aydır midemde tutabildiğim yegane şeyler peynir, ekmek, tost, simit. benim doktorum da sabahları gözünü açınca biraz kraker ye falan demişti. gidip galeta karakerlerden aldım, ama onları da kusuyordum. en iyisi sabah gözünü açar açmaz 1 tane tost yapıp yiyeceksin. kızarmış ekmek olması sebebiyle yine en iyi o toparlıyor mideyi. öğlenleri muhakkak 1 dilim kızarmış ekmekle az yağlı bir çorba içmeye bak. (kabızlık da olacak zamanla, iyi geliyor) bir de sabah bulantısı derler ya, alakası yok. sabah, öğlen, akşam her saat geliyor. daha dün akşam azıcık makarna ve köfte yedim sonra bütün gece tuvalette kustum. bir çok yiyecekten de tiksinmeye hazırlıklı ol. çok çok sevdiğim balığı görecek gözüm yok. keza tavuk da yiyemiyorum. şekerli şeylerden 1 tek lokma alayım kusuyorum. sebzeleri daha yeni yeni yemeye başladım. ynz'nin dediği gibi ben de deterjan, kolonya, parfüm kokularına dayanamıyorum. evde duru suyla paspas yapıyorum. çamaşır makinasından çamaşırları eşim çıkartıp seriyor. geçende ziyarete gittiğimde kayın validem bir parfüm sürmüş, hemen başım dönüp midem bulanmaya başladı, yeminle düşüp bayılıyordum.
benim doktorum çok bulantımın olduğu zamanlarda emedur ilaç almamın sakıncası olmadığını söyledi. hamilelere bir zararı yokmuş. o yüzden arada onu da içiyorum. senin de bilgin olsun. bir de b vitamini takviyesi al. o da daha katlanılabilir seviyelere indiriyor bulantıyı.

ayy kıyamam canım ya. bende aynı durumdayım korkuyorum çocukları vitaminsizlikten kaybetmekten yaa:50::50: yemek hiç yiyemiyorum 2 kilo vermişim işte. doktor mide bulantısı için sakız verdi onu kullanıyorum işte. dediğin gibi işte tost ve çorba iyi geliyor bana. kızartma, et ve pırasa görmek istemiyorum..:ssz::ssz:b vitamini için folik asit verdi onu kullanıyorum canım. ayy benimki senin gibi 4 ay sürse ne yaparım :9::9: allah yardımcımız olsun canım...

ayy kıyamam canım ya. bende aynı durumdayım korkuyorum çocukları vitaminsizlikten kaybetmekten yaa:50::50: yemek hiç yiyemiyorum 2 kilo vermişim işte. doktor mide bulantısı için sakız verdi onu kullanıyorum işte. dediğin gibi işte tost ve çorba iyi geliyor bana. kızartma, et ve pırasa görmek istemiyorum..:ssz::ssz:b vitamini için folik asit verdi onu kullanıyorum canım. ayy benimki senin gibi 4 ay sürse ne yaparım :9::9: allah yardımcımız olsun canım...

Korkma bebegin son 3 ay kaninda depoladigin vitaminle beslenio. Plasenta olana kadar yiyemedimlerime uzulme zaten yedigin etkilemez. Gunde 2sise soda ic hem rahatlatio hemde 10. Hafta itibariyle bebis icin gerekli. Yemek yemeyi ozlediiimmm yaaaa

ohh ohhh bebişlerler birlikde keyiflerde yerine geldi hadi hayırlısı benimde olur umarımmm bende paylaşabilirim bu güzel duyguyu:16::16::16:
kızlar kaan hoca bize mart nisan da tüpe gecelim demişti o zamana kadar tedavi demişti zaten eşimin fsh 1,5 den 20 ünde 3,58 çıkmış bu iyiye işaret :))şimdi ben o kadar sabırsızlanıyorumki bir türlüü sabredemiyorumm ...

burdaki tüp bebek merk bir hoca var ona mail attım herseyi açık açık yazdımm o da sagolsun tek tek cevaplamış adetin 2 günü gelin görüşelim belki tedaviye bile başlarız demişş:))))
şimdi ben kaan hocayı dinleyip 2 ay dahamı sabretsemm yoksaa hemencik başlasam mı ayy çok kararsızımm kızlar ne yapsammm heyecannn içerisindeyimm
bu ynz cnm özellikle transfere karşı olan korkumu anlattım sakinleştirici yaparızz demiş:)))bu sorunda kalktı ortadan yani

ynz canımm kısaca anlatsana tüpe kadar nasıl dikkat edimm kendime neler yapimmm:)))

şimdilik sadece kan ilacı kullanıyorum birde yeme içmeye dikkat ediyorum

kalitemi arttırmak için ne yapimmm vitamin olarak kür yapmayacam yoksa kist felan olur sonraa die
önerileriniz bekliyorum şekerlerimmm

ynz canımm kısaca anlatsana tüpe kadar nasıl dikkat edimm kendime neler yapimmm:)))

şimdilik sadece kan ilacı kullanıyorum birde yeme içmeye dikkat ediyorum

kalitemi arttırmak için ne yapimmm vitamin olarak kür yapmayacam yoksa kist felan olur sonraa die
önerileriniz bekliyorum şekerlerimmm

CNm bence en az 2ay sinra basla tedaviye cunku bu sure icinde kendini ozel bskim evresine cekmen gerekiyor. İmmo da bu konuda bilgilidir ama benim de sana bildigim ve yaptigim kadariyla( sonucunu da aldim folikul sayim kalitem hayli artmisti) oncelikle

Her adetin 2. 12. Gunleri arasinda cork otu bal tarcin kuru
-- sogan kuru( bu da rahimde gorunmeyen cok kucuk sumuksu yapidaki sivilardan tamamen arindirir ve embrio transferi sirasinda bu sumuksu yapi icinde olmayacagi icin rahime tutunabir, aksi halde bu sumuksu yapiya denk gelebilir embrio ve onunla birlikte akinti gibi disari atilir)sogan kurunun tup bebekte en onemli etkisi bunun yaninda onlarca guzel etkileri daha var.

-- folic asit
--b12(bu ikisinin bir arada olan tabletleri de var)
--omega 1000mg gunde 1-2 tane
--l-argin(cok onemli)
--dhea25(cok onemli)
--dong guai(ben kullanmadim ama immo kullandi benim dr um da hastalarina veriyo)
--hayit tohumu cayi(cok onemli tadi kotu bol limonlu icenilirsin)
-- civan percemi aslan pencesi vs. Karisim ttoz seklinde ve aktarlarda hazir ve daga bicok otla ogutulup karistirilmis kombin olarak satiliyor.
Ben bunlari kullandim ilk 2ay bi etki gorenedim ve 3.ay sayim ikiye katlamisti. Ayrica opudan tedaviye basliyacagin ay adetten opuya kadar taze nar suyu. Bunlari yap bebisin insallahh

sorma kızartma şeyler benim de kabusum. yeni hamileyken 1 kere 2-3 tek patates kızartması yiyip, 2,5 saat öğürmüştüm:)))) o gün bugündür yiyemiyorum.
canım yeterli beslenmiyorsan tek başına folic asit yeterli değil b12 de alman lazım. doktorum bana previt positive diye bir multi vitamin de önermişti dilersen onu da doktoruna bir sor. sen bir de ikize hamile olduğun için vücut rezervlerin çok hızlı tükenecektir, özellikle et, süt ürünleri, günde 2 porsiyon sebze ya da meyve (mesela 2 portakal, elma) yemen lazım. yiyemiyorsan vitamin iç derim.

CNm bence en az 2ay sinra basla tedaviye cunku bu sure icinde kendini ozel bskim evresine cekmen gerekiyor. İmmo da bu konuda bilgilidir ama benim de sana bildigim ve yaptigim kadariyla( sonucunu da aldim folikul sayim kalitem hayli artmisti) oncelikle

-- sogan kuru( bu da rahimde gorunmeyen cok kucuk sumuksu yapidaki sivilardan tamamen arindirir ve embrio transferi sirasinda bu sumuksu yapi icinde olmayacagi icin rahime tutunabir, aksi halde bu sumuksu yapiya denk gelebilir embrio ve onunla birlikte akinti gibi disari atilir)sogan kurunun tup bebekte en onemli etkisi bunun yaninda onlarca guzel etkileri daha var.

-- folic asit
--l-argin(cok onemli)
--dhea25(cok onemli)
--dong guai(ben kullanmadim ama immo kullandi benim dr um da hastalarina veriyo)
-- civan percemi aslan pencesi vs. Karisim ttoz seklinde ve aktarlarda hazir ve daga bicok otla ogutulup karistirilmis kombin olarak satiliyor.
Ben bunlari kullandim ilk 2ay bi etki gorenedim ve 3.ay sayim ikiye katlamisti. Ayrica opudan tedaviye basliyacagin ay adetten opuya kadar taze nar suyu. Bunlari yap bebisin insallahh
canım ben dong quai kullanmadım. sadece kullanıldığını okudum ve sanırım sana da söyledim. amerikada yumurta üretimi için çok tavsiye ediyorlar.
kendim folic asit, omega, l-arginine, arı sütü, yeşil çay kullandım.

cevabin icin tesekkur ederim ben ikinci gun basladim ama bu hayit yavas ve yumusak bir tedavi uyguluyor deniliyor en az alti ay icmek gerekiyormus bu arada gebelik dusunmemek mi gerekir ben kist aldirdim acaba bilmeden kullanmamakmi gerekir offff dipsiz ve karanlik bir kuyudayim sanki cikmak icin onumuze gelen herseye sariliyoruz

cevabin icin tesekkur ederim ben ikinci gun basladim ama bu hayit yavas ve yumusak bir tedavi uyguluyor deniliyor en az alti ay icmek gerekiyormus bu arada gebelik dusunmemek mi gerekir ben kist aldirdim acaba bilmeden kullanmamakmi gerekir offff dipsiz ve karanlik bir kuyudayim sanki cikmak icin onumuze gelen herseye sariliyoruz

canım sen kist aldırdım deyip duruyorsun ama ne kistiydi söylemedin. çikolata kisti mi, myommu? bu kadar çok yeni ameliyat geçirmişken öyle her şeyi de kullanma bence. bir de kaş yapayım derken göz çıkar. bir de senin rezerv sorunun mu var? çünkü hayıtı rezerv sorunlular içiyor.
bende yaşımdan dolayı rezerv sorunu vardı. hani öyle çok kötü bir durumum yoktu ama artık 20lerindeki gibi de yumurta üretmiyordum. burada hayıt kullananlardan bir gaz gidip ben de hayıt aldım. sonra internette bir okudum ki, hayıt epey güçlü bir ot. öyle yavaş yumuşak falan da değil. yüksek fsh ve yumurta rezerv sorunu olanlara hakikaten şifa olabiliyor ama normal fsh'n varsa gereksiz yere aşırı düşürebiliyor. adet dönemlerin kısalıp, kanaman çoğalabiliyor. yani mesela 20 günde bir çok şiddetli adet görebiliyorsun. ayrıca pco gibi fazla yumurta üretimine sebep olabiliyor. bunları okuyunca korkup olduğu gibi çöpe attım.
demem o ki öyle çok ciddi bir fsh ve rezerv sorunun yoksa güzel güzel omega 3 iç, yeşil çay iç zaten o yumurtalarına iyi gelir.

bence kistlerin en uyuzu cikolata kisti ismi guzel ama kendisi lanet bir kist hic bir tedaviye cevap vermiyor dogum kontrol hapi fayda etmiyor sogan suyu icenleere baktim herkese yaramis cikolata kisti olanlarinki aynen ya kalmis ya buyumus ameliyat oluyosun yeniden cikiyor yapisiklik yapiyo vs vs yumurtalarima falan daha hic bakmadilar alti ay dene olmazsa tedavi dedi eee olmazsa bendeki yapisiklik sebebiyle olmicak diye dusunuyorum yapisiklik varkende asilama tutmicak devlette malesef ne olursan ol hormanlari asilamalari dayamadan tup bebege izin vermiyo iki ayim gitti bu konulari soracak kimsem yok mecburen buralarda arastirma yapiyorum hayiti birakim ozaman ben saol canim

bide esimin spermlerinde problem cikarsa yikilirim bunun belirtisi varmi acaba benimkisi cok istekli degil mesela bu bir belirtimi yani ona haftada bir yetiyor bende oyle

Korkma bebegin son 3 ay kaninda depoladigin vitaminle beslenio. Plasenta olana kadar yiyemedimlerime uzulme zaten yedigin etkilemez. Gunde 2sise soda ic hem rahatlatio hemde 10. Hafta itibariyle bebis icin gerekli. Yemek yemeyi ozlediiimmm yaaaa
teşekkürler canım bilgin için. inş sodaiçerim madem rahatlatıyorsa. aynen bende yemek yemeği özledim :(((
ohh ohhh bebişlerler birlikde keyiflerde yerine geldi hadi hayırlısı benimde olur umarımmm bende paylaşabilirim bu güzel duyguyu:16::16::16:
kızlar kaan hoca bize mart nisan da tüpe gecelim demişti o zamana kadar tedavi demişti zaten eşimin fsh 1,5 den 20 ünde 3,58 çıkmış bu iyiye işaret :))şimdi ben o kadar sabırsızlanıyorumki bir türlüü sabredemiyorumm ...
burdaki tüp bebek merk bir hoca var ona mail attım herseyi açık açık yazdımm o da sagolsun tek tek cevaplamış adetin 2 günü gelin görüşelim belki tedaviye bile başlarız demişş:))))
şimdi ben kaan hocayı dinleyip 2 ay dahamı sabretsemm yoksaa hemencik başlasam mı ayy çok kararsızımm kızlar ne yapsammm heyecannn içerisindeyimm
bu ynz cnm özellikle transfere karşı olan korkumu anlattım sakinleştirici yaparızz demiş:)))bu sorunda kalktı ortadan yani
denizcim rabbim inş sanada tez zamanda nasip etsin bu duyguları. azim ve sabır ile mücadele et. unutma allah daima mücadele eden kulunun emeğini boşa çıkarmaz. rabbim gönlüne göre versin inş..
sorma kızartma şeyler benim de kabusum. yeni hamileyken 1 kere 2-3 tek patates kızartması yiyip, 2,5 saat öğürmüştüm:)))) o gün bugündür yiyemiyorum.
canım yeterli beslenmiyorsan tek başına folic asit yeterli değil b12 de alman lazım. doktorum bana previt positive diye bir multi vitamin de önermişti dilersen onu da doktoruna bir sor. sen bir de ikize hamile olduğun için vücut rezervlerin çok hızlı tükenecektir, özellikle et, süt ürünleri, günde 2 porsiyon sebze ya da meyve (mesela 2 portakal, elma) yemen lazım. yiyemiyorsan vitamin iç derim.

doktor bana başka ilaçlar verdi canım sana msj ile yollarım. sebze hiiç yiyemiyorum kuru bakliyatla idare ediyorum :(( doktor geçer dedi. meyve hep yiyorum olmaz eğer hazır meyva suyu içiyorum . bilgin için teşekkürler canım tavsiyen için...

canım ben dong quai kullanmadım. sadece kullanıldığını okudum ve sanırım sana da söyledim. amerikada yumurta üretimi için çok tavsiye ediyorlar.
kendim folic asit, omega, l-arginine, arı sütü, yeşil çay kullandım.

bende kullanmalı mıyım bunlardan acep ne önerirsin canım yarın amh ve eşimin test sonuçlarını alacağım inşallah bakalım güzel olacak herşey inşallahhh:16:

bide esimin spermlerinde problem cikarsa yikilirim bunun belirtisi varmi acaba benimkisi cok istekli degil mesela bu bir belirtimi yani ona haftada bir yetiyor bende oyle

cinsel istekle, sperm sayısının direkt hiç bir alakası yok. belirttiğin sıklık da gayet normal gibi.
devlette 6 ayı senin ameliyat sonrası nekahat dönemin olduğu için koymuşlardır. yani rahmin, yumurtalıkların ancak toparlanacaktır. endometrik çikolata kistinden ameliyat olduysan zaten bir süre hormonların da dengesiz olur ancak toparlanır. 6 ay sonra gidersin hormonlarına, folikül sayına falan baktırırsın, işte o zaman gerekiyorsa hayıt falan kullanırsın. aşılama mı, tüp mü karı koca durumunuz da değerlendirilir.

bende kullanmalı mıyım bunlardan acep ne önerirsin canım yarın amh ve eşimin test sonuçlarını alacağım inşallah bakalım güzel olacak herşey inşallahhh:16:

canım senin 2./3. gün ultrasonda kaç folikül çıktı?ayrıca fsh de baktılar mı o kaç? benim yaşım 37, yıllarca kendime ne kadar iyi bakarsam bakayım, fsh'm de artık 7-8 arası gezindiği için yumurta kalitem yükselsin diye bu kadar çok şey içtim. hakikaten de fshm de düştü,folikül sayım da çoğaldı. sen de kendi kendini değerlendir, gerekli görüyorsan iç. ama folic asiti her halükarda içmen gerekiyor.gebelikten 3 ay önce başlanması tavsiye ediliyor. sen de içmiyorsan hemen başla.

Son düzenleme:
vayy be sen bayaa bilgilisin ne sorsam cevap verdin kim bilir ne asamalardan gectin yorulmussundur ama ins mukafatin cok saglikli cok hayirli olur seni hic uzmez sende uzun seneler onun yaninda olursun canim cok tesekkur ederim ben tedavi icin beklememeyi dusunuyordum alti ay suan beklemeye karar verdim ne biliyim insan korkuyor birdaha cikacak diye neyse canim senin cok vaktini almiyim ben pc basinda kendine dikkat et arada gorusuruz ins :)

canım senin 2./3. gün ultrasonda kaç folikül çıktı?ayrıca fsh de baktılar mı o kaç? benim yaşım 37, yıllarca kendime ne kadar iyi bakarsam bakayım, fsh'm de artık 7-8 arası gezindiği için yumurta kalitem yükselsin diye bu kadar çok şey içtim. hakikaten de fshm de düştü,folikül sayım da çoğaldı. sen de kendi kendini değerlendir, gerekli görüyorsan iç. ama folic asiti her halükarda içmen gerekiyor.gebelikten 3 ay önce başlanması tavsiye ediliyor. sen de içmiyorsan hemen başla.

kaç folikül çıktığını bilmiyorum canım kağıda da hiçbişey yazmamışlar fsh ım bakıldı 2,78 çıktı normal değerler arasında mı bilmiyorum ama bi de benim prolaktin sınırda 29 çıkıyor hep omega alsam mı diye düşünüyorum günlük vitamin kullanıyorum zaten folic asit kullanıyorum zaten yaklaşık 10aydır ama omega vs kullanmama gerek var mı ekstra onu bilemedim kullandığım vitaminde omega yok çünkü ben 29yaşındayım bu arada gerçi dr. gerekli görürse verir sanırım dimi bi de yarın şu amh sonucumu alayım ona göre içerim olmazsa:34:

-- folic asit
--l-argin(cok onemli)
--dhea25(cok onemli)

ok tatlım hemen bugünnn başlıyorummm bak bunlaraa:)))
l argin şu erkeklerinde kulllandığı değilmi nerden aldınız bunlarıı birde dhea25 ondanda alayım ama netten alsam olurmu acaba
l argine vücutta kıllanma yaıyormuu:17::17:sanki öyle duymuştumm
omega 3 başlıyorumm
folic aside başlıyorum
günde 1 yeşil cay
vee birde aslanpencesi cayı
ve bol meyveee:))))))))

bu ay ne olursa olsun gidimm o tüp bebek doktoruyla görüşeyimm bakalım muayene ederr belki tahlil felan yaparr..canımm b 12 cokmu kilo yapıyorr acabaa ben kan ilacı kullandım nerdeyse 5 kilo aldımm :((

Back