canım ben de mide bulantısından aylardır helak oldum. 4. aydayım hala geçmedi. ilk zamanlar zencefil kurusu yiyordum. o biraz biraz kesiyordu. sonra o da işe yaramaz oldu. burada söylüyorum 4 aydır midemde tutabildiğim yegane şeyler peynir, ekmek, tost, simit. benim doktorum da sabahları gözünü açınca biraz kraker ye falan demişti. gidip galeta karakerlerden aldım, ama onları da kusuyordum. en iyisi sabah gözünü açar açmaz 1 tane tost yapıp yiyeceksin. kızarmış ekmek olması sebebiyle yine en iyi o toparlıyor mideyi. öğlenleri muhakkak 1 dilim kızarmış ekmekle az yağlı bir çorba içmeye bak. (kabızlık da olacak zamanla, iyi geliyor) bir de sabah bulantısı derler ya, alakası yok. sabah, öğlen, akşam her saat geliyor. daha dün akşam azıcık makarna ve köfte yedim sonra bütün gece tuvalette kustum. bir çok yiyecekten de tiksinmeye hazırlıklı ol. çok çok sevdiğim balığı görecek gözüm yok. keza tavuk da yiyemiyorum. şekerli şeylerden 1 tek lokma alayım kusuyorum. sebzeleri daha yeni yeni yemeye başladım. ynz'nin dediği gibi ben de deterjan, kolonya, parfüm kokularına dayanamıyorum. evde duru suyla paspas yapıyorum. çamaşır makinasından çamaşırları eşim çıkartıp seriyor. geçende ziyarete gittiğimde kayın validem bir parfüm sürmüş, hemen başım dönüp midem bulanmaya başladı, yeminle düşüp bayılıyordum.
benim doktorum çok bulantımın olduğu zamanlarda emedur ilaç almamın sakıncası olmadığını söyledi. hamilelere bir zararı yokmuş. o yüzden arada onu da içiyorum. senin de bilgin olsun. bir de b vitamini takviyesi al. o da daha katlanılabilir seviyelere indiriyor bulantıyı.
ayy kıyamam canım ya. bende aynı durumdayım korkuyorum çocukları vitaminsizlikten kaybetmekten yaa yemek hiç yiyemiyorum 2 kilo vermişim işte. doktor mide bulantısı için sakız verdi onu kullanıyorum işte. dediğin gibi işte tost ve çorba iyi geliyor bana. kızartma, et ve pırasa görmek istemiyorum..b vitamini için folik asit verdi onu kullanıyorum canım. ayy benimki senin gibi 4 ay sürse ne yaparım allah yardımcımız olsun canım...