• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi düşük sperm ve kürler ile ilgili bilgilerimizi paylaşalım....

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
arkadaşlar tüp tedavimden elimde
2 kutu progestan 200mg (progesteron kapsülü)
1 kutu climara östrojen bantı kaldı (4lü)
bunlar transfer sonrası kullanılan ilaçlar. ücretsiz vermek istiyorum. başka başlıklara da yazdım ama sizin de etrafınızda ihtiyacı olan olursa aklınızda olsun.

Canım tüp yaptıracak ama durumu pek de iyi olmayan bir arkadaş var eğer hala vermediysen:16:

Canım tüp yaptıracak ama durumu pek de iyi olmayan bir arkadaş var eğer hala vermediysen:16:

canım elbette memnuniyetle veririm ama şu konuda uyarayım: bu ilaçlar tedavide değil, tedavi bitip transfer yapıldıktan sonra kullanılıyor ve her doktor bunları vermiyor. kimisi östrojen bantı yerine jel ya da hap veriyor. ayrıca progestan kapsül yerine iğne veren de var. o arkadaş doktoruna sorsun bu ilaçlar onun için uygunsa hemen yollayabilirim.

Arkadaşlar merhaba ben yeni katıldım benim eşimde sperm düşüklüğü sorunu var yarın keçi boynuzu kürüne başlıycam sizlere bişey sormak istiyorum keçi boynuzu kürünü ilk bir hafta yarım litre suya 6/7 adet keçi boynuzu kullanarak yapıcaz sabah yarısını akşam yarısını içiricez bir hafta sonra sadece akşamları içilecekmiş dozunda bir değişiklik varmı eğer dozunda değişiklik yoksa aynı yapıp tamamını mı içiricez yoksa yarısını yaptığımız akşam yarısında diğer gün akşam mı içiricez kafam karıştı??:44:

canım 1 hafta sonrasında dozunda değişiklik yok, hergün 2 bardak yerine aynı miktarda 1 su bardağı yatmadan önce içecek kalan diğerinide ertesi akşam içicek. ama şuna dikkat et bugun yaptığın kürü en fazla diğer gün içecek, 2 gün sonraya bırakma taze olması şart. allah gönlüne göre versin canım...

slm kızlar. bugün başka bir doktora gittim. düşük varmı diye. doktor kayın validemin arkadaşı olduğu için baya güzel ilgilendi ve çocuklar çok iyi dedi. rahimede inmemiş. çok öksürdüğün için rahmin kasılıyor dedi ve antibiyotik verdi içim rahatlandı. bu arda immo ve ynz sizin mide bulantınız nasıl çokmuydu. ben artık dışarı çıkamıyorum elimde poşetle dolaşıyorum yaa :( çok zorluyor mide bulantılarım.

canım 1 hafta sonrasında dozunda değişiklik yok, hergün 2 bardak yerine aynı miktarda 1 su bardağı yatmadan önce içecek kalan diğerinide ertesi akşam içicek. ama şuna dikkat et bugun yaptığın kürü en fazla diğer gün içecek, 2 gün sonraya bırakma taze olması şart. allah gönlüne göre versin canım...

Hımmm anladım canım teşekkürederim sende ikizlere :22: hamilesin galiba Rabbim esirgesin hayırlısıyla kucağına almayı nasipetsin inşallah.:nazar:Bide yanında ek olarak ne tavsiye edersin canım başka ne yedirip içirsem:56:

Son düzenleme:
slm kızlar. bugün başka bir doktora gittim. düşük varmı diye. doktor kayın validemin arkadaşı olduğu için baya güzel ilgilendi ve çocuklar çok iyi dedi. rahimede inmemiş. çok öksürdüğün için rahmin kasılıyor dedi ve antibiyotik verdi içim rahatlandı. bu arda immo ve ynz sizin mide bulantınız nasıl çokmuydu. ben artık dışarı çıkamıyorum elimde poşetle dolaşıyorum yaa :( çok zorluyor mide bulantılarım.

Ayyy hatirlamak istemiyorum. Camasir makinesini bile actirmiodum. Elimi sadece suyla yikiyordum suvi sabun ve normal sabun beni olduruyordu. Esim dusa girince evden kacasim geliofu sampuan losyon vs. Kokusu nasil geliodu. Uykuda bile esim kolonya doksr kokuya uyandigim oldu. Yemek yiyemedim hep meyve yedim. Suan hafifledi sukur.

Meryy asilamadan once sende kactane yumos gozlemlendi ve kac mm lerdi

merry canim ins bak hepimiz dua ediyoruz sana ve goruyorum ki cok sukur yavas yavas toparliyosun oksurugun nasil oldu

Hımmm anladım canım teşekkürederim sende ikizlere :22: hamilesin galiba Rabbim esirgesin hayırlısıyla kucağına almayı nasipetsin inşallah.:nazar:Bide yanında ek olarak ne tavsiye edersin canım başka ne yedirip içirsem:56:
amin allah razıolsun canım. fazla her duyduğun kürleri verme sabit kal diğerlerinde. en başta beslenme ve kürler verdim onları uygulayabilirsin. özellikle e vitamini içeren yiyecekler. allahda sana nasip etsin canım.
Ayyy hatirlamak istemiyorum. Camasir makinesini bile actirmiodum. Elimi sadece suyla yikiyordum suvi sabun ve normal sabun beni olduruyordu. Esim dusa girince evden kacasim geliofu sampuan losyon vs. Kokusu nasil geliodu. Uykuda bile esim kolonya doksr kokuya uyandigim oldu. Yemek yiyemedim hep meyve yedim. Suan hafifledi sukur.

Meryy asilamadan once sende kactane yumos gozlemlendi ve kac mm lerdi

vallah kafayı yiyecem ynz midem altüs durumda bırak meyveyi su bile içemiyorum. kendim yemek yapamıyorum. günlerdir aç olduğumu ama yemek yiyemediğimi biliyorum. bugün tartıldım 2 kilo vermişim. doktor mide bulantısı için ilaç verdi canım onlarla idare edecem artık. bende aşılama önce 2 tane yumoş göründü ve 24 mm olmuştu. aşılamaya 2 gün kaladı, diğer 2 tane yumoş vardı onlar bu kadar büyümemişti ama diğer iki büyük yumoşlarda ikiside döllenmiş canım.

meryy aşılama sonrası neler yaptın pekı,dınlendın mı yoksa normal yaşantına devam mı ettın?

canım elbette memnuniyetle veririm ama şu konuda uyarayım: bu ilaçlar tedavide değil, tedavi bitip transfer yapıldıktan sonra kullanılıyor ve her doktor bunları vermiyor. kimisi östrojen bantı yerine jel ya da hap veriyor. ayrıca progestan kapsül yerine iğne veren de var. o arkadaş doktoruna sorsun bu ilaçlar onun için uygunsa hemen yollayabilirim.

Canım bilgilendiriyorum arkadaşı ona göre hemen iletiyorum sana yine bu siteden ama tüp yaptırdığını kimsenin bilmesini istemiyor sorup hemen iletiyorum sana bu arada bende başladım rapor sürecine smear testi vereceğim yarın inşallah çok heyecanlıyım çok:16:

Canım kıyamam kraker iyi geliyor diye duydum Rabbim sağlıkla kucağına almanı nasip edecek inşallahhhh zamanla bulantılarda geçecek öksürük de hayırlısıyla canım benim iyi olmanıza çok sevindimmmm:16:

canım ben de mide bulantısından aylardır helak oldum. 4. aydayım hala geçmedi. ilk zamanlar zencefil kurusu yiyordum. o biraz biraz kesiyordu. sonra o da işe yaramaz oldu. burada söylüyorum 4 aydır midemde tutabildiğim yegane şeyler peynir, ekmek, tost, simit. benim doktorum da sabahları gözünü açınca biraz kraker ye falan demişti. gidip galeta karakerlerden aldım, ama onları da kusuyordum. en iyisi sabah gözünü açar açmaz 1 tane tost yapıp yiyeceksin. kızarmış ekmek olması sebebiyle yine en iyi o toparlıyor mideyi. öğlenleri muhakkak 1 dilim kızarmış ekmekle az yağlı bir çorba içmeye bak. (kabızlık da olacak zamanla, iyi geliyor) bir de sabah bulantısı derler ya, alakası yok. sabah, öğlen, akşam her saat geliyor. daha dün akşam azıcık makarna ve köfte yedim sonra bütün gece tuvalette kustum. bir çok yiyecekten de tiksinmeye hazırlıklı ol. çok çok sevdiğim balığı görecek gözüm yok. keza tavuk da yiyemiyorum. şekerli şeylerden 1 tek lokma alayım kusuyorum. sebzeleri daha yeni yeni yemeye başladım. ynz'nin dediği gibi ben de deterjan, kolonya, parfüm kokularına dayanamıyorum. evde duru suyla paspas yapıyorum. çamaşır makinasından çamaşırları eşim çıkartıp seriyor. geçende ziyarete gittiğimde kayın validem bir parfüm sürmüş, hemen başım dönüp midem bulanmaya başladı, yeminle düşüp bayılıyordum.
benim doktorum çok bulantımın olduğu zamanlarda emedur ilaç almamın sakıncası olmadığını söyledi. hamilelere bir zararı yokmuş. o yüzden arada onu da içiyorum. senin de bilgin olsun. bir de b vitamini takviyesi al. o da daha katlanılabilir seviyelere indiriyor bulantıyı.

Canım bilgilendiriyorum arkadaşı ona göre hemen iletiyorum sana yine bu siteden ama tüp yaptırdığını kimsenin bilmesini istemiyor sorup hemen iletiyorum sana bu arada bende başladım rapor sürecine smear testi vereceğim yarın inşallah çok heyecanlıyım çok:16:

hayırlısı olsun canım. rapor işlemlerine başlangıç yapmana çok sevindim. zaten bir kere başladın mı bir bakıyorsun çıkmış, bir bakıyorsun tedaviye başlamışın.

hayırlısı olsun canım. rapor işlemlerine başlangıç yapmana çok sevindim. zaten bir kere başladın mı bir bakıyorsun çıkmış, bir bakıyorsun tedaviye başlamışın.

valla bu hızla giderse nisana başlarım sanırım canımcım tedaviye smear ne kadar da çıkar bilmiyorum ama sadece bir dahiliye kısmım kalıyor onun dışında bakalım inşallah bende iyi haberler vereceğim sizlere:16:

valla bu hızla giderse nisana başlarım sanırım canımcım tedaviye smear ne kadar da çıkar bilmiyorum ama sadece bir dahiliye kısmım kalıyor onun dışında bakalım inşallah bende iyi haberler vereceğim sizlere:16:

smear en fazla 1-2 haftada çıkıyor canım. daha önce dediğim gibi sen smear sonucunu beklemeden, gidip akciğer filminle kardiyonu çektir. (kardiyoyu hemen, filmi yarım günde alırsın) kan testlerinle birlikte hemen dahiliye, genel cerrah, psikiyatri imzalarını al. genel sağlık raporu işlemlerin başlasın.

smear en fazla 1-2 haftada çıkıyor canım. daha önce dediğim gibi sen smear sonucunu beklemeden, gidip akciğer filminle kardiyonu çektir. (kardiyoyu hemen, filmi yarım günde alırsın) kan testlerinle birlikte hemen dahiliye, genel cerrah, psikiyatri imzalarını al. genel sağlık raporu işlemlerin başlasın.

tamamdır canım nasıl olsa yarın gideceğim onlar için de işlemlere başlarım nasıl yürüyor bilmediğim için tam hastanede alırım elime imzaları giderim 2haftaysa rapor sürecim en geç mart ortası sonuçlanır gibi geliyor eşimin test sonucu bi çıksa acaip endişeliyim niyeyse bu seferde ya iyi çıkarda rapor çıkmazsa diye endişeliyim semiha şakir yeniden yaptırttı spermogramı yaa:53:

tamamdır canım nasıl olsa yarın gideceğim onlar için de işlemlere başlarım nasıl yürüyor bilmediğim için tam hastanede alırım elime imzaları giderim 2haftaysa rapor sürecim en geç mart ortası sonuçlanır gibi geliyor eşimin test sonucu bi çıksa acaip endişeliyim niyeyse bu seferde ya iyi çıkarda rapor çıkmazsa diye endişeliyim semiha şakir yeniden yaptırttı spermogramı yaa:53:

hiiç endişelenme canım. dosya için 3 spermiogram sonucu istiyorlar, 1inin de illa son 6 ayda olması gerekiyor belki ondandır. sizin rakamlar zaten yüksek değildi, bir anda aşırı yükselmiş olacağını da sanmam. hem çok çıkarsa bir kere daha yaptırırsınız:)))) yüksek olanı dosyaya koymayıverirsiniz. biz de arada 16 ve 51 milyon olan test sonuçlarını koymamıştık:) sadece düşükleri koyduk.

hiiç endişelenme canım. dosya için 3 spermiogram sonucu istiyorlar, 1inin de illa son 6 ayda olması gerekiyor belki ondandır. sizin rakamlar zaten yüksek değildi, bir anda aşırı yükselmiş olacağını da sanmam. hem çok çıkarsa bir kere daha yaptırırsınız:)))) yüksek olanı dosyaya koymayıverirsiniz. biz de arada 16 ve 51 milyon olan test sonuçlarını koymamıştık:) sadece düşükleri koyduk.

harikasın tatlım valla son testlerde 2-3milyon arası değişiyordu bir anda fırlamış olamaz yani seninde dediğin gibi inşallah cuma günü alacağım hayırlısıyla ilk defa yüksek çıkmasın diye dua ediyorum:9:

meryy aşılama sonrası neler yaptın pekı,dınlendın mı yoksa normal yaşantına devam mı ettın?
canım sağolsın immo çok akıl vermişti bana, aşılama sonrası hemen bacaklarımı uzattım ve o gün duş almadım. evi bile 3 gün süpürmedim fazla sıcak suyla banyo etmedim ağır yük asla kaldırmadım ve bol demir ile protein içeren yiyecekler yedim. günlük yaşantıma daha az rutinle devam ettim ama müthiş o ay stresli geçirdim çocuk tuttumu diye derdinde değildim artık eşimden dolayı. ama aşılama sonrası bütün gebelik belirtileri yaşadım çok kötü ağrılarım ve bel ağrım oldu canım.

Canım kıyamam kraker iyi geliyor diye duydum Rabbim sağlıkla kucağına almanı nasip edecek inşallahhhh zamanla bulantılarda geçecek öksürük de hayırlısıyla canım benim iyi olmanıza çok sevindimmmm:16:

tatlım çok teşekkürler. allah razı olsun inş ogünleri görürüm. kraker dindiriyor ama midem gene bunalıyor. inş bunlarda geçer.

Back