Erkek İnfertilitesi düşük sperm ve kürler ile ilgili bilgilerimizi paylaşalım....

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

bencede canım tüp bebekde en önemli şey morel.. canlı örneği komşum 5 yılda 2 tüp bebek yaptırdı ilkinde tutmadı çok umutsuzdum diyoo ilk yapıldıgı zaman ikincide çok mutlu olacagı bi kaç haber almış tam tedavi sırasında çok mutluydum o ara dio ve tuttu şimdi 6 aylık bebeğiii ve ananass yemişşş o ara çokk ananas bebeğin tutunmasını saglarmışş.normaldede morel çok önemli canım psikolojik olarak olmayan insanlarda var

kızlar epimediumlu macun diye birşey duydunuzmu içeriği glikoz şurubu polen,arısütü,çakşırkökü,tarcın,zencefil,havlican,kişniş,keçiboynuzu,karanfil,karaman kimyonu,ginseng,yenibahar,meyan balı,epimedium,gingko,beyazhardal,lepidyum,kola bitkisi,amerikan ginsengi,sibirya ginsengi.

nasıl sizce işe yaramı ki acaba haftaada iki defa kullanılıyo

nasıda biliyo bak endişelendimmm tabiii.. bide benmi çıktım ortaya diye bendede bişey mi var diyeee.. ama rahatlamaya çalışıyorum.. hatta adetim bitince incir ve havuç kürü yapıcam
folik asite devam etcem bırakmıştım:)))
evet yaa moral varya şu moralll herşeye bedel

cnm cuma günü gidicektik bugün randevu almak için arayacaktım ki.. eşimin opersyona katılması gerekiyomuş bikaç gün zaten eve bile gelmiyo..
herşeyi cumaya ayarlamıştık diyetide cuma günü 3.gün oluyodu.. bilmiyorum herşey karıştı şimdi. nasıl olcak ramazan geliyo.. bakalım hayırlısı..

duymadım cnm hiç.. ama içindekiler duyduğumuz şeyler hep... sen nerden duydun bunu cnm..

duymadım cnm hiç.. ama içindekiler duyduğumuz şeyler hep... sen nerden duydun bunu cnm..

ben duydum hatta gördüm tahta bir kutunun içinde, 2gün önce gittiğim bir aktar söyledi bunun yanında isveç iksiri içecek dedi.. ben çok da ciddiye almadım. bu topikte bi kız 700gr balla olan karışım söylemişti bunu yapın diye onu yaptırcam 400tlyi buluo o da.

hadi yaa 400tl okadar mı tutuyooo maşallah valla...
kızlar şu video yu biz izlermisiniz....
[video=youtube;JB20KI5VtX8]http://www.youtube.com/watch?v=JB20KI5VtX8&feature=related[/video]

Arkadaşlar ben de yeni yeni şeyler öğreniyorum sizler de eksik kalmayın diye sizin için İngilizce bir kaynaktan çevirisini yaptım:

Sperm Sayısını yükseltmek için

2000 mg/gün vitamin C (sperm sayısını 2ayda %129 artırıyor)
5 mg folic acid + 66 mg çinko (sperm sayısını %74 artırıyot, fakat artan spermlerle oluşan toplam sayıda morfoloji %4 düşmüş oluyor)
4 mg/gün lycopene (sperm sayısı mililitrede 22 million artıyor)
3 g/gün L-Carnitine (sperm sayısı %15 artıyor)

Sperm Motilitesini(hareketliliğini) artırmak için

2 g/gün L-Carnitine + Vitamin E (sperm motilitesini %56 artırıyor)
3 g/gün L-Carnitine (sperm motilitesini %40 artırıyor)
2000 mg/gün Vitamin C (sperm motilitesini 2 ayda %39 artırıyor)
4 mg/gün lycopene (sperm motilitesini 3 ayda %25 artırıyor)
200 mg selenium + 400 IU Vitamin E

Sperm Morfolojisini Yükseltmek için

2000 mg/gün Vitamin C (sperm morfolojisini 2 ayda %114 artırıyor)
200 mg/gün pycnogenol (sperm morfoloisini 90 günde %38 artırıyor)
200 mg selenium + 400 IU Vitamin E

Diğer faydalı takviyeler

Myo-inositol (spermin döllenme potansiyelini yükseltiyor) - (wikipediadan baktım meyve, baklagil ve fındık, ceviz gibi gıdalarda olan bir maddeymiş)
Beta-carotene (A vitamini)
Co-Q10

Omega 6'ya göre daha yüksek oranda omega3 almak sperm sayı, motilite ve morfolojisini düzeltmektedir.
NOT: Yüksek dozlarda birlikte verilen C ve E vitaminleri sperm kalitesini yükseltmeyip, DNA hasarını çoğaltmaktadır. Dönüşümlü olarak biri ya da diğerinin alınmasıyla bu negatif etkiden korunabilirsiniz. !!!!!!!! (bu bilmediğim bir şeydi derhal bu yanlışımı düzelteceğim)

Son düzenleme:

hmm güzel.. ozaman vitamin ve mineral kullanıyoruz onun içindede e vit var ayrıca evicap veriyorum ozaman evicap 2güne1 mi vermem lazım.. evicap 200mg...

hmm güzel.. ozaman vitamin ve mineral kullanıyoruz onun içindede e vit var ayrıca evicap veriyorum ozaman evicap 2güne1 mi vermem lazım.. evicap 200mg...

valla işte aynı günde fazla dozda c vitamini ve e vitamini vermeyecekmişin.200iu e vitamini çok değil ama gün aşırı vermek daha iyi sanırım. ben de bir gün multi vitamin bir gün evikap vereceğim bundan sonra.

immortalbeloved merhaba,bilimsel paylaşımların için çok teşekkürler.sen eşine bayağı yoğun bir vitamin,mineral takviyesi veriyorsun diye hatırlıyorum:) o yüzden sana bir şey sormak istedim.benim eşim vemax kullanıyor.onun yanında bugün bir de one a day man aldım.ayrıca mustafa nevzatın coenzym Q10ini sipariş ettim.şimdi bunların 3ünü birlikte kullanmasını planlıyorum.Ama aklıma şu takıldı.Mustafa Nevzat'ın içinde beta caroten var.One A Day Man' in içinde de beta caroten var. Sence fazla gelir mi?Bu konuyla ilgili bir bilgin var mı? Eşim yarın eczacıya soracak ama eğer sen bunlardan birini kullandıysan ne şekilde veriyorsun eşine öğrenmek istedim.çok teşekkür ederim şimdiden. Bir de bir şey söylemek istiyorum L-Carnitine ile ilgili. Bildiğim kadarıyla L-carnitine spor yapmayan erkeklerde karaciğere zararlı olabiliyor. Sporcu bir arkadaşımdan duymuştum çok eskiden. istersen bunu da bir araştır. Kolay gelsinn:)

Rüyanız hayır olsun..bi arkadaşım da aynı rüyayı görmüştü,şu an hamile :)
darısı başına..tabi bize de inşaallah :)

kızlar yarın kuran okutuyorum.. allahım niyetimi kabul etsin inş.. :26::26:tüm dileklerim tüm isteğim mutlu huzurlu
sağlıkla yuvamıza bi bebeğimizin gelmesi..
allahım en hayırlısından en sağlıklısından en güzel ahlaklısından bi evlat nasip etsin.
tüm isteyen müslüman kardeşlerimin içinde bizlerede nasip etsin inş o duyguyu...
isimlerinizi tek tek bilemesemde sizleri kalbimden aklımdan geçerip dualarıma katmak olacak... sizlerde dua edin kızlarr... :26::26::26:

Son düzenleme:

bildiğim kadarıyla mustafa nevzatın coq10'inde beta carotene yani a vitamini yok. beta glokan ve q10 var. beta carotenele beta glukan ayrı maddeler. o yüzden zararlı olacağını sanmıyorum. fakat eşin eğer sigara içiyorsa her halükarda sigara içenlerin çok fazla sentetik A vitamini almaması dikkati olması gerekiyor. keza e vitamini de öyle. sigara içenlerde çok fazla miktarlarda kullanılmamalı. arada bir ara verilmeli. ki hem vemaxda hem de ona a dayin içinde toplamda 95 iu e vitamini var. bir de one a day de c vitamini de olduğu için daha önceki mesajımda söylediğim gibi dikkat etmek lazım. bence bir kaç hafta hepsini birlikte kullan sonra one a dayi her gün vermek yerine günaşırı falan ver. bu arada biz one a day kullanmıyoruz başka bir multi vitamin mineral markası kullanıyoruz ama bu söylediklerime kendim de riayet ediyorum. l-carnitine'in böyle bir zararını hiç duymamıştım. bilgin için sağol muhakkak araştıracağım. lakin benim eşim bu takviyeleri kullandığından beri 2 ayda bir karşımızdaki sağlık ocağına gidip standart kan testleri(demir,b vitamini, lokosit, şeker vs) ile tiroid ve karaciğer enzim testlerini yaptırıyor. malum o kadar takviye veriyorum dokunursa falan bilelim diye... 4 ayda 2 dafa yaptırdı şu ana kadar hiç bir bozuk değer çıkmadı. tam aksine gayet iyi değerleri var. fakat ben karaciğerde bir sıkıntı olmasın diye her gün deve dikeni (Milk thistle) da veriyorum. belki o bir zararı engelliyordur bilemeyeceğim...

hayatım ürünün içeriği çok güzel gibi de içindeki mgları yazmamışlar ki bu da çok gayrı ciddi geldi bana.

elimdekiler bittikten sonra bunu düşüncem, şuan proxeedim yeni geldi7 veya 8.kutum bakalım bi içindekilerle senin söylediklerine baktım mg. olarak eksik var mı diye değişik bir durum çıktı. şöyle ki; bundan sonra
sabah:klomen,proxeed

öğlen:Q10(2adet 50mg),,pekmez,,fındık fıstık,,yeşillik ,1500mg c vit.

akşam:ballı karışım,keçiboy. kür,,proxeed, 400ıu evicap

aladığım kadarıyla e ve c vitaminlerini gün aşırı ve sırayla vermeliyiz.. ben geçtiğimiz kış günde 1000mg c vit. veriodum ve morf. ilk o zaman 3 çıkmıştı demekki faydda olmuş ama o zamanlar pycnogenol de kullanmıştım.. (yycnogenol güçlü bi antioksidan başka markalarda da bulunabilir daha uygun fiyatlara gnc patentini almış sadece)

buna göre ben şimdi 2,5ay daha kürve takviyelere devam edeceğm, yalnız daha dikkatli ve prensipli olucam, bu güne kadar salladığım zamanlar çok oldu şimdi ciddi olucam

hayatım ürünün içeriği çok güzel gibi de içindeki mgları yazmamışlar ki bu da çok gayrı ciddi geldi bana.

elimdekiler bittikten sonra bunu düşüncem, şuan proxeedim yeni geldi7 veya 8.kutum bakalım bi içindekilerle senin söylediklerine baktım mg. olarak eksik var mı diye değişik bir durum çıktı. şöyle ki; bundan sonra
sabah:klomen,proxeed

öğlen:Q10(2adet 50mg),, omega 3 pekmez,,fındık fıstık,,yeşillik ,1500mg c vit.

akşam:ballı karışım,keçiboy. kür,,proxeed, 400ıu evicap

aladığım kadarıyla e ve c vitaminlerini gün aşırı ve sırayla vermeliyiz.. ben geçtiğimiz kış günde 1000mg c vit. veriodum ve morf. ilk o zaman 3 çıkmıştı demekki faydda olmuş ama o zamanlar pycnogenol de kullanmıştım.. (yycnogenol güçlü bi antioksidan başka markalarda da bulunabilir daha uygun fiyatlara gnc patentini almış sadece)

buna göre ben şimdi 2,5ay daha kürve takviyelere devam edeceğm, yalnız daha dikkatli ve prensipli olucam, bu güne kadar salladığım zamanlar çok oldu şimdi ciddi olucam

çok teşekkürler..tamamen benim dikkatsizliğim.dün o kadar çok vitamin,mineral araştırdım ki beta glukanı caroten diye algılamışım:) bir yandan da ders çalışıyorum.beynim yoruldu çok.neyse ki yarın sınavdan kurtuluyorum.umarım güzel bir sonuç alırım.geriye düşünmem gereken sadece bebek ve sperm sayıları kalır.uzman olduk artık araştıra araştıra. eşime de diyorum, senin üreme sisteminle ilgili senden daha çok şey biliyorum diye:))neyse! bu arada çok şükür eşim sigara içmiyor. bir de onu düşünmek zorunda kalmıyorum. ben senin dediğin gibi yapıyım. 1 ay falan hepsini birden vereyim,daha sonra one a day i gün aşırı veririm. bu arada one a day gerçekten güzel bir vitamin.bizim aile hep eskiden beri kullanır. ergenlikte falan da kullanmıştım ben. ayrıca prenatal diye bir vitamini de var. hamilelik öncesi bir vitamin. belki senin ya da okuyan arkadaşların ilgisini çekebilir. gerçi, ya hamile kalırsam diye uzun bir süre solgar folic acid kullandım.sonra baktım bebek gelmiyor bıraktım:)insan sıkılıyor sürekli vitamin, ilaç kullanmaktan... sen kullanıyor musun kendin için bir takviye? bir de milk thistle ne şekilde veriyorsun eşine? çok soru sordum sanırım kusura bakma:)) çok teşekkürler!!

maalesef bir zaman sonra eşlerimizden daha çok bilgi sahibi olma gibi bir durum çıkıyor ortaya:) eskiden ne öğrensem eşime de anlatırdım baktım koyunun kavalı dinlediği gibi dinliyor, sinirimi bozuyor onu da yapmıyorum artık:)aldığı takviyelerde kendi kendime bir şeyler ekleyip çıkartıyorum farkına bile varmıyor:)))çok ender olarak "allah allah bunlar çoğalmış mı" falan diyor ben de "yok yok sana öyle gelmiş" diyorum:)inanırmısın ne içtiğinden bile haberi yok o kadar ilgisiz. milk thistle'ı önceleri kapsül veriyordum, daha doğrusu kapsülü açıp diğer takviyelerle birlikte bala karıştırıp veriyordum. sonra bildiğimiz her yerde yetişen deve dikenine neden bu kadar çok para veriyorum ki dedim ve gidip aktardan çekilmiş halini aldım.bir pakete 2,5 lira verdim. şimdi ısırgan otu tohumuyla(hatta bazen biraz çakşır kökü ya da çoban çökerten de koyuyorum) birlikte suya atıp demleyerek çayını içiriyorum.zaten nedense eşim tadı ne kadar iğrenç olursa olsun bu çayları içmeyi daha bir seviyor:)))
one a day eskiden biz de ailecek çok kullandık. türkiyeye giren ilk yabancı vitamin markalarından biri zaten.ben de burada millete bir kaç kez tavsiye etmiştim.fakat kendim son 5 senedir iş için yurt dışına çok gittiğimden ya da en azından çevremden birileri gidip gelip durduğundan vitamin takviyelerimizi tamamen yurtdışından almaya başladım (yanlış anlaşılmasın daha iyi diye değil daha ucuz olduğu için)o yüzden artık içeriği benzer olup ne ucuzsa onu satın alıyorum diyebilirim.markaya falan da fazla takmıyorum, sadece olabildiğince az sentetik olmasına bir de uzak doğuda değil de amerika, ingiltere, fransa gibi bu tip ürünlerin üretimlerinin sıkı kontrollere bağlı ülkelerden birinde üretilmiş olmasına dikkat ediyorum. prenatal vitaminler ve folic acid(b9) alımı elbette iyi ama b grubu vitaminlerin hamile kalmaksızın uzun süreli yüksek değerlerde alımı yumurtalık tembelliğine yol açabiliyormuş bilgin olsun.o yüzden ben de senin gibi bir süre sonra bıraktım arada bir alıyorum. bir de solgar elbette iyi bir marka ben de başta hep solgar ve gnc kullanıyordum. ama sonra farkettim ki 1,5-2 liraya satılan folbiol marka folic acidde sana yaterli folic acidi fazlasıyla veriyor.
ben şu an yumurta kalitemi yüksek tutmak için(tabi yaş da 36 olunca:))) her gün 50mg arı sütü, 100mg coq10,500mg l-arginine,1000mg omega 3 kullanıyorum. yine östrojen üretimimi yüksek tutmak için gün aşırı yeşil çay kapsülü içiyorum. 2-3 günde bir de prenatal multi vitamin ya da folbiol alıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…