- 15 Ocak 2012
- 3.316
- 562
- 173
ben senin niyetini biliyorum:)))) bu ay 41 günde adet oldun ya endişelenecek bir şey var mı diye soruşturuyorsun bunları:))))))) allahın aşkına kendini karartma. böyle şeylerle de moralini bozma.hep ne diyoruz moral moral moral! burada kaç kere yazdım, embriyolog bir arkadaşım var o anlatmıştı, tüp yaptıranlarda bile ne kadar aşırı endişelenen insan var genelde başarısız oluyormuş. ne kadar ücra köylerden gelen hiç bir şeyden haberi olmayan, embriyo koyulduğu anda zaten kendinin %100 hamile olduğunu sanan kadınlar var onların hemen 1.de tutuyormuş.
yumurta kalitemizi de en çok bozan şey stres. lütfen moralini yüksek tut böyle iç karartıcı şeyler düşünme!
ben senin niyetini biliyorum:)))) bu ay 41 günde adet oldun ya endişelenecek bir şey var mı diye soruşturuyorsun bunları:))))))) allahın aşkına kendini karartma. böyle şeylerle de moralini bozma.hep ne diyoruz moral moral moral! burada kaç kere yazdım, embriyolog bir arkadaşım var o anlatmıştı, tüp yaptıranlarda bile ne kadar aşırı endişelenen insan var genelde başarısız oluyormuş. ne kadar ücra köylerden gelen hiç bir şeyden haberi olmayan, embriyo koyulduğu anda zaten kendinin %100 hamile olduğunu sanan kadınlar var onların hemen 1.de tutuyormuş.
yumurta kalitemizi de en çok bozan şey stres. lütfen moralini yüksek tut böyle iç karartıcı şeyler düşünme!
canım doktora gidecektin ya zaten sen doktor en dogru bilgiyi verir ama bazen bayanlarda olabiliyor böle azalmalar benimde son adetimde normalde 29 gün mutlak olmadım baya geç oldu biz strese giriyoruz onun etkisi olabilirr bencee.ben günde bir tane kuru incir yiyorum ve civan percemi çayı günlük bir fincan içmeye çalışıyorum omega 3 ve folik asit kullanıyorum bide çok şükür herhangi bir sorun yok ama yarin bir gün hamile kaldımda vücudum dirençli olur diye düşünüyorum.biz hep kocalarımız için araştırma yapıyoruz ama bizde önemliyizz çünkü o bebeği 9 ay taşıyacazz dimiii ammaa bebeğimizn sağlığı için herseye deger:)
kızlar epimediumlu macun diye birşey duydunuzmu içeriği glikoz şurubu polen,arısütü,çakşırkökü,tarcın,zencefil,havlican,kişniş,keçiboynuzu,karanfil,karaman kimyonu,ginseng,yenibahar,meyan balı,epimedium,gingko,beyazhardal,lepidyum,kola bitkisi,amerikan ginsengi,sibirya ginsengi.
nasıl sizce işe yaramı ki acaba haftaada iki defa kullanılıyo
duymadım cnm hiç.. ama içindekiler duyduğumuz şeyler hep... sen nerden duydun bunu cnm..
Arkadaşlar ben de yeni yeni şeyler öğreniyorum sizler de eksik kalmayın diye sizin için İngilizce bir kaynaktan çevirisini yaptım:
Sperm Sayısını yükseltmek için
2000 mg/gün vitamin C (sperm sayısını 2ayda %129 artırıyor)
5 mg folic acid + 66 mg çinko (sperm sayısını %74 artırıyot, fakat artan spermlerle oluşan toplam sayıda morfoloji %4 düşmüş oluyor)
4 mg/gün lycopene (sperm sayısı mililitrede 22 million artıyor)
3 g/gün L-Carnitine (sperm sayısı %15 artıyor)
Sperm Motilitesini(hareketliliğini) artırmak için
2 g/gün L-Carnitine + Vitamin E (sperm motilitesini %56 artırıyor)
3 g/gün L-Carnitine (sperm motilitesini %40 artırıyor)
2000 mg/gün Vitamin C (sperm motilitesini 2 ayda %39 artırıyor)
4 mg/gün lycopene (sperm motilitesini 3 ayda %25 artırıyor)
200 mg selenium + 400 IU Vitamin E
Sperm Morfolojisini Yükseltmek için
2000 mg/gün Vitamin C (sperm morfolojisini 2 ayda %114 artırıyor)
200 mg/gün pycnogenol (sperm morfoloisini 90 günde %38 artırıyor)
200 mg selenium + 400 IU Vitamin E
Diğer faydalı takviyeler
Myo-inositol (spermin döllenme potansiyelini yükseltiyor) - (wikipediadan baktım meyve, baklagil ve fındık, ceviz gibi gıdalarda olan bir maddeymiş)
Beta-carotene (A vitamini)
Co-Q10
Omega 6'ya göre daha yüksek oranda omega3 almak sperm sayı, motilite ve morfolojisini düzeltmektedir.
NOT: Yüksek dozlarda birlikte verilen C ve E vitaminleri sperm kalitesini yükseltmeyip, DNA hasarını çoğaltmaktadır. Dönüşümlü olarak biri ya da diğerinin alınmasıyla bu negatif etkiden korunabilirsiniz. !!!!!!!! (bu bilmediğim bir şeydi derhal bu yanlışımı düzelteceğim)
hmm güzel.. ozaman vitamin ve mineral kullanıyoruz onun içindede e vit var ayrıca evicap veriyorum ozaman evicap 2güne1 mi vermem lazım.. evicap 200mg...
valla işte aynı günde fazla dozda c vitamini ve e vitamini vermeyecekmişin.200iu e vitamini çok değil ama gün aşırı vermek daha iyi sanırım. ben de bir gün multi vitamin bir gün evikap vereceğim bundan sonra.
kandiliniz mübarek olsun arkadaşlarrrrr dualarımız kabulll olsunnnn inşallaaahhhhhh dün gecee bebeğimin oldugunu gördüm gene rüyamdaaa emziriyodumm onuu allahım doyamadımmm ben yaa sabah hiç uyanmak istemedimmmmm devam etsin rüyam dieee ...inşallaa rabbim hepimize yaşatırr yaaa
immortalbeloved merhaba,bilimsel paylaşımların için çok teşekkürler.sen eşine bayağı yoğun bir vitamin,mineral takviyesi veriyorsun diye hatırlıyorum:) o yüzden sana bir şey sormak istedim.benim eşim vemax kullanıyor.onun yanında bugün bir de one a day man aldım.ayrıca mustafa nevzatın coenzym Q10ini sipariş ettim.şimdi bunların 3ünü birlikte kullanmasını planlıyorum.Ama aklıma şu takıldı.Mustafa Nevzat'ın içinde beta caroten var.One A Day Man' in içinde de beta caroten var. Sence fazla gelir mi?Bu konuyla ilgili bir bilgin var mı? Eşim yarın eczacıya soracak ama eğer sen bunlardan birini kullandıysan ne şekilde veriyorsun eşine öğrenmek istedim.çok teşekkür ederim şimdiden. Bir de bir şey söylemek istiyorum L-Carnitine ile ilgili. Bildiğim kadarıyla L-carnitine spor yapmayan erkeklerde karaciğere zararlı olabiliyor. Sporcu bir arkadaşımdan duymuştum çok eskiden. istersen bunu da bir araştır. Kolay gelsinn:)
COENZYME CO Q10 ALPHA LİPOİC CARNİTİNE LYCOPENE GittiGidiyor'da 32035502 bu linkteki ürünü alıyım mı sizce yeterli olur mu
?
hayatım ürünün içeriği çok güzel gibi de içindeki mgları yazmamışlar ki bu da çok gayrı ciddi geldi bana.
hayatım ürünün içeriği çok güzel gibi de içindeki mgları yazmamışlar ki bu da çok gayrı ciddi geldi bana.
bildiğim kadarıyla mustafa nevzatın coq10'inde beta carotene yani a vitamini yok. beta glokan ve q10 var. beta carotenele beta glukan ayrı maddeler. o yüzden zararlı olacağını sanmıyorum. fakat eşin eğer sigara içiyorsa her halükarda sigara içenlerin çok fazla sentetik A vitamini almaması dikkati olması gerekiyor. keza e vitamini de öyle. sigara içenlerde çok fazla miktarlarda kullanılmamalı. arada bir ara verilmeli. ki hem vemaxda hem de ona a dayin içinde toplamda 95 iu e vitamini var. bir de one a day de c vitamini de olduğu için daha önceki mesajımda söylediğim gibi dikkat etmek lazım. bence bir kaç hafta hepsini birlikte kullan sonra one a dayi her gün vermek yerine günaşırı falan ver. bu arada biz one a day kullanmıyoruz başka bir multi vitamin mineral markası kullanıyoruz ama bu söylediklerime kendim de riayet ediyorum. l-carnitine'in böyle bir zararını hiç duymamıştım. bilgin için sağol muhakkak araştıracağım. lakin benim eşim bu takviyeleri kullandığından beri 2 ayda bir karşımızdaki sağlık ocağına gidip standart kan testleri(demir,b vitamini, lokosit, şeker vs) ile tiroid ve karaciğer enzim testlerini yaptırıyor. malum o kadar takviye veriyorum dokunursa falan bilelim diye... 4 ayda 2 dafa yaptırdı şu ana kadar hiç bir bozuk değer çıkmadı. tam aksine gayet iyi değerleri var. fakat ben karaciğerde bir sıkıntı olmasın diye her gün deve dikeni (Milk thistle) da veriyorum. belki o bir zararı engelliyordur bilemeyeceğim...
çok teşekkürler..tamamen benim dikkatsizliğim.dün o kadar çok vitamin,mineral araştırdım ki beta glukanı caroten diye algılamışım:) bir yandan da ders çalışıyorum.beynim yoruldu çok.neyse ki yarın sınavdan kurtuluyorum.umarım güzel bir sonuç alırım.geriye düşünmem gereken sadece bebek ve sperm sayıları kalır.uzman olduk artık araştıra araştıra. eşime de diyorum, senin üreme sisteminle ilgili senden daha çok şey biliyorum diye:))neyse! bu arada çok şükür eşim sigara içmiyor. bir de onu düşünmek zorunda kalmıyorum. ben senin dediğin gibi yapıyım. 1 ay falan hepsini birden vereyim,daha sonra one a day i gün aşırı veririm. bu arada one a day gerçekten güzel bir vitamin.bizim aile hep eskiden beri kullanır. ergenlikte falan da kullanmıştım ben. ayrıca prenatal diye bir vitamini de var. hamilelik öncesi bir vitamin. belki senin ya da okuyan arkadaşların ilgisini çekebilir. gerçi, ya hamile kalırsam diye uzun bir süre solgar folic acid kullandım.sonra baktım bebek gelmiyor bıraktım:)insan sıkılıyor sürekli vitamin, ilaç kullanmaktan... sen kullanıyor musun kendin için bir takviye? bir de milk thistle ne şekilde veriyorsun eşine? çok soru sordum sanırım kusura bakma:)) çok teşekkürler!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?