maalesef bir zaman sonra eşlerimizden daha çok bilgi sahibi olma gibi bir durum çıkıyor ortaya:) eskiden ne öğrensem eşime de anlatırdım baktım koyunun kavalı dinlediği gibi dinliyor, sinirimi bozuyor onu da yapmıyorum artık:)aldığı takviyelerde kendi kendime bir şeyler ekleyip çıkartıyorum farkına bile varmıyor:)))çok ender olarak "allah allah bunlar çoğalmış mı" falan diyor ben de "yok yok sana öyle gelmiş" diyorum:)inanırmısın ne içtiğinden bile haberi yok o kadar ilgisiz. milk thistle'ı önceleri kapsül veriyordum, daha doğrusu kapsülü açıp diğer takviyelerle birlikte bala karıştırıp veriyordum. sonra bildiğimiz her yerde yetişen deve dikenine neden bu kadar çok para veriyorum ki dedim ve gidip aktardan çekilmiş halini aldım.bir pakete 2,5 lira verdim. şimdi ısırgan otu tohumuyla(hatta bazen biraz çakşır kökü ya da çoban çökerten de koyuyorum) birlikte suya atıp demleyerek çayını içiriyorum.zaten nedense eşim tadı ne kadar iğrenç olursa olsun bu çayları içmeyi daha bir seviyor:)))
one a day eskiden biz de ailecek çok kullandık. türkiyeye giren ilk yabancı vitamin markalarından biri zaten.ben de burada millete bir kaç kez tavsiye etmiştim.fakat kendim son 5 senedir iş için yurt dışına çok gittiğimden ya da en azından çevremden birileri gidip gelip durduğundan vitamin takviyelerimizi tamamen yurtdışından almaya başladım (yanlış anlaşılmasın daha iyi diye değil daha ucuz olduğu için)o yüzden artık içeriği benzer olup ne ucuzsa onu satın alıyorum diyebilirim.markaya falan da fazla takmıyorum, sadece olabildiğince az sentetik olmasına bir de uzak doğuda değil de amerika, ingiltere, fransa gibi bu tip ürünlerin üretimlerinin sıkı kontrollere bağlı ülkelerden birinde üretilmiş olmasına dikkat ediyorum. prenatal vitaminler ve folic acid(b9) alımı elbette iyi ama b grubu vitaminlerin hamile kalmaksızın uzun süreli yüksek değerlerde alımı yumurtalık tembelliğine yol açabiliyormuş bilgin olsun.o yüzden ben de senin gibi bir süre sonra bıraktım arada bir alıyorum. bir de solgar elbette iyi bir marka ben de başta hep solgar ve gnc kullanıyordum. ama sonra farkettim ki 1,5-2 liraya satılan folbiol marka folic acidde sana yaterli folic acidi fazlasıyla veriyor.
ben şu an yumurta kalitemi yüksek tutmak için(tabi yaş da 36 olunca:))) her gün 50mg arı sütü, 100mg coq10,500mg l-arginine,1000mg omega 3 kullanıyorum. yine östrojen üretimimi yüksek tutmak için gün aşırı yeşil çay kapsülü içiyorum. 2-3 günde bir de prenatal multi vitamin ya da folbiol alıyorum.
maşallahhhh... immo sen yakın zamanda yurtdışına gidicem demiştin, nereye amerikaya gidersen benim ilacı sen alır mısın?? orda y virilin olarak satılıomuş. benim ing. pek iyi değildir yvirilin olarak bi bakabilir misn senin gideceğin yerlerle ilgisi var mı?? tr ye gönderim yapılmıyormuş amerikadan.
maalesef bir zaman sonra eşlerimizden daha çok bilgi sahibi olma gibi bir durum çıkıyor ortaya:) eskiden ne öğrensem eşime de anlatırdım baktım koyunun kavalı dinlediği gibi dinliyor, sinirimi bozuyor onu da yapmıyorum artık:)aldığı takviyelerde kendi kendime bir şeyler ekleyip çıkartıyorum farkına bile varmıyor:)))çok ender olarak "allah allah bunlar çoğalmış mı" falan diyor ben de "yok yok sana öyle gelmiş" diyorum:)inanırmısın ne içtiğinden bile haberi yok o kadar ilgisiz. milk thistle'ı önceleri kapsül veriyordum, daha doğrusu kapsülü açıp diğer takviyelerle birlikte bala karıştırıp veriyordum. sonra bildiğimiz her yerde yetişen deve dikenine neden bu kadar çok para veriyorum ki dedim ve gidip aktardan çekilmiş halini aldım.bir pakete 2,5 lira verdim. şimdi ısırgan otu tohumuyla(hatta bazen biraz çakşır kökü ya da çoban çökerten de koyuyorum) birlikte suya atıp demleyerek çayını içiriyorum.zaten nedense eşim tadı ne kadar iğrenç olursa olsun bu çayları içmeyi daha bir seviyor:)))
one a day eskiden biz de ailecek çok kullandık. türkiyeye giren ilk yabancı vitamin markalarından biri zaten.ben de burada millete bir kaç kez tavsiye etmiştim.fakat kendim son 5 senedir iş için yurt dışına çok gittiğimden ya da en azından çevremden birileri gidip gelip durduğundan vitamin takviyelerimizi tamamen yurtdışından almaya başladım (yanlış anlaşılmasın daha iyi diye değil daha ucuz olduğu için)o yüzden artık içeriği benzer olup ne ucuzsa onu satın alıyorum diyebilirim.markaya falan da fazla takmıyorum, sadece olabildiğince az sentetik olmasına bir de uzak doğuda değil de amerika, ingiltere, fransa gibi bu tip ürünlerin üretimlerinin sıkı kontrollere bağlı ülkelerden birinde üretilmiş olmasına dikkat ediyorum. prenatal vitaminler ve folic acid(b9) alımı elbette iyi ama b grubu vitaminlerin hamile kalmaksızın uzun süreli yüksek değerlerde alımı yumurtalık tembelliğine yol açabiliyormuş bilgin olsun.o yüzden ben de senin gibi bir süre sonra bıraktım arada bir alıyorum. bir de solgar elbette iyi bir marka ben de başta hep solgar ve gnc kullanıyordum. ama sonra farkettim ki 1,5-2 liraya satılan folbiol marka folic acidde sana yaterli folic acidi fazlasıyla veriyor.
ben şu an yumurta kalitemi yüksek tutmak için(tabi yaş da 36 olunca:))) her gün 50mg arı sütü, 100mg coq10,500mg l-arginine,1000mg omega 3 kullanıyorum. yine östrojen üretimimi yüksek tutmak için gün aşırı yeşil çay kapsülü içiyorum. 2-3 günde bir de prenatal multi vitamin ya da folbiol alıyorum.
immo senin bu kullandıkların (kendin için olanlar) hepsini kapsül şeklindemi alıyosun .ben folic asit kullanıyorum omega 3-6-9 almyı düşünüyorum arada bi eşimede vereyim diyorum Eki Görüntüle 459448
bunlar benim için yeterli olmazmı sence ,,, yeşil çayı kendim demleyip içiyorum.. şu arı sütünü nasıl kullanıyosun..
alkolle ilgili sıkıntısı olan bırakamayan eşiniz dostunuz olursa antabus adlı ilacı tavsiye edin. belki biliosunuzdur eşim alkolik boyutundaydı çok sıkıntı yaşadım şimdi 2 haftadır bu ilaç sayesinde içmio aklına bile gelmio. hergün 70lik deviren adamdı
Bu ilacı doktormu verdi canım? yan etkileri felan varmı
kızlar bişey sorcam.. proxeed bitti tekrar alcam ancak araştırırken tekrar rastgeldm aklıma takıldı..
proxeede alternatif detoxil olabilirmi... bi bakarmısınız... napsam bilemedim..
immo sana bişey sorcam panax kullanmışsınız siz.. etkisi oldumu size araştırdım biraz herkes bişi diyo
bide bir sürü çeşidi var... ben onlarla görüştüm bana 1.300tl fiyat çıkarmışlardı 20gün önce falan... az da değil fiyatı 150tl yanii...
oha 1200tl nereden fiyat aldın yahu? şu mustafa eraslanınkilere falan mı baktın? onlar fahiş fiyat hayatım. üstelik ürünlerinin içinde sadece 1 kapsülde 150 mg panax var.(ki bu düşük bir doz, en az 500mg tavsiye ediliyor, o yüzden çok sayıda kapsül içmen gerekiyor ve şişe hemen bitiyor durmadan yenisini alıyorsun ki çok ciddi yekünler tutuyor) diğer markalarda 500mg dozlu panaxı 30-40 lira arası alırsın üstelik de 60 gün kullanırsın. yok ben illa eraslanın formülünü istiyorum dersen de; eraslanın kapsülünün içinde ayrıca yulaf(ki sabahları eşine 2 kaşık müsli yedir aynı hesaba gelir, bir kutusu dia'da 2,5 lira) ve testesteron yükseltici çoban çökerten var. ki bence asıl kandırmaca burada. erkeklerde testesteron yükselmesi bildiğin gibi libidonun da yükselmesine(keza testestreron yükselmesi bir de fsh'yi tetikliyor) yol açıyor.libido yükselince, dahası fsh yükselip sperm sayısı artınca kişi bunu panaxa bağlıyor ve aaa bak nasıl da işe yaradı diyor. halbuki bu kadar düşük doz panax alırken asıl işe yarayan panax değil çoban çökerten/demir dikeni. zaten dikkat et bak o adamın tüm ürünlerinde bu çoban çökerten bitkisi var. ama koca bir paket arifoğlu marka çoban çökerten 8 lira falan. 8 liralık bir ürünü 100lerce liraya satamayacağı için içlerine eser miktarda şu bu koyup o koyduğu maddelerin ismiyle satıyor.
evet biz panax gingseng kullandık. ama o kadar çok şey kullandık ki artık ne daha fazla iyi geliyor ne gelmiyor tam olarak bilemiyorum. tek bildiğim panax güçlü bir antioksidan. her yerde sürüyle faydası anlatılıyor. günde en az 500mg kullanılması tavsiye ediliyor hatta 1000mg olursa daha iyi deniyor. ben amerikadan 4 dolara 550mg 100 tane kapsül içeren bir ürün almıştım. türkiyede maalesef kazıkçılıkta sınır olmadığı için tabi çok daha yüksek paralara satılıyor. ama sakın 30-40 liradan fazla vereyim deme. hatta geçende gitti gidiyorsa vitapol diye bir markanın panax-arı sütü karışık 100 kapsüllük ürününü gördüm. 35 lira falandı diye hatırlıyorum. vitapolün biz başka bir ürününü denemiştik memnun kalmıştık. istersen o markaya falan bak.
(yahu bu arada sen sanki eczacıbaşı vitamin mineral kullanmıyormuydun. onun içinde az da olsa panax da var diye biliyorum ben)
aman diyeyim antabusu kendi kendinize kullanmaya kalkışmayın. doktor bilgisi dahilinde ve hastanın işbirliğiyle kullanılmalı. tansiyon ve kalp damar sorunları olanda falan kullanılmaması gerek diye biliyorum. benim dayım da bir ara aşırı içiyordu. yengem nereden duymuşsa, alkolü bıraksın diye bu ilacı alıp kendi kendine gizlice dayıma vermiş. tabi dayımın da haberi yok.adamcağız bir kaç saat sonra işyerinde birden fenalaşmış. tansiyonu 23lere fırlamış. ambulans falan gelmiş müdahale etmiş. biraz daha devam etse beyin kanaması geçirebilirmiş.yengem tabi büyük bir pişmanlıkla yaptığını itiraf ettiğinde dayım az kalsın yengemi boşuyordu.
evet cnm mustafa eraslanınkilerdi.. banada çok geldi fiyatı .. benimde çok dikkatimi çekti ürünlerinin miktarı kapsülleri az az.. tabii herkes bişekilde para kazanmaya çalışıyo..
deve dikenini alcam daha almadım.. bide karaciğerini beslemek için bişey almak istiyorum senin kullandığın bişey varmı bunun için.. bianda bukadar vitamin ağır geliyo çünkü
zaten kiloda almaya başladıevet eczacıbaşını kullanıyoruz panax onun içinde düşük 1,667 gösteriyo...
evet cnm mustafa eraslanınkilerdi.. banada çok geldi fiyatı .. benimde çok dikkatimi çekti ürünlerinin miktarı kapsülleri az az.. tabii herkes bişekilde para kazanmaya çalışıyo..
deve dikenini alcam daha almadım.. bide karaciğerini beslemek için bişey almak istiyorum senin kullandığın bişey varmı bunun için.. bianda bukadar vitamin ağır geliyo çünkü
zaten kiloda almaya başladıevet eczacıbaşını kullanıyoruz panax onun içinde düşük 1,667 gösteriyo...
yok canım reçetesiz satılan bir ilaç bu antabus ben çok araştırdım uzun zamandır da aklımda eczacı arkadaşa da sordum dünyada bu ilaç yüzünden ölüm vakası yok tek dikkat edilmesi gerekn şey var o da ilaç alındıktan en az 12 saat sonra alkol alınmalı, ilaç içmeden de en az 12 saat önce alkol alınmalı. bizde de biraz tansiyon çıktı ama 12-13 falan oldu bu da zaten yediğğin içtiğin şeylerle bile olur.belki akraban ilacı içtikten sonra alkol almıştır.
ynz06 türkiye zaten reçetesiz ilaç cenneti. ona bakarsan kan incelticiler, tansiyon hapları, statin grubu kolesterol ilaçları da reçetesiz satılıyor. ama reçetesiz satılması, herkesin içebileceği ve tamamen zararsız olduğu anlamına gelmiyor! antabusun istersen prospektüsüne bak.
"Kontrendikasyonları:
Ciddi miyokard hastalığı, koroner arter hastalığı, hipertansiyon, disülfiram ve diğer tiuram türevlerine aşırı duyarlığı olanlarda ve psikozlarda kullanılmamalıdır." yazıyor.
Uyarılar:
Hastaların ilaç-alkol reaksiyonunun sonucunu bilmeleri gerekmektedir. Hasta ilacı kullanması sırasında alkol almaması için ikaz edilmelidir. Hastanın aynı zamanda soslar, öksürük şurupları, traş losyonları gibi alkol içeren herşeyden sakınması gerekmektedir. Alkol ile ilacın oluşturduğu reaksiyonlar 14 gün sonra bile ortaya çıkabilir. Alkol miktarı az da olsa birlikte alınırsa vücutta cilt döküntüleri, çarpıntı, baş ağrısı, nefes darlığı, mide bulantısı, kusma, terleme, susama, göğüs ağrısı, hayal görme gibi belirtiler ortaya çıkabilir. İlaca, ortaya çıkan reaksiyonlara rağmen devam edilmesi halinde kardiyovasküler kollaps, aritmiler, miyokardiyal enfarktüs, akut kalp rahatsızlıkları ve aşırıya kaçıldığında ölüm vakaları ortaya çıkabilir. Tedavinin başlangıcında ve daha sonra periyodik olarak transaminaz testleri ve 6 ayda bir tam kan sayımları yapılmalıdır. Böbrek yetmezliği, hepatik veya renal hastalık, diabetes mellitus ve epilepsi hallerinde dikkatle kullanılmalıdır. Gebelerde özellikle ilk trimesterde ve emzirenlerde kullanımı uygun değildir.
ANTABUS (Tablet)
doktor gerekli tetkikleri yapmadan çala kalem yazdığı için ben yasmin diye sıradan bir doğum kontrol hapıyla bile az kalsın ölüyordum. o yüzden kişinin sağlık geçmişini bilmeden, doktora danışmadan, gerekiyorsa tetkikleri yapılmadan kimseye tıbbi ilaçlar tavsiye etmeyelim ve kulaktan duyma bilgilerle ilaç kullanmayalım.
hayatım bu saydıkların zaten en basit antidepresanlarda bile oluyor, her ilacın yan etkisi vardır, benim eşiminde bi sürü rahatsızlıkları var,kullandığımız her ilacın açılamasında neredeyse bunlar yazıyor(uzun süre kullanımlarda diye) tabiki biz bilemeyiz kim ne durumda veya değil tabii herkes önce kendi araştırmalı katılıyorum sana ama zaten alkolik boyutunda bi adam da çoooooookkkkk iyi bilinir ki, ne kalkp kalır ne tansiyon kalır ne akciğer kalır say say bitmez, en basitinden ALKOL GİZLİ KALP sebebidir ki; ben babamı 1 sene önce bu lanet hastalıktan kaybettim. kişi kalbi olduğunu bile anlamazzzzz malesef. 2günde etkisini gösteren bir ilaç, sanıldığı gibi korkulacak bi ilaç olmadığını bildiğim için(yaşadığım ve duyduklarımdan ötürü) burda söyledim. biliyorum ki herkes ameteme gitme yanlısı değil,hatta çoğu kimse değil..dikkatli kullanıldıktan sonra bilgim dahilinde olan şey yan etkisi sadece baş dönmesi halsizlik, ayrıca alkola alımından 12 saat sonra ve ilaç kullanımından 12 saat sonra olursa zamanlama hiçbir riski kalmıyor. zaten bilinir ki alkolizm hastalarında genelede yüksek tansiyon,kalp,şeker vardır.champix sigara bıraktırma ilacı(ölüm vakası görüldüğü kanıtlanan bir ilaç) bunu bile kullandık. sigarayı da bu sayede bıraktık ikimiz de. kişi irade gücünü kullanamadığında, içinde bulunduğu durum da vahim ise kendi adıma konuşayım ki, risk almalı. alkolizm yüzünden çoookk hayatını kaybeden var,gece uyuyup uyanamayan hatta nedense şu da dikkatimi çeker hep, alkol almayanla alan arasındaki fark, hastaneye yetiştirilse bile benim gördüğüm alkollik olan kurtulamıyor.çok üzücü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?