maalesef bir zaman sonra eşlerimizden daha çok bilgi sahibi olma gibi bir durum çıkıyor ortaya:) eskiden ne öğrensem eşime de anlatırdım baktım koyunun kavalı dinlediği gibi dinliyor, sinirimi bozuyor onu da yapmıyorum artık:)aldığı takviyelerde kendi kendime bir şeyler ekleyip çıkartıyorum farkına bile varmıyor:)))çok ender olarak "allah allah bunlar çoğalmış mı" falan diyor ben de "yok yok sana öyle gelmiş" diyorum:)inanırmısın ne içtiğinden bile haberi yok o kadar ilgisiz. milk thistle'ı önceleri kapsül veriyordum, daha doğrusu kapsülü açıp diğer takviyelerle birlikte bala karıştırıp veriyordum. sonra bildiğimiz her yerde yetişen deve dikenine neden bu kadar çok para veriyorum ki dedim ve gidip aktardan çekilmiş halini aldım.bir pakete 2,5 lira verdim. şimdi ısırgan otu tohumuyla(hatta bazen biraz çakşır kökü ya da çoban çökerten de koyuyorum) birlikte suya atıp demleyerek çayını içiriyorum.zaten nedense eşim tadı ne kadar iğrenç olursa olsun bu çayları içmeyi daha bir seviyor:)))
one a day eskiden biz de ailecek çok kullandık. türkiyeye giren ilk yabancı vitamin markalarından biri zaten.ben de burada millete bir kaç kez tavsiye etmiştim.fakat kendim son 5 senedir iş için yurt dışına çok gittiğimden ya da en azından çevremden birileri gidip gelip durduğundan vitamin takviyelerimizi tamamen yurtdışından almaya başladım (yanlış anlaşılmasın daha iyi diye değil daha ucuz olduğu için)o yüzden artık içeriği benzer olup ne ucuzsa onu satın alıyorum diyebilirim.markaya falan da fazla takmıyorum, sadece olabildiğince az sentetik olmasına bir de uzak doğuda değil de amerika, ingiltere, fransa gibi bu tip ürünlerin üretimlerinin sıkı kontrollere bağlı ülkelerden birinde üretilmiş olmasına dikkat ediyorum. prenatal vitaminler ve folic acid(b9) alımı elbette iyi ama b grubu vitaminlerin hamile kalmaksızın uzun süreli yüksek değerlerde alımı yumurtalık tembelliğine yol açabiliyormuş bilgin olsun.o yüzden ben de senin gibi bir süre sonra bıraktım arada bir alıyorum. bir de solgar elbette iyi bir marka ben de başta hep solgar ve gnc kullanıyordum. ama sonra farkettim ki 1,5-2 liraya satılan folbiol marka folic acidde sana yaterli folic acidi fazlasıyla veriyor.
ben şu an yumurta kalitemi yüksek tutmak için(tabi yaş da 36 olunca:))) her gün 50mg arı sütü, 100mg coq10,500mg l-arginine,1000mg omega 3 kullanıyorum. yine östrojen üretimimi yüksek tutmak için gün aşırı yeşil çay kapsülü içiyorum. 2-3 günde bir de prenatal multi vitamin ya da folbiol alıyorum.
maşallahhhh... immo sen yakın zamanda yurtdışına gidicem demiştin, nereye amerikaya gidersen benim ilacı sen alır mısın?? orda y virilin olarak satılıomuş. benim ing. pek iyi değildir yvirilin olarak bi bakabilir misn senin gideceğin yerlerle ilgisi var mı?? tr ye gönderim yapılmıyormuş amerikadan.