Büyümüş artık zamanıydı, benimde suyum gelmişti sağlıkla hayırlarla kucağına al canım benimKızlar gece suyum geldi şuan 12 saat oksapar etkisi bitsin diye bekliyorum dua edin
Ağlatmadan da oluyor onun çeşitleri var canım. Ben hiç ağlatmadım ama zaten tam desteksiz uyutmuyorum sadece uyku eğitimlerinde bir rutin oluşturuyorsun belli saatlerde uyutuyorsun belli saatlerde yemek veriyorsun uyku aralarının belli saatler olması gerekiyor gibi onları uyguladım zaten ikiz olunca öyle odada bırakayım ağlasın ağlasın uyusun mümkün değil biri diğerini uyandırır. Onu da geçtim yeterince yorulmayan çocuk uyumuyor mesela eskiden uyandıktan sonra 2,5 saatten önce tekrar uyumuyorlardı büyüdükçe ara açılıyor şuan 3,5 saat gibi. Bunlara uyunca ve çocuklarla yeterince aktivite yapıp yorunca ben çok faydasını gördüm. Hep aynı saatte uyumak yemek gibi rutinleri bebekler de seviyormuş kendilerini daha güvende hissediyorlarmış sürekli bilinmezlik ne zaman yicem ne zaman uyucam onları da strese sokuyormuş. Güvenli bağlanma için de çok iyi oluyor. Bir de gündüz fazla uyursa gece uyumuyorlar ya da fazla veya erken uyanıyorlar. Senin 1 yaş ya 2 gündüz uykusu yeterli ve toplamda 3,5 saatten fazla uyursa güzelce okşayarak severek uyandırabilirsin gece daha rahat uyur. Çok anlattım ama gerçekten ne kadar zor bir şey olduğunu bildiğim için yardımcı olmak isterim canım. Meme konusu elbette en zoru ama en azından memedeyken direkt uyuması yerine hafif mayıştırıp en azından severek okşayarak pışpışlayarak yatağında uyumasını sağlarsan onun da faydası olabilir. Çünkü uyku geçişlerinde bebekler nasıl uykuya daldıysa onu istermiş memede uyuduysa meme uyku arkadaşı varsa uyku arkadaşı emzik varsa emzik ses müzik varsa ses müzik. Derin uykuya geçmekte sıkıntı yaşıyor olabilir meme olmayınca. Benim oğlan mesela ille kucakta biraz sallanmak istiyor mayışana kadar sonra yatağına bırakıyorum uyumaya karar verdiyse kendi dönüp uyuyor ama direk kucağımda uyuduysa daha farklı oluyor geçişte bazen 1 saniye de olsa kucağa almam gerekiyor. Emzik de emiyormuş bak bu bi yandan rahatlık olabilir sana memede mayıştırıp emzik verip yatağında bi pışpışlasan başlangıç olarak belki işe yarar. Çok konuştum kusura bakmaZor cnm meme de emzik de bıraktırmak, benim oğlum emzik de alıyor iki kat zor olucak isim, uyku eğitimini biliyorum ama malesef ağlatmadan olmuyor açıkçası Bende ağlatmak istemiyorum napayim 1 senesi bitti bi sene daha var sonra nasılsa biraz düzene girer, maşallah baya anne sütü almışlar, artık mama da meme de onlar için çok doyurucu değil zaten, oğlunun sağlık problemi nasıl şuan iyi mi
Ayy canım benim yaa dualarımız seninle Allah yardımcınız olsunKızlar gece suyum geldi şuan 12 saat oksapar etkisi bitsin diye bekliyorum dua edin
Yaa hadi bakalım güzel haberler bekliyoruzKızlar gece suyum geldi şuan 12 saat oksapar etkisi bitsin diye bekliyorum dua edin
Cnm malesef ben saat olarak rutin oluşturmuyorum evde olsam yaparım ama annem yapamaz, haftada 3 gün okula gidiyorum ve yeğenlerim bize geliyor okul çıkışı ve yemek yiyolar oğlumla oynuyorlar, 3 de bi tanesi geliyor 4 den sonra ikizler, yani saat olarak aynı saatte uyutamiyorum bide okul çıkış saatlerim hep farklı. Yorulmak konusunda zaten oğlum çok hareketli hiç durmaz yerinde belki de böyle olduğu icin uyuyamıyor, memede uyutmamak konusunda haklısın, emdikten sonra yatağa bırakıp kendi uyumasını sağlayabilirim, benim dezavantajım çalışmak, calismasam yaparım, annem malesef her konuda beni dinlemiyor, bazen kavga bile ediyoruz, ben böyleyim begenmiyosan bakıcı tut diyor, gündüz uykuları max 3 saat benim paşanın zaten çok uyumuyor aslında. Bide çok denedim erken yatırmayı ama uyandı yine, en erken 11de uyur, 9 buçukta bile uyuttum 1 saat uyudu yine uyandı.. Bazen günde tek uyku bile yapıyor o gecelerde de ayni..şu sıra dişleri zorluyor bi kerede 4 diş çıkardı 1 1 buçuk ay hic uyumadı geceleriAğlatmadan da oluyor onun çeşitleri var canım. Ben hiç ağlatmadım ama zaten tam desteksiz uyutmuyorum sadece uyku eğitimlerinde bir rutin oluşturuyorsun belli saatlerde uyutuyorsun belli saatlerde yemek veriyorsun uyku aralarının belli saatler olması gerekiyor gibi onları uyguladım zaten ikiz olunca öyle odada bırakayım ağlasın ağlasın uyusun mümkün değil biri diğerini uyandırır. Onu da geçtim yeterince yorulmayan çocuk uyumuyor mesela eskiden uyandıktan sonra 2,5 saatten önce tekrar uyumuyorlardı büyüdükçe ara açılıyor şuan 3,5 saat gibi. Bunlara uyunca ve çocuklarla yeterince aktivite yapıp yorunca ben çok faydasını gördüm. Hep aynı saatte uyumak yemek gibi rutinleri bebekler de seviyormuş kendilerini daha güvende hissediyorlarmış sürekli bilinmezlik ne zaman yicem ne zaman uyucam onları da strese sokuyormuş. Güvenli bağlanma için de çok iyi oluyor. Bir de gündüz fazla uyursa gece uyumuyorlar ya da fazla veya erken uyanıyorlar. Senin 1 yaş ya 2 gündüz uykusu yeterli ve toplamda 3,5 saatten fazla uyursa güzelce okşayarak severek uyandırabilirsin gece daha rahat uyur. Çok anlattım ama gerçekten ne kadar zor bir şey olduğunu bildiğim için yardımcı olmak isterim canım. Meme konusu elbette en zoru ama en azından memedeyken direkt uyuması yerine hafif mayıştırıp en azından severek okşayarak pışpışlayarak yatağında uyumasını sağlarsan onun da faydası olabilir. Çünkü uyku geçişlerinde bebekler nasıl uykuya daldıysa onu istermiş memede uyuduysa meme uyku arkadaşı varsa uyku arkadaşı emzik varsa emzik ses müzik varsa ses müzik. Derin uykuya geçmekte sıkıntı yaşıyor olabilir meme olmayınca. Benim oğlan mesela ille kucakta biraz sallanmak istiyor mayışana kadar sonra yatağına bırakıyorum uyumaya karar verdiyse kendi dönüp uyuyor ama direk kucağımda uyuduysa daha farklı oluyor geçişte bazen 1 saniye de olsa kucağa almam gerekiyor. Emzik de emiyormuş bak bu bi yandan rahatlık olabilir sana memede mayıştırıp emzik verip yatağında bi pışpışlasan başlangıç olarak belki işe yarar. Çok konuştum kusura bakma
Kızlar gece suyum geldi şuan 12 saat oksapar etkisi bitsin diye bekliyorum dua edin
Ayy vallahi gözüm hep burda mesajını bekliyordum kendim doğurmuş gibi sevindim herkes doğuruyor ama biz okadar emek verdik ki allahim insallah ağız tadıyla sevgiyle sağlıkla büyütmeyi nasip etsin hep iyi olunKızlar tek tek alıntı yapamadım bu saate kadar tam bir karmaşa oluncaocak anneleri ile size aynı anda atayım
Hızlıca yazıyorum hiç sancım bişey yokken gece lavabo için kalktım anında su geldi yolda 3 dk da bir sancı vardı hastahanede 1 cm açıklık vs başladı ama asla bebek aşağı inemezdi boynunda kordon olunca neyse oksapar için 12 saat geçsin diye sabah sekiz buçuğa kadar bebeği durdurmak için herşeyi yaptılar ama ben sezeryan anına kadar sancı çektim sonra korka korka sezeryana girdim spinal tutacak mı acıyacak mı diye Allahım ne boş korkuymuş öyle işinin ehli biri denk geldi ki valla vurduğum oksapar kadar anca acı çektim anında uyuştu sakin de kaldım hiç acı vs hissetmedim bir tek bebeği çıkartırken doktora yardımcı olan üstten bastırıyor inanın dayanılır hiç bişey yok, odada ilk ağrı kesici sonrası sezeryan ağrım da iyiydi bebeği her uyutunca yürüyorum yürüme işi yoruldukça az zor ama dayanılmaz değil
Minik kız ile emmeye alışma süreci biraz zor ama o da olacak inşallah
Yaa kıyamam canım benim çok haklısın 3 gün çalışman yine iyiymiş bir nebze ama annelere laf geçirmek çok zor oluyor bir de yeğenler geliyormuş hayal ettim ortalık karışır tabi. Ben 4 aylıkken denemelere başladım 6 aylıkken kendi odalarına geçirdim bi ara tek başıma baktım esas o zaman oturtabildim saatleri ve anneme yine yaranamadım. İlle saatinden önce bu çocukların uykusu geldi diyip uyutmak istiyordu. İki dakika bir iş yapmaya gidiyordum bi bakıyordum salondaki park yatakta sallamaya başlamış. Sonra da hemen uyandılar neden uyandılar bu az uyudu öbürü çok uyudu bilmemne. Bir de odalarına götürüp kendim uyutuyorum panjurları kapatıyorum ona rağmen pembeankakuşu başımıza bide bunu çıkardı gibi laflar işittim. Ki benim bu yaptığım rutin sayesinde insan gibi kahvaltı etmeye başlamıştık ondan önce öğlene kadar aç kalıyorduk resmen. Neyse yani doğru anneler hep eski kafa biz size şöyle yapıyorduk böyle yapıyorduk oluyordu gibiCnm malesef ben saat olarak rutin oluşturmuyorum evde olsam yaparım ama annem yapamaz, haftada 3 gün okula gidiyorum ve yeğenlerim bize geliyor okul çıkışı ve yemek yiyolar oğlumla oynuyorlar, 3 de bi tanesi geliyor 4 den sonra ikizler, yani saat olarak aynı saatte uyutamiyorum bide okul çıkış saatlerim hep farklı. Yorulmak konusunda zaten oğlum çok hareketli hiç durmaz yerinde belki de böyle olduğu icin uyuyamıyor, memede uyutmamak konusunda haklısın, emdikten sonra yatağa bırakıp kendi uyumasını sağlayabilirim, benim dezavantajım çalışmak, calismasam yaparım, annem malesef her konuda beni dinlemiyor, bazen kavga bile ediyoruz, ben böyleyim begenmiyosan bakıcı tut diyor, gündüz uykuları max 3 saat benim paşanın zaten çok uyumuyor aslında. Bide çok denedim erken yatırmayı ama uyandı yine, en erken 11de uyur, 9 buçukta bile uyuttum 1 saat uyudu yine uyandı.. Bazen günde tek uyku bile yapıyor o gecelerde de ayni..şu sıra dişleri zorluyor bi kerede 4 diş çıkardı 1 1 buçuk ay hic uyumadı geceleri
Hepimiz sağlıkla kavuşalım hepimize nasip etsin Rabbim ya valla hep duam o olduAyy vallahi gözüm hep burda mesajını bekliyordum kendim doğurmuş gibi sevindim herkes doğuruyor ama biz okadar emek verdik ki allahim insallah ağız tadıyla sevgiyle sağlıkla büyütmeyi nasip etsin hep iyi olun
SüpeeerKızlar tek tek alıntı yapamadım bu saate kadar tam bir karmaşa oluncaocak anneleri ile size aynı anda atayım
Hızlıca yazıyorum hiç sancım bişey yokken gece lavabo için kalktım anında su geldi yolda 3 dk da bir sancı vardı hastahanede 1 cm açıklık vs başladı ama asla bebek aşağı inemezdi boynunda kordon olunca neyse oksapar için 12 saat geçsin diye sabah sekiz buçuğa kadar bebeği durdurmak için herşeyi yaptılar ama ben sezeryan anına kadar sancı çektim sonra korka korka sezeryana girdim spinal tutacak mı acıyacak mı diye Allahım ne boş korkuymuş öyle işinin ehli biri denk geldi ki valla vurduğum oksapar kadar anca acı çektim anında uyuştu sakin de kaldım hiç acı vs hissetmedim bir tek bebeği çıkartırken doktora yardımcı olan üstten bastırıyor inanın dayanılır hiç bişey yok, odada ilk ağrı kesici sonrası sezeryan ağrım da iyiydi bebeği her uyutunca yürüyorum yürüme işi yoruldukça az zor ama dayanılmaz değil
Hay maşallah doğurmuş emzirmeye başlamış Allah'ım şükürler olsunKızlar tek tek alıntı yapamadım bu saate kadar tam bir karmaşa oluncaocak anneleri ile size aynı anda atayım
Gözün aydın cnm çok şükür sende kavuştunKızlar tek tek alıntı yapamadım bu saate kadar tam bir karmaşa oluncaocak anneleri ile size aynı anda atayım
Tavrını koymakla iyi yapmışsın ama cnm bak ben ipin ucunu kaçırdım çocuk düzene giremedi bi türlü, ikiz olunca çok zor biliyorum cnm yeğenlerim ikiz ya benim hala bile birine sarılırsam diğerine de sarılırımYaa kıyamam canım benim çok haklısın 3 gün çalışman yine iyiymiş bir nebze ama annelere laf geçirmek çok zor oluyor bir de yeğenler geliyormuş hayal ettim ortalık karışır tabi. Ben 4 aylıkken denemelere başladım 6 aylıkken kendi odalarına geçirdim bi ara tek başıma baktım esas o zaman oturtabildim saatleri ve anneme yine yaranamadım. İlle saatinden önce bu çocukların uykusu geldi diyip uyutmak istiyordu. İki dakika bir iş yapmaya gidiyordum bi bakıyordum salondaki park yatakta sallamaya başlamış. Sonra da hemen uyandılar neden uyandılar bu az uyudu öbürü çok uyudu bilmemne. Bir de odalarına götürüp kendim uyutuyorum panjurları kapatıyorum ona rağmen pembeankakuşu başımıza bide bunu çıkardı gibi laflar işittim. Ki benim bu yaptığım rutin sayesinde insan gibi kahvaltı etmeye başlamıştık ondan önce öğlene kadar aç kalıyorduk resmen. Neyse yani doğru anneler hep eski kafa biz size şöyle yapıyorduk böyle yapıyorduk oluyordu gibiiş konusu da beni en çok geren şey benim iş saatlerim çok kötü haftada 5 gün 6da kalkıp 6buçukta evden çıkıyorum akşam 7ye doğru evde oluyorum. O yüzden ücretsiz izin aldım tekrar işe dönemedim. Annemler biz bakarız diyor ama dediğin gibi olacak ve kendi annem çok alıngan hatasını da hiç kabul etmez küser restleşir gelmez birkaç gün yaşadık bunları maalesef ne kadar canım ciğerim olsa da bu zor zamanlarımda bana bunları yaşattı. Kv öyle değildir herşeyi söylüyorum çekinmiyorum o da yapmaya çalışıyor ama eşim tek çocuk ve kolay çocukmuş kaç yıl önce ona bakmış başka da çocuk bakmamış tecrübe sıfır çok hata yapıyor onu da ben kaldıramıyorum herşeyi kendim yapmak istiyorum. Onun dışında işe dönersem günde 1 saat çocuklarımı görmek kesin beni bunalıma sokar zaten psikolojim çok iyi değil yetersiz hissediyorum tek bir çocukla ilgilenmek gibi olmuyor hep birşeyleri yarım kalıyor gibi yetemiyorum gibi hisler yaşıyorum. Biriyle birşey yaparken öbürü sırtıma tırmanıyor ay dur yapma etme derken hep yarıda kalıyor. Böyle dertler dertler amaaan kafanı şişirmeyeyim bir dokundun bin ah işittin kusura bakma Sevgili günlük diye başlıcam neredeyse herşeyi döktüm çok dolmuşum
Ya yerim sizi hamd olsun, inan üstleri çok detaylı okumadım hızlıca sonuca ulaştım, şükür kavuşmuşsunuz, Rabbim analı babalı sağlıkla hayırlarla büyütme izi nasip etsin canım, çok duygulandım, birlikte çok bekledikKızlar tek tek alıntı yapamadım bu saate kadar tam bir karmaşa oluncaocak anneleri ile size aynı anda atayım
Sen nasılsın cnm nasıl gidiyorYa yerim sizi hamd olsun, inan üstleri çok detaylı okumadım hızlıca sonuca ulaştım, şükür kavuşmuşsunuz, Rabbim analı babalı sağlıkla hayırlarla büyütme izi nasip etsin canım, çok duygulandım, birlikte çok beklediksana da geçmiş olsun canım benim, kısa sürede toparlanıp birbirnşze kolaylıkla uyum sağlamanızı dilerim
Hamd olsun canım iyiyim, oğlanlarla uğraşıyorum biri 5.sınıf diğeri 1.sınıf okula git gel öyle çabuk geçiyor ki zamanSen nasılsın cnm nasıl gidiyor