Gebeliğe Hazırlık Düşük Sonrası Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Allahım ne ara bu kuzular 1 yaşına girdi her yaşları güzel geçsin inşallah Rabbim ayaklarına taş değdirmesin

Ben şimdi yine doktordan çıktım 38+0 nts de bir tane sancı çıktı, suyu iyi ama ne güzel kurultulmuştu son dk yine boynunda bir kordon var, pazartesi 16 ocak sezeryan günü inşallah şu 5 gün aksiyon olmaz da kordon ile benim aklımı almaz

Ayy canım zor bir seneydi senin için maşallah büyüttün ne güzel darısı bana kaç haftalık doğmuşlardı küvezde kaldılar mı?
Ay kuzuuum ben seni unuttum tabi tabii darısı başına inşallah senin su gibi geçer çok kolay olur bi bakmışsın büyümüşler benimkiler çok erken doğdu ya 31 haftalık ve haftasına göre oğlum küçüktü beslenemiyordu ondan erkenden aldılar. Kızım 1600 oğlum 1200 gram civarıydı. 43 gün kuvözde kaldılar. Birsürü sağlık problemleri oldu hamileliğim de çok zor geçti zaten kanamayla başladı falan son 1buçuk yılım sağlık problemleri ve stres üstüne stres kontroller doktorlar. Çünkü prematüre doğunca bir şey olmasa bile o kadar çok kontrole gidiyorsun ki (göz rot muayenesi, kardiyoloji, nöroloji, cerrahi, fizik tedavi, endokrinoloji, işitme testi ve daha başka bölümler) benim yeğenim çoğuna gitmedi mesela. Eşimle bu yıl çocukları kaç kere doktora götürdüğümüzü 35.den sonra saymayı bıraktık özel sigortaların bile limiti doldu öyle söyleyeyim. Ondan önce de 2 yıldan fazla bebişler için uğraştık tabi herşey üst üste oldu. Senin kaç haftalıklar vaktinde doğarlarsa sadece 2 tane olmasının bi zorluğu oluyor tabi ama sağlıkları yerinde olduktan sonra o kısımlar beni hiç yormadı çok tatlı telaşlar
Amin canım benim çok sağ ol hepimizin bebişleri sağlıklı olsun inşallah çok az kalmış kuzum 5 gün dayanıversin minnoş hareketlerini takip edersin zaten dinlenirsin bol bol sorun olmaz kuzum çok şükür suyu da iyiymiş

Şimdi nasıllar peki düzene girdiler mi biraz uykuları falan, benim pasa 2sinde 1 yaşına giricek hala düzensiz uykuları

Gerçekten beni illa korkutacak deli kız ya yok takip ediyorum şükür o konuda sıkıntısı yok doktor da dedi zaten için az bile huzursuz olsa gel her gün gelsen neden geldin demem sen sorun yapma dedi bakalım 5 gün sabır gösterecek mi

Şimdi nasıllar peki düzene girdiler mi biraz uykuları falan, benim pasa 2sinde 1 yaşına giricek hala düzensiz uykuları
Düzen kurmaya çalıştın mı canım uyku eğitimi gibi ya da mesela hep aynı saatlerde 2 gündüz uykusu 1 gece uykusu uykuda besleme gibi. Ben bebeğiniz uykuyu çok sevecek diye bi kitap okumuştum ona göre bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama her çocuk farklı benim ikisi farklı şekilde uyuyor farklı şeyler istiyor. Daha önce de söylemiştim ikisinin tek ortak yönü hareketli olmaları onun dışında hiçbir şeyleri benzemiyor. Seninkinin bi bağımlılığı var mı mesela meme emip uyuma ayakta sallama gibi? Benimkilerde emzik var muhtemelen emziği bıraktırırken mahvolucaz tek çocuk olsa emzik hiç istemiyordum ama mecbur kaldım annem çat diye verdi çoğu bebek tutmuyor yeğenlerim tutmadı ama benimkilerin tutacakları tuttu
Gerilim yaratmayı seviyor minnoş olsun olsun sen hiç kafana takma ben bi doktordan kordon dolanmasının abartıldığı kadar büyük bir şey olmadığını dinlemiştim ama ne kadar doğru bilmiyorum. Hani ağızdan nefes almıyor beslenmiyor sonuçta doğduktan sonra kullancak oraları e senin de sezeryan olacak bu durumu bilerek alacaklar zaten yani normal doğum olsa sıkıntı zaten sezeryana almaya kalkarlardı ama sen zaten öyle yapacaksın için rahat olsun stres daha çok sancı yapar aman he

Yaa seninkiler erken doğmuş evet ama nasıl güçlüler değil mi savaşçılar resmen Allahım sağlık versin Benim bakalım nasıl olur hep bi korku oluyor içimde ağrılarım oluyor arada, pek ayakta duramıyorum okuldan gelir gelmez yatıyorum karnım geriliyor gibi geliyor bazen . Hep kontrole gidip görmek istiyorum PembeAnkaKusu

Elimden geldiğince sakin kalmaya çalışacağım bakalım ben duramam ama cuma bir kez daha kontrol etsin son kez

Çok güçlüler evet canım çok şükür kaçıncı haftadasın bilmiyorum ama ben son zamanlar nefes alamıyordum karnım şekilden şekile giriyordu sertleşiyordu. Sen iyi yine hala okula mı gidiyorsun maşşallah
Elimden geldiğince sakin kalmaya çalışacağım bakalım ben duramam ama cuma bir kez daha kontrol etsin son kez
Git tabi için rahat etsin canım önemli olan o

Cnm malesef emme bağımlılığı var ya gece kaç kere uyanıyor sayamıyorum bazen, kaçta uyuyup uyandığı da belli değil malesef bi düzeni yok. Dişlerini çok zor çıkarıyor 6 tane var buda çok bozuyor uykularını, gece uyandığında meme vermemeyi denedim salladım pispisladim gezdirdim ama yok alışmış iyice, ağlamasına dayanabilsem belki düzene girer ama tüm apartman duyar sesini, memeyi bırakınca düzene girer diyorlar bekliyorum seninkiler emiyor mu

22. Haftamdayım canım.

Evet o da çok zor canım ya anneye eziyet oluyor en çok da maalesef. Yeğenim öyle yapıyordu. Memeyi bırakınca düzene girer tabi ama onu bırakmak da biraz zor olabilir. Ablam yardım almıştı online danışmanlık gibi birşeydi sanırım. Emzik bırakmak da çok zor oluyormuş. Sadece uyurken veriyorum ama onsuz uyumaları için baya çok yorulmaları uyku saatleri geçmiş olması artık bayılmaları gerekiyor. Allah kolaylık versin ikimize de ben hep sağıp verdim canım kuvözde zaten mecburen öyle oldu prematüre olunca kilo almaları için başta emziremedim emerken aldıklarından fazla kalori harcıyorlarmış çünkü. Sonra da kızımın reflüsü yüzünden ve fazla emme isteği yüzünden yine sağıp vermek zorunda kaldım çok fazla içip çok fazla kusuyordu. Oğlum da tam tersi iştahsız ve emmek zor geldiği için 4. ayda falandı galiba meme reddi oldu sağıp biberonla verdim. Çok şükür sütüm ikisine de uzun süre yetti sağdıkça arttı. 11 ay süt verdim ama sonra oğlumla ilgili sağlık sıkıntısı yaşadık üzüntüden kesildi. Zaten baya herşeyi yediriyorum artık. Arada da anne sütü yerine hipp mama veriyorum az az.
22. Haftamdayım canım.
Ben daha ileri sandım seni tam da detaylı ultrason zamanlarıymış girdin mi canım nasıl geçti

Zor cnm meme de emzik de bıraktırmak, benim oğlum emzik de alıyor iki kat zor olucak isim, uyku eğitimini biliyorum ama malesef ağlatmadan olmuyor açıkçası Bende ağlatmak istemiyorum napayim 1 senesi bitti bi sene daha var sonra nasılsa biraz düzene girer, maşallah baya anne sütü almışlar, artık mama da meme de onlar için çok doyurucu değil zaten, oğlunun sağlık problemi nasıl şuan iyi mi

burcusami Canım senin oğlanı benim küçük oğlana benzettim, aşırı aşırı meme bağımlısıydı benim oğlan 3,5 yaşında bıraktı emmeyi 2 yaşından sonra gündüz hiç vermedim, ama uyurken hep istedi, kaç kere denedim çığlık kıyamet en son diş doktoruna gittik, böyle devam ederse dişlerin çürüyecek dedi ve bıraktı tabii aklı başında koca adamdı ama ne oldu geldi geçti, ben o günleri bile özledim

Ay sanırım ben o kadar asla dayanamam ya hani diyorlar ya ağlasın susar verme meme diye, yok ya susmuyor ağzına girene kadar ağlıyor geceleri, gündüzleri de canı sıkıldıkça geliyor. Yaa özler miyim acaba bu uykusuz geceleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…