Gebeliğe Hazırlık Düşük Sonrası Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
yaaa çok çok çok sevindim sağlıkla ilerler inşallah.bi daha ki kontrol ne zaman
Ben bu sefer devlete gittim mide bulantımdan dolayı yola çıkmak istemedim bir de bu doktor kese boyutunu vs. Söylüyor diye (kalbini duyamazsam diye) o yüzden. Tahlil istedi pazartesiye kalır sonuç dedi pazartesi sonuç için gidicem. Biraz sonrasında da ilk gittiğim doktora gidicem ama ne zaman giderim bilmiyorum çok bekleyemem galiba

Merhaba sonomed cevat hoca hsg film icin be kadar odeme yaptiniz acaba?

Sohrab canım benim gen testi çıktı sen anlarsın belki bakar mısın üstte vardı fotoğraf
Kuzum yanlıs bilgı vermek istemem ama alttaki yorum kafanı karıstırdı mthfr deki heterezıgotlar, homozıgot gıbı degerlendırılir dıyor, homozıgot olunca da pıhtılasmadan soz ediliyor.. Igne kullanman gerekir diye dusunuyorum. melinda- daha güzel yorumlar ama

Eki Görüntüle 2914257
Kızlar bunu yorumlayabilecek biri var mı doktora bugün yetişemem gen sonucum şuan çıktı
Canım ben çok detay bilmiyorum ama MTHFR Heterozigot sıkıntı olacak bir durum değil. Benim doktorum gebelik öncesi bir şey kullanma gebelikte iğne başlarız dedi. Ama dün gittiğim doktor iğneye bile gerek yok demişti. Bazı doktorlar gebelik öncesi coraspin başlatıyor önlem amaçlı. Ben zararı yok diye kendi iradem ile alıyorum mesela. Gebelik oluşursa da iğne başlayacağım. Sonucun güzel bence. Benim tek MTHFR de heterozigot var bu arada.

Ay olsun varsın olcaksa bbiş iğne kullanırım nolcak bende öyle gibi düşündüm ama inşallah yani en kötü iğne ile olacak olsun Bende yine bir Umut

Ya inşallah canım Sanki pıhtılaşma gibi ama inşallah ya en kötü bu olaun ama Pazartesi ye kadar heyecanlanmakta duramam galiba

Eki Görüntüle 2914257
Kızlar bunu yorumlayabilecek biri var mı doktora bugün yetişemem gen sonucum şuan çıktı
Geçmiş olsun canım 3 geninde heterozigot mutasyon çıkmış(mthfrler ve pai) benim de bir mthfr genimde ve pai genimde heterozigot mutasyon var.Çok araştırdım.Mthfr ve pai genlerinin gebelik kaybı yaptığı kanıtlanmadığı için artık birçok ülkede bakılmıyormuş bile.Homosistein diye bir test var mthfr ile ilgili onu da yaptır bence eğer yapılmadıysa,onun düzeyi normalse mthfr’yi hiç ciddiye almıyorlar.Ama zararı yok diye ve kan akımını desteklemek için genelde yine de aspirin veriyorlar,çok kayıp varsa ya da sen endişeliysen iğne de veriyor çoğu doktor zararı yok diye,senin rahat olman en önemlisi çünkü.Kayıpların erken haftadaysa nedeni %99 bebek kaynaklı oluyormuş ama.Pıhtılaşma yüzünden değil.Bir de bunlar dışında başka testler de var kadın doğum ve Hematolojide yapılan onları da yaptırın bence eğer yapılmadıysa

Canım acıklamada mthfr deki heterozigotlar homozıgot gıbı degerlendırılir dıyor ya o neden oyle, onemsız oldugu ıcın mı

Yaaaa yani aslında çok ciddiye alınacak tedavi edilecek bi durum yok demek mi o zaman erken dönem benim kayıplarım 7 olmadı hiç ama sürekli öyle düşük yaşadım ama ben Of ya üzüldüm şuan o dediğin test peki çok mu uzun sürede çıkıyor Kİ

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…