Gebeliğe Hazırlık Düşük Sonrası Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Tamam bir cesaret attım doktoruma sonucu dedim aklım rahat deneyeyim diye son bir kan verdim sonuçlarım çıkmış yorumlayabilir misiniz hocam dedim ama elim titriyor gizli bişey yapan çocuklar gibi
Delisin ya ne korkuyorsun, işi o o kadar para veriyorsun

İnşallah öyledir yaa, stres maşallah bizden hiç uzak olmuyor ki hele bu ay benim için zaten hep bir tempoydu

Delisin ya ne korkuyorsun, işi o o kadar para veriyorsun
Cidden elim titriyor sanki ayıp etmişim gibi başka doktora kan vererek ama onlar da almıyor ki birde daha histeroskopi işini yumurtlamadım ya suçluluk tavan galiba halbuki insanlar neler yapıyordur aslında da işte

kucağımıza sağlıklıca alırsak belki stresimiz azalır ya da geçer anca bana kalırsa yoksa mümkün değil bu işlerde rahat olmak
Nasıl rahat olalım ki benim doktorum da geri döndü yarın gelin konuşalım fhs yüksek elimizi çabuk tutmamız lazım dedi haklı bence çünkü benim adetim 2 güne düştü 4 5 günden

Hii olabilir ozaman benim karın boslugumda kan mi var şuan bana o sıvı kan ve adetle atacaksın demişti. İnşallah operasyona gerek kalmaz. Bende rahim filmi cektirecegim anlaşılır sanırım orada

Nasıl rahat olalım ki benim doktorum da geri döndü yarın gelin konuşalım fhs yüksek elimizi çabuk tutmamız lazım dedi haklı bence çünkü benim adetim 2 güne düştü 4 5 günden
doktorunu dinle canım o bi tedavi verir Allahın izniyle güzel güzel yumilerin büyür gelişir döllenir

Süper bu ay heyecanlı bir sürec beklıyor o zaman seni yıne..
Ama ben yarın aşı da olacaktım bir etkisi olur mu ki yada bir ay bari kendimiz denesek de diğer ay başlasak diyeceğim çünkü biz bu ay histeroskopi rahim filmi memleket derken eksideydik diğer ay sağlam kafa iğne başlayacaksa başlasa maddi olarak toparlanırız diyeceğim gibi bir aydan direk bişey olmaz herhalde hem gittiğim hoca da ona göre birini çağırır çünkü direk aşılama yaparsa ona gidemem

Aaa evet onlar da var, oyle yapın kuzum aşının ikinci dozunu da olmus olursun hem, hem de ordan alacağın parayla tedavıye de baslarsınız.. Gercı muayene ucreti olmus 750

inşallah canım ben tüpler tıkalı olsa bile laparoskopi ile kolayca açılıyor diye biliyodum öyle tüp alınmasına kaadar olduğunu bilmiyordum çok kötü oldum
Canım bu konuda biraz bilgi sahibiyim. Uzunca anlatacağım. Günlerce araştırma yapıp 10 15 doktorla görüştüm bu konuyu. Forumda çok araştırdım. Bana ilk hsg de tüpünde sıvı var dedikleri için.

Şimdi şöyle D Doktoraliguru nun bahsettiği o sıvı değil. Bunda tüpün fimbria denen alt uç kısmı tıkanıyor ve orada sıvı birikerek şişmeye başlıyor. Normalde karın boşluğımuza akması gereken sıvı burada akamadığı için rahme geri damlayarak embriyo toksik etki yaratıyor. Yani döllenmeyi engelliyor ya da embriyonun tutunmasını engelliyor. Ama kese falan görünecek bir gebelikte düşük yaratmaz.

Özellikle tüp bebek tedavisinde hsg istiyorlar ki hidrosalpenks varsa koydukları embriyo tutunamayacağı için laporoskopi yapılarak ameliyatta tüp açılır mı diye bakıyorlar açılamıyorsa tüpü bağlıyor ya da alıyorlar.

Tüp açma işlemini de artık çoğunlukla yapmıyorlar çünkü biriken sıvıdan dolayı tüpün içindeki tüycükler zarar gördüğü için dış gebelik riski artıyormuş. Ya da tekrar tıkanma durumu oluyormuş. Tek taraflı hidrosalpenkste tek tüpü alıp diğer tüpten gebelik olması bekleniyor. Ama çift taraflıysa ikisi de alınacağı için tek çare tüp bebek. Ama tüp bebekte de tüplerin olmadığı senaryo en başarılısı. Çünkü döllenme sorunu yoksa zaten onda sıkıntı çıkmıyor.

Şimdi benim duruma gelecek olursak. Benim hsg de verilen sıvı kan damarlarıma geçtiği için yeterli basınç oluşamamış verilen sıvı tüpte basınç oluşturamamış ve geçiş yok gibi gözükmüş(tabi bınu bana çeken doktor söylemedi filmi gösterdiğimde başka doktorlar söyledi) ben de daha önce de bahsettiğim cevat bayrak hocaya görüntüleri attım o da laparoskopi öncesi gel ben sorun olduğunu düşünmüyorum çeken hem makina kalitesizliğinden dolayı hem de işini yapmadığından böyle olmuş dedi.

Neyse bunlar yaşanırken bir baktım hamileyim sonra düşük oldu dedim kesin hidrosalpenks var o düşürdü. Sonra kürtaj falan derken sonrasında ben cevat hocaya gittim. Baktık sol tüpte sıkıntı yok sağ tüpe verdi sıvıyı yapışıklık var ama kesinlikle hidrosalpenks değil dedi. Zaten hidrosalpenks varsa tüp açma yapmıyor komplikasyon oluyormuş o sıvıyı itince. Sadece onlarda uygulanan selektif salpingografi ile o tüpteki yapışıklığı da açtı. Umarım tüpüm sağlıklıdır umarım hamile kalırım. Ama laparoskopi olmaktan kurtuldum. Ona ulaşmasam ameliyat olacaktım.

Geçtiğimiz gün de sana söylemiştim filmlerini al ve cevat hocaya mesaj at canım. Buradan gönderen çok arkadaş oldu. Hidrosalpenks görüntüsü net olanlara zaten gelme biz de bir şey yapamayız ameliyat ol diyor.

uzunca yazdım umarım işine yarar. Ben hsg çekilirken çok araştırmamıştım bu kadar fark olabileceğini düşünmüyordum. Ama forumda bir sürü yazı var echomar ve sonomed ile ilgili. İstanbula yakınsan kesinlikle oraya git.

Olabilir canım kürtajda iltihap ihtimali oluyor ama açılamıcak bir şey değildir bence hamile kalıyorsun sonuçta. Biraz bekleyip göreceksin dediğim gibi en kötü ihtimal bile o kadar kötü değil. Belki de sorunu bulduğun için her şey kolaylaşacak. İnşallah en hayırlısı neyse o olsun senin için
Hii olabilir ozaman benim karın boslugumda kan mi var şuan bana o sıvı kan ve adetle atacaksın demişti. İnşallah operasyona gerek kalmaz. Bende rahim filmi cektirecegim anlaşılır sanırım orada
Yok senin yumurtalıkta sıvı canım doktor da demiş ya işte o yok oluyor sonra kendiliğinden. Herkeste olan şey merak edecek bir şey yok dedim ya o sıvı sayesinde hormon üretiyor vücut rahmi hazırlıyor… Aynı durumda değilsiniz ikiniz onu demek istedim. Bir mucizenin tüplerde birikmiş olduğu için sorun. Tüpün ucu da tıkalıymış zaten ondan birikiyor. İstersen google da kadın üreme sisteminin resmine bakabilirsin ve yumurtlama döllenme nasıl oluyor okuyabilirsin. Yumurtalık farklı tüpler farklı. Karın boşluğuna akan sıvılar da yok oluyor dert edecek bir şeyin yok. Kafanı karıştırma.

Ben de bunu anlatmaya çalıştım uzun yazmadan olmuyor iyi ki uzun yazmışsın canım çok güzel açıklamışsın

Ben de bunu anlatmaya çalıştım uzun yazmadan olmuyor iyi ki uzun yazmışsın canım çok güzel açıklamışsın
Bu süreçte o kadar yıpranmıştım ki tek bir bilgi kırıntısına muhtaçtım canım. O yüzden asla üşenmeden defalarca yazıyorum bu problemi gördüğüm başlıklarda. İnşallah güzel olur her şey arkadaş için

İnşallah canım hepimiz sağlıkla bebişlere kavuşalım insan araştır araştır uzman oluyor bazı konularda başa gelince daha iyi anlıyoruz gerçekten Allah çözümsüz dert vermesin kimseye

Yukaarda yazmıstım canım, hersey yolunda carsamaba transfer var kesın artık, ilaclarımı da aldım baslıyorum yarın itibarıyle ınsallah
Görmedim canım çok iyi hayırlısıyla gelsin çarşamba sorunsuz sıkıntısız geçsin çok heyecanlı rabbim gönlüne göre versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…