Gebeliğe Hazırlık Düşük Sonrası Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Selam kızlar, carsamba günü rahım kalınlıgı 8,9 cıkmıstı.. Bugun 9,5 cıktı, doktor cok guzel dedı, bahsettiğiniz 3 cızgı yı de gordum resmini alıp dosyama da koydular, o kadar rahatladım kı anlatamam.. Hemen ardından 1 tane leucostım verdı rahmın ıcıne.. 3 tane de göbekten yapmak ıcın aldırdı.. Carsamba transferım var ❤️🙏🏻ilacları anlattılar gönderdiler, pazar covıd testı vericem, pazartesi benım bebısler çozdurulecek
Sen yukarda yazdım diyince nasıl kaçırdım ben diye gittim gittim bulamadım sonra mesajlarına girdim bunu buldum diğer grupta 🤣 çok sevindim kuzum bak gayet iyi çıkmış kalınlık da gelsin bebişler şimdiiii :KK68:

Ha-ri Ha-ri seninkileri de okudum ama değerleri ezbere bilmiyorum ne olması gerekiyordu bir de benim her şey gibi onlar da anormal çıkar pko dan dolayı hiç yorum yapmayayım 🤦🏼‍♀️ Sadece bir arkadaşımın hiçbir problem olmadığı halde 5 ay bebişleri olmayınca prolaktinin yüksek olduğunu farketmişlerdi minicik bir hapla düşürdüler hemen bebişleri oldu 🥰 senin de inşallahhh aynen böyle olur 🤲🏻🤲🏻🤲🏻

İnşallah 🤲🏻sana da odaklanmadım kendi derdime inşallah senin için de şu sıkıntılar bir geçer gider yaa 🤲🏻
hiç öyle düşünme canım benim hepimizin derdi farklı farklı nelerle uğraşıyoruz Allah hepimizin yardımcısı olsun kolaylık versin :dua:
Canım bu konuda biraz bilgi sahibiyim. Uzunca anlatacağım. Günlerce araştırma yapıp 10 15 doktorla görüştüm bu konuyu. Forumda çok araştırdım. Bana ilk hsg de tüpünde sıvı var dedikleri için.

Şimdi şöyle D Doktoraliguru nun bahsettiği o sıvı değil. Bunda tüpün fimbria denen alt uç kısmı tıkanıyor ve orada sıvı birikerek şişmeye başlıyor. Normalde karın boşluğımuza akması gereken sıvı burada akamadığı için rahme geri damlayarak embriyo toksik etki yaratıyor. Yani döllenmeyi engelliyor ya da embriyonun tutunmasını engelliyor. Ama kese falan görünecek bir gebelikte düşük yaratmaz.

Özellikle tüp bebek tedavisinde hsg istiyorlar ki hidrosalpenks varsa koydukları embriyo tutunamayacağı için laporoskopi yapılarak ameliyatta tüp açılır mı diye bakıyorlar açılamıyorsa tüpü bağlıyor ya da alıyorlar.

Tüp açma işlemini de artık çoğunlukla yapmıyorlar çünkü biriken sıvıdan dolayı tüpün içindeki tüycükler zarar gördüğü için dış gebelik riski artıyormuş. Ya da tekrar tıkanma durumu oluyormuş. Tek taraflı hidrosalpenkste tek tüpü alıp diğer tüpten gebelik olması bekleniyor. Ama çift taraflıysa ikisi de alınacağı için tek çare tüp bebek. Ama tüp bebekte de tüplerin olmadığı senaryo en başarılısı. Çünkü döllenme sorunu yoksa zaten onda sıkıntı çıkmıyor.

Şimdi benim duruma gelecek olursak. Benim hsg de verilen sıvı kan damarlarıma geçtiği için yeterli basınç oluşamamış verilen sıvı tüpte basınç oluşturamamış ve geçiş yok gibi gözükmüş(tabi bınu bana çeken doktor söylemedi filmi gösterdiğimde başka doktorlar söyledi) ben de daha önce de bahsettiğim cevat bayrak hocaya görüntüleri attım o da laparoskopi öncesi gel ben sorun olduğunu düşünmüyorum çeken hem makina kalitesizliğinden dolayı hem de işini yapmadığından böyle olmuş dedi.

Neyse bunlar yaşanırken bir baktım hamileyim sonra düşük oldu dedim kesin hidrosalpenks var o düşürdü. Sonra kürtaj falan derken sonrasında ben cevat hocaya gittim. Baktık sol tüpte sıkıntı yok sağ tüpe verdi sıvıyı yapışıklık var ama kesinlikle hidrosalpenks değil dedi. Zaten hidrosalpenks varsa tüp açma yapmıyor komplikasyon oluyormuş o sıvıyı itince. Sadece onlarda uygulanan selektif salpingografi ile o tüpteki yapışıklığı da açtı. Umarım tüpüm sağlıklıdır umarım hamile kalırım. Ama laparoskopi olmaktan kurtuldum. Ona ulaşmasam ameliyat olacaktım.

Geçtiğimiz gün de sana söylemiştim filmlerini al ve cevat hocaya mesaj at canım. Buradan gönderen çok arkadaş oldu. Hidrosalpenks görüntüsü net olanlara zaten gelme biz de bir şey yapamayız ameliyat ol diyor.

uzunca yazdım umarım işine yarar. Ben hsg çekilirken çok araştırmamıştım bu kadar fark olabileceğini düşünmüyordum. Ama forumda bir sürü yazı var echomar ve sonomed ile ilgili. İstanbula yakınsan kesinlikle oraya git.
Allah razı olsun canım uzunca anlatmışssın çok sağol inşallah benimkide hidroselpenk değildir ve alma bağlatma durumu yoktur..benim yumurtam varla yok arası tüp bebekte normalde bile şansım çok çok az ama nasip bakalm mutlaka dediğini yapcan çok sağol canım
Olabilir canım kürtajda iltihap ihtimali oluyor ama açılamıcak bir şey değildir bence hamile kalıyorsun sonuçta. Biraz bekleyip göreceksin dediğim gibi en kötü ihtimal bile o kadar kötü değil. Belki de sorunu bulduğun için her şey kolaylaşacak. İnşallah en hayırlısı neyse o olsun senin için 🤲🏻🤲🏻🤲🏻💙

Yok senin yumurtalıkta sıvı canım doktor da demiş ya işte o yok oluyor sonra kendiliğinden. Herkeste olan şey merak edecek bir şey yok dedim ya o sıvı sayesinde hormon üretiyor vücut rahmi hazırlıyor… Aynı durumda değilsiniz ikiniz onu demek istedim. Bir mucizenin tüplerde birikmiş olduğu için sorun. Tüpün ucu da tıkalıymış zaten ondan birikiyor. İstersen google da kadın üreme sisteminin resmine bakabilirsin ve yumurtlama döllenme nasıl oluyor okuyabilirsin. Yumurtalık farklı tüpler farklı. Karın boşluğuna akan sıvılar da yok oluyor dert edecek bir şeyin yok. Kafanı karıştırma.
inşallah canım inşallah
Bu süreçte o kadar yıpranmıştım ki tek bir bilgi kırıntısına muhtaçtım canım. O yüzden asla üşenmeden defalarca yazıyorum bu problemi gördüğüm başlıklarda. İnşallah güzel olur her şey arkadaş için 💓
:KK200:

sağolasın canım..tıkalı olsaydı hiç hamile kalamazdım ki.sıvı da birikmiş bence son kürtajı kendi yapmıştı ondan sonra oldu :KK43:

sağolasın canım dün akşama kadar yattım bugün daha iyiyim şükür.eşim yarın sonuçları almaya gidecek soracak o zamn

ayy çok güzel haber bu sağlıkla gelsin minişimiz

sorma ya artık iyice anladım
valla ben de yoruldum iyice.hiç böyle tıkalı çıkcağı falan aklıma gelmezdi.darlık yapışıklık perde falan mı var diye aklıma geliyodu

sonradandır çünkü tıkalı olsa yumurta salınımı tüplere gerçekleşmez yumurta ilerleyemez ve rahim içine bebek döllenemez
korkuyorum ya açılması nasıl olcak sürekli işlem altına yatıyor rezerv bitmiş bebekler neden ölüyor hala belli değil delircem ya
Canım bugün doktor randevum vardı, senin konundan hareketle tüplerin sonradan kapanıp kapanmayacağını sordum. Bir kere gebelik oluştuysa tüplerin kapanması yalnızca ağır bir enfeksiyon sonucu olabilir ama bu vücudun verdiği güçlü bir mesajdır bunu anlamamanız mümkün olmaz dedi. Yani sen enfeksiyon falan geçirdin mi acaba? Eğer öyle bir şey yoksa başka bir doktora mı görünsen acaba. Biri kapalı diğerinde sıvı birikmesi var demiştin yanlış hatırlamıyorsam?

Sen yukarda yazdım diyince nasıl kaçırdım ben diye gittim gittim bulamadım sonra mesajlarına girdim bunu buldum diğer grupta 🤣 çok sevindim kuzum bak gayet iyi çıkmış kalınlık da gelsin bebişler şimdiiii :KK68:
Ben de detaylı açıklamayı kaçırmışım. Çoook çok çok sevindim Sohrab Sohrab
Eylül sonu güzel haberlerle dolup taşsın buralar be🤲🙂

Ha-ri Ha-ri seninkileri de okudum ama değerleri ezbere bilmiyorum ne olması gerekiyordu bir de benim her şey gibi onlar da anormal çıkar pko dan dolayı hiç yorum yapmayayım 🤦🏼‍♀️ Sadece bir arkadaşımın hiçbir problem olmadığı halde 5 ay bebişleri olmayınca prolaktinin yüksek olduğunu farketmişlerdi minicik bir hapla düşürdüler hemen bebişleri oldu 🥰 senin de inşallahhh aynen böyle olur 🤲🏻🤲🏻🤲🏻
Benim sadece o değil fhs de sıkıntılıymış sağolsun Sohrab Sohrab ısrar etmese kendi doktoruma sormayacaktım, doktorum işleri hızlandırmamız lazım dedi yarın gidip konuşacağız 😔

Sen naptın seennn? Nasıl geçti randevun😇
Ay anlatayım🤪 benim yumurtam 21 mm olmuş, gelişmekte olan yumurtalar da var ama çatlayacak olan bu dedi. Tabi çatlamama, çatlayıp döllenememe, çatlayıp spermle buluşamama.. bunlar hep bir ihtimal.

Ugsden bakarken ilişki oldu mu dedi, dün sabah olmuştu dedim bugün yarın da olsun dedi. Normalde iki gün üst üste önermiyoruz ama yumurtanın bugün yarın çatlamadı muhtemel dedi.

Ek olarak eşimi de yanımda odaya götürmüştüm genel bir konuşma yaptı bize size de anlatayım içinize su serper belki. Bu arada ben hastanede gittiğim doktorun özel muayenehanesine gittim daha iyi hizmet alabilmek için açıkçası.

ben geçen ağustostan beri düşünüyoruz ama işte doğum kontrol hapını bırak korun miyom operasyonu ol korun bırak hamile kal kürtaj ol korun derken bu zamana geldik deyince, 1 senedir olmuyor gibi düşünmeyin bakIn gebelik elde etmişsiniz genetik olarak bozukluk olması sebebiyle düşük yapmışsınız artık resetlemişsiniz gibi düşünün mayısta kürtaj olmuş bir 1 ay korunmuş biri için gelinen süreç uzun değil 35 yaşından sonra 3 ayda olmaz ise tedavi öneriyoruz, bir kere hamilelik oluşmuş bakın yumurta büyümüş demek ki doğal yollarla olması İçin bir engel yol şuan tedavi görecek bir durum yok dedi.

Az önce yazdığım şekilde arkadaşımızın başına gelen olaydan hareketle tüplerin kapalı olması gibi bir durum olabilir mi dedim, o da ağır bir enfeksiyon sonucu tüplerin kapanması olasılığını değerlendiririz ama bir enfeksiyon geçerseniz siz bunu anlarsınız dedi. Öyle bir şikayetim de yok şuanlık.

Bu arada doktoru beklerken doktor 2 kızıyla birlikte geldi muayenehaneye. 6 ve 10 yaşlarında taş çatlasın çocuklar, o kadar hoşuma gitti ki. Allah bağışlasın, hem anne hem doktor hem bir psikolog gibi konuştu etti benimle.

Birde aklıma gelmişken karaca3443 karaca3443 corasptine devam et günlük gebelik olursa diğer durumları değerlendireceğiz dedi, heterozigot olduğunu da vurguladı.

Bakalım bundan sonrası Allah’ın takdiri kızlar, benim yapabileceğim çözümünü bulmak İçin uğraşacağım bir sorun gözükmüyor şimdilik🤲

Benim sadece o değil fhs de sıkıntılıymış sağolsun Sohrab Sohrab ısrar etmese kendi doktoruma sormayacaktım, doktorum işleri hızlandırmamız lazım dedi yarın gidip konuşacağız 😔
Kuzum bence şimdiden takma kafana senin yumurtaların falan iyiydi sanki bol bol vardı. Geçen sefer bile 2 taneydi gayet rahat büyümüştü. Fsh ın diğer hormonlarla oranı bir de amh önemliydi sanki. Yarın gidince onlara da bakar sorun çıkmaz inşallah 🤲🏻 Bir de anlamadığım şey fsh yüksek olunca ne zararı olacak ki benim yumurtalar büyüsün diye fostimon iğne vermişti onda direk fsh vardı onun sayesinde büyüdüler. İlk senin gibi ölçtüğünde 6,88 çıkmış 10un altında güya ama yumoşlar büyümedi öyle olunca da. Kendi doktoruna sorman çok iyi olmuş ben de herşeyi soruyorum deli gibi geçen sırtım tutuldu onu bile ne yapcam diye ona sordum uzmanlık alanı bile değil hiç çekinme yani kimler neler soruyor 😅

Ay anlatayım🤪 benim yumurtam 21 mm olmuş, gelişmekte olan yumurtalar da var ama çatlayacak olan bu dedi. Tabi çatlamama, çatlayıp döllenememe, çatlayıp spermle buluşamama.. bunlar hep bir ihtimal.

Ugsden bakarken ilişki oldu mu dedi, dün sabah olmuştu dedim bugün yarın da olsun dedi. Normalde iki gün üst üste önermiyoruz ama yumurtanın bugün yarın çatlamadı muhtemel dedi.

Ek olarak eşimi de yanımda odaya götürmüştüm genel bir konuşma yaptı bize size de anlatayım içinize su serper belki. Bu arada ben hastanede gittiğim doktorun özel muayenehanesine gittim daha iyi hizmet alabilmek için açıkçası.

ben geçen ağustostan beri düşünüyoruz ama işte doğum kontrol hapını bırak korun miyom operasyonu ol korun bırak hamile kal kürtaj ol korun derken bu zamana geldik deyince, 1 senedir olmuyor gibi düşünmeyin bakIn gebelik elde etmişsiniz genetik olarak bozukluk olması sebebiyle düşük yapmışsınız artık resetlemişsiniz gibi düşünün mayısta kürtaj olmuş bir 1 ay korunmuş biri için gelinen süreç uzun değil 35 yaşından sonra 3 ayda olmaz ise tedavi öneriyoruz, bir kere hamilelik oluşmuş bakın yumurta büyümüş demek ki doğal yollarla olması İçin bir engel yol şuan tedavi görecek bir durum yok dedi.

Az önce yazdığım şekilde arkadaşımızın başına gelen olaydan hareketle tüplerin kapalı olması gibi bir durum olabilir mi dedim, o da ağır bir enfeksiyon sonucu tüplerin kapanması olasılığını değerlendiririz ama bir enfeksiyon geçerseniz siz bunu anlarsınız dedi. Öyle bir şikayetim de yok şuanlık.

Bu arada doktoru beklerken doktor 2 kızıyla birlikte geldi muayenehaneye. 6 ve 10 yaşlarında taş çatlasın çocuklar, o kadar hoşuma gitti ki. Allah bağışlasın, hem anne hem doktor hem bir psikolog gibi konuştu etti benimle.

Birde aklıma gelmişken karaca3443 karaca3443 corasptine devam et günlük gebelik olursa diğer durumları değerlendireceğiz dedi, heterozigot olduğunu da vurguladı.

Bakalım bundan sonrası Allah’ın takdiri kızlar, benim yapabileceğim çözümünü bulmak İçin uğraşacağım bir sorun gözükmüyor şimdilik🤲
Yumurta boyutun çok güzel canım mutlaka değerlendir doktorun dediği gibi. Doktor vakit ayırmış çok güzel konuşmuş. Coraspine ben de başladım içiyorum sabah kahvaltı sonrası bitane. Hadi bakalım inşallah güzel güzel döllenir yumurta💓🙏

Ben de bulamamıştım 🙈 çok sevindim Sohrab Sohrab

Ben de detaylı açıklamayı kaçırmışım. Çoook çok çok sevindim Sohrab Sohrab
Eylül sonu güzel haberlerle dolup taşsın buralar be🤲🙂
Benım kafa uçmuş 🙈😂
Ikı yere de yazdım sanıyorum ben 🙈
B Bonncuk kıza da dıyorum ki yukarıda yazdım, affet cnm 😘😘

Yumurta boyutun çok güzel canım mutlaka değerlendir doktorun dediği gibi. Doktor vakit ayırmış çok güzel konuşmuş. Coraspine ben de başladım içiyorum sabah kahvaltı sonrası bitane. Hadi bakalım inşallah güzel güzel döllenir yumurta💓🙏
Ben de öyle hemen kahvaltı sonrası atıyorum ama kahvaltı alışkanlığım pek olmadığı İçin saatler şaşıyor çoğu zaman :) inşallah canım inşallah😊

Kuzum bence şimdiden takma kafana senin yumurtaların falan iyiydi sanki bol bol vardı. Geçen sefer bile 2 taneydi gayet rahat büyümüştü. Fsh ın diğer hormonlarla oranı bir de amh önemliydi sanki. Yarın gidince onlara da bakar sorun çıkmaz inşallah 🤲🏻 Bir de anlamadığım şey fsh yüksek olunca ne zararı olacak ki benim yumurtalar büyüsün diye fostimon iğne vermişti onda direk fsh vardı onun sayesinde büyüdüler. İlk senin gibi ölçtüğünde 6,88 çıkmış 10un altında güya ama yumoşlar büyümedi öyle olunca da. Kendi doktoruna sorman çok iyi olmuş ben de herşeyi soruyorum deli gibi geçen sırtım tutuldu onu bile ne yapcam diye ona sordum uzmanlık alanı bile değil hiç çekinme yani kimler neler soruyor 😅
Valla bilemedim tam aklım durdu bakalım yarın 1 de gideceğim artık ne der ne yaparız bilmiyorum 🤗şuan iyiyim ama anlık şok sonrası 😅Rabbim herşeyin hayırlısını versin 💜

Canım bugün doktor randevum vardı, senin konundan hareketle tüplerin sonradan kapanıp kapanmayacağını sordum. Bir kere gebelik oluştuysa tüplerin kapanması yalnızca ağır bir enfeksiyon sonucu olabilir ama bu vücudun verdiği güçlü bir mesajdır bunu anlamamanız mümkün olmaz dedi. Yani sen enfeksiyon falan geçirdin mi acaba? Eğer öyle bir şey yoksa başka bir doktora mı görünsen acaba. Biri kapalı diğerinde sıvı birikmesi var demiştin yanlış hatırlamıyorsam?
Ayy canım yaaa.. 🥺
Yok Bi enfeksiyon falan geçirmedim
Son hamilelikte idrarda enfeksiyon var biraz demişti eve ama hani Bi etkisini görmedim ilaç falan kullanmadım zaten onu öğrendikten sonra da bebeğin gelişimi durduğunu öğrendik kürtaj falan..
Bana da hiç mantıklı gelmiyor çünkü 3.bebekte ben sağdan yumurtlamıştım Dr öyle demişti 4.gebelikte de soldan yumurtlamıştım döllenmişti. Yani kesinlikle mantıksız.. 4.kürtajdan sonra mı tıkandı ama neden durup dururken neden tıkansın neden sıvı birisin anlamıyorum

Maşallah yumurtan ne güzel gelişmiş inşallah bebiş olur güzelce🤗
Doktor ne güzel ilgilenmiş konuşmuş sizinle ya insan önemsediğini hissediyor var ya

Ayy canım yaaa.. 🥺
Yok Bi enfeksiyon falan geçirmedim
Son hamilelikte idrarda enfeksiyon var biraz demişti eve ama hani Bi etkisini görmedim ilaç falan kullanmadım zaten onu öğrendikten sonra da bebeğin gelişimi durduğunu öğrendik kürtaj falan..
Bana da hiç mantıklı gelmiyor çünkü 3.bebekte ben sağdan yumurtlamıştım Dr öyle demişti 4.gebelikte de soldan yumurtlamıştım döllenmişti. Yani kesinlikle mantıksız.. 4.kürtajdan sonra mı tıkandı ama neden durup dururken neden tıkansın neden sıvı birisin anlamıyorum

Maşallah yumurtan ne güzel gelişmiş inşallah bebiş olur güzelce🤗
Doktor ne güzel ilgilenmiş konuşmuş sizinle ya insan önemsediğini hissediyor var ya
Canım işine karışmak gibi olmasın ama başka bir doktora daha mı gözüksen? Tıkanma olayı kafamı karıştırdı benim de. Bak bir arkadaşımıza da öyle demişlerdi sonra bir başka doktora gittiğinde durumun farklı olduğunu gördü.

X