- 10 Nisan 2021
- 1.631
- 1.642
Kadın doğum da covid hasta bölümü oluyor diye biliyorum. Çok geçmiş olsun erken doğum aklınıza getirmeyin değildir inşallahKızlar ya benim bi süredir kaşıntı başladı bacaklarımda falan kaşınıyor. Karaciğer enzimleri yüksek olabilirmiş araştırmalarıma göre erken doğum bile söz konusu. Şu an tahlil vermem gerekiyor ama karantinadayım ne yapacağım ben şimdi korkmaya başladım..
İlaç konusuna bir şey diyemiyorum daha önce geçiren arkadaşlar daha iyi yorum yaparlar ama ben tüplerine bir şey olacağını sanmıyorum sıkma canını. Rahim filmini kürtajdan sonra da tavsiye ediyorlar zaten çektirirsin için rahatlar inşallah. Moralini de yüksek tutmaya çalış biliyorsun her şey ondan geçiyor. Çok şükür şu an iyisin daha da iyi olacaksın.Genel halim iyi kötüye giderim diye korkuyorum hep. Ağrım var tad koku yok nezle gibi akıyor sürekli. Gece ya rüyamda ya da gerçek çok öksürdum. Tad koku olmaması garip bir his. Ve çocuk yapıp yapamama konusu... Biter bitmez rahim filmi çekinmek istiyorum inşallah enfeksiyon tüpleri tikamamistir. İlaçları kullanmamakla iyi mi yaptım onu da bilmiyorum
Ben aşı hakkım tanımlandığı gibi aşı oldum korunmadım da ilk gebeliğim de aşının 1. Dozu sonrası olmuştu. Düşükten sonra da yine 2. Dozumu hemen oldum. Eğer gebelik devam etseydi 3. Ayda yine olurdum 2. Dozu öyle planlıyordum. Bilmiyorum aşıdan daha çok covidden korkuyorum ben. Yoğun bakımda yatan aşısız hamilelerin sayısı da çok yüksekmiş doktorum şiddetle aşı öneriyor. Bir hastası covid olmuş ve çok uğraştık çok zordu dedi onun için. Aşı sonrası korunmadan hamile kalan, hamilelik sonrası aşı olan bir sürü arkadaşım var çok sağlıklı ilerliyor gebelikleri çok şükürValla asi olmadiysaniz kesin olun ben adeti bekliyordum. Kürtaj oldum vakalar 5 bin altı oldu vurulmadim. Yükseldi tam aşı olayım adette dedim adet günü korona oldum. Ben normalde grip dahi olmam bünyem sağlamdır ama beni ciddi sarsıyor. İyiki hamile değilim diyorum ama maalesef bu risk hep olacak asi olmadığımız sürece. Ben çok dikkat ederim maske mesafe hijyen olayına. belki o yüzden kimseye bulastirmadim çok şükür 7 gün geçti. Ama işte mahalle baskısı akraba ziyareti bazen öyle mecburiyetlerimiz oluyor... ne kadar korusan da en ufak açıkta seni buluyor. Oyuzden gebe degilsek aşı olmak bir nimet diye düşünüyorum.
Ben de oyle duşünüyorum, ufacık bı bogaz agrısında bıle bunkadar stres oldum,sonucum negatıf olursa hemen asılları yaptırcam, inşallah Pozitif olursa da, kritik zamanı gecınce gebelıkte de aşı olmayı dusunuyorum.. Allah korusun covıdin gebeliğe nasıl etki edecegı bilinmiyor da, e azından aşı olursam gecırsem de hafıf atlatırımBen kürtajdan hemen sonra ilk aşımı oldum ve 1 ay sonra Covid geçirdim, tüm ilaçları kullandım.
Hastalığı atlattıktan 1 ay sonra da 2.aşımı oldum. 2 gün yatırdı, sonra geçti.
Hiç kimseye aşı olun veya hasta olursanız ilaçları muhakkak kullanın diyemem.
Kime nasıl etki edeceği belli değil çünkü.
D Doktoraliguru gibi düşünüyorum ben de, tekrar hamile kalırsam 9 ayı korkuyla geçirmektense aşılarımı tamamlamak daha mantıklı geldi.
İnşallah hayilrisi bakalim. Evet morel önemli.İlaç konusuna bir şey diyemiyorum daha önce geçiren arkadaşlar daha iyi yorum yaparlar ama ben tüplerine bir şey olacağını sanmıyorum sıkma canını. Rahim filmini kürtajdan sonra da tavsiye ediyorlar zaten çektirirsin için rahatlar inşallah. Moralini de yüksek tutmaya çalış biliyorsun her şey ondan geçiyor. Çok şükür şu an iyisin daha da iyi olacaksın.
Ben aşı hakkım tanımlandığı gibi aşı oldum korunmadım da ilk gebeliğim de aşının 1. Dozu sonrası olmuştu. Düşükten sonra da yine 2. Dozumu hemen oldum. Eğer gebelik devam etseydi 3. Ayda yine olurdum 2. Dozu öyle planlıyordum. Bilmiyorum aşıdan daha çok covidden korkuyorum ben. Yoğun bakımda yatan aşısız hamilelerin sayısı da çok yüksekmiş doktorum şiddetle aşı öneriyor. Bir hastası covid olmuş ve çok uğraştık çok zordu dedi onun için. Aşı sonrası korunmadan hamile kalan, hamilelik sonrası aşı olan bir sürü arkadaşım var çok sağlıklı ilerliyor gebelikleri çok şüküro yüzden ben de aşı olun derim kızlar riske atmayalım çok çok yayıldı vakalar
Emzirmede sıkıntı suanlık yaşamıyorum ama sarılık olduk o yüzden mama takviyesine başladık biraz biberon tembelliğine alışıyor gibi bugün 8.gün baya toparladım pazara markete bile gidiyorum ev işlerinde yapıyorum çok şükür biraz kendimi hasta moduna sokmamaya çalıştım o yüzden ayakta kaldım sanırım :)Amin kuzum.Benimde sezeryan ilk doğumum ben biraz daha zorlanmıştım toparlanırken.Ben normal doğumu Dr.umla konuşmayı planlıyorum da bakalım.Nasıl geçiyor bebişle günlerEmzirme de sıkıntı yaşıyor musun?
İnşallah sonucun pozitif olur sonra da aşını olursunBen de oyle duşünüyorum, ufacık bı bogaz agrısında bıle bunkadar stres oldum,sonucum negatıf olursa hemen asılları yaptırcam, inşallah Pozitif olursa da, kritik zamanı gecınce gebelıkte de aşı olmayı dusunuyorum.. Allah korusun covıdin gebeliğe nasıl etki edecegı bilinmiyor da, e azından aşı olursam gecırsem de hafıf atlatırım
İyi yapmışsınız ben 5000 altı olunca aşı da arttı tamam bitti bu korina işi asi olmaya gerek kalmadı demiştimBen kürtajdan hemen sonra ilk aşımı oldum ve 1 ay sonra Covid geçirdim, tüm ilaçları kullandım.
Hastalığı atlattıktan 1 ay sonra da 2.aşımı oldum. 2 gün yatırdı, sonra geçti.
Hiç kimseye aşı olun veya hasta olursanız ilaçları muhakkak kullanın diyemem.
Kime nasıl etki edeceği belli değil çünkü.
D Doktoraliguru gibi düşünüyorum ben de, tekrar hamile kalırsam 9 ayı korkuyla geçirmektense aşılarımı tamamlamak daha mantıklı geldi.
Yaa bende olucam ama her ay ya hamile kalırsam 2 . Doz olamıcam diye erteledim sanki hemen kalacakmışım gibi şimdi niyetine girdim ama gecikme yaşıyorum şuanda adette kimisinide duydum adet düzenini bozmuş şimdide olayımda öyle vurulayım diye düşünüyorum dikkat ediyorum ama ben dikkat etsem ne olacak eşim fabrikada kaç kişiyle muhattap olmak zorunda kalıyor allah korusun olacaksada kimsenin vebaline girmeden hafif bir şekilde atlatmak nasip olsun inşallahValla asi olmadiysaniz kesin olun ben adeti bekliyordum. Kürtaj oldum vakalar 5 bin altı oldu vurulmadim. Yükseldi tam aşı olayım adette dedim adet günü korona oldum. Ben normalde grip dahi olmam bünyem sağlamdır ama beni ciddi sarsıyor. İyiki hamile değilim diyorum ama maalesef bu risk hep olacak asi olmadığımız sürece. Ben çok dikkat ederim maske mesafe hijyen olayına. belki o yüzden kimseye bulastirmadim çok şükür 7 gün geçti. Ama işte mahalle baskısı akraba ziyareti bazen öyle mecburiyetlerimiz oluyor... ne kadar korusan da en ufak açıkta seni buluyor. Oyuzden gebe degilsek aşı olmak bir nimet diye düşünüyorum.
Geçenlerde cok sevdıgım bı doktorun esı de aşı oldu hamıle, ne bılım esine yaptırmazdı herhalde asıyıİnşallah sonucun pozitif olur sonra da aşını olursunbende yalan yok hamilelikte aşı nasıl olur ne olur bilmiyorum herkes gibi ama bugün doktorum paylaşmış 12.hafta sonrası aşı olmasını ikna edemediğim hastam şuan çok ciddi durumda diye işte herkes hafif atlatamıyor ne olduğu belirsiz bir hastalık ya Rabbim cidden herkesin yardımcısı olsun
Yanii çevremde bir kaç kişi öyle oldu inşallah sende birşey olmazBirde o var değil mi. Korona olanlar asi olduklrinda aynı korona oldukları gibi oluyorlarmisbende kısa diye biliyorum hemen asi olacağım inşallah.
CanımYaa bende olucam ama her ay ya hamile kalırsam 2 . Doz olamıcam diye erteledim sanki hemen kalacakmışım gibi şimdi niyetine girdim ama gecikme yaşıyorum şuanda adette kimisinide duydum adet düzenini bozmuş şimdide olayımda öyle vurulayım diye düşünüyorum dikkat ediyorum ama ben dikkat etsem ne olacak eşim fabrikada kaç kişiyle muhattap olmak zorunda kalıyor allah korusun olacaksada kimsenin vebaline girmeden hafif bir şekilde atlatmak nasip olsun inşallah
Canım belirtilerin nasıl bugun azaldı mı?İyi yapmışsınız ben 5000 altı olunca aşı da arttı tamam bitti bu korina işi asi olmaya gerek kalmadı demiştimbu covid gibi geçiyormus aşı dan sonra öylemi
Evet çember iyice daralmistiYaa bende olucam ama her ay ya hamile kalırsam 2 . Doz olamıcam diye erteledim sanki hemen kalacakmışım gibi şimdi niyetine girdim ama gecikme yaşıyorum şuanda adette kimisinide duydum adet düzenini bozmuş şimdide olayımda öyle vurulayım diye düşünüyorum dikkat ediyorum ama ben dikkat etsem ne olacak eşim fabrikada kaç kişiyle muhattap olmak zorunda kalıyor allah korusun olacaksada kimsenin vebaline girmeden hafif bir şekilde atlatmak nasip olsun inşallah
Yok ya bazen artıyor bazen geçiyor doktor artık artmaz semptomlar dedi biraz psikolojik olarak rahatladim ilaç kullanmadığıniz için sürebilir semptomlar dedi bir süreCanım belirtilerin nasıl bugun azaldı mı?
İnşallah sen de şu hastalığı görmeden aşını olursun yaGeçenlerde cok sevdıgım bı doktorun esı de aşı oldu hamıle, ne bılım esine yaptırmazdı herhalde asıyı
16. Gün yumurtlama oldu yazacaktimİyi akşamlar arkadaşlar. Bugün sat a göre 5+0 ama yumurtlama 26. Gün olduğu için benim hesabıma göre 4+5 oldu. Kontrole gittim ama kese görünmedi doktor tekrar HCG istedi sonuç yarın çıkacak. En son cuma günü 875 çıkmıştı bugün görünmesi gerekmez miydi. Hem karından hem alttan baktı ama göremediÇok korkuyorum inşallah yine aynı şeyleri yaşamam yada daha fenası dış gebelik falan değildir inşallah. HCG artışı pazartesi 82, Çarşamba 330 cuma 875 çıkmıştı. Ne dersiniz erken mi yoksa sorun mu var
Ben de bi düşündüm canım ama doktor senin bir kere gebelik olmuş demek ki o aşamaya gelebiliyorsun şimdilik gerek yok dedi, bir aç ay bakayım olmazsa bu ihtimali düşüncem ben deEvet tatlım. Sor tabii ne demekbu 4. oldu canım. İlk ikisinde bikaç ay arayla 2 gebelik oldu ama düşük ve dış gebelik oldu. Geçen ay olmadı zaten.. Bu ay da kısmet artık
Defalarca aradı eşim ulaşamadık Dr.a yarına kaldı artık.Evi temizlemeye girmiştim ben de çok yormadan kendimi zamanda geçer diye.İnşallah hayilrisi bakalim. Evet morel önemli.Teneffus Zili napti acaba.