Evde zaman geçmiyor kendimden biliyorumValla içimi rahatlattınız şuanzaten bebek konusu olmasa bile dedi 2 veya 3 ay yapabilsen annem dinlense az o bile olur diye öyle söyleyince kıyamamıştım
Kendine yemek yapmıyor musun aynı şey kendine stres yapma çok da güzel ilgilenirsin arkadaşınızmış da hem tanıdıkHocayı çok seviyorum zaten yalan yok ameliyat öncesi bizim de ne zor zamanlarımızda onlar vardı öyle birine ay yok ben yapamam diyemezdim ama insan hiç yapmadığı bişey olunca kendince acaba altından kalkabilir miyim diye düşünüyorama evet özellikle hiç bebek mevzusu düşünemek adına aklımı çok rahat ettirecek o kesin
güm güm güm kalp sesini duy da gel hayırlısıylaYarın benim doktor doluymuş ,çarşamba öğleden sonra boşmuş ama eşimde gelmek istiyor (benim doktor eşleri de alıyor içeriye). Öğleden sonra izin alıp gelmesi zor olur. O yüzden perşembe 10a aldım randevuyu. Hem biraz daha büyür hem ne var ne yok daha net belli olur. Hepimizin hakkında hayırlısı, en güzeli olsun
Hayırlısı olsun her şeyde bir hayır vardır… Tanıdık olduğu için daha kolay olur zaten sevdiğin biriymiş hem çok sevapValla önce senin güzel haberlerini alalım sonra benimki nasipbu yıl beni cidden ilginç bir dönem bekliyor birde sizin fikrinizi alayım
Eşimin iş arkadaşı bizden büyük bir bayan vardı ama ailecek çocukları eşi kendi çok severiz bir rahatsızlığı vardı biz tanışmadan önce bir kez ameliyat olmuş sonra biz tanıştıktan sonra yine tekrarladı ameliyat oldu ve kısmi belli bir kesimi felç oldu 1 yıldan fazla annesi baktı gelip. Baktı derken kadın yavaş yavaş yürüyor ama bir elini kullanamayınca temizlik yemek yapamıyor bu yıl galiba annesi gelmeye pek istekli değil beni aradı eşi de öğretmen o derste olduğu zamanlar bize gelsen bir yemek yapsak, temizlik vs yardım etsen eşim gelince seni eve bıraksa olur mu diye. Komşularına vs soramamış bazen ani atak geçirip öylece kiteniyor hareket edemiyor sen kardeşim gibisin öyle bişey olsa eşimi arar beklerken sana güvenirim dedi, çocuk durumumu da biliyor hamile olursan zaten asla gelmeni istemem anneme derim o zaman mecbur gelir dedi. Hatta işte aylık para işini de söyledi ama ben parasını zaten düşünmedim çünkü ne kadar zor durumda biliyorum birine yük olmak ne kadar üzüyor neşe dolu kadın çöktü resmen, bende kabul ettim ama başkasına yemek yapmayı vs becerebilecek miyim diye aldı beni bir stres
Lucrınlı tedavı canımm, bugun hormonlar o kadar kucuk cıktı kı, Lucrinden kaynaklıymıs, detaylı bilgi ıcın cok tesekkurlerCanm 6.gün cmt olacaksa daha kalınlaşma olmaz.5-6 mm max olur .lucrinli tedavi değilse yumurtan büyüdükçe orantılı kalınlaşçak ilaçla daha kalın olsun die veriliyor.8-9.gün 7mm civarı 10-12.gün ortalama 8mm ve üstü oluyor drlar genelde 9 mm ve üstü görünce progesterona baslıyor.6.gün lh ve progesteron yumurta kontrolu için çağırmıstır 6.gün kalınlaşma olması iyi değil zaten
Kuzum haklısın zaman ilerledikçe sabır azalıyor, e tabii yaş da geçiyor.. Ama önce ilaçsız bi gör derim ben, yumurtan belki kendiliğinden gelişiyordur. Ilaçsız bir gebelik daha sağlıklı olacaktır. Çünkü kullandığımız hormon ilaçları da düşüğe vs sebep olabiliyor. Baktın gelişmiyor, yine bi ilaçla dene. 3 ay içinde gebelik elde edemezsen o zaman tüp bebek düşünebilirsin. Benim öyle bir şansım yok. Olmazsa tamamen silicem kafamdan bebek düşüncesini. Sen ilaçla kaç kere denemiştin?Ben gebe kalsam zaten o doktora devam etmem. Arada giderim ona. Bana doktor operasyondan sonra 4 ay kendiniz deneyin dedi ben çok sabırsızım sanırım. 2 ay geçti tutmadı. Dedim 3. ayı da yumurtlama takibi yaptırarak geçireyim. Sonra düşündüm direk tüp bebeğe başlayalım yeter uzadı bu iş. Şimdi de düşünüyorum bu ayda doğal akışına bırakıp Eylül ayında mı tüp bebeğe başlayalım olmazsa. Kafam çok karışık açıkcası.... Doğru karar vermek istiyorum.Doktora 4 ayda çiftlerin gebe kalma şansı %50 dedi. 2 ay düzenli ovulasyon testleriyle denedik. Olmadı, olmuyor.... İsyan etmek istemiyorum. Ama biran önce artık sonuca da varmak istiyorum. Sen olsan ne yapardın mesela. Durumlarımız birbirine çok ykaın o yüzden senin de fikrini almak isterim.
Evet 3.gün başlatan da var, 5.gün başlatan da var. En iyisi 3.gün gitmek. Klomen ya da femara verir. Duruma göre dozunu belirler. Sonra muhtemelen adetinin 12.günü tekrar çağırıp vajinal muayeneyle gelişen yumurta var mı, kaç tane var, kaç mm falan diye bakar. Rahim duvarı kalınlığına da bakar. Gerek görürse çatlatma iğnesi verir ve ilişki zamanınızı söyler. Sonrası da Allah kerimMerhabalar, yumurta takibi için mi 3/4. Günler gitmemiz gerekiyor? İlaç veriliyor heralde öyle mi? Biraz aydınlatabilir misiniz beni:)
SElam canım, yok ben de rahimdn amileyat oldum. Şekil bozukluğu var dedi bir de hafif yapışıklık var dedi al tarafta onu açmış. Operasyon sonrası da 3 ay yan tedaviler uyguladı. Şimdi işte 2 aydır dikkat ederek denemelere devam ediyoruz geen giden birşey yok. Dr da 4 ay deneyin olmadı tüp bebeğe geçeriz dedi. Ben de onun acelesindeyim 2 ay oldu tutmadı neden tutmuyor 4 ay sonr atutacağının da garantisi yokki. Bir an önce tüp bebeğe başlayıp sonuca ulaşmanın verdiği bir acelecilik benimkisi. Ben de kürtaj oldum 2 sene olacak bu aralık ayında. O kürtajın üstüne 2 defa rahimden opersyon geçirdim benMerhaba canım, bana da kürtajdan sonra 6 ay içinde olmazsa tekrar görüşelim demişti doktorum. Kürtajdan sonraki ilk adeti bekliyordum o zaten onu saymıyorum. Ondan sonraki 3. Adetim bu. Bir de ben miyom operasyonu falan derken geçen sene bu zamanlar karar vermiştik 1 sene geçti bak üzerinden hala yokBazen düşünüyorum evet sen geçen sene ağustosta karar verdin ama korunduğun İçin ilacın etkisinin geçmesini bekledin sonra bu miyomdu operasyondu kürtajdı derken çok fazla deneylemedin ki diyorum ama bir yanım da acele ediyor tabi. Ben de o yüzden cuma günü doktora gitmeye karar verdim.
sana kürtajdan sonra mı 4 ay demişti?
canım haşlayıp koyarsan süner.ben yıkıyorum kuruluyorum doğrayıp buz dolabı poşetine koyuyorum bir yemeklik.çok da güzel oluyor.pişirirken küçük bi tane limon tuzu atıyorum sünmüyo öyleKızlar alakasız bi soru sorucam, derin dondurucuya bamya nasıl koyuyorsunuz sız, netten baktım haslayıp koyan da var dırek koyan da
Ben aşılama yaptırmıştım o zaman bana doktorm ( başka bir dokor şuanki gittiğim dr değil) senin zaten yumurtan gelişiyor ve çatlama problemin yok hap veremem dedi. VE bana iğne başlatmıştı Bir tık daha ii olduğu için sanırm. Hapa gerek yok demişti. Ki iğnelere de hemen cevap vermişti vüvudum. Bu renglnin 21. günü progesterona bakıyorlar yumurtlama hromonu onda değerin ii değişmi doktor yumurtlama problemin yok demişti. Tabi ama işte hani kaç cm falan yumurtam bilmiyorum. Aşılama da tutmadı zaten. Onun dışında ayrıca bir takip yaptırmadımKuzum haklısın zaman ilerledikçe sabır azalıyor, e tabii yaş da geçiyor.. Ama önce ilaçsız bi gör derim ben, yumurtan belki kendiliğinden gelişiyordur. Ilaçsız bir gebelik daha sağlıklı olacaktır. Çünkü kullandığımız hormon ilaçları da düşüğe vs sebep olabiliyor. Baktın gelişmiyor, yine bi ilaçla dene. 3 ay içinde gebelik elde edemezsen o zaman tüp bebek düşünebilirsin. Benim öyle bir şansım yok. Olmazsa tamamen silicem kafamdan bebek düşüncesini. Sen ilaçla kaç kere denemiştin?
Evet 3.gün başlatan da var, 5.gün başlatan da var. En iyisi 3.gün gitmek. Klomen ya da femara verir. Duruma göre dozunu belirler. Sonra muhtemelen adetinin 12.günü tekrar çağırıp vajinal muayeneyle gelişen yumurta var mı, kaç tane var, kaç mm falan diye bakar. Rahim duvarı kalınlığına da bakar. Gerek görürse çatlatma iğnesi verir ve ilişki zamanınızı söyler. Sonrası da Allah kerim
Ben de oyle yapım, yıkadım bezin üzerine serdim kurusun diye, sonra ayıklayıp kaldırıyım o zaman, tesekkurlrr cnmcanım haşlayıp koyarsan süner.ben yıkıyorum kuruluyorum doğrayıp buz dolabı poşetine koyuyorum bir yemeklik.çok da güzel oluyor.pişirirken küçük bi tane limon tuzu atıyorum sünmüyo öyle
İnşallah canım ya valla geçen haftaya kadar iyiydim ama stres bastı bana.güm güm güm kalp sesini duy da gel hayırlısıyla
Annem domatesle biraz soteleyip koyar ama ben çok yemediğim için hiç yapmadımKızlar alakasız bi soru sorucam, derin dondurucuya bamya nasıl koyuyorsunuz sız, netten baktım haslayıp koyan da var dırek koyan da
Her üzüntünün ardından bir sevinç veriyor Rabbim işte. Umudu kesmemek lazım...Bugun bi kadın geldi gözleri yaşlı, doktor da tam o sırada asagı iniyordu, onu farketti direk kanaman mı var dedı, hemen içeriye aldılar, sonra güler yüzle cıktı, elinde ultrason kagıdı, o kadar sevindim ki
Inşallah kuzumBen kucuk bir sehır de yasadıgım ıcın 2 yıl doktora gitmedim diyebilirim 1 2 kere devlette klasık hormon tahlili yaptırmıstım o kadar, buyuksehıre tayin cıkar cıkmaz solugu doktorda aldım.. Insallah artık son bulurhayırlısyla
aynen kuzumBen de oyle yapım, yıkadım bezin üzerine serdim kurusun diye, sonra ayıklayıp kaldırıyım o zaman, tesekkurlrr cnm
Allah n izniyleİnşallah canım ya valla geçen haftaya kadar iyiydim ama stres bastı bana
Kız ben de Hıc sevmem, ama cok faydalıymıs gebelıkte de, esım agzına koymaz zaten, birer tabaklık kaldırcma artık, sen de al bak, suan tam zamanıAnnem domatesle biraz soteleyip koyar ama ben çok yemediğim için hiç yapmadımaslında çok faydalı tabi de işte. Afiyetle yiyin canım. Bebeğe kan olsun can olsun