Gebeliğe Hazırlık Düşük Sonrası Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhaba canım, bana da kürtajdan sonra 6 ay içinde olmazsa tekrar görüşelim demişti doktorum. Kürtajdan sonraki ilk adeti bekliyordum o zaten onu saymıyorum. Ondan sonraki 3. Adetim bu. Bir de ben miyom operasyonu falan derken geçen sene bu zamanlar karar vermiştik 1 sene geçti bak üzerinden hala yok Bazen düşünüyorum evet sen geçen sene ağustosta karar verdin ama korunduğun İçin ilacın etkisinin geçmesini bekledin sonra bu miyomdu operasyondu kürtajdı derken çok fazla deneylemedin ki diyorum ama bir yanım da acele ediyor tabi. Ben de o yüzden cuma günü doktora gitmeye karar verdim.

sana kürtajdan sonra mı 4 ay demişti?

sanırım ekimin ilk günlerine denk gelebilir.regl zamanında gelirse geçen sefer 16.gun transfer oldu bu sefer kaçıncı gün olur bilmiyorum eahım duvarı karar verecek
Bana da estrofemın 17. Gunu dedı hemsıre sordum bugun, 1 2 gun oynayabilir dedı

Tatlım reglinin 3.ya da 4.günü gitmen lazım. Ama ilaç kullanmak istemiyorum diyorsan 12-14.günler arası gidip gelişmiş yumurta var mı bakabilirsin
Merhabalar, yumurta takibi için mi 3/4. Günler gitmemiz gerekiyor? İlaç veriliyor heralde öyle mi? Biraz aydınlatabilir misiniz beni:)

yani 22-23.e kdr yolu var rahim duvarı kalınlaştığı zaman progesterona başlıcak snrası maşallah diyelim.kaç adet estrofem içiyorsun
Ben de diyorum neden progesteron vermediler, cumartesi verır belkı 6 gunde kalınlasırmı kı? Bugun ve yarın 2 tane, dıger gunler 3 olacak

Size yazdıktan hemen sonra cagırdılar estrofem verdi 1 tane içtim bile, cumartesi kontrol var Estrofemin 17.gunu transfer oluyor genelde dedı 1 2 gun oynayabilir de dedı hemsıre, eger tam 17 olursa 8 eylul oluyor
Hadi bakalım canım hayırlı olsun inşallahhh

Ben de diyorum neden progesteron vermediler, cumartesi verır belkı 6 gunde kalınlasırmı kı? Bugun ve yarın 2 tane, dıger gunler 3 olacak
canm donmuş transfer de önce sadece estrofem rahim duvarı kalınlaşıncada 4-5gün progesteron(fitil iğne hap artık hangisini verirse)kullanacaksın sonra transferin olacak.rahim duvarı 7gün ortalama 5-6mm ıken sonra kalınlasmaya baslıyor yani bu biraz kişiye göre değişiyor 6günde kalınlaşır evet.2 başlaman iyi olmus kademe kademe artırılınca rahim daha gzl hazırlanıyor

O zaman transfere yakın verirler progesteronu, ben cumartesi gıdıcem yanı 6. Gunde bakalım kac cıkıcak, aslında bır hafta dedı, sonra baktık pazar cumartesi gel dedı

Çok şükür kuzum, yumurtlamayı atlatalım seninkini de sayıcaz
Valla önce senin güzel haberlerini alalım sonra benimki nasip bu yıl beni cidden ilginç bir dönem bekliyor birde sizin fikrinizi alayım

Eşimin iş arkadaşı bizden büyük bir bayan vardı ama ailecek çocukları eşi kendi çok severiz bir rahatsızlığı vardı biz tanışmadan önce bir kez ameliyat olmuş sonra biz tanıştıktan sonra yine tekrarladı ameliyat oldu ve kısmi belli bir kesimi felç oldu 1 yıldan fazla annesi baktı gelip. Baktı derken kadın yavaş yavaş yürüyor ama bir elini kullanamayınca temizlik yemek yapamıyor bu yıl galiba annesi gelmeye pek istekli değil beni aradı eşi de öğretmen o derste olduğu zamanlar bize gelsen bir yemek yapsak, temizlik vs yardım etsen eşim gelince seni eve bıraksa olur mu diye. Komşularına vs soramamış bazen ani atak geçirip öylece kiteniyor hareket edemiyor sen kardeşim gibisin öyle bişey olsa eşimi arar beklerken sana güvenirim dedi, çocuk durumumu da biliyor hamile olursan zaten asla gelmeni istemem anneme derim o zaman mecbur gelir dedi. Hatta işte aylık para işini de söyledi ama ben parasını zaten düşünmedim çünkü ne kadar zor durumda biliyorum birine yük olmak ne kadar üzüyor neşe dolu kadın çöktü resmen, bende kabul ettim ama başkasına yemek yapmayı vs becerebilecek miyim diye aldı beni bir stres

Bence bu da senın ıcın guzel bı gelısme, hem kafan dagılır, hamıle kalırsan zaten gitmiceksin, o zamana kadar da çocuk fikrinden uzaklasmıs olursun,hem de kadının duasını alırsın, alcagın parayla da bebişine ciciler alırsın bu devirde guvenecek İnsan bulmak cıdden cok zor, yemek ısıni de kafaya takma sorarsın ne istiyorlarsa malzemesini de ona gore alırlar, sohbet muhabbet keyifle yaparsın bence

Öncelik içinden gelmesi. Para durumunu düşünmedim diyorsun ama uzun vadeli birşey olacaksa bir süreden sonra sıkılırsın o yüzden az da olsa destek verirlerse senin için daha teşvik edici olur. Yemek konusuna girmiyorum çünkü bahsettiğin gibi bir durumda ona takılacaklarını hiç sanmıyorum. Evinde nasıl yapıyorsan öyle yaparsın yine ya da fikir alırsın ne yapalım bugün, ne yemezsiniz gibi. Onun dışında zaman daha çabuk geçer bazı şeyler kafanı daha az meşgul eder diye düşündüm ben

O zaman transfere yakın verirler progesteronu, ben cumartesi gıdıcem yanı 6. Gunde bakalım kac cıkıcak, aslında bır hafta dedı, sonra baktık pazar cumartesi gel dedı
Canm 6.gün cmt olacaksa daha kalınlaşma olmaz.5-6 mm max olur .lucrinli tedavi değilse yumurtan büyüdükçe orantılı kalınlaşçak ilaçla daha kalın olsun die veriliyor.8-9.gün 7mm civarı 10-12.gün ortalama 8mm ve üstü oluyor drlar genelde 9 mm ve üstü görünce progesterona baslıyor.6.gün lh ve progesteron yumurta kontrolu için çağırmıstır 6.gün kalınlaşma olması iyi değil zaten

Hocayı çok seviyorum zaten yalan yok ameliyat öncesi bizim de ne zor zamanlarımızda onlar vardı öyle birine ay yok ben yapamam diyemezdim ama insan hiç yapmadığı bişey olunca kendince acaba altından kalkabilir miyim diye düşünüyor ama evet özellikle hiç bebek mevzusu düşünemek adına aklımı çok rahat ettirecek o kesin

Valla içimi rahatlattınız şuan zaten bebek konusu olmasa bile dedi 2 veya 3 ay yapabilsen annem dinlense az o bile olur diye öyle söyleyince kıyamamıştım

Bence senin içinde farklı bir deneyim olmuş olur canım … sonuçta güzel kalbinle neler düşünüyorsun hem rabbim mükafatını bebiş olarak verir kafan dağılır iyi olabilir. Arkadaşın demek ki sana çok güveniyor ve sende değer veriyorsun Kİ yemk vs dert olmaz bence yapabileceklerini yaparsın zaten

Valla iyiki bir de size sordum kaç gündür acaba yapabilir miyim diye aklımda bir soru vardı ama artık cidden uçtu gitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…