Tmm cnm okuyorum bisuru onada bakarim.esime keciboynuzu kurunu biryil boyunca kaynatip icirdim yediremedim.bunum yanisira farkli otlar yaptik adlarini hatirlamiyorum.ayrica doktorun verfigi ilaclarda var.ama ise yaramadi.simdi sigarayi birakmaya calisiyor ondan vazgecemedi.Ugur kosar in kitaplarini tavsiye ederim.
Bana previt verdi cnm aslinda ilk tedaviye basladigimda ignesiz iki yumurtam vardi oda mustafa eraslanin verdigi ilaclarla oldu.doktor hemen alalim dedi alinacagi sabah ikisininde catladigini gorduk tedaviye baslamadan gol oldu.asilamaya aldi negatif.ikinci tedavide igneyle bir yumurta olustu bos cikti.ucuncu tedavide iki yumurta olustu ikiside bos cikti.dorduncu bir yumurta bitkisel kurlerle olustu oda bos.besincide bir yumurta yine mustafa eraslan dolu cikti dollendi a kalite cok guzeldi ama sonuc nrgatif.yumurta olusuyodu ama dollenmiyodu.bendeki sorun yumurtalar zamansiz olusup erken catliyordu yani adetliyken yumurta olusuyodu.ona care bulamadik bu arada yememe icmeme cok dikkat ediyordum.o sekiz ay okadar dikkat ettimki anlatamam simdi saldim yine kendimi.sekiz ayda maddi manevi cok yiprandik sag tarafimda kucuk bi kist var yine ameliyattan sonra olusan arada ona baktirmam gerekiyor gidemiyorum doktora korkuyorum cokDogru diyosun canim,en onemlisi kalite. Onun icin de beslenmeye agirlik verdim ben. Bir de doktorum vitamin ve biosteron verdi. Sen kullandin mi canim bunlari?
ne demek sıkılmak biz burda birbirimizden öğreniyoruz paylaştıkça rahatlıyoruz canım. Sen gönlünü ferah tut hayırlısı olsun inşallah.32 yasindayim evet 6 yil oldu daha neler neler yazip sıkmak istemedim kimseyi hepimiz hakkinda hayirlisi tesekkur ederim
Benim en buyuk hatam hic bir saglk problemim yokken kendime hormon yuklemek oldu.normalde zaten duzenli yumurtlayan biriydim kocakari ilaclari yaptigim zamanlarda ayda iki defa adet oluyodum.yuklenen hormonlar sonucu kist olustu ve aldilar.o ameliyattan sonra olan oldu.meger benim zaten erken menepoz riskim varmis bide ustune sag yumurtaliktan olunca iice azalmis.olmasaydim seyrinde gidiyordu hersey o kistlede hamile kalabilirmisim.hep doktorlarin ihmali.tup bebek yaptirdigim doktorum senin sanssizligin ameliyat olmaman gerekiyordu dedi eger ameliyattan once amh bakilsaydi bana direkt tup bebek tedavisi uygulanacakti.zincirleme kaza gibi bi kotuluk digerini getirdi.ameliyati yapan doktor yumurtaligima hicbizarar gelmeyecegini soyledi ameliyat sonrasi aileme iki tupumunde kapali oldugunu hemen tup bebek yapilmasi gerektigini soylemis.ameliyattan sonra hsg cektirdim iki tupumde acikti.doktor olabilir yanilabiliriz dedi saka gibi ameliyatta ne gorduyse yalan soyledi.iste ondan sonra zaten benim menepoz surecim basladi
Bana previt verdi cnm aslinda ilk tedaviye basladigimda ignesiz iki yumurtam vardi oda mustafa eraslanin verdigi ilaclarla oldu.doktor hemen alalim dedi alinacagi sabah ikisininde catladigini gorduk tedaviye baslamadan gol oldu.asilamaya aldi negatif.ikinci tedavide igneyle bir yumurta olustu bos cikti.ucuncu tedavide iki yumurta olustu ikiside bos cikti.dorduncu bir yumurta bitkisel kurlerle olustu oda bos.besincide bir yumurta yine mustafa eraslan dolu cikti dollendi a kalite cok guzeldi ama sonuc nrgatif.yumurta olusuyodu ama dollenmiyodu.bendeki sorun yumurtalar zamansiz olusup erken catliyordu yani adetliyken yumurta olusuyodu.ona care bulamadik bu arada yememe icmeme cok dikkat ediyordum.o sekiz ay okadar dikkat ettimki anlatamam simdi saldim yine kendimi.sekiz ayda maddi manevi cok yiprandik sag tarafimda kucuk bi kist var yine ameliyattan sonra olusan arada ona baktirmam gerekiyor gidemiyorum doktora korkuyorum cok
Gercekten mi iste boyle duyunca cok sinirleniyorum ya bi insanin hayatiyla oynuyolar resmen cocugu gectimben daha 32 yasindayim keza hepimiz asagi yukari bu yaslardayiz onlarin yuzunden bu yasta hormon ilaclari aliyoruz bu benim kaderim degildi doktor yuzunden oldu heran acaba nezaman menepoza giricem korkusuyla yasiyorum ilac aldigim halde adetim bir gun gecikince artik hamile olabilirmiyim yerine acaba adetimmi kesildi diye dusunuyorum odüm patliyor.adet olunca seviniyorum artik iki yil oncesine kadar uzulurdum.tip bu konuda ilerlemis olup yumurtalik nakli olsaydi hic dusunmez yaptirirdim bi sunun caresini bulamadilar.Burada hepimiz hemen hemen aynı durumdayız yazarak hem kendimizi rahatlatıyoruz hemde belki tecrübelerle birbirimize ışık oluyoruz. Ben hep şunu diyorum Allah hepimizi vicdanlı doktorlarla karşılaştırsın. Hepimizde bir doktor ihmalliği var maalesef.Ben 1 yıl boşuna dra gittim hiç bişin yok diyip yolladı ta ki doktoru değişip amh ve fsh değerlerimi öğrenene kadar. Hep zaman kaybı oldu.
Amin canim nekadar oldu ogreneli bu durumuCanim hic kolay surecler degil bunlar. Dedigin gibi maddi manevi cok zor. Allah yardimcimiz olsun.
Istedigimiz 1 tanecik yumurta allahim,nolur bize de ver o altin yumurtayi
Amin canim nekadar oldu ogreneli bu durumu
Bende gecen sene nisan ayinda asilama icin gittigimde ogrenmistim ama ameliyattan sonra baslamis asil yani 2014 mayistan beri adetlerim duzensiz arada bi gebelik var kurtajdan sonra adet goremedim sanki orda durdu biseyler ama kurtajla alakasi yok dediler.bende kabullenemiyorum ama ben kabullenmesen vucudum sinyal veriyor kasiklarda batma yok hassaslik yok seffaf uzayan akinti yok adetim bile bi tuhaf sen kabullenmesende vucut hatirlatiyor malesegGecen sene mayis ayinda ogrendim. Mucadele o zaman basladi. Ama hala daha zaman zaman inanamiyorum bu duruma.
Bende gecen sene nisan ayinda asilama icin gittigimde ogrenmistim ama ameliyattan sonra baslamis asil yani 2014 mayistan beri adetlerim duzensiz arada bi gebelik var kurtajdan sonra adet goremedim sanki orda durdu biseyler ama kurtajla alakasi yok dediler.bende kabullenemiyorum ama ben kabullenmesen vucudum sinyal veriyor kasiklarda batma yok hassaslik yok seffaf uzayan akinti yok adetim bile bi tuhaf sen kabullenmesende vucut hatirlatiyor maleseg
Ameliyattan alti ay sonra kendiliginden oldu ikizdi ama hic kalp sesini duyamadik.aldilarBenim de onceden 7 gun suren adetim 3 gun ennn fazla 4 gun suruyor. Hamile degilsem bu defa bir an once adet olmak istiyorum. Karisik duygular iste.
Gebeligin kendiliginden mi olmustu,tedaviyle mi?
Ameliyattan alti ay sonra kendiliginden oldu ikizdi ama hic kalp sesini duyamadik.aldilardort yil caba sonucu tamam dedim olmadi
Musait ama tutmadi cok guzel bir embriyo elde ettik a kalite ama nasip degilmis inan tutmayacagini hissettim hic transfer ettirmk istemedim bazen sezgilere guvenmek lazimUzuldum canimm. Allahim bir daha yasatmasin.
Biz de ikiz istiyoruz esimle. Tabi nasip kismet ama gonlumuzden gecen o.
Kendiliginden gebe kalabilmen onemli bir sey canim. Doktorlar da bunu onemsiyor. Vücudun gebe kalmaya musait demekki.
Musait ama tutmadi cok guzel bir embriyo elde ettik a kalite ama nasip degilmis inan tutmayacagini hissettim hic transfer ettirmk istemedim bazen sezgilere guvenmek lazim
Tabi ki yakin bir arkadasimin degerleri ayni benim gibiydi tek tedavide tek yumurta elde edildi orta kaliteliydi suan bebegi kucaginda dedigin cok dogru nasipten ote gidilmiyor.ayni degerler ayni doktora gidiyorduk benim sekiz ay surdu onun bir ay.ne dersen de nasip de kismet de kader de olmayinca olmuyor iateSu vücut tam bir muamma. A kalite embriyo tutmuyor ama bir baskasinin orta kalite embriyosu tutuyor. Rabbim nasip ediyor iste,baska bir aciklamasi yok. 2 tane 3 tane 1.kalite embriyo konup yine de tutmayanlar da var.
Tabi ki yakin bir arkadasimin degerleri ayni benim gibiydi tek tedavide tek yumurta elde edildi orta kaliteliydi suan bebegi kucaginda dedigin cok dogru nasipten ote gidilmiyor.ayni degerler ayni doktora gidiyorduk benim sekiz ay surdu onun bir ay.ne dersen de nasip de kismet de kader de olmayinca olmuyor iate
Artık düşünmekten o kadar yoruluyorumki bırak diyorum peşini 30 günün 5 günü bırakıp 25 günü yine basliyorum zaten o 5 günde ay hali :) yarın yine gidicem dr adetlerim bile bitti bitecek 2 gündür 2 3 damla zorla yine hayırlısı dicem yine yorgunum
Denedim hayatım 2 ay ictim bunları fsh çıkardı benim bana ters etki yapti şu an sadece vitamin desteği alıyorumCanim hayit,civanpercemi falan ictin mi?
Yorulacagiz,dinlenecegiz yine yorulacagiz ama pes etmeyecegiz.
Dusunmemenin bir yoluolsa keske.
Denedim hayatım 2 ay ictim bunları fsh çıkardı benim bana ters etki yapti şu an sadece vitamin desteği alıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?