• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

durumum karışık ve vahim siz olsanız ne yapardınız ???

Benim 2 arkadaşım da çikolata kistinden ameliyat oldu,
sonrasında ikisi de aşılama ile evlat sahibi oldular.

Doktor neden önce aşılama degil de direkt tüp bebek önerdi?

Neyse zaten aslında bunların önemi olmamalı bence.
Çok çok önemli bir sorun varken ortada, bence bu düşünceyi at kafandan...

Son düzenleme:
son kez konuşup ya düzelmesi için çaba sarfedip dr a gitmesini yoksa boşanacağımı söylerdim

aslında bılıyormusun dunyaya çocuk getirmekten daha önemlısı onu nasıl bır dunya verebıleceksın malasef ben bunu geç öğrendım uzun zaman tedavı gördüm pko var bende ozaman sadece çocuğum olsun gerısını boşver dıyordum ama öle değilmiş işte eşim ıyıdır hoştur ama ailesı oğluma istemedğim ne varsa öğretmeye çalışıyor ve ben çocuğum olsun dıye tedavı gördüğüm zamanlardan daha stresli ve daha sınırlıyım yanı demek istediğim çocuğu tek başına doğuruyoruz ama tek başına buyutuemıyouz sen bu adamın ıyı bı baba olucağına emınsen gör tedavını ama bu adam senı mutlu edemıyor çocuğa nekadar faydası olur bılmıyorum bir arkadaşımız yazmış yumurtalıklarını dondur dıye bu adama katlanamıycanı düşünüyorsan bu yöntemı dene

Benim 2 arkadaşım da çikolata kistinden ameliyat oldu,
sonrasında ikisi de aşılama ile evlat sahibi oldular.

Doktor neden önce aşılama degil de direkt tüp bebek önerdi?

Neyse zaten aslında bunların önemi olmamalı bence.
Çok çok önemli bir sorun varken ortada, bence bu düşünceyi at kafandan...

bilmiyorum neden dedi başka dr a gidicem ama dediğin sorun sadece bebek değilki her iki kararımda da pişman olacağım

Siz olsanız..?
Bu soruyu bende sormuştum hala sorarım.
İnsan ne yapacağını bilemediğinde,çok çaresiz hissettiğinde
bu soruya aldığı cevaplar cankurtaran değerinde oluyor:ssz:

Eşinin söylediği söz çok kırıcı,onu affedebildin mi bilmiyorum.
Ama ömür boyu kalbinin bir köşesinde bu hep kalacak diye düşünüyorum.
En mutlu anında aklına gelip gözlerin dolacak.
Benim öyle oluyor da:31:
Ben olsam böyle bir evliliğe çocuk veremezdim hele de tüp bebek gibi
zahmetli,zor bir süreçle hiç vermezdim.
Yarım bir evlilik bu farkında olman gerekir.
Eğer eşinin düzelme şansı yoksa ayrıl gençliğini ziyan etme derim.
Mutluluğu gerçek anlamda,her anlamda yaşamak senin de hakkın..

aslında bılıyormusun dunyaya çocuk getirmekten daha önemlısı onu nasıl bır dunya verebıleceksın malasef ben bunu geç öğrendım uzun zaman tedavı gördüm pko var bende ozaman sadece çocuğum olsun gerısını boşver dıyordum ama öle değilmiş işte eşim ıyıdır hoştur ama ailesı oğluma istemedğim ne varsa öğretmeye çalışıyor ve ben çocuğum olsun dıye tedavı gördüğüm zamanlardan daha stresli ve daha sınırlıyım yanı demek istediğim çocuğu tek başına doğuruyoruz ama tek başına buyutuemıyouz sen bu adamın ıyı bı baba olucağına emınsen gör tedavını ama bu adam senı mutlu edemıyor çocuğa nekadar faydası olur bılmıyorum bir arkadaşımız yazmış yumurtalıklarını dondur dıye bu adama katlanamıycanı düşünüyorsan bu yöntemı dene
çok haklısın sırf kendim mutlu oluyum diye çocuğu mutsuz etmek bencillik biliyorum ayrıca ne kadar
sıkıntı varsa ben katlanıcam biliyorum bi de ailesi herşeye müdahil çocuk olsa problemlerim de artacak onu da biliyorum benim tahammül sınırım azalacak ayrıca bende kendimi kadın gibi hissetmek istiyorum artık

Siz olsanız..?
Bu soruyu bende sormuştum hala sorarım.
İnsan ne yapacağını bilemediğinde,çok çaresiz hissettiğinde
bu soruya aldığı cevaplar cankurtaran değerinde oluyor:ssz:

Eşinin söylediği söz çok kırıcı,onu affedebildin mi bilmiyorum.
Ama ömür boyu kalbinin bir köşesinde bu hep kalacak diye düşünüyorum.
En mutlu anında aklına gelip gözlerin dolacak.
Benim öyle oluyor da:31:
Ben olsam böyle bir evliliğe çocuk veremezdim hele de tüp bebek gibi
zahmetli,zor bir süreçle hiç vermezdim.
Yarım bir evlilik bu farkında olman gerekir.
Eğer eşinin düzelme şansı yoksa ayrıl gençliğini ziyan etme derim.
Mutluluğu gerçek anlamda,her anlamda yaşamak senin de hakkın..
zahmetli zor bi süreç benim için 2 kat daha zor neden mi vajinal girişim dar(normal ilişki yaşayamadığım için belkide)muayene olamıyorum vajinal ultrasonda canım yanıyor

çok haklısın sırf kendim mutlu oluyum diye çocuğu mutsuz etmek bencillik biliyorum ayrıca ne kadar
sıkıntı varsa ben katlanıcam biliyorum bi de ailesi herşeye müdahil çocuk olsa problemlerim de artacak onu da biliyorum benim tahammül sınırım azalacak ayrıca bende kendimi kadın gibi hissetmek istiyorum artık

eşinle bu istedğin olmıycak bunuda bılıyorsundur ozaman anlattığın kadarıya pek normal bı erkek gıbı görunmuyor çünkü bence yumurtalık dondurma konusunu bı araştır derım

Bence öncelikle eğer eşiniz kabul ederse tabi tıbben yardım almalı.Artık bu işin uzmanı her kimse ondan.Eğer durumu psikolojikse psikiyatriste gitmeli.Hatta gerekirse birlikte evlilik terapistine gidilmeli.Ama yok eşiniz asla yardım almayı ve düzelmeyi kabul etmiyorsa arkadaşlara katılıyorum.İçinde cinsellik olmayan evlilik olmaz aslında.Sadece ev arkadaşı olursunuz.Uyumlu,mutlu bir cinsel hayat insanın normal günlük yaşantısında da mutlu olmasını sağlar.Evlilikte cinsel,bedensel doyum olmazsa bir müddet sonra zaten eşler birbirinden soğur ve aldatmalar dahi olabilir.Siz de insansınız ve gençsiniz.Bir müddet sonra gözünüz hep eşiyle yakın olan sarmaş dolaş olan çiftlerde kalır,imrenirsiniz.Sonrada psikolojiniz,ruh sağlığınız olumsuz etkilenir.Kendinizi değersiz hissetmeye başlar,sevmeye,sevilmeye açlık duyarsınız.Bu ruh haliyle ve böyle bir kocaya çocuk dünyaya getirirseniz çocuğunuzu da bu mutsuzluğa ortak etmiş olursunuz.Dediğim gibi eşiniz tedaviyi kabul etmezse bence çocuk düşünmeyin ve boşanın.Daha gençsiniz.Allah dilerse her yaşta çocuk verir.Ben lisede biyoloji öğretmeniyim.Size bir akıl daha vermek istiyorum.Yumurtalarınızı dondurabilirsiniz.Bu konuyu araştırın derim.İstanbul'da brüksel tüp bebek merkezinde yapılabiliyormuş.Yurt dışından bile geliyorlarmış.Başarılı bir merkezmiş bu konuda.Televizyon programında seyretmiştim.Dondurulmuş yumurtalar tam emin değilim ama 5 yıl garanti bekleyebiliyor.Kimbilir belki bu sürede tekrar evlenirsiniz.Tabiki terar ne zaman evleneceğinizi bilemezsiniz ama bu yumurta dondurma işlemini her yıl yaptırırsanız donmuş yumurtaların bekleme süresi de haliyle uzamış olur.İnşallah bu arada 2. bir evlilik yaparsanız rahatlıkla eşinizin spermleri alınarak dondurulmuş yumurtalar çözdürülür ve tüp bebek yöntemiyle hamile kalabilirsiniz.Bu benim size sunabileceğim çözüm yöntemi.Yine de hayat ve karar sizin tabi...

Bebek için ömür boyu bu adamı çekmek akıl işi değil, ama ben bu adama çok aşığım, cinsellik olmasa da olsun bir bebeğim olsun yeter diyorsan bir şey diyemem.
çok sevdik birbirimizi çok sorunlar aştık halen seviyorum ama bazen de çok öfkeliyim ona karşı bencil davrandığını düşünüyorum çünkü

Bence öncelikle eğer eşiniz kabul ederse tabi tıbben yardım almalı.Artık bu işin uzmanı her kimse ondan.Eğer durumu psikolojikse psikiyatriste gitmeli.Hatta gerekirse birlikte evlilik terapistine gidilmeli.Ama yok eşiniz asla yardım almayı ve düzelmeyi kabul etmiyorsa arkadaşlara katılıyorum.İçinde cinsellik olmayan evlilik olmaz aslında.Sadece ev arkadaşı olursunuz.Uyumlu,mutlu bir cinsel hayat insanın normal günlük yaşantısında da mutlu olmasını sağlar.Evlilikte cinsel,bedensel doyum olmazsa bir müddet sonra zaten eşler birbirinden soğur ve aldatmalar dahi olabilir.Siz de insansınız ve gençsiniz.Bir müddet sonra gözünüz hep eşiyle yakın olan sarmaş dolaş olan çiftlerde kalır,imrenirsiniz.Sonrada psikolojiniz,ruh sağlığınız olumsuz etkilenir.Kendinizi değersiz hissetmeye başlar,sevmeye,sevilmeye açlık duyarsınız.Bu ruh haliyle ve böyle bir kocaya çocuk dünyaya getirirseniz çocuğunuzu da bu mutsuzluğa ortak etmiş olursunuz.Dediğim gibi eşiniz tedaviyi kabul etmezse bence çocuk düşünmeyin ve boşanın.Daha gençsiniz.Allah dilerse her yaşta çocuk verir.Ben lisede biyoloji öğretmeniyim.Size bir akıl daha vermek istiyorum.Yumurtalarınızı dondurabilirsiniz.Bu konuyu araştırın derim.İstanbul'da brüksel tüp bebek merkezinde yapılabiliyormuş.Yurt dışından bile geliyorlarmış.Başarılı bir merkezmiş bu konuda.Televizyon programında seyretmiştim.Dondurulmuş yumurtalar tam emin değilim ama 5 yıl garanti bekleyebiliyor.Kimbilir belki bu sürede tekrar evlenirsiniz.Tabiki terar ne zaman evleneceğinizi bilemezsiniz ama bu yumurta dondurma işlemini her yıl yaptırırsanız donmuş yumurtaların bekleme süresi de haliyle uzamış olur.İnşallah bu arada 2. bir evlilik yaparsanız rahatlıkla eşinizin spermleri alınarak dondurulmuş yumurtalar çözdürülür ve tüp bebek yöntemiyle hamile kalabilirsiniz.Bu benim size sunabileceğim çözüm yöntemi.Yine de hayat ve karar sizin tabi...
çok tşk ederim çok açıklayıcı güzel yazmışsınız.hani demişsinizya başka çiftlere özenirsin ruh halin bozulur inanın hepsini şimdiden yaşıyorum.eşim tedavi kabul etmez adım gibi eminim onun için ona göre karar vermeliyim bu zamana kadar özverili davrandım
sabrettim ama tükendim artık 2.evliliği yaparmıyım bilemem ama artık zor güvenirim erkeklere evlilikten korkarım

Elbetteki korkmanız doğal tekrar evlenmekten.Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş.Ancak şimdi çocuk dünyaya getirip zamanla sabrınız tükenirde çocukla ayrılmak zorunda kalırsanız bunu atlatmanız çok daha zor olacaktır.Ama inanın zaman ,yıllar her acıyı küller.Allah'tan hiç bir zaman ümidinizi kesmeyin.Bugün üzerinizi örtsede siyah bulutlar.Yağan yağmurun ardından gökkuşağı doğar.

Son düzenleme:
Elbetteki korkmanız doğal tekrar evlenmekten.Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş.Ancak şimdi çocuk dünyaya getirip zamanla sabrınız tükenirde çocukla ayrılmak zorunda kalırsanız bunu atlatmanız çok daha zor olacaktır.Ama inanın zaman ,yıllar her acıyı küller.Allah'tan hiç bir zaman ümidinizi kesmeyin.Bugün üzerinizi örtsede siyah bulutlar.Yağan yağmurun ardından gökkuşağı doğar.
inşallah o gökkuşağını bi gün bende görürüm allah büyük ne diyeyim....ama evlenmeden önce eşimle böyle bi sorun yaşayacağım aklımın ucundan geçmezdi hayat çok acayip

Inanki teker teker her yorumu okudum ama cok uzuldum senin adina arkadasim, aklim cok karisti cogu arkadasin yazdigi yorumlara ve fikirlere katiliyorum
iki insanin evlenmesinin sebeplerinden biri de cinselliktir her ne kadar fazla ustunde durulmasada cok cok önemlidir birbirinden haz almak o dakikalari sevdiginle beraber sanki dunya durmus ve ikiniz baska alemlemlere gitmis gibi bunlari hissetmek cok önemli ki sen bunlari 3 senedir hissetmedin canim sen kadinsin kadinligini hissetmelisin ki anne olasin :)

Cocuk sahibi olmak tabiki de dunyanin tarifsiz en guzel seyi ve zamanin kisitli

kendi adima söyliyecek olsam cinsellikte cocuk da cok önemli

Lutfen sadece esin degil senin de pskologa gitmeni tavsiye ederim sonrada iyi bir doktora herseyi anlat ve esini karsina al konus. esin öyledir böyledir diyemiyecegim cunku benim uzman alanim bu degil ama ikinizin de yardim almasi gerekiyor Insallah hersey olumlu olur

Back