Dünden beri aklımdan çıkmıyor söylediği..

çok karışık anlatmışsın olayları birbirine girmiş açıkçası
ve
herzaman dikkatimi çeken
hem kendi ailen hemde eşinin ailesi ile ilgili bir olay anlatıosanız
eşinin ailesi için yazarken kayınpederim kayınvalidem yazın arkadaşlar
iki anneden babadan söz ediosun karışıo
iki cümledede annem geçio ama biri kayınvalide
o yüzden biraz zorladım kendimi anlayabilmek için

neyse asıl cevabıma geleyim
bence abartmışsın zaten kayınvalidelerin hepsi böyle kıskançlar
çok normal birşey gelio bana artık kayınvalidelerin bu tür cümleleri
takmaa boşver

eşimde böyle ufacık bişey olsun bırakın anne yi babayı herkesi savunur öyle düşünmemiştir öyle dememiştir vs. bi savunma psikolojisi sorma gitsin. sende savun aileni onların yanında sustur gitsin. takma kafana ya orda de yada söyleme sonradan eşine.. yerinde deseydinki "anne "ne dersen de güzel bi akşam geçirdik" hem için rahatlamış olurdu hemde eşinle aran açılmazdı.

yaa işte öyle bi sorunum var benim o an agzımı açıp tek kelime demiyorum susup kalıyorum
biraz olsun cewap wermeyi öğrenebilsem keşke
sonradan içim içimi yiyo keşke söyleseydim diye

al işte benimki!

kombici beni azarlar, 'adam birşey demedi canım'

işyerimde resmen canım çıkartılır, mobbingin allahını uygularlar 'sen yanlış anlıyorsun'

çocuklar mahallede hiç susmaz, akşama kadar ağız dolusu küfürler,bağrışmalar, zile basıp kaçmalar 'çocuk canım onlar çocuk'

daha neler...

eşim bir kere de benim arkamda dursun, bir kere de bana sahip çıksın, galiba bi hayalden ibaret :KK43:

Bende buna koptum.... :KK60:

akıllı gördüğünü deli yediğini anlatırmış(sözüm meclisten dışarı ) diye bir laf var bunun kavgası olmaz kayınvaliden kıskanmış belliki dert değil tasa değil boşverin ???

belki canım oğlu şimdiye kadar onun yaptığı yemekleri bu kadar övmemiştir:)ondan fesatlığindan yapıyordur sen onun sinir olduğunu anladım ya şimdi inadına daha çok ôv eşinin yemekleri sevdiğini çok beğendiğini falan soyle:) altta kalma tatlım hiç canımı sıkma istediği bu zaten senin canini sıkmak ona inat sen mutlu ol:)

Gereksiz uzatmışsın.
Kayınvalideniz biraz fesatlık etmiş, belli ki oğlunun karısının tarafıyla olan ilişkilerini kıskanıyor ee hali hazırda annenizle olan tatsızlıkları da var bu da tuz biber olmuş. O da eşinizin bu söylemlerini nispet yapıyor gibi algılamış olabilir. Neticede siz o gün kayınvalideye gitmemiş kendi akrabalarınızı ziyaret etmişsiniz bence konunun özü burada. Kayınvalideniz çekememezlik yaptı diye neden eşinize çemkiriyorsunuz?? Ne umuyorsunuz anlamadım adam oturup sizinle annesini mi çekiştirmeli.
Yada haklısın karıcığım annem densizlik etti mi demeli? Biraz ağır ve asil olun kimse annesi hakkında söylenen şeyleri olgunlukla karşılamaz, eşinize annesini şikayet etmekten vazgeçin.

hiç kafana takma canım yaa. bak eşin ne güzel övmüş kv. kapak olmuş üstünden atmaya çalışmış. gül geç yada anne biz severiz sen yap yeter ki deseydin. bunlar ufak şeyler ama şu var eminim daha önceden mevzu çokk sendede patlama yapmış. ilerde onları ağırlarken az yaptın diye laf ederse sen sevmezsin diye yapmadım deyi verirsin olur biter.

aynen patlama noktası artık sus sus nereye kadar..

akıllı gördüğünü deli yediğini anlatırmış(sözüm meclisten dışarı ) diye bir laf var bunun kavgası olmaz kayınvaliden kıskanmış belliki dert değil tasa değil boşverin ???

anladım ne demek istedğini konuyu eşim açtı ben çok güzel geçti dedim kapadım konuyu
Aslında uzatan eşimdi ya bi yemekler bi hizmetler agzım açık kaldı diye
bence de o oglunun söylediklerini çekemedi

Gereksiz uzatmışsın.
Kayınvalideniz biraz fesatlık etmiş, belli ki oğlunun karısının tarafıyla olan ilişkilerini kıskanıyor ee hali hazırda annenizle olan tatsızlıkları da var bu da tuz biber olmuş. O da eşinizin bu söylemlerini nispet yapıyor gibi algılamış olabilir. Neticede siz o gün kayınvalideye gitmemiş kendi akrabalarınızı ziyaret etmişsiniz bence konunun özü burada. Kayınvalideniz çekememezlik yaptı diye neden eşinize çemkiriyorsunuz?? Ne umuyorsunuz anlamadım adam oturup sizinle annesini mi çekiştirmeli.
Yada haklısın karıcığım annem densizlik etti mi demeli? Biraz ağır ve asil olun kimse annesi hakkında söylenen şeyleri olgunlukla karşılamaz, eşinize annesini şikayet etmekten vazgeçin.

yani evet konu sahibi ne bekliyodu ben de onu anlamadım.. eşi ne diyecekti, "hakkaten aşkım ya annem ne fesat, sen çok haklısın" mı diyecekti.. tabii ki adam bir şekilde annesini iyi niyetli gösterecek.. bunun için seviyeyi düşürmeye gerek var mı?

neyse en büyük derdiniz bu olsun.. ama söyleyeyim bu kadarcık şeyleri bile, dünden beri aklımdan çıkmıyor abartısıyla hafızanıza kazırsanız, çok mutsuz olursunuz..

bunlar ufak şeyler, niçin eşinle aranı açıyorsun. kırılabilirsin tabiki ama, her şeyide eşine yansıtmam sana zarar verir.

Yanlış anlamadıysam sizin annenizle arası bozuk eşinizin... Neden bozuk kii kendi annelerine laf söyletmezler ama bayanın annesine gelince tripler,suratlar falan... Kendisininki anne de sizin ki neymiş saygıysa hepsine saygı.....

aynen öyle işte diyorum ya sorun çok ne olsa biz hatalıyız..anneme bagırdı söylemediği laf kalmadı
ama ben orda onun annesine cwp wercek olsam kırk laf eder bi de üzerine döwer
zaten bu zamana kadar ben ne zaman agzımı açsam kapa ceneni bak agzını burnunu kırarım bak benim asabımı bozma diye beni susturuyo

aynen öyle işte diyorum ya sorun çok ne olsa biz hatalıyız..anneme bagırdı söylemediği laf kalmadı
zaten bu zamana kadar ben ne zaman agzımı açsam kapa ceneni bak agzını burnunu kırarım bak benim asabımı bozma diye beni susturuyo

pardon,eşin mi söylüyor bunu?:KK53:

yani evet konu sahibi ne bekliyodu ben de onu anlamadım.. eşi ne diyecekti, "hakkaten aşkım ya annem ne fesat, sen çok haklısın" mı diyecekti.. tabii ki adam bir şekilde annesini iyi niyetli gösterecek.. bunun için seviyeyi düşürmeye gerek var mı?

neyse en büyük derdiniz bu olsun.. ama söyleyeyim bu kadarcık şeyleri bile, dünden beri aklımdan çıkmıyor abartısıyla hafızanıza kazırsanız, çok mutsuz olursunuz..

ya tabiki sizde haklısınız ama ben az da olsa annesinin yaptıklarını görmesini istemiştim
meger görmüyolarmıs bunu anladım
daha büyük dertlerim war da orda da bazı seyleri tam açıklayamadım
annemle eşimin ve ailesinin arasının acılması
eşimin anneme saygısızca tawırları
beni tehdit edişi ya bu böyle yada gönderirim seni annenin ewine deyişi..

Annene bagirdi sende sessiz mi kaldin?
Esim anneme bagirsin bakalim, dunya kac bucak gostereyim ona.

:KK1::KK1::KK1::KK1: Ay arkadaşım dert ettiğin bu mu ??

Bide eşinle kavga etmişsin yok yere..

Sen sevmezsin annecim ama biz bayıldık bayıla bayıla yedik ki hala tadı damağımızda..Dün akşamdan beri önüne gelen herkese öve öve bitiremedi oğlun :KK33: deyiverseydin..

Çatlıyorduysa siz bunu söyledikten sonra ikiye ayrılırdı..

Olay sıcakken tatlı dille konduracaksın ki lafı sonradan ne içinde dert olsun, ne de eşinle aranda..

Hoş bu lafı bile söylemeye gerek yok..Ben olsam güler geçerdim..Büyütülecek şeyler değil bunlar..

pardon,eşin mi söylüyor bunu?:KK53:

ewt vaynen öyle
zaten onun dediklerini yaparsam mutluyuz ona göre tabi
istemesem de bi cok seyi yapmaya zorluyo
hep susuyorum ağlıyorum gel dediği yere idiyim
git dediği yere gidiyim
yap dediğini yapıyım
hayır deme lüksüm yok hiçbişeye
bu sefer agzımı açtım ilk defa

iyide senin kıskanç kayınvalidenden daha ciddi bir sorunun var kendini rambo zanneden eşin:KK31: kolaydı ağız burun kırmak ayy kimlerin arasına düştünüz böyle yasınız kaç bu arada birde rambo eşinizin yası kaç;?

aslında haklısın ama tutamadım kendimi çok kırılmıştım çünkü
ewet eşimle tartıstık bu yüzden
ama biraz olsun yaptıklarını görmesini beklemiştim
malesef ki suclu benim yanlıs anlayan benim sorun cıkarmaya calısan benim ona göre
o iyi niyetten öyle söylemiş :85:

Bu tür sorunları eşe yansıtmanın en esas nedeni malesef bunu söyleyen kişiyi fazla önemsemen. Söylesin dursun cevabını ver eşinede hiçbirşey yansıtma! Malesef bu tür konulardan zararlı çıkan bizler oluyoruz çünkü. Eşimizin anneleri kardeşleri halaları teyzeleri hatta anneanneleri birer melek biz alıngan abartarak anlatan herşeye hassasiyet gösteren şeytanlar olarak kalıyoruz. En güzeli söylediği şeyle ilgilenme bile o sana ve ailene sataştıkça sen daha mutlu ol daha fazla tıka kulaklarını emin ol çıldırıyorlar buna :KK66:

X