Dünden beri aklımdan çıkmıyor söylediği..

7 çeşit yemekten 6 tabak

pardon 6 çeşit yemekten 7 tabak yiyen kocan, ağırlayan yengen; kaynanandan niye övgü bekliyorsun ki?

E kocan zaten memnuniyetini dile getirmiş, yetmemiş bir de annesinin yanında methetmiş daha ne.

Oooof valla at bu içindeki kurtları ; yer bitirir seni söyleyeyim

Takdir ettim seni inanki.
Keske bende boyle olabilsem.
Bende saygisizlik asla yapmadim evlendigimden beri
saygisizlik yapan ve ozur dileyenler hep onlar oldu..
Ama yinede huylu huyundan vazgecmiyor benim uzuldugum, en ufak bir seyde beni sorumlu tutmalari.
Gunahim aliniyor uzuldugum konu bu..

Neyse, mutluluklar dilerim canim sana.. :nazar:

teşekkür ederim.. keşke hem biz gelinler hem de kayınvalidelerimiz... önyargılarımızdan kurtulsak ne güzel olur..

bence yapılan en büyük hata ne biliyor musunuz?

konunun muhatabına direk söyleyemediklerinizi eşlerimize söylemek...

üslubunu bildikten sonra her şeyi düzgünce ve biraz da şaka yollu söylemeliyiz, kocalar paratöner olarak kullanılmamalı...

zaten hiç bir erkek, ailesinin kötü olduğunu kabul etmez...

Canim benim hepsi ayni
Hepsi kiskanc
Hepsi cekemiyor gelinin ailesini.
Ben anlamiyorum niye boyle olur?
Ben bir konu actim en son, bak onu okursan anlarsin ne demek istedigimi..
Bunlarin topu boyle
Hic mi yok aralarinda yaaa,gelinin ailesini sevecek,onlari takdir edecek?

Ne var yani deseki, ohh afiyet olsun yarasin
ne iyi kadin bak sizi ne guzel agirlamis canlarim dese.
ne olur yani ????

nedir bu cekememezlik kiskanclik
ama ne olursa olsun, hep biz kotuyuz..
onlarin aileleri onlarin herseyi.
biz EL KIZIYIZ..
UZULME DEGMEZ diyemiyorum cunku bende suanda buna benzer bir konudan SIKINTILIYIM....

var var, Allah bin defa razı olsun benimki... tüm yorumları okudum neredeyse hepsinde kayınvalidelerin - pardon buradakiler kaynana - hepsinin kıskanç çekemez olduğu yazıyor, sanırım benimki numune olarak yaratıldı ve çok şükür o da bana düştü ya da gerçekten Allah korkusu olan biri(buna çok inanıyorum) beni oğlundan öte görür, kendi ailemi el üstünde tutar, eşimle atışsak daha konuyu öğrenmeden eşime sen üzmüşsündür bu kızı ne yap et gönlünü al der. hiç unutmam hamile kaldığımı öğrenince eşimi aradı o kıza iyi bakıyorsun, mutfağa filan sakın sokma, sen yap yemekleri o kendi yaptığını yiyemez şimdi diye bir güzel talimat vermişti. bu arada ben ne eşimden aileme karşı ne de ben eşimin ailesine karşı bir saygısızlık olabilecek bir durumla karşılaşmadım. bu yüzden burda okuduğum bir çok konu beni şok ediyor...
bu arada alıntı yaptığım arkadaş sadece kırmızıyla yazdığın yer için alıntı yaptım, sana cevap değildi yazdığım, yanlış anlaşılmak istemiyorum.(son zamanlarda kk da çok fazla polimik var ya birden huylandım)

Haklisin
gerci benden gereken cevabi aldi ama yinede esimin konusmasi iyi olur cunku birdaha boyle birseye kalkisamazlar..
Bu nedenle eslerin konusmasi,ikaz etmesi gerekli diyorum ben...

var var, Allah bin defa razı olsun benimki... tüm yorumları okudum neredeyse hepsinde kayınvalidelerin - pardon buradakiler kaynana - hepsinin kıskanç çekemez olduğu yazıyor, sanırım benimki numune olarak yaratıldı ve çok şükür o da bana düştü ya da gerçekten Allah korkusu olan biri(buna çok inanıyorum) beni oğlundan öte görür, kendi ailemi el üstünde tutar, eşimle atışsak daha konuyu öğrenmeden eşime sen üzmüşsündür bu kızı ne yap et gönlünü al der. hiç unutmam hamile kaldığımı öğrenince eşimi aradı o kıza iyi bakıyorsun, mutfağa filan sakın sokma, sen yap yemekleri o kendi yaptığını yiyemez şimdi diye bir güzel talimat vermişti. bu arada ben ne eşimden aileme karşı ne de ben eşimin ailesine karşı bir saygısızlık olabilecek bir durumla karşılaşmadım. bu yüzden burda okuduğum bir çok konu beni şok ediyor...
bu arada alıntı yaptığım arkadaş sadece kırmızıyla yazdığın yer için alıntı yaptım, sana cevap değildi yazdığım, yanlış anlaşılmak istemiyorum.(son zamanlarda kk da çok fazla polimik var ya birden huylandım)

Hakikaten şanslısın ne iyi bir kayınvaliden varmış, sevindim senin adına

Oncelikle MASALLAH 41 kere.. :nazar:
Yok arkadasim ben anladim alinti yaptigin yerin amacini sen merak etme..
Haklisin polemikler cok oluyor burda endiselenme..

Ne mutlu sana boyle bir kaynanan var..
Cok sevindim senin adina..
Boyle olmasi gerekir zaten, ogullarinin esini kizlarindan farksiz gormeleri lazim.
Ayrim yapmamalari lazim.
sevmeleri lazim.. insan sevgi gostermedikce nasil karsilik bekler ki?
o yuzden ne mutlu sana seni kizi gibi goruyor..

Boyle kayinvalidelerinde eli opulur..
Mutluluklar dilerim canim sana.. :nazar:

Oncelikle MASALLAH 41 kere.. :nazar:
Yok arkadasim ben anladim alinti yaptigin yerin amacini sen merak etme..
Haklisin polemikler cok oluyor burda endiselenme..

Ne mutlu sana boyle bir kaynanan var..
Cok sevindim senin adina..
Boyle olmasi gerekir zaten, ogullarinin esini kizlarindan farksiz gormeleri lazim.
Ayrim yapmamalari lazim.
sevmeleri lazim.. insan sevgi gostermedikce nasil karsilik bekler ki?
o yuzden ne mutlu sana seni kizi gibi goruyor..

Boyle kayinvalidelerinde eli opulur..
Mutluluklar dilerim canim sana.. :nazar:

saol cnm. umarım siz de sorunlarınızı halledersiniz de kaynana derdinden kurtulursunuz. gerçekten anlamakta zorlanıyorum şu kısacık hayatta mutlu mesut yaşamak varken böyle hır gür neden ister insanlar, gerçekten tuhaf. bırak işte oğluna değer veren ona bir yuva kurmuş insan var, ne karıştırırsın ortalığı.(bu arada benim kayınvalidem de kaynanasından çok çekmiş, hala bile çektirmeye çalışıyor kadın :) o yüzden ben gelinimi asla ağlatmayacağım demiş hep.)

Cok abartiyorsun bence. Esinin annesinin huyunu aldiysan o tarz tepkilerini de yadirgamamali
esine annesini sikayet etmemelisin. Hakli ol ya da olma, annesini evladina
sikayet etmek her zaman için antipati toplar. Kayinvaliden eger oyle bir insansa
onu oyle kabul edeceksin ve soylediklerine, tepkilerine, laflarina sasirmayacaksin.
Onu oglu degisti-re-mez ki niye mesele yapiyorsunuz.. Havadan nem kapmaya devam edersen bos yere esinle tartisip durusun.

ben sunu bilir sunu soylerim hicbirzaman kayinvalideyi esine sikayet etmiceksin cunku hep sen suclu olursun onlar ne yaparsa yapsin.

bi komsum vardi evlenmeden once bana bigun dediki bak dedi sen sen ol kayinvalidenle aranda ne gecerse gecsin keisnlikle esine onu sikayet etme zqararli sen olursun.cunku erkekler sen melekde olsan yine annesini hakli bulur senoi suclar yok yere tartisirsiniz evliliginiz yipranir.bence gercekdende oyle .annesi hakkinda ne iyi ne kotu agzmi hic acmamyi tercih ederim.

birde canim senin esin ovmus zaten cok iyidi falan diye eee daha ne isitiyosun esin tutupda anneni tastikleseydi nolurdu peki bosver.biraz gorme duyma bilme.

ben sunu bilir sunu soylerim hicbirzaman kayinvalideyi esine sikayet etmiceksin cunku hep sen suclu olursun onlar ne yaparsa yapsin.

bi komsum vardi evlenmeden once bana bigun dediki bak dedi sen sen ol kayinvalidenle aranda ne gecerse gecsin keisnlikle esine onu sikayet etme zqararli sen olursun.cunku erkekler sen melekde olsan yine annesini hakli bulur senoi suclar yok yere tartisirsiniz evliliginiz yipranir.bence gercekdende oyle .annesi hakkinda ne iyi ne kotu agzmi hic acmamyi tercih ederim.

birde canim senin esin ovmus zaten cok iyidi falan diye eee daha ne isitiyosun esin tutupda anneni tastikleseydi nolurdu peki bosver.biraz gorme duyma bilme.

peki o komsuna sorar misin bu konuda fikri var mi ?
benim ailem mesela damatlarini en ufak bir uzseler ben kaplan kesiliyorum
esimin hakkini savunuyorum, susturuyorum
kari-kocalik bu degil midir ?
birbirinin hakkini gozetmek,savunmak
niye ben kaynananin hakaretini lafini cekecekmisim?
benim esim olmussa niye beni savunmasin
bundan daha dogal ne var ?

peki o komsuna sorar misin bu konuda fikri var mi ?
benim ailem mesela damatlarini en ufak bir uzseler ben kaplan kesiliyorum
esimin hakkini savunuyorum, susturuyorum
kari-kocalik bu degil midir ?
birbirinin hakkini gozetmek,savunmak
niye ben kaynananin hakaretini lafini cekecekmisim?
benim esim olmussa niye beni savunmasin
bundan daha dogal ne var ?

Bence arkadaş bunu komşusuna sormasın
Siz kocanıza sorun şekerim :KK9:

kaynanan resmen çekememezlik yapmış haklısın ama böyle küçük mevzuları eşinle aranda sorun etme gül geç:KK31:erkekler haklı da olsan doğru söylüyorsun demezler canım.bu nedenle lafını bile etme böyle küçük mevzulara takılma:97:

bu kadar küçük şeyleri sorun yapmaya değmez. sana ordaa bi laf söyledilerse sende söyle bitsin gitsin. dısarı esine yansıtma gerek yok. bir iki lafını söylersin bak bakalım bi daha konusuyolarmı

Valla haklisin :)
Kocaya soruyoruz da ne oluyor
koca koyun gibi gudulmeye alismis sekerim kim ne derse "haklisin sen" diyor..
Valla guldum sayende sagol canim :KK1:

Valla benimde moralim bozuk ekrana bakarken senin mesajın da birden ağzım kulaklarıma vardı :)
Çok doğru söylüyorsun kocalarda otomatik ayarlı bu konuda :KK6:

X