Dünden beri aklımdan çıkmıyor söylediği..

erkek annelerinin hepsi melektir bir tek kanatları yoktur mükemmellerdir herşeyi bizim iyiliğimz için söylerler hiç bişeye karışmazlar!!! ve daha bir sürü şey....(kocalar öyle zannediyor benim fikrim deil:)

Ben kayınvalidenizden çok eşinizin tutumunu anlamadım.Ne demek sizin annenizi suçlamak?Ne demek gidip soralım anneme?Evin içinde olup bitenden kime ne?Tasdiklenmesi mi lazım onların tarafından?Bence eşinizle güzelce konuşun.Sizin annenize laf söylemeye hakkı yok.Dahası sizler arasında denge kurmak zorunda olan dengeyi bozmak değil.​

şey olmuş biraz eşiniz annenizle arası açık hep yanlışlarını size söylüyor.
sizde bak senin annen de böyle dedi böyle yaptı deyip eşinize söylüyorsunuz.
takmayın bence.
ne siz birşey söyleyin eleştirin nede eşiniz sizin ailenizi eleştirmesine izin vermeyin.
ne olur olan size olur sizin yuvanız zedelenir.

eşin dayınları ziyaretten memnun ayrılmış.Bence geri kalanlar teferruat.Niye bir gün önceki konuşmalrı düşünüp surat yapıyorsunki.boşyere aranızı açma.

işin özü dayımlar bizi çok güzel bi şekilde karsıladı eşim çok memnun kaldı
bunu annesine söylediğinde annesi dedi ki illlaki bi laf sokucak e az az koymuştur yenir tabi dedi
sonra eşim ne az koyması biz yeter dedikçe daha cok koydu
sonra burun kıwırarak ben öyle çok cesit sewmem ne öyle bir sürü diyo
ama öyle bi surat ifadesi wardı ki memnuniyetsiz bi şekilde
yani oglu güzel bi şekilde karsılanmıs herseyden memnun kalmıs çok güzel geçtiğini mutlu bi şekilde anlatıyo
nedir bu çekemezlik memnuniyetsizlik
kendileri bişi yaptıkları zaman kırk sefer söylüyolar
yada ben anneme desem ki eşimin teyzesi bizi çok güzel ağırladı çok güzel geçti annem afiyet olsun kızım oh ne güzel der
ama nedir bu erkek annesinin çekememezliği

sen niye takıyorsun kayınvalideni bırak şişinsin hah başka zaman öle şişinmesini isteriz beceremez elimize yüzümüze bulaştırıs suçluda biz olurus herşey olağan olmuş bi keyifle gülümseseydin.......

bencede bu gibi ufak konularda eşinle tatrışıp kendine laf söyletme suçluda sen olma konu annene kadarda uzamasın üzülen sen olursun:KK34:

kızlar nolur bişey söyleyin ben mi yanlıs düşünüyorum
evet siz yanlış düşünmüş, abartmışsınız..
"ben çok çeşit yemek sevmem" demesine mi alındınız kayınvalidenizin, çok hoşsunuz..
kayınvalideler bukadar usturuplu, masum laf sokmaz genelde sizinkinin kıymetini bilin bile diyesim geldi yanii.. :KK55:

Son düzenleme:
kadın oğlunun kendisinden çok başkasının yemeklerini övmesine dayanamamıştır belki
hem kaynanan afiyet olsun demediyse olmadımı yemiş yutmuş kocan memnunda kalmış
büyütme bence herşeyi eşine yansıtırsan sen dış kapının mandalı anneside melek olur

k.valideden işittiğiniz incileri eşinize tasdik ettirmek istiyorsunuz ama büyük hata. ben de zaman zaman işitiyorum böyle şeyler ama "annen böyle böyle söyledi sen de duydun, iyiniyetli değil" derseniz eşinize kabul ettiremezsiniz. Kadın belli ki bozulmuş oğlunun kendisinden başka birisinin yemeğini beğenmesine. bir de zaten sizin annenizle ilgili bir sıkıntı var ortada, k.valideye gitmeden annenizle misafirliğe gitmişsiniz. Kadına dokunmuş. Çok büyük laf da etmemiş. yani "sen sev sevme çok da tın" ruh haliyle bu sözü umursamayın.. Ben k.validemin laflarına cevap vermem, bazen espriyle geçiştiririm. öyle altta kaldım tüh filan diye üzülmem. lafı yedik gene diye güler geçerim :))

anladığım kadarıyla, siz k.validenize göre de yaşamıyorsunuz. annenizle ilgili tavır alabildiğinize göre lafları sözleri takmayın..

aslında sende o anda yapıştıracaksın lafı bak bı daha laf çakabılıyomu.''
gitmemişsiniz diye aklı sıra trip atıyo.
sen laf çakmadıkça o sana laf söylemeye sen eşinle tartışmaya çok devam edersin.
lafını söyleyeceksınkı hem kaynananla aranda halletmiş olacaksın meseleyi.
hem eşinle aranı açmamış olacaksın hemde içine dert olmayacak.

fakat asıl problem eşinmiş gerçekten.
anneme laf söyleyecek olanın alnını karışlarım ben :KK47:

bu arada ne kadarlık evlisiniz?
annenın evıne yolalrım,agzını burnunu kırraım bu ne yaaa..:26:

ya alah aşkına bende sandım bişe oldu böyle ufak şeyere takılıp kendini üzmeye ne gerek var.:KK37:
kaynanan öyle dememişte bilmem ne. çocukça şeyler bana göre :78:

Haklisinn cnmm..sna burda bu solesense bile tatmin olmicaksin ama...cnm ne uzen kndini deemesee demesin met etmese etmesin afiet olsun demesee demesinn ...sen esinle bunun icin nie tartisionn o afedersin okuz mu annesinin yaptigi essekligi gormuo muu..goruoo hersyi bilioo ama yediremio annesi sonuctaa...tum kaynannalar boleee...bsverr aklindan da ciksin yaptigii ..sanki mukemmel dsunceli bi kaynanan vardi ve ilk yanlisiymis sana gibi davranmaa:KK1:

Canim benim hepsi ayni
Hepsi kiskanc
Hepsi cekemiyor gelinin ailesini.
Ben anlamiyorum niye boyle olur?
Ben bir konu actim en son, bak onu okursan anlarsin ne demek istedigimi..
Bunlarin topu boyle
Hic mi yok aralarinda yaaa,gelinin ailesini sevecek,onlari takdir edecek?

Ne var yani deseki, ohh afiyet olsun yarasin
ne iyi kadin bak sizi ne guzel agirlamis canlarim dese.
ne olur yani ????

nedir bu cekememezlik kiskanclik
ama ne olursa olsun, hep biz kotuyuz..
onlarin aileleri onlarin herseyi.
biz EL KIZIYIZ..
UZULME DEGMEZ diyemiyorum cunku bende suanda buna benzer bir konudan SIKINTILIYIM....

k.valideden işittiğiniz incileri eşinize tasdik ettirmek istiyorsunuz ama büyük hata. ben de zaman zaman işitiyorum böyle şeyler ama "annen böyle böyle söyledi sen de duydun, iyiniyetli değil" derseniz eşinize kabul ettiremezsiniz. Kadın belli ki bozulmuş oğlunun kendisinden başka birisinin yemeğini beğenmesine. bir de zaten sizin annenizle ilgili bir sıkıntı var ortada, k.valideye gitmeden annenizle misafirliğe gitmişsiniz. Kadına dokunmuş. Çok büyük laf da etmemiş. yani "sen sev sevme çok da tın" ruh haliyle bu sözü umursamayın..

Ben k.validemin laflarına cevap vermem, bazen espriyle geçiştiririm. öyle altta kaldım tüh filan diye üzülmem. lafı yedik gene diye güler geçerim :))

anladığım kadarıyla, siz k.validenize göre de yaşamıyorsunuz. annenizle ilgili tavır alabildiğinize göre lafları sözleri takmayın..

Bunu nasil basariyosun arkadasim inan cok merak ettim?
Resmen bile bile laf soktugunu bildigin halde, nasil boyle sakin olabiliyosun,keske bende basarabilsem..
ben kendimi sabirli bilirdim ama sen bendende sabirlisin demekki.
yada esine cok ASIKSIN.. ki susuyosun..

nişan döneminden beri laflarını işitiyorum, azalmakla beraber devam ediyor. valla, eylemsel olarak ortada pek birşey olmadığı için lafa söze takılmamak gerek diye düşünüyorum. kötü bir insan değil, sadece oğlunu o kadar yükseklerde görüyor ki beni yakıştıramıyor yanına bunu biliyorum:)) bir de kuşak farkı var haliyle. Benim annem babam genç ama onlar yaşlılar. eski kafayla değerlendiriyor dolayısıyla ben onun gözünde beceriksiz bi kızım:) Ben cevap versem ne kazanacağım ki? gerilim olacak, ben onu önemsemiş olacağım. önemsememek daha iyi. hem saygısızlık yapmadığım için daha fazla üzerime gelemiyor. bu arada bütün bunlara rağmen aslında eğlenceli muhabbetli insanlar. sadece bana alışmaları gerekiyor. eşimi de gerçekten çok seviyorum onu böyle bi konuyla asla üzmek istemiyorum. nişanlıyken , "annen böyle söyledi ben çok üzüldüm" diye masum masum söylediğimde de eşim o kötü niyetle söylememiştir vs diye cevap verince anladım ki eşimle böyle bir paylaşıma girmem çok anlamsız. Bazen anneme anlatıyorum, bazen arkadaşlarıma kuzenlerime filan. eğleniyoruz valla "k.valide bu hafta da bunu dedi bana" diye.. amaan, evimin içine karışamaz, adamla nikahımı yapmışım düzenimi de kurmuşum.

nişan döneminden beri laflarını işitiyorum, azalmakla beraber devam ediyor. valla, eylemsel olarak ortada pek birşey olmadığı için lafa söze takılmamak gerek diye düşünüyorum. kötü bir insan değil, sadece oğlunu o kadar yükseklerde görüyor ki beni yakıştıramıyor yanına bunu biliyorum:)) bir de kuşak farkı var haliyle. Benim annem babam genç ama onlar yaşlılar. eski kafayla değerlendiriyor dolayısıyla ben onun gözünde beceriksiz bi kızım:) Ben cevap versem ne kazanacağım ki? gerilim olacak, ben onu önemsemiş olacağım. önemsememek daha iyi. hem saygısızlık yapmadığım için daha fazla üzerime gelemiyor. bu arada bütün bunlara rağmen aslında eğlenceli muhabbetli insanlar. sadece bana alışmaları gerekiyor. eşimi de gerçekten çok seviyorum onu böyle bi konuyla asla üzmek istemiyorum. nişanlıyken , "annen böyle söyledi ben çok üzüldüm" diye masum masum söylediğimde de eşim o kötü niyetle söylememiştir vs diye cevap verince anladım ki eşimle böyle bir paylaşıma girmem çok anlamsız. Bazen anneme anlatıyorum, bazen arkadaşlarıma kuzenlerime filan. eğleniyoruz valla "k.valide bu hafta da bunu dedi bana" diye.. amaan, evimin içine karışamaz, adamla nikahımı yapmışım düzenimi de kurmuşum.

Takdir ettim seni inanki.
Keske bende boyle olabilsem.
Bende saygisizlik asla yapmadim evlendigimden beri
saygisizlik yapan ve ozur dileyenler hep onlar oldu..
Ama yinede huylu huyundan vazgecmiyor benim uzuldugum, en ufak bir seyde beni sorumlu tutmalari.
Gunahim aliniyor uzuldugum konu bu..

Neyse, mutluluklar dilerim canim sana.. :nazar:

X