• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dün akşam olanlar oldu bitirdik

Canım şimdiden böyleyse ilerisini hiç düşünemedim ya, senin gelecek hakkında endiselenmen cok normal fakat o cok rahat gibi. Seni oyalıyor sanki dort sene az bir zaman degil. Bence geri dönme ileride daha cok uzulursun.
Benim korkumda ilerisi zaten
Onu bugün ki borçlarıyla yargılamak istemiyorum ama güvenemiyorum
4 senedir birlikteyiz + 2 sene de düğüne kadar beklemiş olsak 6 sene evlencem diyip de hiçbirşey yapmayan adam ilerde ne yapar diye düşünüyorum

Valla kelebek böyle yazıyorsun da iki gün sonra da adamla barisiyorsun.
Kusura bakma ama tüm suç senin.
Çünkü biri seni birkez aldatirsa hata onundur ama 2kez aldatirsa hata senindir.
Az çok ne olacağı belli bu adamın evlenince 2 eve birden bakacaksınız bu çok net.
Seviyorum katlanirim çok aşığım az giyerim az harcarim onun ailesini beslerim diyorsan git barış.
Bi 2 yıl daha bekle kavus sevdiğine.
Daha burdaki insanlar ne desin sana akillanmiyorsun !
Haklısın suç bende
Bağıra bağıra ben geliyorum diyo zaten olacaklar
Ben görmek istemedim kendimi kandırdım inanmak istedim
Olur niye olmasın dedim
Sonrada aynı şeyleri ondan duymak istedim baktım ki hala aynı rahatlıkta hiçbir stres falan yok sülalesi rahat hatta
Tamam dedim bu böyle olmayacak
Ya kızlar babası nasıl ahkam kesiyo bi görseniz adam yumruğunu masaya bi vurdu ben istedim mi alırım gelin falan bekletmem nişanlı dedi
Bende döndüm sevgilime baktım sus pus mum gibi
Ben normalde bu ay babama söyleyecektim düşünüyorum babama söylesekm demek ki 2-3 ay sonra istemeye gelseler yaza nişan planı yapıyorduk babası düğün diyo
Adamda para bol sanki ortada hiç borç yokmuş gibi düğün yaparım diyo adam
Bu nasıl bi kafa diyorum kendi kendime

Öncelikle paracı olmuş olsam 4 senedir ne diye bu adamla uğraşayım hoşş yüüzme bakılmayacak bi kız değilim
Bulurdum hali vakti yerinde bi adam olur biter
Mevzu bu değiil ben onada diyorum bugün 10 bin maaş alsa ben yine korkarım onunla evlenmekten
Sorun para pul değil sorun parasının idaresini yapamaması
Israr ediyorum evet çnkü adam evlencez evlencez diyo dönüp bakıyorum evlilik için maddi anlamda hiç bir hazırlığı yok haliyle nasıl olacak diyincede minumum düzeyde yaparız diyo
Ama anne babası bişey isteynce yok demiyo hatta istemelerine fırsat dahi bırakmıyor
Yoksa yoktur bunu anlarım ama var olan bişeyi yok ediyo benmki
Bu paracılık mı Allah aşkına ?
Evleneceğimi düşündüğüm adama 4 senenin üstüne nasıl yapcaz artık bişeyler olsun diye ısrra etmek paracılık mı ?

Ailesi adina surekli borc odemesi, surekli onlara harcamasi konusunda haklisiniz zaten ona birsey demedim. Yerinizde olsam boyle bir insanla evlenmezdim. Evlenincede duzelmez cunku.

Ancak ailesine harcamasaydi da siz bu adamdan herseyi isteyecektiniz
Niye birikim yapmadin diye hesap soramazsiniz. Herkes birikimle evlenmiyor. Borc yapiyorlar.

12 bilezik istemek? Bu paracilik degil mi? 5 bilezigide begenemiyordunuz. 12binliralik koltuk istemem diyorsunuz ama lafida dokunduruyorsunuz o almis memur sende memursun niye alamiyoruz diye.
Esimin maasi gayet iyi ama evlenirken bilezik, altin lafi agzimdan bir kere bile cikmis degil bunun pazarligina oturmak ne kadar cirkin. Ailemde şu kadar isteriz demediler.

Benim korkumda ilerisi zaten
Onu bugün ki borçlarıyla yargılamak istemiyorum ama güvenemiyorum
4 senedir birlikteyiz + 2 sene de düğüne kadar beklemiş olsak 6 sene evlencem diyip de hiçbirşey yapmayan adam ilerde ne yapar diye düşünüyorum
Tatlim iste onu diyorum ya bence evlilik bu kadar basite alinacak sey degil. Bak mesela bende sevgilimle evlilik dusunuyorum ama hani harcamalardan kisiyoruz kesinlikle seninki kadar rahat olsaydi cinnet gecirirdim. Oda diyor arabayi satip ev alicam diye falan. Hicbir plani yok mu evlilikle ilgili bu adamin? Yani şöyle yaparız şuraya gideriz falan gibi.

Haklısın suç bende
Bağıra bağıra ben geliyorum diyo zaten olacaklar
Ben görmek istemedim kendimi kandırdım inanmak istedim
Olur niye olmasın dedim
Sonrada aynı şeyleri ondan duymak istedim baktım ki hala aynı rahatlıkta hiçbir stres falan yok sülalesi rahat hatta
Tamam dedim bu böyle olmayacak
Ya kızlar babası nasıl ahkam kesiyo bi görseniz adam yumruğunu masaya bi vurdu ben istedim mi alırım gelin falan bekletmem nişanlı dedi
Bende döndüm sevgilime baktım sus pus mum gibi
Ben normalde bu ay babama söyleyecektim düşünüyorum babama söylesekm demek ki 2-3 ay sonra istemeye gelseler yaza nişan planı yapıyorduk babası düğün diyo
Adamda para bol sanki ortada hiç borç yokmuş gibi düğün yaparım diyo adam
Bu nasıl bi kafa diyorum kendi kendime
Hayır bir de borçlar çok saçma borçlar.
Adama biz öderiz deyip cektirmisler odememisler resmen yalancılar anne baba.
Yani sağlık sorunu olur ev alınır vs.borc olur da ortada bir sey de yok bi araba var.
Ona da sevgilin binemiyor bile yazık.
Bir araba için bu kadar borca girmek çok saçma zaten.
Demek ki sevgilin zayıf karakterli biri ehh yeter artık diyemiyor diyemez de şu saatten sonra.

İlk defa yarı da kestim okumayı, sevgiliniz ne iş yapıyor onun Cizre'ye giderken psikolojisini düşünüyor musun? Bi süredir oradayda ne yaşadığını ne gördüğünü biliyor musun? Benim eşim polis biz istabuldayız ve burada bile öyle etkileniyor ki, arkadaşı şehit oluyor, mobing oluyor vs bence bu zamanda konuşulmaması gerekirdi Doğuya giden dönene kadar evlenmek istemeyebiliyor, ayrıca evlendiğimizde eşimin de kredisi vardı ailesine kredi çekti evlerini yaptırdı evlendik ödedik helali hoş olsun, her şeyin en uygununu aldık eşim demedi ben öyle istedim, herşey olur zamanla kredimiz var zorlanacaktık biliyordum ne gerek var dedim, eşim benim bu tavrımı bildiği için şunu istiyorum dediğimde hiç gereksiz demedi, elbette ailesine yardım edecek bunu sorgulamanız çok yanlış, gece gündüz çalışıyordur orada neler yaşıyordur bırakında ailesi için aklında kalmasın, para onun, emek onun ailesine harcamış sağa sola çapkınlıkta yememiş
Polis memuru , zor şartlarda olduğunu biliyorum ama onun orda çalışması hayatın gerçeklerini değiştirmez ki
Ondan sadece beni tatmin edici cevaplar bekledim icraat bile değil bakın cevap
Ailesine yardımcı olması tabiki güzel bişey ben hiç olmaısn demiyorum diyemem de
Benm demek istediğim şey evlenmeyi düşünen bi adam neden hiçbir hazırlık yapmaz imkanı varken neden tüm imkanını alesine harcayıp eşi olacak insana da imkanım yok ona göre der

Hayır bir de borçlar çok saçma borçlar.
Adama biz öderiz deyip cektirmisler odememisler resmen yalancılar anne baba.
Yani sağlık sorunu olur ev alınır vs.borc olur da ortada bir sey de yok bi araba var.
Ona da sevgilin binemiyor bile yazık.
Bir araba için bu kadar borca girmek çok saçma zaten.
Demek ki sevgilin zayıf karakterli biri ehh yeter artık diyemiyor diyemez de şu saatten sonra.
Araba için bile ne diyo biliyo musunuz o araba babamın emekleriyle bu hale geldi :)
Senin çektiğin krediler nerde kaldı diyorum ya o ayrı bişey diyo o zaman
Neymiş ilk arabalara 7-8 bin edermiş babası al sat yapa yapa bu arabayı almış
Allah razı olsun babamdan diyo sürekli bee akıllım senin çektiğin kredilerle adamlar BMW ye biniyo
Dediğin gibi ailesine de yok diyemez asla
Bu izne gelişi ona hiç yoksa 3-4 bine patladı mesela
Evliliği düşünen bi adam böyle rahat davranır mı normalde davranmaz ama benmki evliliği minumuma getirmek istediği için kafası rahat

Resmen birebir aynılarını yaşadım . Ama ben vazgeçtim . Uğraşamam çünkü yapamam .

Niye bu kişi bu kadar vazgeçilmez ki . Çok zaman geçirdik diyosan ben de 2 buçuk sene geçirdim .

Bilmiyorum ya saçma geliyo bu kadar bi insanın vazgeçilmez olması . :işsiz:
Ben değişir diye bekledim sevdiğim için uğraştım bide kendisi beni çok sindirdi utandırdı böyle düşündüğüm için

Aslinda sizi anliyorum esimle nisanlanmak uzereyken babasi araba almisti esimde yardim etmisti...Bende dugun agzi bu tutumlarini anormal bulmuştum (dugunde her seyi ben ve esim yaptik bu arada)ama esimin ailesini tanidiktan sonra pek de sasirmadim...Hani cebinde parasi olmadan en kaliteli sigarayi icen tipler vardir ya bu ailede o tiplerden....Gosteris meraklari yuzunden 7 yildir hep çatismisizdir...Asıl sorun bu mu bilmiyorum ama sevgilinizi ve ailesini ya bu sekilde kabulleneceksiniz,degistirmeye calismak akıl tutulmasi ve hayalkirikligi getirir ya da yol verceksiniz arkaniza bakmadan...Anladigim kadariyla da kabullenemiyorsunuz ve bu sekilde evlenmeniz de beraberinde büyuk kavgalara yol acacaktir...Daha fazla kendinizi tüketmeden gecmise sunger cekip hayatiniza devam edin bence....Cunku sizde de o özveri tükenmis....
Sonuc da barisirsiniz ama bu sekilde kabullenmis olursunuz...Kabullenecekseniz de iliskinizi daha fazla yıpratmayin cunku beklentisiz bir yuva kurmak sizin icin artik farz olacak....
Benim durumum da sizinkine benzer işte
Düğün yapalım kız isteyelim diyorlar başka borçlara giriyolar
Karı koca sigara kullanıyor babası çalışıyo ama 1 ay maaş varsa 3 ay yok ona rağmen yeni işe bakmıyor
Üstelik bikaç ay önce babası çeker kredi yapar demiş sevgilim için
Sevgilim ona bile sesini çıkartmadı adam ne desin ki durumu yok diyo
Ben bunları kabullenmiyorum hayır azıcık güvensem ona tamam bunlar sondu daha böyle borçların altına girmez evini karısını çoluk çocuğunu düşünür desem devam ederim
Ama bunu diyemiyorum ne beni evde aç açık bırakır nede ailesinden esirger iki tarafada yetmeye çalışır ama borç batağında olur
O zaman da ben susmam böylece huzurumuz olmaz
O yüzden varsın hiç olmasın böyle olacaksa

Bırak artık ne yapıyosa yapsın . Ömür boyu ailesinin ek geliri olcaksın cidden . Aynı benim durum da öyleydi . Niye milletin ek gelir kaynağı olcaksın ki boşversene . Ne kadar sıkıntılı bi hayat . Yazık günah .

Bir erkeğe nikahlı karısının bile şu uslupla konuşmaması gereken şeyleri sen hangi vasfınla konuşma cesaretini buldun kendinde bilemedim.
Kaç üslup değiştirdim bi bilseniz
Adam halden anlamyınca sonunda böyle oluyo işte
Nihaklı karısı değilim evet ama olma yoluna gireceksek eğer birisinin de bunları düşünmesi lazım
Bence bunları ağırlıklı düşünmesi gereken de erkek tarafı ama bizimkilerde böyle bi durum söz konusu değil

Senin yerinde olsam biz ayrildik sebebi de oglunuzun bu yasinda bu kadar borc icinde olmasi, bizim icin kenara koydugu bi yüzük parasi bile olmamasi dügün icin birikim yerine kredi cekecek olmasi der birakirim.

Ailesi adina surekli borc odemesi, surekli onlara harcamasi konusunda haklisiniz zaten ona birsey demedim. Yerinizde olsam boyle bir insanla evlenmezdim. Evlenincede duzelmez cunku.

Ancak ailesine harcamasaydi da siz bu adamdan herseyi isteyecektiniz
Niye birikim yapmadin diye hesap soramazsiniz. Herkes birikimle evlenmiyor. Borc yapiyorlar.

12 bilezik istemek? Bu paracilik degil mi? 5 bilezigide begenemiyordunuz. 12binliralik koltuk istemem diyorsunuz ama lafida dokunduruyorsunuz o almis memur sende memursun niye alamiyoruz diye.
Esimin maasi gayet iyi ama evlenirken bilezik, altin lafi agzimdan bir kere bile cikmis degil bunun pazarligina oturmak ne kadar cirkin. Ailemde şu kadar isteriz demediler.
Ben zaten borçsuz bi düğün olsun borçsuz evlilik olsun demedim ki
Sonuçta ev düzmek düğün yapmak kolay değil bide sıfırsan eğer anne babada destek olmayacaksa
Biraz bunları düşünsün ona göre ayarlasın kendini diye bekledim
12 bilezik istemedim bizim orda 7-8 tane istiyolar dedim hoş almış olsada ben takıpda gezecek değilim onada dedim kendine alacaksın ev peşinatı yaparız araba alırız
Hatta son konuştuğumuz akşam bile dedim ki biz evlendiğimizde ev alma durumumuz varsa takı falan hiç alma direk ev için ayarla kendini dedim
Ama yok ev de çok pahalıymış

Senin yerinde olsam biz ayrildik sebebi de oglunuzun bu yasinda bu kadar borc icinde olmasi, bizim icin kenara koydugu bi yüzük parasi bile olmamasi dügün icin birikim yerine kredi cekecek olmasi der birakirim.
Ailesi laf arasında hep diyo ki maddiyat bizim için en son planda önce huzur sağlık mutluluk
Biz hiç bi zaman paraya tamah eden insanlar olmadık
Ben bu cümleleri kursam heralde neler derler bana
Zaten onlara göre maddiyat son planda olduğu için oğulları arkasını topluyo ama onlara göre bu böyle değil

Komik olan kısmı da bu zaten :)
2 senedir başımın etini yiyo ailene söylemiyosun bi söz nişan takalım diye
Hatta geçen sene evlenip beni yanına cizreye alacakmış
Bende bu kadar borç içinde naısl olacak diyince yaparız bi şeklde diyo
Bende böylesine evliliği isteyen bi adam neden ben söylemeden birikim yapmıyor kendini ona göre ayarlamıyor diyorum hoş ben söylesemde bişey yaptığı yok orası da ayrı mevzu
Sorumsuz adamdan koca olmaz . Üzülen sen olursun

Ona göre oyalamak falan değil bekardım ailemin ihtiyacı vardı bende yardım ettim diyo başka bişey demiyo laf dedirtmiyor ailesine kendisine hiç bi mahcubiyet yok sende diyorum ne mahcup olcam aç mısın açıkta mısın almıcam mı diyorum sana diyo
Boyyle bir enistemde var ama biz artik ne diyoruz biliyormusun bacimiz dul dur çünkü kocası var ama yok mutluluk yok yipranma sayfi kaybetme ve kaos kac kez ayrilma noktasina da gelindi isye halada cekiyor bari sen kendini yipratip yedirme kimseye birak o zaten seni suclu duruma dusuruyor. Arasin mesaj atsin inan bana kendi kendine sana donecek ama asla oster yada hevesli gibi davranma gelirse ancak evlilikle gelsin ve fazla yuz verme istekli gibi davran ma ne istersen onu aldirtirsin tabi bunu sen deil ailen istocek deki ailem ne derse o tabi istersen onu ancak oyle istedigini elde edersin yoksa zaten her turlu sen uzulursun kendini toparla ezdirme birak kendini hakli cikarmak icin sana sucluluk duygusunu.yasattiriyor canim
Buda benim okudugumdan ve benzer yaşadığımızın biraz tecrubesi katilmayan arkadaslar olur saygi duyarim

Bırakın artık ya o öyle dedi ailesi böyle dedi şöyle düşündüm böyle oldu onu derler bunu söylerler bla bla..
Bir karar verin ve kararınızın arkasında durup uygulayın artık. Bıkmadınız mı ikide bir bu adamla ilgili konu açıp aynı şeyleri söylemekten aynı yorumları duymaktan? Bıkmadınız mı hep hüsrana uğramaktan? Lafla peynir gemisi yürümüyor. İcraate geçin artık. Ben burda sinir oldum size ya. Burda boşuna zaman kaybediyorsunuz. Yapacağınız şey belli ama hala boş boş sadece konuşmaya devam ediyorsunuz. Artık icraat zamanı icraat. Anlıyor musunuz?

Valla bunlar boyle.. 1 lira koymazlar kenara yumurta sey kapisina gelincede ezik ezik davranirlar :) buarada sen arkadasa para biriktirdinmi diyosunda?? Sen kendin para biriktirdin mi peki? Ben olaya iki tarafli bakarim..eger birikimin varsa sakin yedirme bu parazitlere.. bedavaya konmaya calisirlar anca:)

Başta babam olmak üzere etraftan da gördüğüm şu ki bu hep böyle gidiyor... Yani bekarken ailelerine sürekli maddi destekte bulunan erkekler, evlenince de evinden kısıp, eşini çocuğunu sıkıp anne babalarına, kardeşlerine maddi olarak destek oluyorlar. Ki erkek arkadaşınızın da ailesinin de durumu ve karakterleri belli. Yani evlenseniz de devam edecek maddi destek, bu çok açık zaten. Siz evlenince çalışır mısınız bilmem ama maddiyat konusunda onun ailesini de düşünmek zorunda kalıp hep ona göre hesap kitap yapacaksınız bu net.

Biraz önce aradı kızlar açmadım şuanda Cizre'ye daha yeni dönmüş olması lazım gidince aklına geldi galiba
Sonarada mesaj atmış son bişey diyecektim o yüzden aramıştım boşuna stres yapma yani, beni bu şekilde uğurladın geldim mi gelmedim mi diye merak dahi etmedin ben seni yanlış tanımışım boşuna bu kadar üstüne titremişim insanlar kendilerini kötü günde belli eder en büyük hatamsın bu tavrını hiç bi zaman unutmcam Allah yolunu açık etsin yazmış cevap dahi vermedim

Back