• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dün akşam olanlar oldu bitirdik

Ben seni anlıyorum birçok kişi paragöz demiş ama değilsin haklısın.
Şuanda çocuğun parasız olması sorun değil. Sorun ailesinin destek olmak yerine köstek olması ve bunu size kabul ettirmeye çalışmaları.
60 bin ne demek ya? Saçma sapan şeylere gerçekten ihtiyaç olmayan işlere bu kadar para harcanır mi? Nasıl insanlar bunlar? Gencecik adamın üstüne bu para yıkılır mi? Yani aile dediğin yemeyip yedirir giymeyip giydirir evlatlarına yardım eder. Boyle köstek olmaz. Hem de 40 li yaşlarda bu insanlar! Ne yaslisi en bomba zamanlarında bu kişiler. 50lere geldiklerinde çalışmayı da birakir o kayınpeder.
Sevgilin de ayri bi saf. Ivır zivira kredi çekmeyi niye kabul ediyo ? Baba neden sen cekmiyosun ben yardım ederim demiyo?
Bu adamla aile olunmaz. O aile ile asla akraba olunmaz.
Evlendiğinde kendi paranı harcamayı unut. Esinle senin maaşın bu aileyi bakmaya gidecek. Borç harç odeyelim derken enayiligine, evde yatan adamın masraflarını karşılarken bı de çocuğun olur calisamazsan gör o zaman sıkıntıyı. Artık bı 20 yıl sonra eviniz arabanz anca olur. Varlık içinde yokluk cekersiniz. Çünkü kene gibi ailesi var çocuk da kanının emilmesinden memnun.
Yanlış anlama ben de aileye destek vermeyi severim anneme düzenli para yolluyorum ama her şeyin bı adabı zamanı var. Evlenirken de ne eşimin ailesi ne benim ailem yardım edebildi. Ama önemli olan samimi bir şekilde yardımcı olmaya çalışmaları, olamasalar da
Geri dönme kurtul . karsina aklını kullanabilen insanlar çıkar insallah

İlk defa yarı da kestim okumayı, sevgiliniz ne iş yapıyor onun Cizre'ye giderken psikolojisini düşünüyor musun? Bi süredir oradayda ne yaşadığını ne gördüğünü biliyor musun? Benim eşim polis biz istabuldayız ve burada bile öyle etkileniyor ki, arkadaşı şehit oluyor, mobing oluyor vs bence bu zamanda konuşulmaması gerekirdi Doğuya giden dönene kadar evlenmek istemeyebiliyor, ayrıca evlendiğimizde eşimin de kredisi vardı ailesine kredi çekti evlerini yaptırdı evlendik ödedik helali hoş olsun, her şeyin en uygununu aldık eşim demedi ben öyle istedim, herşey olur zamanla kredimiz var zorlanacaktık biliyordum ne gerek var dedim, eşim benim bu tavrımı bildiği için şunu istiyorum dediğimde hiç gereksiz demedi, elbette ailesine yardım edecek bunu sorgulamanız çok yanlış, gece gündüz çalışıyordur orada neler yaşıyordur bırakında ailesi için aklında kalmasın, para onun, emek onun ailesine harcamış sağa sola çapkınlıkta yememiş

Ben seni anlıyorum birçok kişi paragöz demiş ama değilsin haklısın.
Şuanda çocuğun parasız olması sorun değil. Sorun ailesinin destek olmak yerine köstek olması ve bunu size kabul ettirmeye çalışmaları.
60 bin ne demek ya? Saçma sapan şeylere gerçekten ihtiyaç olmayan işlere bu kadar para harcanır mi? Nasıl insanlar bunlar? Gencecik adamın üstüne bu para yıkılır mi? Yani aile dediğin yemeyip yedirir giymeyip giydirir evlatlarına yardım eder. Boyle köstek olmaz. Hem de 40 li yaşlarda bu insanlar! Ne yaslisi en bomba zamanlarında bu kişiler. 50lere geldiklerinde çalışmayı da birakir o kayınpeder.
Sevgilin de ayri bi saf. Ivır zivira kredi çekmeyi niye kabul ediyo ? Baba neden sen cekmiyosun ben yardım ederim demiyo?
Bu adamla aile olunmaz. O aile ile asla akraba olunmaz.
Evlendiğinde kendi paranı harcamayı unut. Esinle senin maaşın bu aileyi bakmaya gidecek. Borç harç odeyelim derken enayiligine, evde yatan adamın masraflarını karşılarken bı de çocuğun olur calisamazsan gör o zaman sıkıntıyı. Artık bı 20 yıl sonra eviniz arabanz anca olur. Varlık içinde yokluk cekersiniz. Çünkü kene gibi ailesi var çocuk da kanının emilmesinden memnun.
Yanlış anlama ben de aileye destek vermeyi severim anneme düzenli para yolluyorum ama her şeyin bı adabı zamanı var. Evlenirken de ne eşimin ailesi ne benim ailem yardım edebildi. Ama önemli olan samimi bir şekilde yardımcı olmaya çalışmaları, olamasalar da
Geri dönme kurtul . karsina aklını kullanabilen insanlar çıkar insallah

Ailesinin şartlarını gerçekten biliyor musunuz mesela benim eşimin ailesinde dışardan baksan evleri var emekliliği var dersin ama kadıncağızın her yeri ağrımasana rağmen çalışıyor emekli dediğin 800 TL evinin her bir tuğlası alnın teri eşimde çekti ailesine kredi ev yaptırmış annesi çalışmasın kiraya versin o para yeter ona diye elbette yapılır ya aileye neden bu kadar katısınız doğurmuş o yaşa getirmiş meslek sahibi yapmış iyi dediğiniz belliki de benim eşimin ailesi gibi dışardan baksan iyi bana göre iyi değil yardım yapılması gerekir ve aileside orada ki düğünde yine de elinden geleni yaptı anne baba çoçuğunu düşünmeyenini aklım almıyor

o 4 yıldır para biriktirmiyo da sen napıyosun?
4 yıldır senin için hiçbişey yapmadığını bildiğin halde boş boş adamın başını yiyosun.sana önceki konunda da söyledik.adamın durumu ortada.sana mucize yaratacak hali yok.borcunu harcını gizlemiş değil.ya söylediği gibi zamanı gelip de evlenme hazırlığına başlandığında aza kanaat edip susup oturacaksın ya da ayrılacaksın.ama sen ısrarla hala adamın başını yiyip boş muhabbet yapıyosun.hesap sormak için çok geç işine gelmiyosa uzatma.adam sana ısrarla yok durumum diyo daha hala aynı şeyleri konuşuyosun da konuşuyosun.yoktan var mı edecek sana neden anlamıyosun hala yok diyo işte yok yok yok.Sana her istediğine tamam dese de yalan söyler çünkü kendin diyosun boğazına kadar borca batmış diye istese de ödeyemez daha neyin peşindesin iş işten geçmiş.
harika

Ailesinin şartlarını gerçekten biliyor musunuz mesela benim eşimin ailesinde dışardan baksan evleri var emekliliği var dersin ama kadıncağızın her yeri ağrımasana rağmen çalışıyor emekli dediğin 800 TL evinin her bir tuğlası alnın teri eşimde çekti ailesine kredi ev yaptırmış annesi çalışmasın kiraya versin o para yeter ona diye elbette yapılır ya aileye neden bu kadar katısınız doğurmuş o yaşa getirmiş meslek sahibi yapmış iyi dediğiniz belliki de benim eşimin ailesi gibi dışardan baksan iyi bana göre iyi değil yardım yapılması gerekir ve aileside orada ki düğünde yine de elinden geleni yaptı anne baba çoçuğunu düşünmeyenini aklım almıyor
Ivır zivira gitmiş para sorun o. Yoksa ben de ailem için ölürüm eşime de yardım ederim ailesi icin. Düğünde bana bir bilezik taktılar tek katkıları o oldu. evimin Herrr seyini eşimle ben ödedik, düğün salonunu gelinliği her şeyi... Ama kızmadım asla durumları olsa yardım ederlerdi.
Konu sahibinin anlattığına göre keyfi harcamalar için borc altına girilmiş. Hala daha bunun yanlış olduğu dusunulmuyor o kişiler tarafından. Kayınpeder de hafif bir işte çalışıp keyfine bakıyor.
Hiç ihtiyaç sahibi bir aile gibi gozukmediler gozume

Ivır zivira gitmiş para sorun o. Yoksa ben de ailem için ölürüm eşime de yardım ederim ailesi icin. Düğünde bana bir bilezik taktılar tek katkıları o oldu. evimin Herrr seyini eşimle ben ödedik, düğün salonunu gelinliği her şeyi... Ama kızmadım asla durumları olsa yardım ederlerdi.
Konu sahibinin anlattığına göre keyfi harcamalar için borc altına girilmiş. Hala daha bunun yanlış olduğu dusunulmuyor o kişiler tarafından. Kayınpeder de hafif bir işte çalışıp keyfine bakıyor.
Hiç ihtiyaç sahibi bir aile gibi gozukmediler gozume

Birde aileye sormak lazım sonuçta konu sahibi olaya hiç para biriktirmemiş diye de kızıyor ama kendi de yapmamış bakış açısı farklı olduğu için öyle görüyor olabilir

bence böyle saf birisiyle evlenmeye kalkmayın.babasına ne borcu olduğunu sormadan ödüyormuş.ileride de birisine kefil olur sizin başınızı yakar yine .uyanık birey olabilmiş birisini bulun kendinize

Siz benim adıma nede güzel cevap yazmışsınız !
Bakın ben aileye yardım edilmesini anlıyorum diyorum ki bende aileme destek oldum bende birikim yapmadım ama körü körüne değil sorun burda
O bütün maaşını ailesine yığarken ben yeni mezun olmuşum ben ne yapacaktım ?
Oturup bizim için birikim mi ?
Karsımda defalarca söylememe rağmen hiçbir adım atmayan adam var
Sorun birikim yapıp yapmamaıs da değil lanet olsun ben mi anlatamıyorum hanımlar
Sorun 4 senedir bizi düşünmeden hareket etmesi kii bu adam bian önce evlenelim aileleri tanıştıralım diyo
Bende nasıl olacak dediğim zaman kabak bana patlıyo
Benim kredi ödemem kasımda bitiyo geçen sene çektim 3 bin babam zorlanma 2 sene vadeli çek falan dedi gerek var mı o kadar uzatmaya baba bian önce bitsin dedim çnkü planlarım var
Onda bu yok işte adam param yok diyo ertesi gün gidip babasına kredi çekiyo
Benmle dalga geçmeye getirmişsiniz konuyu bi nevi karsımda en az 6-7 kez kredi çekmiş 4 senedir yaklaşık 30 bin kredi ödemiş ve 1 buçuk senede 60 bin ödeyecek bi adam var
Niye pekii ?
Ailemin ihtiyacı vardı bu kadar
Ya bu bi ömür böyle devam ederse diyorum bende sorun bu işte bu
Valla kelebek böyle yazıyorsun da iki gün sonra da adamla barisiyorsun.
Kusura bakma ama tüm suç senin.
Çünkü biri seni birkez aldatirsa hata onundur ama 2kez aldatirsa hata senindir.
Az çok ne olacağı belli bu adamın evlenince 2 eve birden bakacaksınız bu çok net.
Seviyorum katlanirim çok aşığım az giyerim az harcarim onun ailesini beslerim diyorsan git barış.
Bi 2 yıl daha bekle kavus sevdiğine.
Daha burdaki insanlar ne desin sana akillanmiyorsun !

Ya herşer herşeyde bi insan seviyosa ve ailesine de yardım etmek zorunda kaldıysa. Tmm bazı seyleri de kısıcaksa bunu güzelce sana anlatabilir. Seni ikna edebilir. Alttan alabilir. Bir kadının gönlünü almak cok kolay. Onu ufak seylerle mutlu etmek cok kolay.bence senin sorununsa bunları yapması değil. Nasıl evleniceğinizi senin kadar düşünmemesi bence

60bin tl 25 yaşında bir çocuğa çektirilmez bu nasıl aile şaşırdım üstelik paranın nereye gittiğini de sormuyor demek ki ailesine sorgusuz sualsiz biat eden tiplerden ki ilerde daha çok sorun açabilir başına...Burda öğrenmen gereken sorular var: 1- neden babası değil de o kredi çekiyor? 2- 60bin nereye gitti

Düşüncelerinde haklısın ancak konuşma tarzın ve zamanı çok yanlış. Adam cizreye giderken senden iyi dilekler beklerdi..Zaten söyle söyle hep aynı cevapları alıyorsun o yüzden konuştukların onun kulağına dırdır dan başka bişey değil ve sana da beklediğin olgunlukta sözler söyleyip durumu düşünecek bir yaşta da değil karşındaki...

Bana kalırsa kaç yaşındasın bilmiyorum ama daha yaş olarak olgun 30 falan, ailesinden bağımsızlaşmış birini bul derim...

Sen farketmiyorsun ama sen soğumuşsun bu cocuktan, gözünden düşmüş ve bu şekilde işe yaramayacak dırdıra devam edersen zaten senle evlilikten korkacak, seni bırakacaktır

Bende aynı soruyu çok sordum sevgilime kaç yasında adam benden mi öğrenecek bunları bizi ilgilendirmez dedi neden başka iş bulmuyor dediğimde
He bide bu yastan sonra ne iş yapsın adam burda en azından sigortam ödeniyor diyomuş
Krediler çok eskiye dayanıyor aslında şöyle ki ;
Sevgilim daha polisokulundan mezun olmadan 2 ay önce kredi çekmiş 10 bin falan neymiş babası dershane borçlarını ödeyememiş falan filan sonra aradan 4-5 ay geçiyo polis olmuş kız kardeşi evlenmiş kaçarak çeyizi için bidaa kredi çekmiş 15 bin falan
Biz o zaman yeni tanışmıştık neyse aradan 5-6 ay daha geçti babası ben ödycem bi araba yapalım dedi arabası vardı da eskiydi üstüne para koyup daha düzgün alalım dedi yine 10 bin çekti sonra arabada değiştirmedi babası parayı borçlarına dağırmış öyle dedi 2 ay ödedi 3. ay ödemedi aradan geçti 1 sene falan annesi ben ödycem evi yaptırcaz içini dedi kredi çektirdi sonrada ödeyemedi işten ayrıldı oda sevglime kaldı o sürede benmki de hepsini ödeymedkçe bi kredi de o çekti en son hepsini bi çatı altında toplamak için büyük kredi çekti 10 bin de fazla çekti araba alırım babamda duruyo diğeri diye babası da 2 araba olacağına temiz bi araba olsun demiş bu arabayı almış ama yine ederi pek yok
O arabada babasının oldu lafta sevglimin ama almam babamdan diyo
Offf böyle işte
Tabi bütün bunlar olurken her hafta memleketine gidip merket alışverişini yapıp bakkala vs. boçlarını ödeyip harçlık bırakıp sigara parası bırakıp dönüşünü saymıyorum bile karı koca sigara kullanıyor can mı dayanır buna
Yani eğer barisirsan müstakbel kv ve kp in yalancı insanlar.Hatta sahtekar diyebiliriz.
Çünkü yardım istemek başka ben odicem diye evlada kredi çektirip üstüne yatmak çok başka.
Resmen her gelen atmış kazığı ne kadar yesek kardir diye düşünmüşler.
Barisirsan da Bunları bilerek barış nasıl bir aileye karisacagini bil .

Şimdi konularından birini okudum da adam seni takmayıp senin istemediğin ortamda cafede oturmus, instagramda fotolarını incelediği kız da var ortamda...
Sen sürekli bu adamı ciddiye alıp düğündü paraydı gelecekti vs deyip yola getirmeye uğraşıyorsun da bence birdaha dönme...
Bu adamla devam edersen bak ben buraya yazıyorum bu adam senin 1 yılını falan daha çalar askerden dönene dek sonra ben evlenemem der çıkar işin içinden sonra sallar seni

Barışma bacım aynı şeyleri bizzat bende yaşadım ve sonunda ne mi oldu bitti ve başkasıyla mutluyum iyiki kurtulmusum diyorum şimdi :halay:

Günaydın herkese
Dün akşam sevgilimle buluştuk gitmeden önce son kez
Yarın gidiyor Cizre'ye bu akşam da ailesiyle olur diye dün akşam buluştuk
Saat 10'a kadar hersey çok güzeldi

Sonra ben yine malum konuyu açtım hayatım düğünü falan nasıl yapcaz diye
Çünkü öncesinde sözü nişanı konuşmuştuk benim iznim yok 6-7 ay sonra ancak gelebilirim o zaman da hepsini bir arada yaparız demişti
Bende ardından düğün meselesini sordum ama kaç gündür soruyorum 1 aydır izinde hep geçiştiriyor üstün körü cevaplar veriyo

Bana ne duymak istiyosun beni şaşırtıyosun geçen gün ne güzel konuşmuştun dedi
Size konu açmıştıum ya takılarla ilgili sonra ona dedim ki sen nasıl biliyosan öyle yap sıkıntı yok yeterki artık bizi birazcık düşün demiştim

Dün akşamda ya bana bi plan yap mesela sonuçta evlencez dedim kızlar ondan duymak istediğim şunu şöyle yaparız bu böyle olur gibi ama o yaparız işte bişeyler diyo sadece

Sana durupta rakam mı vereyim durumumuzun yettiği kadarını minumum düzeyde yaparız ama durupta ayşe gibi(kuzeninin eşi) 12 milyar bi koltuk takımına veremeyiz dedi

Bana geldiler tabi ya senden o kadarlık koltuk takımımı isteyen var hem niye alamıyoruz onun kocasıda memur sende öylesin ama tabi biz herseyi minumum alalım dedim
Evlendikten sonra sıkıntısını biz çekeriz dedi
Bende keşke bunu 4 senedir düşünseydin 4 senedir bende azcık birikim yapayım hayatımda ki kızla ciddi düşünüyorum deseydin dedim

Bekardım tamam mı bekardım aileme yaptıklarımın hesabını mı verecem sana şimdi dedi
Bende öperken koklarken hiç bekarım demiyosun ama sen benm eşim olcaksın diyosun söz konusu masraflar olunca biz olunca bekarım bekarım diyosun yok öyle dedim
Buda bizden bi b*k olmaz kalk kalkıyoruz dedi bağırış çağırış kalktık beni halama bıraktı saat 11 oldu
İn arabadan der gibi iyi geceler sana beni böyle uğurladın ya helal olsun dedi
Bende bu arabadan böyle inersem beni bidaha arama anladın mı bıktm artık snein düşüncesizliklerinden bana net bişey demiyosun ya bak söz nişan diyoruz kenarımızda 1 lira yok yüzük alacak paramız yok be dedim
Yazıklar olsun sana dedi bana bunlarla gelme gerçekleri duymak zoruna gidiyo deidm

Baban laf arasında sürekli bana bizim durumumuz belli öyle herseyi alamayız diye sert bi dille laf çarpıtıyor bi kerede anneni babanı karsına alıp ya anne baba bakın ben evlencem artık nasıl yapcaz diye sordun mu yada baban ben kızı istedikten 5-6 ay sonra alırım uzun tutmam diyo nasıl alcaz oğlum diye karsına geçip sana sordu mu dedim

Nasıl sorsun adamda para mı var ben ona sorup da mahcup mu edeyim adamı diyo
Hayatta her zaman önceliğin kendi ailen oldu bu gidişle de böyle devam edecek
Kendini bi benm yerime koy sana güvenemiyorum 4 sneedir bi adam var hayatımda bizim için 1 lira koymamış üstüne borç üstüne borç 2 senede söz nişan süreci olacak o dönemde de koyamayacak çünkü borç ödeyecek ama düğüne eşyaya takıya geldi mi minumum alalım rahat edelim diyo
Bunu önceden niye düşünmedin dedim bende

Aileme yaptıklarımın hesabını mı vercem sana ihtiyaçları vardı yaptım dedi bende iyi o zamna böyle devam et bunların hepsini kabullencek bi kız bulursan bizede gönder bidaha arama sorma beni dedim oda aramam zaten dedi indim gitti sonra mesaj attı ben ne heyacanla gelmiştim yazıklar olsun diye bende bana bidaha sakın yazma dedim nosunu sildim

Bu arada şimdi bana evlenmeden hesap kitap derdine mi düştün diyenler olacak konumu çoğunuz biliyosunuz diye yazmadım yanlış anlaşılmasın hanımlar
4 senedir birlikteyiz ailesine çektiği kredinin haddi hesabı yok 1 buçuk sene daha borç ödeyecek yaklaşık 60-70 bin civarı ne aldı dersiniz hiç bişeyy
O bile bilmiyor nereye gittiğini sadece ihtiyaç vardı diyo altında bi araba vr 20-25 bin arası önceden onu satraım düğün zamanı diyodu şimdi annem babam hasta insanlar nasıl alayım onlardan diyo ama babası daha 48 yasında delikanlı gibi
Bende birikim yapmadı sadece ailesini düşündü şimdi de bana gelmiş herseyi minumum yapalım diyince sinirleniyorum
Bizim düğünümüzde minimum yapalım her şeyi diyen bendim. Eşim bir sene daha bekleyelim paramız biriksin biraz daha rahat olalım diyordu. Düğünle ilgili takıymış şuymuş asla önem vermem zaten, mecburuz düğün yapmaya dedik yaptık işte. Ailelerden de bir şey beklemedik kendimiz yaptık. Ama sizi anlıyorum durumunuz daha değişik. Benim eşim de ben de biraz biriktirmiştik en azından, ki o benden çok daha fazla biriktirmişti ben daha çok kazandığım halde. Sizinki ben bekarım diyor şimdi ama evlenince de laf değiştirecek, tavır değiştirmeyecek. Yine ne var ne yoksa ailesine verecek. Hasta insanlar yaşlı insanlar deyip duracak, sizin de hayatınız öyle minimumda geçip gidecek. Bence iyi kurtulmuşsunuz boş verin. Gerçekten kaç senede biriktireceğine borca girmiş kendisinin harcamadığı paraya. Böyle aileler var maalesef ve ömür boyu çocuklarını sömürmeye devam ediyorlar, evlendi diye bırakmıyorlar.

Kelebek sana paragöz diyenlere aldırma. Sen daha yeni mezun olmus birisisin.

Sevgilinden kurtuldun. Lütfen bidaha aldanma. Bu adamın düzeleceği falan yok

Canım konunun baştan sona okudum.ben senin yerinde olsam evlenmezdim.çünkü kimseyi değiştirdiler bekleme değişmez.sende bunlara katlanamazsın O zaman kendini neden mutsuz ediceksin ki.benim eşimin ailesinde de benzer durumlar yaşadım.benim evleneceğim zamanda nişanlıydık.eşim iş yeri kapanacağı için tazminatı verip çıkardılar.eşim önce dedi ki tazminatla altın alcam ev için birikim olur. Sonra babası aldı elinden borcum var dedi borç olarak alıyorum dedi verdi tabi ödemedi sonra işsizlik maaşı alıyordu onu bile elinden aldılar evlenirken cebinde 10 tl bile yoktu düşün son maaşına kadar verdi ben bari bu son maaşını verme dedim ne yapıcaz dedim onu da vermiş. Sonra babası bize harçlık verdi ve elli kere başa kalktılar. Bitti mi hayır eşimin bir kardeşi var dı gereksizin teki kumar oynar ha bire borçlanır kv kb buna kredi çeker borcunu kapatır evine bakar her türlü fatura mutfak masrafı hiç laf söz olmadı benim için yapılan oldu yetmedi benim eşim benden habersiz kredi çekmiş buna öğrendim kıyamet koptu bu arada benim altınları istediler vermedim iki yıl direndim sonra onu da aldılar bi şekilde ve karnımın kumar borcunu ödemişler çok haksızlık yaptılar şimdi herkes sefasını sürüyo ben cefa çektim hep maddiyat yüzünden eşim sonun da ailesinin ne mal oldugunu anladı ama iş işten geçmiş he ama ailesinden vazgeçti mi hayır ben da vazgeç demedim ama bundan sonra bana zarar verecek herhangi bişey yaparsan boşanırım dedim ve çok ciddiyim şu an zaten istese de yapamaz bizim çok borcumuz var ama herkesin tuzu kuru olan bize oldu

Back