• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dün akşam olanlar oldu bitirdik

4 senedir birlikte olduğun evlilik hayalleri kurduğun bi adam üzgünüm ama seni oyalıyor. Ben düğün bile yapmaz geçiştirir diye düşünüyorum. Evlenseniz bile sefalet içinde yaşarsınız gibime geliyor. Hakkında hayırlısı olur inşallah

seni güzelce oyalamış birdaha adamın yüzüne bakma yum uşayıpta varsa yoksa ailesi evlensene değişmezdi ömürboyu çekerdin aşk saygıda biterdi önceliği kendi ailesi

seni güzelce oyalamış birdaha adamın yüzüne bakma yum uşayıpta varsa yoksa ailesi evlensene değişmezdi ömürboyu çekerdin aşk saygıda biterdi önceliği kendi ailesi

konu çok uzun tamamını okuyamadım. Ama 4 yılda birikim yapmasını bekliyosan sende armut toplamasaydın sende yapsaydın o zaman bu ne ya herkes kene olmuş milleti sömürüyor
Evet ya ben 4 yıldır armut topluyorum :) Tek derdim sevgilimi evleneceğim adamı sömürmek.
Böyle bi amacım olsa 4 yıldır niye bunları çekeyim bi düşünsene
Başka adam mı yok
Allah'a şükür yüzüme bakılmayacak bi tipim de yok
Ben zaten 22 yaşındayım 2 sene okudum 1 buçuk senedir de çalışıyorum ve haliyle bende kendi aileme aldığım asgari ücretle destek oldum öyle 100 milyar kredi çekmedim yani
Benim sorunum ailesine yardımcı olması da değil keşke sadece yardımcı olsaydı kendi hayatını böyle heba etmeseydi
Bazen çok acımaz olabiliyorsunuz ama yanlış
Ben yurtta kalıyordum onun cebinde kuruş parası olmuyodu bende yurtta ki kahvaltı hakkımla 2 poğaça 3-4 zeytin alıp onun yanına gidiyordum o sabah nöbetten çıkıyor diye
Durumu bu kadar kötüyken bile ben yanındaydım ama o yine 3 gün sonra ailesine kredi çekti :)
Benim sorunum bunun bi ömür devam edecek olmasıydı düşün düşün işin içinden çıkamadık sonunda bu oldu
Bu arada 2 sene de ben birikimimi hazırlığımı yapacaktım zaten ailem de üstüne düşeni yapacaktı tabi ki yapmak zorundalar ben onların kızıyım
Ama karşımdaki adamda bu duruşun onda biri yoktu

Bence evlilik için erkek daha çok maddi çaba göstermeli gösteremeyen zaten evlilikte çuvallıyor bütün faturaları kadının üstüne yığıyor kadın hem çalışacak hem doğuracak hem yemek yapacak ben böyle erkeği ne yapayım

Ben anlamadım seni. Hayır adam seni ailenden istememiş. Adam daha askerliğini yapıp gelmemiş . Bir bekle, askerliğini yapsın, düzenini kursun bunlari ondan sonra konuş. Ki konuşmaya da gerek yok bence. Evliyim. Ne sevgiliyken nede nişanlı iken bunları konuşmadım yok kaç bilezik yok ne kadarlık koltuk vs vs ne pis konuşmalar ya.
Neyim begendiysem o oldu. Ve hepsini de düğünde takılanlar ile ödedik şükür he ödemeseydikde çalışır öderdik.
Adamın evlenmeden önce ailesine harcadığı paraya karışamazsınız. Bunu yanlış buluyorum.
Şu saatten sonra barışıp nasıl bir yuva kurarsınız bilmem.
Ay düşünsene karın bir zamanlar sana neler diyordu ne laflar satmıştı mal mülk için ben olsam kaldıramam.

Duruşum var da hiç bi işe yaramıyor adam bi adam geri atmıyo
Tam aksine kendini ve ailesini savunuyo sürekli
4 sene hadi öyle böyle geçti daha 1 buçuk sene ödeyecek
Babam sana demez mi oğlum bak 4 senedir görüşüyormuşsunuz 2 senede sözlü nişanlı kalacaksınız sen niye kendini ayarlamadın diye
Ailemin ihtiyacı vardı derim dahada bişey sormaz heralde baban diyo
Lafa bak ailesi herseyin önünde çünkü
Bekardım yardım ettim diyecekmiş
Ne o geri adım atar nede ben artık
Yalniz simdi sinirlisin.Sinirin gecince gec olmasin.Sonra pisman olmasi aci cekmesi de var onu bilerek hareket et. Ben de bu sebeplerden ayrildim istemeyerek.(+yurtdisi)Adam hirs yapti hemen nisanlandi biriyle.
Iki ay icinde.Halbuki madem evlenecekti sevdigini soyledigi benle evlenseydi.O cabayi bana yapsaydi.
Guya durumu yoktu o yuzden evlenemiyorduk.Bir yil icinde de evlendi artik mecbur.

.Ama sen gencsin kimler kimler olur.Unutur gidersin.Gencler guclu olur.4 yil cok zaman, artik ayni belirsizlige artik sabredemedigini iyi anlarim suan.

Son düzenleme:
Sonuçta adam bekar ailesi için para harcıyor . Nişanlı falan olsan hadi haklısın dicem de şu aşama da saçma olmuş .ki bence kendisi evliliği uzun bir süre düşünmüyor yoksa senin söylemene gerek kalmadan kendisi birikim yapardı .

Adamin yerinde olsam sizinle aslaa asla yuva filan kurmayi dusunmezdim. Bu paracı, israrci tavirlarinizla bile hala soğumamış.
Birikim birikim diye başini yiyorsun adamin kendin o sure icinde ne birikim yaptin? Hicbisey yapmadin muhtemelen.
Diger konunuda hatirliyorum bilmemkac bilezik istiyordun 5 taneyi az buluyordun.
Hala daha elalemin yaptigi dugunle, aldigi esyayla kendinizi kiyaslama derdindesiniz.

Onun disinda ailesi icin surekli borca girmesi benim icin bir eksidir. Boyle insanla evlenmeye korkardim cunku evliykende ayni durumlar olacak. O para aileye, borca akacak eve gelince ondan kisalim bundan kisalim diyecek. Ama bu sizin paraci oldugunuzu degistirmiyor tabi. Bence sizden olmaz.

Resmen birebir aynılarını yaşadım . Ama ben vazgeçtim . Uğraşamam çünkü yapamam .

Niye bu kişi bu kadar vazgeçilmez ki . Çok zaman geçirdik diyosan ben de 2 buçuk sene geçirdim .

Bilmiyorum ya saçma geliyo bu kadar bi insanın vazgeçilmez olması . :işsiz:

Kelebek ne bu adam değişir ne de sen bu adamdan ayrılırsın.

Kaç kez konu açtın, kaç kişi seni uyardı ama görüşmeye devam etmişsin.

Bekar bir adamın ailesine bakması, maddi destekte bulunması çok normal buna kimsenin itirazı olmamalı.

Ancak sevgilin evlense de kendinin artık bir yuva kurduğunu kavrayamayıp ailesine hep maddi destekte bulunacak bir tip.

Siz ömür boyu o aileyi maddi olarak destekleyeceksiniz.

Aslinda sizi anliyorum esimle nisanlanmak uzereyken babasi araba almisti esimde yardim etmisti...Bende dugun agzi bu tutumlarini anormal bulmuştum (dugunde her seyi ben ve esim yaptik bu arada)ama esimin ailesini tanidiktan sonra pek de sasirmadim...Hani cebinde parasi olmadan en kaliteli sigarayi icen tipler vardir ya bu ailede o tiplerden....Gosteris meraklari yuzunden 7 yildir hep çatismisizdir...Asıl sorun bu mu bilmiyorum ama sevgilinizi ve ailesini ya bu sekilde kabulleneceksiniz,degistirmeye calismak akıl tutulmasi ve hayalkirikligi getirir ya da yol verceksiniz arkaniza bakmadan...Anladigim kadariyla da kabullenemiyorsunuz ve bu sekilde evlenmeniz de beraberinde büyuk kavgalara yol acacaktir...Daha fazla kendinizi tüketmeden gecmise sunger cekip hayatiniza devam edin bence....Cunku sizde de o özveri tükenmis....
Sonuc da barisirsiniz ama bu sekilde kabullenmis olursunuz...Kabullenecekseniz de iliskinizi daha fazla yıpratmayin cunku beklentisiz bir yuva kurmak sizin icin artik farz olacak....

Bir erkeğe nikahlı karısının bile şu uslupla konuşmaması gereken şeyleri sen hangi vasfınla konuşma cesaretini buldun kendinde bilemedim.

Evet ya ben 4 yıldır armut topluyorum :) Tek derdim sevgilimi evleneceğim adamı sömürmek.
Böyle bi amacım olsa 4 yıldır niye bunları çekeyim bi düşünsene
Başka adam mı yok
Allah'a şükür yüzüme bakılmayacak bi tipim de yok
Ben zaten 22 yaşındayım 2 sene okudum 1 buçuk senedir de çalışıyorum ve haliyle bende kendi aileme aldığım asgari ücretle destek oldum öyle 100 milyar kredi çekmedim yani
Benim sorunum ailesine yardımcı olması da değil keşke sadece yardımcı olsaydı kendi hayatını böyle heba etmeseydi
Bazen çok acımaz olabiliyorsunuz ama yanlış
Ben yurtta kalıyordum onun cebinde kuruş parası olmuyodu bende yurtta ki kahvaltı hakkımla 2 poğaça 3-4 zeytin alıp onun yanına gidiyordum o sabah nöbetten çıkıyor diye
Durumu bu kadar kötüyken bile ben yanındaydım ama o yine 3 gün sonra ailesine kredi çekti :)
Benim sorunum bunun bi ömür devam edecek olmasıydı düşün düşün işin içinden çıkamadık sonunda bu oldu
Bu arada 2 sene de ben birikimimi hazırlığımı yapacaktım zaten ailem de üstüne düşeni yapacaktı tabi ki yapmak zorundalar ben onların kızıyım
Ama karşımdaki adamda bu duruşun onda biri yoktu
O adam seni hak etmiyor bu net.

Evlensen de mutlu olamazsın böyle bir adamla, 4 senen geçmiş anladım ama boşa geçmiş yılların, hepsi sana tecrübe olsun 22 yaşındasın daha çok gençsin sıkma bu kadar canını herşey olacağına varır.. Görüşme bence artık o adamdan hayır gelmez ne sana ne kimseye..

Evlenmeyi gerçekten isteyen biri oturur senle plan yapar ona göre davranır ama bu çocuk daha evlenme olgunluğunda biri değil bence.. boşver yol ver gitsin seni hak eden birini bul :) ;)

Canım şimdiden böyleyse ilerisini hiç düşünemedim ya, senin gelecek hakkında endiselenmen cok normal fakat o cok rahat gibi. Seni oyalıyor sanki dort sene az bir zaman degil. Bence geri dönme ileride daha cok uzulursun.

Bence bunları açık açık konuşmanız çok iyi olmuş .bir de zaten düğün yapmaya hazır olsa hiç düşünmez , demek ki maddi manevi hazır değil . Ama çok seviyorsanız şartların olgunlaşmasını beklersiniz.

Asker değil polis memuru 4 senedir
Ayrıca benim derdim ailesine yaptığı yardımlar değil anlatamadım sanırım
Sevgilim 2 senedir başımın etini yiyor artık ailene söyle ciddi bişeyler olsun adını koyalım diye
Hatta geçen sene bana evlenmiyoruz cizre ye gelmiyosun diye ne laflar etti
Bende bunlara istinaden diyorum ki evlilik kolay şey mi hiç birikimimiz yok üstelik olmadığı gibi dünya kadar borç var ortada böyle nasıl olacak 4.800 tl maaş alan adam 3.500 tl kredi ödüyor biz nasıl geçincez düğünü nasıl yapcaz dediğimde Allah yardım eder diyodu geçen sene
Neyse ki zar zor ikna ettim en azından sen ordan döndüğünde düğün yaparız bak ikimizin de borcu çok dedim
Şimdi de haliyle kafaya takıyorum sonuçta biz evliliği düşünüyoruz nişanlılık sürecinde hala kredi ödüyor olacak bu adam

Sonuçta adam bekar ailesi için para harcıyor . Nişanlı falan olsan hadi haklısın dicem de şu aşama da saçma olmuş .ki bence kendisi evliliği uzun bir süre düşünmüyor yoksa senin söylemene gerek kalmadan kendisi birikim yapardı .
Komik olan kısmı da bu zaten :)
2 senedir başımın etini yiyo ailene söylemiyosun bi söz nişan takalım diye
Hatta geçen sene evlenip beni yanına cizreye alacakmış
Bende bu kadar borç içinde naısl olacak diyince yaparız bi şeklde diyo
Bende böylesine evliliği isteyen bi adam neden ben söylemeden birikim yapmıyor kendini ona göre ayarlamıyor diyorum hoş ben söylesemde bişey yaptığı yok orası da ayrı mevzu

Adamin yerinde olsam sizinle aslaa asla yuva filan kurmayi dusunmezdim. Bu paracı, israrci tavirlarinizla bile hala soğumamış.
Birikim birikim diye başini yiyorsun adamin kendin o sure icinde ne birikim yaptin? Hicbisey yapmadin muhtemelen.
Diger konunuda hatirliyorum bilmemkac bilezik istiyordun 5 taneyi az buluyordun.
Hala daha elalemin yaptigi dugunle, aldigi esyayla kendinizi kiyaslama derdindesiniz.

Onun disinda ailesi icin surekli borca girmesi benim icin bir eksidir. Boyle insanla evlenmeye korkardim cunku evliykende ayni durumlar olacak. O para aileye, borca akacak eve gelince ondan kisalim bundan kisalim diyecek. Ama bu sizin paraci oldugunuzu degistirmiyor tabi. Bence sizden olmaz.
Öncelikle paracı olmuş olsam 4 senedir ne diye bu adamla uğraşayım hoşş yüüzme bakılmayacak bi kız değilim
Bulurdum hali vakti yerinde bi adam olur biter
Mevzu bu değiil ben onada diyorum bugün 10 bin maaş alsa ben yine korkarım onunla evlenmekten
Sorun para pul değil sorun parasının idaresini yapamaması
Israr ediyorum evet çnkü adam evlencez evlencez diyo dönüp bakıyorum evlilik için maddi anlamda hiç bir hazırlığı yok haliyle nasıl olacak diyincede minumum düzeyde yaparız diyo
Ama anne babası bişey isteynce yok demiyo hatta istemelerine fırsat dahi bırakmıyor
Yoksa yoktur bunu anlarım ama var olan bişeyi yok ediyo benmki
Bu paracılık mı Allah aşkına ?
Evleneceğimi düşündüğüm adama 4 senenin üstüne nasıl yapcaz artık bişeyler olsun diye ısrra etmek paracılık mı ?

Back