Dün akşam olanlar oldu bitirdik

Millet sana sayfalarca akıl vermiş. ..ama bu gidişle sen yine barisirsin. .. kafasında bitiren insan telefon mesaj her yerden engeller. Gerekirse hattını değiştirir. Ama ben sende boyle bir irade göremedim.

Biraz önce aradı kızlar açmadım şuanda Cizre'ye daha yeni dönmüş olması lazım gidince aklına geldi galiba
Sonarada mesaj atmış son bişey diyecektim o yüzden aramıştım boşuna stres yapma yani, beni bu şekilde uğurladın geldim mi gelmedim mi diye merak dahi etmedin ben seni yanlış tanımışım boşuna bu kadar üstüne titremişim insanlar kendilerini kötü günde belli eder en büyük hatamsın bu tavrını hiç bi zaman unutmcam Allah yolunu açık etsin yazmış cevap dahi vermedim
Sakın cvp verme. Baktı ki sen teli açmadın demogoji yapmış. Bu adamla geleceğin yok.

Sevgiliniz bence evlenmeye hazır değil bu konulardan kaçması da düğün yapacak gücü kendinde görememesi.
Ya ipleri elinize alıp aldıgı maası her ay ortak olan hesaba atıp birim yapmaya başlayacak ya da bu iş olmaz yol yakınken dönülecek.

Sen barışacaksım kelebek , sevglinin burnu sürtsün diye böyle yaptın ama dayanamayıp konuşmaya başlayacaksın. Eğer kararında emin olsaydın her yerden engellerdin hala bir umut düzelir diye bekliyorsun.

Asker değil polis memuru 4 senedir
Ayrıca benim derdim ailesine yaptığı yardımlar değil anlatamadım sanırım
Sevgilim 2 senedir başımın etini yiyor artık ailene söyle ciddi bişeyler olsun adını koyalım diye
Hatta geçen sene bana evlenmiyoruz cizre ye gelmiyosun diye ne laflar etti
Bende bunlara istinaden diyorum ki evlilik kolay şey mi hiç birikimimiz yok üstelik olmadığı gibi dünya kadar borç var ortada böyle nasıl olacak 4.800 tl maaş alan adam 3.500 tl kredi ödüyor biz nasıl geçincez düğünü nasıl yapcaz dediğimde Allah yardım eder diyodu geçen sene
Neyse ki zar zor ikna ettim en azından sen ordan döndüğünde düğün yaparız bak ikimizin de borcu çok dedim
Şimdi de haliyle kafaya takıyorum sonuçta biz evliliği düşünüyoruz nişanlılık sürecinde hala kredi ödüyor olacak bu adam
Ya bekleyeceksin ayrilinca pisman olacaksan yada ayrilacaksin beklemek istemiyorsan.Ama evlenince de ailesi her zaman masraf cikarabilir bu durumda da arani bozmayacak kabulleneceksin.Cunku bunlarin tartisilmasi cok yipratir bosanirsiniz bile.Adam da basina buyruk zaten.Sen maddi konuda iyi bir aile olacagini bekleme kabullen.Bunlar zor geliyorsa ayril.

Öncelikle paracı olmuş olsam 4 senedir ne diye bu adamla uğraşayım hoşş yüüzme bakılmayacak bi kız değilim
Bulurdum hali vakti yerinde bi adam olur biter
Mevzu bu değiil ben onada diyorum bugün 10 bin maaş alsa ben yine korkarım onunla evlenmekten
Sorun para pul değil sorun parasının idaresini yapamaması
Israr ediyorum evet çnkü adam evlencez evlencez diyo dönüp bakıyorum evlilik için maddi anlamda hiç bir hazırlığı yok haliyle nasıl olacak diyincede minumum düzeyde yaparız diyo
Ama anne babası bişey isteynce yok demiyo hatta istemelerine fırsat dahi bırakmıyor
Yoksa yoktur bunu anlarım ama var olan bişeyi yok ediyo benmki
Bu paracılık mı Allah aşkına ?
Evleneceğimi düşündüğüm adama 4 senenin üstüne nasıl yapcaz artık bişeyler olsun diye ısrra etmek paracılık mı ?
Kac yasinda bu?Kac yildir calisiyor.4 yildir calisiyorsa ailesi hemen birakmaz ilk once biraz nasiplenir bunu kabullen.Yasiniz da kucuk.Belli yasin ustunde olsaniz zaten sakin derdim.Ama hayatin basindasiniz.Bir rahat birak az gorus bence .Arkadas gibi gor ozaman daha rahat olursun.Ona da boyle demen lazim da o arada kopar misiniz bilmem..iste boyle para pul hazirlamadan erkenden sevgili ediniyorlar yillarca bekletiyorlar.Ki yillar gectikce cilki cikar.Kizi biktirip terk edilince de kisa surede biriyle evleniyorlar.Bu erkekler de fena.Bak benden pay bic.Adamin hic durumu yoktu evlenmeye ayrilinca tum hayallerime o kiz sahip oluverdi benden cok daha kisa surede.
Maddi olarak hazir degil
Zor yipratici bir iliski.Sen gencsin belki sabdredersin yada sabretme yipratma kendini ..

Son düzenleme:
Biraz önce aradı kızlar açmadım şuanda Cizre'ye daha yeni dönmüş olması lazım gidince aklına geldi galiba
Sonarada mesaj atmış son bişey diyecektim o yüzden aramıştım boşuna stres yapma yani, beni bu şekilde uğurladın geldim mi gelmedim mi diye merak dahi etmedin ben seni yanlış tanımışım boşuna bu kadar üstüne titremişim insanlar kendilerini kötü günde belli eder en büyük hatamsın bu tavrını hiç bi zaman unutmcam Allah yolunu açık etsin yazmış cevap dahi vermedim
resmen yüzsüz ve duygu sömürüsü yapıyor.
engelle her yerden.
neden hala bu adamın sana ulaşmasına izin veriyorsun?
bu mu kararlı duruşun?

Sen buradaki yorumlara bakma.
Bugün o birikim yapmadı da sen yapsaydın sen biriktirseydin diyenler
yarın başka konunda çok yanlış yapmışsın yükü üzerine almışsın herifi rahata alıştırmışsın falan derlerdi.

Söylediklerin haksız değil.
Ağır olabilir ama haksız değil.

4 yıl sevgililiğin son bir senesi biraz da sizin için üç beş atsaydı kenara yüzük alacak paranız olurdu hiç yoktan.
Bu da sana yeterdi bence.

Ama boş kuru laflarla geçiştiriyor.
Senden sadece hiç bir şey istemeden evlenmeni istiyor.
Hayallerini düşünen kim?

Memur adam ikinci el üstünde oturalım diyecek neredeyse.
Valla nerede adamları inek gibi sağan kadınlar hepsi baş tacı.

Bizim gibi tamam uygun alalım elbette tribinde olan hanımlar paspas bilesin.

Barışma demiyorum.
Sana kuru laflarla gelmesine izin verme ama..

Acsaydin .O da yokusa suruyor.Kendini hakli goruyor.Ama sen de haklisin.Ama ayrilmak seni uzecektir iyi dusun..1,5yil daha mi varmis borcu bitmeye..Zor gunum diye onu diyor.:KK66:

Sen buraya sadece içini dökmek için konu açmışsın. Psikolojin öyle şu an...Sana hak verilmesini ve rahatlamak dışında bi amacın yok. Yani çözüm odaklı değilsin. Sen bu adama bağımlısın, o ayrılmadan sen ayrılmazsın. Telefonu açmaman sadece ona biraz ceza amaçlı. Barışacaksın mutlaka...Bu kadar emek ve yıl verdiğin için başkasına bırakamam düşüncesindesin.

Daha önce de yazdım ve herkes yazmış ama sen kulak tıkayıp durmadan şikayete devam ediyorsun. Bu adam seni oyalıyor...Seni birgün terkedecek ama bu askerlik sonrası olacak.

Evlenmeyi düşünen bi erkeğin yapması gerekenleri neden yapmıyor neden düşünmüyor diye kendini paralıyor ve onu eleştiriyorsun...O da sana geçici cevaplar veriyor çünkü senle bişey düşünmüyor...

Şunu unutma Seni isteyen kişi o yolda herşeyi yapar ama istemeyenin önüne bütün yolları açsan da ayağıma taş değdi der.. Kendi değerini düşürüyorsun izin ver de birisi seni elde etmek için uğraşsın

Ben burda sevgilinizi haklı buldum. Sürekli 4 senedir bizim için 1 tl biriktirmedi demişsiniz, siz kaç para biriktirdiniz? Sevgili, eş değil insanın anne babası herkesten önce gelir, demek ki ihtiyacları varmış ki kredi çekilmiş, bu krediyi sevgiliniz ödüyosa da farketmez sizin buna karışma veya laf söyleme hakkınız yok bu sevgilinizin ve ailesi arasında olan birşey kendinizde bu yetkiyi görmeyin. Hiç kimse size süper düğün yapmak zorunda değil durumu varsa yapılır yoksa yapılmaz. Konuyu konuşmak istememesini anlayışla karşılayıp, eğer cocugu gerçekten de seviyorsanız olduğu kadarıyla, elinizden ne geliyosa okadarını yapıp mutlu olmak yerine sürekli para konusunu yüzüne vurmanız çok yanlış. Oyalamak olduğunı düşünmüyorum ama sevgilinizin durumu yoksa da ne yapabilir ki? İnsan ailesine bakmak zorunda seni büyütmüş, beslemiş. Bu kadar büyütmeyin düğün dediğimiz şey alt tarafı 3-4 saatlik birşey.

Ben burda sevgilinizi haklı buldum. Sürekli 4 senedir bizim için 1 tl biriktirmedi demişsiniz, siz kaç para biriktirdiniz? Sevgili, eş değil insanın anne babası herkesten önce gelir, demek ki ihtiyacları varmış ki kredi çekilmiş, bu krediyi sevgiliniz ödüyosa da farketmez sizin buna karışma veya laf söyleme hakkınız yok bu sevgilinizin ve ailesi arasında olan birşey kendinizde bu yetkiyi görmeyin. Hiç kimse size süper düğün yapmak zorunda değil durumu varsa yapılır yoksa yapılmaz. Konuyu konuşmak istememesini anlayışla karşılayıp, eğer cocugu gerçekten de seviyorsanız olduğu kadarıyla, elinizden ne geliyosa okadarını yapıp mutlu olmak yerine sürekli para konusunu yüzüne vurmanız çok yanlış. Oyalamak olduğunı düşünmüyorum ama sevgilinizin durumu yoksa da ne yapabilir ki? İnsan ailesine bakmak zorunda seni büyütmüş, beslemiş. Bu kadar büyütmeyin düğün dediğimiz şey alt tarafı 3-4 saatlik birşey.
Yavrum sen bekarsin galiba :) o isler oyle olmuyor cunku iki gonul bir olunca samanlik seyran olmuyor soylendigi gibi.. evlendikten sonra kocan o krediyi odeyecekse bal gibide kizi ilgilendirir.. ayrica ciddi dusunen ve karsidakini dusunenbir erkek 1 lirabile koymadiysa kenara bi sorun var bu gayet acik ve net! Bugun tanismadilar sonucta, 4 koca yil olmus! Ama su da var bu isler karsilikli olmali.. kiz bu dusuncedeyse kendisi kac lira koydu kenara acaba?

Bir ilişkim vardı, adam iki ay sonra koltuk takımları atmaya başlamıştı, ev bakıyordu vs. hani erken şimdi bunu mu düşünücez filan diyordum, senin mesajını görünce bu geldi aklıma nedense.

Araba için bile ne diyo biliyo musunuz o araba babamın emekleriyle bu hale geldi :)
Senin çektiğin krediler nerde kaldı diyorum ya o ayrı bişey diyo o zaman
Neymiş ilk arabalara 7-8 bin edermiş babası al sat yapa yapa bu arabayı almış
Allah razı olsun babamdan diyo sürekli bee akıllım senin çektiğin kredilerle adamlar BMW ye biniyo
Dediğin gibi ailesine de yok diyemez asla
Bu izne gelişi ona hiç yoksa 3-4 bine patladı mesela
Evliliği düşünen bi adam böyle rahat davranır mı normalde davranmaz ama benmki evliliği minumuma getirmek istediği için kafası rahat
Evet haklisin ama 5 bilezik de bekleme.Oyle herseyin en iyisi de olmasin inan cok elzem degil.Karsilastirma.
Yeterki bu tavri evlendikten sonra devam etmesin.Mesela o krediye babasi da yardimci olsun size birikim yapsin biraz.Babasinin isi nedir maasi kac ailedeki insanlarin durumu ne?

Yalnizkelebek Yalnizkelebek bu adam için 2 çeyrek atmıştı kenara da, geldiğimizde bir otelde kalalım o altınları bozdurup demişti yanılmıyorsam. Adam para biriktirme kavramından bihaber...

Bitir gitsin. Hayatı boyunca ne yapsanız ailesinede yapacaksınız. Sen çalışsan evi geçindirsen o maaşını ailesine aktaracak. Önceliği onlar olacak. Seni sevebilir ama aileyede bağımlı.

Ben evlenmeden eşimim ceyizi hazırdı tencereleri halısı beyaz eşyası altını benim olması gerekirken evlilik boyuncada çalıştığım halde al şu faturaya kendi parandan öde demedi , erkek kendini baştan belli eder , birde konu sahibine sen biriktirdin mi demeleri çok acaip , hep fedakarlık kadından olsun sonra adam sorumluluklarını yerine getiremeyince boşanma 2. yılında oluyor

Benimde 3 yıllık bir ilişkim var evliliğe doğru giden. Universiteden mezun olmamıza 2 yıl var, mezun olduktan sonra da aramızda anlaştık birbirimize 1 yıl zaman vericez çalışmak, düğün vs masraflar için birikim yapmak için sırf ailelerimize yük olmayalım diye. Kredi borcu veya birikim yapamadı diye ayrılmak okadar saçma ki. Eğer kız erkek tarafından birşeyler bekliyorsa bir birikim, düğünde masraf karşılama ozaman sorarlar adama sen ne yaptın diye? Düğün tek taraflı yapılmıyor, herşeyi erkek tarafına yıkamazsınız. Sevgilisi ailesine bakmak zorundaysada buna sizin karışmak gibi bi hakkınız yok. Evliliği bukadar düşürmeyin ya, kendinizde bu kadar yetkili kişi görmeyin karşı tarafını eleştirirken önce kendiniz ne yaptınız onu sorgulayın.

Sen buraya sadece içini dökmek için konu açmışsın. Psikolojin öyle şu an...Sana hak verilmesini ve rahatlamak dışında bi amacın yok. Yani çözüm odaklı değilsin. Sen bu adama bağımlısın, o ayrılmadan sen ayrılmazsın. Telefonu açmaman sadece ona biraz ceza amaçlı. Barışacaksın mutlaka...Bu kadar emek ve yıl verdiğin için başkasına bırakamam düşüncesindesin.

Daha önce de yazdım ve herkes yazmış ama sen kulak tıkayıp durmadan şikayete devam ediyorsun. Bu adam seni oyalıyor...Seni birgün terkedecek ama bu askerlik sonrası olacak.

Evlenmeyi düşünen bi erkeğin yapması gerekenleri neden yapmıyor neden düşünmüyor diye kendini paralıyor ve onu eleştiriyorsun...O da sana geçici cevaplar veriyor çünkü senle bişey düşünmüyor...

Şunu unutma Seni isteyen kişi o yolda herşeyi yapar ama istemeyenin önüne bütün yolları açsan da ayağıma taş değdi der.. Kendi değerini düşürüyorsun izin ver de birisi seni elde etmek için uğraşsın

+1

Yalnizkelebek Yalnizkelebek bak yukarıdaki yorumu ciddiye al. arkadaş sana her şeyi dosdoğru özetlemiş.

X