• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dün akşam olanlar oldu bitirdik

Erkek aileleri çocuk memur olunca çocuğu direkt yürüyen 4 bin tl olarak görmek zorunda mı ya. Bi çek elini nefes alsın çocuk ya. Bu saçma kredi bizde de var bekarlıktan kalma. Her şeyin ekonomiğini aldım borçsuz evlendik ama beyfendi babişkonun borcunu ödüyor. Bu durumu kimse savunamaz adı sömürmektir.

Ben görünce kaynana kayinbaba zulmü ne bilirim. Iki uil çıktık samimiydik isler ciddiye binince kıskançlıktan ortalığı karıştırdı kaynanam. Ayrılanlim diye ne dolaplar cevirdi ne iftiralar attilar bana aileme. Ama eşim arkamda durdu. Meryem'in bir hatası yok zamanında kabul ettiniz onu ben ondan vazgecmem ya yanimda olun ya da tek başıma bu isin altından kalkarim dedi de oyle cark ettiler. Hala bile ne eziyetler etmeye çalışır kaynanam kiskancligindan. Evliligin zehir olur hayatın benden demesi

Bende şimdi 4 yılıma üzülüyorum keşke bu kadar uzun sürmeseydi en baştan bitirseydim diye
Ben inatla sbaırla değişir diye bekledim 1 buçuk sene daha beklcektim ama ne olduysa bianda gözüm kesmedi korktum ya değişmezse o zamana çoktan nişanlı evlilik yolunda olcam ne yaparım aynı evde bu durumlarla karşılaşınca diye
Sonra döndüm ona sordum tatmin edici cevaplar bekledim yine aynı geçiştirme devam etti
Benimde sabrım bi yere kadardı bitti
Benim de eskilerden boşa geçmiş 6 senem var..Oturup bu zamana vahlanmayi bırakın lütfen, doğru insanı bulunca hepsi unutuluyor...Sonra şükrediyor insan, geçen dört sene ömrünün geri kalanindan kıymetli değil...

Şimdi kocam beni tutuyor onlarin yaptıkları da kapımı kapatinca dışarıda kaliyor. Rabbime şükür cok mutluyum. Bir düşün ailesinin hatasini görebilecek mi bu adam sana haksızlık etseler senin yaninda olabilecek mi ? Hic sanmıyorum. Vaz gec bu sevdadan

Benim de eskilerden boşa geçmiş 6 senem var..Oturup bu zamana vahlanmayi bırakın lütfen, doğru insanı bulunca hepsi unutuluyor...Sonra şükrediyor insan, geçen dört sene ömrünün geri kalanindan kıymetli değil...
Kesinlikle katılıyorum. Cok haklısın. Iste bazen bunu dusunmuyoruz biz kadınlar. Duygusal davranıyoruz.

nedense siz bana hatalı geldiniz
yaa bu ne eşyaymış bu ne düğün ne nişanmış anlamadım
12 bin bir oturma gurubuna vermeyiverin ne olacak yani
bide ben bekarsam paramın hesabını kimseye vermem ki evliykende vermiyorumda
aileme harcadığım parayı heleki
siz çalışıyor musunuz
siz aldınız mı çeyizinizde üstünüze düşenleri

nedense siz bana hatalı geldiniz
yaa bu ne eşyaymış bu ne düğün ne nişanmış anlamadım
12 bin bir oturma gurubuna vermeyiverin ne olacak yani
bide ben bekarsam paramın hesabını kimseye vermem ki evliykende vermiyorumda
aileme harcadığım parayı heleki
siz çalışıyor musunuz
siz aldınız mı çeyizinizde üstünüze düşenleri
Sorun esya sorun para degil ki kizin taktigi sey ailesinin harcamalari icin aşırı borca giriyor diyor. Babasi duzgun is bulmuyor. Ceninde parasi yok ev yaptiriyor araba aliyor kizina ceyiz alıyor. Bunlarin yaninda oglan evi gecindiriyor ve gelecekte de boyle olacak. Sorun bu sen boyle bir adama kizmaz misin evlenir misin?

Bende aynı soruyu çok sordum sevgilime kaç yasında adam benden mi öğrenecek bunları bizi ilgilendirmez dedi neden başka iş bulmuyor dediğimde
He bide bu yastan sonra ne iş yapsın adam burda en azından sigortam ödeniyor diyomuş
Krediler çok eskiye dayanıyor aslında şöyle ki ;
Sevgilim daha polisokulundan mezun olmadan 2 ay önce kredi çekmiş 10 bin falan neymiş babası dershane borçlarını ödeyememiş falan filan sonra aradan 4-5 ay geçiyo polis olmuş kız kardeşi evlenmiş kaçarak çeyizi için bidaa kredi çekmiş 15 bin falan
Biz o zaman yeni tanışmıştık neyse aradan 5-6 ay daha geçti babası ben ödycem bi araba yapalım dedi arabası vardı da eskiydi üstüne para koyup daha düzgün alalım dedi yine 10 bin çekti sonra arabada değiştirmedi babası parayı borçlarına dağırmış öyle dedi 2 ay ödedi 3. ay ödemedi aradan geçti 1 sene falan annesi ben ödycem evi yaptırcaz içini dedi kredi çektirdi sonrada ödeyemedi işten ayrıldı oda sevglime kaldı o sürede benmki de hepsini ödeymedkçe bi kredi de o çekti en son hepsini bi çatı altında toplamak için büyük kredi çekti 10 bin de fazla çekti araba alırım babamda duruyo diğeri diye babası da 2 araba olacağına temiz bi araba olsun demiş bu arabayı almış ama yine ederi pek yok
O arabada babasının oldu lafta sevglimin ama almam babamdan diyo
Offf böyle işte
Tabi bütün bunlar olurken her hafta memleketine gidip merket alışverişini yapıp bakkala vs. boçlarını ödeyip harçlık bırakıp sigara parası bırakıp dönüşünü saymıyorum bile karı koca sigara kullanıyor can mı dayanır buna

Asla geri donme sakin. Zararin neresinden donersen kar. Insan asla degismez. Simdiden boyle ise ilerde kimbilir nolur. Seni sizi dusunse boyle yapmaz. Birak ailesiyle omur boyu borc odesinler. Ne merakli insanlar anlamiyorum surekli borcu borc ile kapatmaya calisiyor hayati boyunca tam bir cahillik!

Sorun esya sorun para degil ki kizin taktigi sey ailesinin harcamalari icin aşırı borca giriyor diyor. Babasi duzgun is bulmuyor. Ceninde parasi yok ev yaptiriyor araba aliyor kizina ceyiz alıyor. Bunlarin yaninda oglan evi gecindiriyor ve gelecekte de boyle olacak. Sorun bu sen boyle bir adama kizmaz misin evlenir misin?
ben eski konularını bilmiyorum
bu konuya göre yorum yapıyorum ve konu sahibi arkadaşın konuşmaları acayip itici
ben bekarken eşimin parasının hesabını tutmadım hiç tutmamda
ha böyle gözüme sokulsaydı 4 yıl boyunca nişan yapacaktık para nerde
düğün yapacakmıyız diye sürekli sorgulayıp kendi kendimi yemezdim
ayrılırdım

Iki kuzenimde benzer olaylar gördüm ben. Uzun olacak belki ama
canim durumun yoksa arabani yenilemezsin durumun yoksa evini yaptirmazsin durumun yoksa kizina ceyiz de yapamazsin benim ailem bana yapamadi yoktu çünkü beni alan da o sekilde kabul etti. Anladığım kadariyla babasi işim rahat parayi az alsam da oglum ödüyor ne gerek var calismaya baska iste diyor. Resmen bu sevgilin somuruluyor. Bak sana bi olay anlatayım. Teyzemin kızı bi adamla tanıştı evlenecek. Kendisi öğretmen çalışiyor. Adam da öğretmen. Adamin bi annesi var. Babasi yok. Kuzenim nişan doneminde dedi ki eşyalarımizi alalim birlikte ama adam yanaşmadı bakariz anneme yardim ediyorum vs. Adamin Parasının idaresi bile annesindeydi. Kuzenim artik kendimiz icin bir seyler yapalim dedikce adamin ailesi önde geldi. Kuzenim yine de sabretti nikah yaptilar. Bir gun kaynanasi evlerine gelmis herksin onunde oglanin parmagindan yüzüğü çıkartıp atmış bu is bitti demis. Adamin sesi bile çıkmamış. Bu adamdaki karekter de ayni. Seni ailesine ezdirir. Sen rezil olursun.
Allah yardımcısı olsun ya çok kötüymüş gerçekten
Benmki o kadar cok anne babasının ağzına bakmıyor yüüzk atacak kadar ama o yüzüğü takamıcak onların yüzünden
Öyle bi sonum olsun istemiyorum

konu çok uzun tamamını okuyamadım. Ama 4 yılda birikim yapmasını bekliyosan sende armut toplamasaydın sende yapsaydın o zaman bu ne ya herkes kene olmuş milleti sömürüyor

Günaydın herkese
Dün akşam sevgilimle buluştuk gitmeden önce son kez
Yarın gidiyor Cizre'ye bu akşam da ailesiyle olur diye dün akşam buluştuk
Saat 10'a kadar hersey çok güzeldi

Sonra ben yine malum konuyu açtım hayatım düğünü falan nasıl yapcaz diye
Çünkü öncesinde sözü nişanı konuşmuştuk benim iznim yok 6-7 ay sonra ancak gelebilirim o zaman da hepsini bir arada yaparız demişti
Bende ardından düğün meselesini sordum ama kaç gündür soruyorum 1 aydır izinde hep geçiştiriyor üstün körü cevaplar veriyo

Bana ne duymak istiyosun beni şaşırtıyosun geçen gün ne güzel konuşmuştun dedi
Size konu açmıştıum ya takılarla ilgili sonra ona dedim ki sen nasıl biliyosan öyle yap sıkıntı yok yeterki artık bizi birazcık düşün demiştim

Dün akşamda ya bana bi plan yap mesela sonuçta evlencez dedim kızlar ondan duymak istediğim şunu şöyle yaparız bu böyle olur gibi ama o yaparız işte bişeyler diyo sadece

Sana durupta rakam mı vereyim durumumuzun yettiği kadarını minumum düzeyde yaparız ama durupta ayşe gibi(kuzeninin eşi) 12 milyar bi koltuk takımına veremeyiz dedi

Bana geldiler tabi ya senden o kadarlık koltuk takımımı isteyen var hem niye alamıyoruz onun kocasıda memur sende öylesin ama tabi biz herseyi minumum alalım dedim
Evlendikten sonra sıkıntısını biz çekeriz dedi
Bende keşke bunu 4 senedir düşünseydin 4 senedir bende azcık birikim yapayım hayatımda ki kızla ciddi düşünüyorum deseydin dedim

Bekardım tamam mı bekardım aileme yaptıklarımın hesabını mı verecem sana şimdi dedi
Bende öperken koklarken hiç bekarım demiyosun ama sen benm eşim olcaksın diyosun söz konusu masraflar olunca biz olunca bekarım bekarım diyosun yok öyle dedim
Buda bizden bi b*k olmaz kalk kalkıyoruz dedi bağırış çağırış kalktık beni halama bıraktı saat 11 oldu
İn arabadan der gibi iyi geceler sana beni böyle uğurladın ya helal olsun dedi
Bende bu arabadan böyle inersem beni bidaha arama anladın mı bıktm artık snein düşüncesizliklerinden bana net bişey demiyosun ya bak söz nişan diyoruz kenarımızda 1 lira yok yüzük alacak paramız yok be dedim
Yazıklar olsun sana dedi bana bunlarla gelme gerçekleri duymak zoruna gidiyo deidm

Baban laf arasında sürekli bana bizim durumumuz belli öyle herseyi alamayız diye sert bi dille laf çarpıtıyor bi kerede anneni babanı karsına alıp ya anne baba bakın ben evlencem artık nasıl yapcaz diye sordun mu yada baban ben kızı istedikten 5-6 ay sonra alırım uzun tutmam diyo nasıl alcaz oğlum diye karsına geçip sana sordu mu dedim

Nasıl sorsun adamda para mı var ben ona sorup da mahcup mu edeyim adamı diyo
Hayatta her zaman önceliğin kendi ailen oldu bu gidişle de böyle devam edecek
Kendini bi benm yerime koy sana güvenemiyorum 4 sneedir bi adam var hayatımda bizim için 1 lira koymamış üstüne borç üstüne borç 2 senede söz nişan süreci olacak o dönemde de koyamayacak çünkü borç ödeyecek ama düğüne eşyaya takıya geldi mi minumum alalım rahat edelim diyo
Bunu önceden niye düşünmedin dedim bende

Aileme yaptıklarımın hesabını mı vercem sana ihtiyaçları vardı yaptım dedi bende iyi o zamna böyle devam et bunların hepsini kabullencek bi kız bulursan bizede gönder bidaha arama sorma beni dedim oda aramam zaten dedi indim gitti sonra mesaj attı ben ne heyacanla gelmiştim yazıklar olsun diye bende bana bidaha sakın yazma dedim nosunu sildim

Bu arada şimdi bana evlenmeden hesap kitap derdine mi düştün diyenler olacak konumu çoğunuz biliyosunuz diye yazmadım yanlış anlaşılmasın hanımlar
4 senedir birlikteyiz ailesine çektiği kredinin haddi hesabı yok 1 buçuk sene daha borç ödeyecek yaklaşık 60-70 bin civarı ne aldı dersiniz hiç bişeyy
O bile bilmiyor nereye gittiğini sadece ihtiyaç vardı diyo altında bi araba vr 20-25 bin arası önceden onu satraım düğün zamanı diyodu şimdi annem babam hasta insanlar nasıl alayım onlardan diyo ama babası daha 48 yasında delikanlı gibi
Bende birikim yapmadı sadece ailesini düşündü şimdi de bana gelmiş herseyi minumum yapalım diyince sinirleniyorum

Valla sen yazdıkça içim soğudu resmen. Çok iyi söylemişsin. Yuva kurulacak kolaymı sonra borç harç içinde süregelen mutsuzluklar. İnşallah barışmazsın.

Ona göre oyalamak falan değil bekardım ailemin ihtiyacı vardı bende yardım ettim diyo başka bişey demiyo laf dedirtmiyor ailesine kendisine hiç bi mahcubiyet yok sende diyorum ne mahcup olcam aç mısın açıkta mısın almıcam mı diyorum sana diyo
Bence adam haklı. Ailesine destek olan insandan kimseye bi zarar gelmez.. Durumu baştan belliymiş sonuçta siz de ya kabullenseydiniz ya da şimdiye kadar kendi yolunuza gitseydiniz. sürekli baskı baskı yok mahçubiyet hissetsin istedim yok bişey nedir bu yaa niye mahçup olucakki mahçup olacak ne yaptıki? Barda pavyonda para mı yedi başka kızlarla mı gezdi de mahçup olucak.. Ben anlamıyorum sizin gibi insanları

Erkek aileleri çocuk memur olunca çocuğu direkt yürüyen 4 bin tl olarak görmek zorunda mı ya. Bi çek elini nefes alsın çocuk ya. Bu saçma kredi bizde de var bekarlıktan kalma. Her şeyin ekonomiğini aldım borçsuz evlendik ama beyfendi babişkonun borcunu ödüyor. Bu durumu kimse savunamaz adı sömürmektir.
Benmkine daha memur olmadan kredi çektirmişler onada üzülüyorum ama yok demeyi öğrenseydi keşke
Kendini heba etti resmen
Sen daha iyi anlarsın belki çok yüklü bi borç değil ama düşünsene herseyi uygun almışsın eşinde sen böyle yapmana rağmen gidip babasına para verse yüksek miktarda zoruna gitmez mi

Benmkine daha memur olmadan kredi çektirmişler onada üzülüyorum ama yok demeyi öğrenseydi keşke
Kendini heba etti resmen
Sen daha iyi anlarsın belki çok yüklü bi borç değil ama düşünsene herseyi uygun almışsın eşinde sen böyle yapmana rağmen gidip babasına para verse yüksek miktarda zoruna gitmez mi
Benim eşim zamanında onlar için kredi çekti ama şu an kendi yolumuza bakıyoruz o defterler kapandı. Senin -eski- sevgilin hala toz kondurmuyor plansız davranıyor, babasının kredi çekersin sözüne bile tepki veremiyor. Yıpratma kendini.

Bence adam haklı. Ailesine destek olan insandan kimseye bi zarar gelmez.. Durumu baştan belliymiş sonuçta siz de ya kabullenseydiniz ya da şimdiye kadar kendi yolunuza gitseydiniz. sürekli baskı baskı yok mahçubiyet hissetsin istedim yok bişey nedir bu yaa niye mahçup olucakki mahçup olacak ne yaptıki? Barda pavyonda para mı yedi başka kızlarla mı gezdi de mahçup olucak.. Ben anlamıyorum sizin gibi insanları
Konu sahibine dokunan ailesine yardım etmesi değil bence, evlilik düşünüp bakarız ederiz diye geçiştirmesi, elle tutulur bir çaba göstermemesi, hayatının merkezinde değil çemberin en kıyısında gibi davranması.

Bak canim asker yada polisler genelde böyledir.Onlar goreve baslar aileleri onlardan ev araba almasini isterler.Evlenirsin 2maas oldun derler yine beklerler.Vermezsen kocanla arani bizarlar.kendilerini acindirma uzmanidir onlar.Sakin düşme bu tuzaga.ben düştüm sen düşme.7Yıllık asker esiyim.Bu işin sonu yok.Ac gözünü

Valla okurken açıkçası mide bulandı giderayak düğünü nasıl yapacaksın ne alacaksın falan demek çok mantıksız. Adam almayacağım dememiş ki. Sadece pahalı alamam demiş yok niye alamazmışsın yok başkası alıyor bilmem ne. Ailesine yardım yapmış olması sizi hiç ilgilendirmez hatırladığım kadarıyla sizinde birikiminiz çeyisiniz yoktu sizin neden yok peki? hele hele öpüp koklarken iyiydi demek hakaretttir çocuk seni ortada mı bırakıyor? Sana ben elimden geldiği kadar yaparım demiş neyinize yetmiyor tabi başkalarıyla yarışacaksınız çünkü benim şöyle eşyam böyle yüzüğüm var diye. Karşısında bu kadar maddiyat konuşan bir insana ancak böyle davranılır. İyi olmuş ayrılmış zengin birini bulun size 12 bin liralık eşya alsın en pahalı yüzüğü alsın ben duymadım valla memur olup 12 bin mobilyaya vereni.

Back
X