• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dul bir kadın olarak İstanbul’da ne yapacakmışım?

Ya inatla söylenmiş sözler bunlar.seviyorsanız eşinizi düzelmeyecek şeyler değil.eşinin karakterini bilmiyorum ama düzelir zamanla yaşlar oturdukça.istanbulda geçinmeniz zor bınu da belirteyim,mesleğiniz ne nilmiyorum ama burada eviniz yoksa tek başınıza kira ödeyip geçinmeniz için yüksek maaş gerekir.
İmkansız değil elbette ama yani bi yuva kurulmuş çok büyük şeyler göremesim anlattıklarınızda. O gelenlerde baarıştıralım diye düşünmüşler bence ama siz inatlaşmışsınız
Benim yaşım 23 ama eşim nerdeyse 30 yaşında. 4 yıl geçti daha kötü olduk. Eşim sinirlenince aynaya,direksiyona,duvara yumruk atan bir adama döndü. Hiç böyle değildi. Ben böyleydim aksine. Hadi barışalım birde üstüne çocuk yapalım ya değişmesse?

Ya anlattıklarınız basit şeyler her evliliğin başında didişmeler olur siz dile getirmişsiniz çok karşılıklı be yıpranmış.yaşlar küçük sanırım ileride güler geçersiniz.kıskançlığı abartmış eşiniz.başka şeyler yoksa çocukça geldi bana düzeir zamanla
Daha neler.

Oyle dedi diyemi aldirdiniz cocugunuzu gercekse bu bosanin hicccc uzatmayin
O zaman evli değildik sahip çıkmam dedi bende mecburen aldırdım. İlişkimiz bugüne kadar geldi ama bana o çocuğun vicdan azabı olmasa seninle evlenmez seni çekmezdim, benden değildi zaten kesin diyip durdu

Benim yaşım 23 ama eşim nerdeyse 30 yaşında. 4 yıl geçti daha kötü olduk. Eşim sinirlenince aynaya,direksiyona,duvara yumruk atan bir adama döndü. Hiç böyle değildi. Ben böyleydim aksine. Hadi barışalım birde üstüne çocuk yapalım ya değişmesse?
Daha çok gençsin ben böyleydim deyip çıkma işin içinden sende ılımlı ol.olgun davran.istanbulda 23 yaşımda tek yaşayacaksan iyi semtlerde yaşamalısın.oralarda kiralardan haberin var mı?boşanacaksan da bi hayale kapılıp boşanma bunu da düşün.istanbulda her yerde tek başına yaşanmaz.
Çocukça davranmışsınız.boşan ya da boşanma diyemem senin kırılmıilığınla alakalı.yaptıklarını aynen yapacaksan o değişsin diyorsan boşan.o da aynı şekilde.ama biz bir olacağız düzelteceğiz diyorsanız barışın.hemen çocuk yapmayın elbette.
Ama buradakilerin yaparsın gazına gelip gerçeklerensırtını dönme.mesleğin nedir?ne iş yapacaksın istanbulda?

O zaman evli değildik sahip çıkmam dedi bende mecburen aldırdım. İlişkimiz bugüne kadar geldi ama bana o çocuğun vicdan azabı olmasa seninle evlenmez seni çekmezdim, benden değildi zaten kesin diyip durdu
Neresinden tutarsan tut elinde kalıyor. Keşke en başından hiç evlenmeseydiniz ortada aşk sevgi saygı hiç birşey yok adam vicdanını rahatlatmak için evlenmiş ve tüm dedikleri çelişkili hem çocuk benden değil diyor hem de vicdan azabı çektim evlendim diyor.

Kişilik bozukluğu var galiba bu adamın kafası mı basmıyor işine mi gelmiyor ne saçma bir adam ya. Bence bu evlilikten kurtulduğunuz gün fakir sevindirin.

Daha çok gençsin ben böyleydim deyip çıkma işin içinden sende ılımlı ol.olgun davran.istanbulda 23 yaşımda tek yaşayacaksan iyi semtlerde yaşamalısın.oralarda kiralardan haberin var mı?boşanacaksan da bi hayale kapılıp boşanma bunu da düşün.istanbulda her yerde tek başına yaşanmaz.
Çocukça davranmışsınız.boşan ya da boşanma diyemem senin kırılmıilığınla alakalı.yaptıklarını aynen yapacaksan o değişsin diyorsan boşan.o da aynı şekilde.ama biz bir olacağız düzelteceğiz diyorsanız barışın.hemen çocuk yapmayın elbette.
Ama buradakilerin yaparsın gazına gelip gerçeklerensırtını dönme.mesleğin nedir?ne iş yapacaksın istanbulda?
Hemşireyim ve boşanmadan bir ev alacak kadar tazminat kalacak

İstanbulda boşanmış kadın olarak yaşamak diğer şehirlere göre daha kolay. Bikere herkese bunu söylemek zorunda değilsiniz ve her tür insan içinden kendinize göre iyi insanlar bulabilirsiniz. Küçük şehirlerde herkes herşeye burnunu sokar ve bağnazların sesi de daha fazla çıkar... maddi kısmının ise boşanmış olmanla alakası yok, hiç evlenmemiş insan da tek başına zorlanabilir..

Anlattıklarınız için evlilik bitirilmez bence ofkeyle verilen bir karar bu ama ille boşanmak istiyorsanız hiç de zor olmaz yalnız yaşamak gecinmek tek maaş asgari üretken geçinen aileler var ilk zamanlar ev kurana kadar zorlanirsinjz ama çalışırsanız zaten toparlarsiniz hersey gönlünüzce olsun..

Merhaba arkadasım çok geçmiş olsun, sana bu kadar acıyi yaşattıysa boşan derim. Kimse boşanmak için evlenmiyor ama anladığım kadarıyla eşin dik kafalı biseye benziyor. Madem abilerini arkadaşlarini cagirmış" neden cağırmış " biseyleri yoluna koymak icin mi yoksa inadına sen böylesin söylesin ben sunu bunu yaptım diyerek neyi kanitlamaya calışıyor. Istanbul 3 buyuk sehirlerden biri ancak sadece istanbulda gecinmek zorlaşmadı Türkiyenin her yerinde şuanda gecim sıkıntısı var, sen kendini bildikten sonra güzel bir iş bul gir çalış arkadaşım, sanaaa düzeleceğinin teminatını vermiyor kocan onunda psikoloğa ihtiyacı var senin namusuna dil uzatan heriften hayır gelmez böyle erkekleri Allah bildiği gibi yapsın ne diyeyim

Yaralarımız çok fazla. Ben eşimle tanıştığımda bakire değildim. Eşime bunu anlattım. Zaten birkaç ay sonra hamile kaldım. Benden değil,sahip çıkmam diyip aldırdı. İstanbul’da yalnızdım eşimden başka arkadaşım dahi yoktu. 2 hafta kadar ayrı kaldık ben bu sürede bir polis ile mesajlaştım o mesajları gördü bir şekilde beni herkesin içinde tokatlayıp metro da “sen kız bile değilsin,seni benden başka kim ciddiye alır,basitsin” diye yerin dibine kadar soktu. Ayrıldık sonra tekrar barıştık. Ben hep ona sığındım. Aldattığını gördüm gözlerimle mesajlarda, mesai arkadaşımla yine affettim. Bana hiç güvenmedi ben yine de ona sığınıp durdum. Bana hep destek oldu ama aramızda ki uyuşmazlık bizi hep tartışmalı, çirkin ve sarsıcı bir ilişki ile başbaşa bıraktı. Evlendik şimdi de bu durumdayız. Ben ne yapayım? Daha ne kadar dayanabiliriz ikimizde buna

Kim kime dumduma İstanbul’da yaşayamayacaksa nerde yaşayacak Allah aşkına ya. Her yerde görüyorum yalnız çokta takdir ediyorum tek başına ne kadar güzel düzen kurmuş diye.
Ve kendi istemedikçe tebelleş olan tipler görmedim hiç.

İstanbul’u istiyorsanız kimseyi dinlemeyin. Ama kalabalık ve bir yerlere yetişme yorgunluğu çok fazla iş ve ev uzaksa maalesef.
Acaba deniz kenarı sakin ve kısmen turistik yerlerde daha mı güzel yaşanır ki :)

Back