mısır unu atak rejimi tarifleri kısmında saf proteınler baslıgı. soslar kısmının hemen altında mısır unu dıyor ve devamındakı soslarda gecıyor bakarsan sevınırım cevırı hatasımı acaba
evet hanimlar, kitabin orjinalinde de yazdigi uzere misir unu serbest:) yani sinirsiz degil ama kitabinizda yazdigi gibi 125 ml lik bir sos icin bir tatli kasigi diyor,
bir de bdukanin sitesinde gezerken evimin yanindaki markette (fransada yasiyorum) dukanin kreplerinin ve yulaf kepeginin oldugunu gordum az once marketten geliyorum, dukanin kitapta tarifini verdigi kreplerden aldim benimkinden cok farkli, benim yaptiklarim yumurta kokusundan yenmiyordu, pakette dukan rejimi falan yaziyordu, okurken farkettim ki bu dukan amcamizin yulafkepegi adli bir de sitesi avrmis ama fransizca, simdi ona girdim, daha once bazi fransiz forumlarinda da gorudgum ekmek tarifi var, ben uygun degildir diye yapmamistim ama adamin kendi sitesinde gorunce yapmaya karar verdim
size de tarifni yaziyorum:
3 corba kasigi yulaf kepegi
1 su bardagi kadar yagsiz yogurt
1 silem tatli kasigi kabartma tozu
2 yumurta
1 corba kasigi misir unu
mikserle ya da karistirici yardimi ile malzemelerin tumunu karistirin
istediginize gore aroma ekleyin ( baharat, meyve aromasi, kekik vs)
dinlendirmeden bir borcam gibi bir seye koyup mikrodalgada 3-4 dak pisirin diyor,ama ben mikrodalga hic sevmiyorum firinda yapicam
sitede yulaf kepegi ile yapilan baska tariler de var onlari da bugun yarin sizlere tercume edecegim;
simdi bir yandan ekmegimi bir yandan da ekmeksiz koftemi yogurmaya gidiyorum herkese kolay gelsin
not: bu dedigim sitede bir de pizza tarifi vermis pizza hamuru icin bugday kepegi de kullanmis, onu da yazicam, bugday kepegi turkiye'de belki yulaf kepeginden daha kolay bulunuyordur pizzayi aksam yazicam sizelere