• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

fimolatcim gojy berry yi ben antioksidan diye kullaniyorum asagi yukari bir yemek kasigi dolusu yiyorum vucuttan toksinler atilinca kilo verme daha kolaylasir diye okumustum ama bu diyette ne diye oneriliyor emin degilim kitap almadim ya ben
ve bazanda tatli krizim tutunca yada illa birsey atistiracagim tutunca yiyorum ben
terazinin olmamasi bir yandan cok iyi canim yoksa surekli tartilinca moral kalmiyor
kabizlik icinse malesef bendede ayni once altin cilek kullaniyordum bitti ve kac gundur bulamiyoum ben simdi bagirsaklara iyi gelen bir cay var onu kullaniyorum ama yok ise yaramiyor sanirim tryede form caylari varmis onu dene istersen

fimolacığım valla kabızlık için ben doğa dan kayısılı form çay kullanıyorum.onun limonlusu aromalısı da var ama ben de o çok da etkili olmadı.Ama kayısılı olanı akşama doğru 4gibi içiyorum akşam 10-12 arası hooop soluğu wc de alıyorum:9::9:yani sende ona göre iç ki dışarda yakalanmayasın aman ha:1::1::1:
goji berry hakkındaysa hiçbir fikrim yok:50::50:üzgünüm
:16::16:

Valla bende kayısılı çay alayım bari. aslında işin ilginci söylemesi ayıp tuvaletimde yokki.. hani varda çıkamıyorum değil.. yiyorum yiyorum tuvaletim yok :9: ne bileyim ya şaşırdım kaldım.
goji yi iyice bilen yok mu? dukancıgım ne diyor goji ile ilgili?? kafama görede yemek istemiyorum tadı şekerli gibi çünkü.
tickerim öyle sabit kaldı.. tartılamadım gitti napsamki :86:

sevgiler :16:

iyi akşamlar herkese kilo vermek için bende uğraşıyorum ama çok yavaş gittiği için araştırırken bu diyete rastladım hafta içi sayfaların tamamını okuyacak kadar vaktim olmadığı için ilk sayfalardan ve son sayfalardan birilerine mesaj attım özelden ama geri dönen olmadı hala o yüzden burdan yazıyorum kusura bakmayın hafta sonu okurum inşallah tamamını
154 boyum ve 70 kiloyum 20 yaşındayım sitesindeki anketi yapmayı denedim ama bi türlü olmadı her sefer hata verdi yanlış girdim bi şeyleri ama neyi anlamadım diyet anladığım kadarıyla protein ağırlıklı ama uygulamam için kitabını almam şart mı yoksa gerekli bilgilerin tamamını topicde bulabilir miyim?
yardımcı olursanız çok sevinirim

Bence al kitabını, genel anlamda da güzel bilgiler veriyor. İnsanı çok iyi yönlendiryor. O yüzden alırsan kafana bir şey takılınca açıp bakar, en doğrusunu öğrenirsin..

Benim boyum da 155. Kısa boylu olunca 1 kilo 3 kilo gibi duruyor. Seni çok iyi anlıyorum. Kız kardeşiim 72 kiloya kadar çıkmıştı (154cm boyu), o kendi dikkat ederek ance 63'e düştü, şimdi hala yavaş yavaş kilo veriyor. Bu diyetle çok rahat verirsin, sadece sabırlı olmak gerekiyor. Ben eski kiloma daha düşemedim ama bütün eski kıyafetlerime girebiliyorum. Arada bıraksam mı desem de hayır bırakmayacağım..

Eski kiloma düşücem, güçlendirme evresini de bitireceğiiimmm ve ömür boyu bu diyetle yaşayıp kilomu koruyacağım.. Kararlıyımmm..

Merak etmeyin, zamanla kendi tariflerini oluşturdukça diyet daha da kolay ve zevkli geçiyor. Ben bu diyetle birlikte internette yemek tarifleri yazdığım bir blog açtım, onun sayesinde çok daha motiveli uyguluyorum bu diyeti. Siz de bence ya bir günlük tutun ya da bir blog açın. Çok faydalı oluyor.

Ama en büyük 2 desteğim : Kadınlar kulübü ve tabi ki eşim..

Benim önümdeki tek sıkıntım, 4-10 nisan arası şantiyeye gidecek olmam. Orada dağın başında ne varsa onu yiyeceğim. Yulaf kepeği galetası pişirip depolayıp onu götüreceğim yanında. Mümkün olduğunca et yemeklerini ve yoğurt yiyeceğim, ama yoğurt light olacamayacak. Orada hep yürüyüp hiç oturmayacak olmam tek tesellüm. :(

fimolacığım valla kabızlık için ben doğa dan kayısılı form çay kullanıyorum.onun limonlusu aromalısı da var ama ben de o çok da etkili olmadı.Ama kayısılı olanı akşama doğru 4gibi içiyorum akşam 10-12 arası hooop soluğu wc de alıyorum:9::9:yani sende ona göre iç ki dışarda yakalanmayasın aman ha:1::1::1:
goji berry hakkındaysa hiçbir fikrim yok:50::50:üzgünüm
:16::16:

Goji berry'nin diğer bir amacı kabızlık probleminin çözülmesiydi diye hatırlıyorum.

O bahsettiğin çaydan ben de içiyorum.. Ancak onu her gün içme, hem de sakın içmeeee.. İçinde sinameki var, onu uzun süre kullanırsan "bağırsak tembelliği" yapar. Haftada 1-2 iç. Benden tavsiye. Annem çoook eskiden sinamekili çay içerdi, ondan biliyorum.

Valla bende kayısılı çay alayım bari. aslında işin ilginci söylemesi ayıp tuvaletimde yokki.. hani varda çıkamıyorum değil.. yiyorum yiyorum tuvaletim yok :9: ne bileyim ya şaşırdım kaldım.
goji yi iyice bilen yok mu? dukancıgım ne diyor goji ile ilgili?? kafama görede yemek istemiyorum tadı şekerli gibi çünkü.
tickerim öyle sabit kaldı.. tartılamadım gitti napsamki :86:

sevgiler :16:

Böyle sokakta, alışveriş merkezlerinde, boy - kilo ölçüp, vücut yağ oranını ve kaç gün, dakika yaşadığını veren bazı aletler var, 1 TL ile çalışan, onları bir dene istersen. ;) Sen üniversite öğrencisiydin değil mi?

Eğer üniversiteye gidip geliyorsan, onun spor salonunda mutlaka bir tartı vardır diye düşünüyorum. :)

Yani bizimkinde var. :))

Akşam eve gidince senin için goji berry ile ilgili kısmı okuyacağım. Eğer kimse yazmamış olursa, sana anlatırım.

Sen sakın bırakma yaaa, o kadar iyi kilo verdin ki.. Şu anda zorlanıyorsun anlıyorum ama daha yavaş da versen, sonunda çok mutlu olacaksın..

teşekkürler paylaşımın için bende deneyeceğim bunu bugün buğday kepeği burda heryerde satılıyor :) diğer tarifleride sabırsızlıkla bekliyoruz

4 corba kasigi bugday kepegi
8 corba kasigi yulaf kepegi
4 yumurta
4 corba kasigi yagsiz yogurt
4 tatli kasigi yagsiz yogurt ( evet iki kez yogurt var biri pizza hamuruna biri de ustune)
yarim tatli kasigi hardal
1 dis sarimsak
4 parca konserve ancuez (hamsi)
4 corba kasigi ton baligi
6 domates
4 sap feslegen
yarim corba kasigi parmesan peyniri ( bence light kasar da olur)
tuz karabiber

hazilanisi
domatesleri dorde kesip sarimsak ve feslegen yapraklari ile beraber blendirdan gecirin,tuz ve karabiberi ekleyin. karsimi bir tencereye alip 15 dk pisirin,
hamsileri yikayip kagit havlu ile kurulayin. 4 tatli kasigi yogurt ile hardali karistirin

hamuru icin;
bugday kepegi, yulaf kepegi 4 corba kasigi yogurt ve yumurtalari karistirin; tuz ve kararbiber ekleyin. karisimi yagsiz tavaya alin ve her iki tarafini da 4 dak kadar pisirin (bu normal dukan krebi zaten). Sonra da yagli kagit kapli bir kaba alip 3 dak da 180 derecede firinda pisirin.
hamuru firindan alip domatesle yaptiginiz karisimi; yogurt ve hardal ile yaptiginiz karisimi da dokun (bu yogurt hardal karisimi normal pizzadaki mozerella peynirini temsil ediyormus). ustune de hamsi ve ton baliklarini yerlestirip 8 dak daha firina verin.

bence bu baliklarin yerine haslanmis kusbasi minik minik dogranmis ya da didiklenmis tavuk parcalari da olur. artik gerisi yaraticiligimiza kalmis:))

bu arada size dun ayni siteden yazdigim ekmegi yaptim pek kabarmadi ama cok cok lezzetli oldu, belki biraz dinlendirmek lazimdi, dukan dinlendirmeyin demis ama?
bir dahakine yazdigim malzemeleri 4le falan carpip buyuk bir ekmek yapip bir kac gun yemegi planliyorum. bu arada ben artik yumurtadan ve kokusundan baydigim icin dukanin 2 yumurta dedigi her yere 1 yumurta koyuyorum ekmegi de oyle yaptim mis gibi oldu.

sitede sadece 6 tarif var, biri ekmek, biri pizza, biri bildigimiz galet/krep, biri muffin onu da biliyorduk,
kaldi iki tarif biri biskuvi digeri de yulaf lapasi ki ben begenmedim neyse ikisini de yazicam size tekrar

bu arada ben de 66,5 ile baslamistim 5 gun atakla 64 olmustum ve 1+1de 9. gunumdeyim. Bir 62 gordum pek sevindim ayni aksam bir arkadasin veda yemegi icin burada zor bulunan bir turk restaurani ayarlamistim, aylardir gormedigim mezeleri pideleri gorunce biraz yedim aama cok degil; simdi iki gundur 63te kaldim, bu kadar mi acimasiz bu diyet;( neyse durmak yok, devam ediyoruz, herkese kolay gelsin

fawkess sen hangi aşamadasın? kaç kilo kaybettin şuana hadar hedef kilona ne kadar kaldı?

ben seyirdeyim canım. ama çok 1+1 gibi de yapamıyorum. açıkçası o anlamda düzensizim ama rejimin dışında ağzıma lokma atmıyorum. 76 ile başladım atakta 3kg verdim şimdi de 2 kg daha gitti 71 oldum.
kabızlık çok büyük problemdi, yulaf kepeğine rağmen. valla dün bir eczaneden bitkisel bir laksatif aldım hayatımda ilk defa ve ohhhh beee dünya varmış diyorum :) ama çok sakıncalı olduğundan aşırı rahatsız olmadıkça bir daha kullanmam.

Son düzenleme:
yok ne yazık ki gelmedi mesaj tamam o zaman alayım bende kitabı her gün buraya bi şeyler yazıp yazılanları okuyamasam da elimden geldiğince takip ederim inşallah kısa zamanda bende sonuç alırım ilk sayfalarda 55 günde 10 kilo verdiğini söyleyen kişinin yazdıklarından sonra hayret ettim zaten ben bi yılda zor verdim o kadar kiloyu şimdi de 55e düşsem çok güzel olur kolay gelsin herkese :nazar:

barrocum mesaj atma hakkim yokmus yeni uyeyim diye;( bana mailini mesaj atar misin? oradan cevap veriyim

Goji berry'nin diğer bir amacı kabızlık probleminin çözülmesiydi diye hatırlıyorum.

O bahsettiğin çaydan ben de içiyorum.. Ancak onu her gün içme, hem de sakın içmeeee.. İçinde sinameki var, onu uzun süre kullanırsan "bağırsak tembelliği" yapar. Haftada 1-2 iç. Benden tavsiye. Annem çoook eskiden sinamekili çay içerdi, ondan biliyorum.

evet evet haklısın.zaten ben de alırken içindekileri okumuştum ve forumdan bu dediğin yorumu okumuştum.:44:belki de gene senin mesajındı hatırlayamadım.zaten diyete başlayalı 10 gün oldu ama ben henüz 3 kere içtim...ayrıca 2 gündür çayı içmeden tuvalete çıkabilbim:17::17::17:umarım hep böyle gider de çaya da gerek kalmaz
:16:

evet hanimlar, kitabin orjinalinde de yazdigi uzere misir unu serbest:) yani sinirsiz degil ama kitabinizda yazdigi gibi 125 ml lik bir sos icin bir tatli kasigi diyor,

bir de bdukanin sitesinde gezerken evimin yanindaki markette (fransada yasiyorum) dukanin kreplerinin ve yulaf kepeginin oldugunu gordum az once marketten geliyorum, dukanin kitapta tarifini verdigi kreplerden aldim benimkinden cok farkli, benim yaptiklarim yumurta kokusundan yenmiyordu, pakette dukan rejimi falan yaziyordu, okurken farkettim ki bu dukan amcamizin yulafkepegi adli bir de sitesi avrmis ama fransizca, simdi ona girdim, daha once bazi fransiz forumlarinda da gorudgum ekmek tarifi var, ben uygun degildir diye yapmamistim ama adamin kendi sitesinde gorunce yapmaya karar verdim
size de tarifni yaziyorum:

3 corba kasigi yulaf kepegi
1 su bardagi kadar yagsiz yogurt
1 silem tatli kasigi kabartma tozu
2 yumurta
1 corba kasigi misir unu

mikserle ya da karistirici yardimi ile malzemelerin tumunu karistirin
istediginize gore aroma ekleyin ( baharat, meyve aromasi, kekik vs)
dinlendirmeden bir borcam gibi bir seye koyup mikrodalgada 3-4 dak pisirin diyor,ama ben mikrodalga hic sevmiyorum firinda yapicam

sitede yulaf kepegi ile yapilan baska tariler de var onlari da bugun yarin sizlere tercume edecegim;
simdi bir yandan ekmegimi bir yandan da ekmeksiz koftemi yogurmaya gidiyorum herkese kolay gelsin
not: bu dedigim sitede bir de pizza tarifi vermis pizza hamuru icin bugday kepegi de kullanmis, onu da yazicam, bugday kepegi turkiye'de belki yulaf kepeginden daha kolay bulunuyordur pizzayi aksam yazicam sizelere

çok sağol içimi rahatlattın mısır ununu almış senden haber bekliyordum bugday kepeğını de alırım en azından karbonhıdrat alırım azda olsa bunlarla.ıkı gunde yarım kılo daha verdım.70.5 oldum.haydı 69 lu rakamlarıda bır görsem ama nasıl dayanıyorum kızlar bır bılsenız eger canımın cekecegı bır sey gorursem kendımle mucadele yerıne hemen gıdıp bır seyler yıyorum karın doyunca o yasak yıyecekler cazıp gelmıyor.deneyin:61:

Bu gojy berry ve yulaf kepeğine neden bu kadar takıldığınızı anlamıyorum.

Bir çoğumuz bunları yemeden kilo vermeye devam ediyoruz. Ben 48 günde 7.5 kilo verdim.
Haftada 1 kiloya denk geliyor neredeyse.

Yulaf da ezme yedim bi süre. Bi süre kepek aldım yedim.. Çokça bi süre de hiç yemedim.
Pek fark etmiyor bence.

evet sinameki olayını bende duymuştum. Bim de form cayı vardı onu içiyodum bir ara hergün sonra birileri uyarmıştıda öyle kesmiştim. Bu diyet esnasında arada bir iyi gelebilir bence.. Be genede bi paket alayım lazım olabilir

Böyle sokakta, alışveriş merkezlerinde, boy - kilo ölçüp, vücut yağ oranını ve kaç gün, dakika yaşadığını veren bazı aletler var, 1 TL ile çalışan, onları bir dene istersen. ;) Sen üniversite öğrencisiydin değil mi?

Eğer üniversiteye gidip geliyorsan, onun spor salonunda mutlaka bir tartı vardır diye düşünüyorum. :)

Yani bizimkinde var. :))

Akşam eve gidince senin için goji berry ile ilgili kısmı okuyacağım. Eğer kimse yazmamış olursa, sana anlatırım.

Sen sakın bırakma yaaa, o kadar iyi kilo verdin ki.. Şu anda zorlanıyorsun anlıyorum ama daha yavaş da versen, sonunda çok mutlu olacaksın..
Bırakmaaammmm bırakamaam :)) gidebilecegim bir avm yok buralarda ama bir eczaneye filan gircem artık son care.. İnsallah vermişimdirde bana moral olur. En son 61,3 idim.. destek için teşekkürler =)

Sevgiler :16:

gunaydin kislar
bu sabah tartildim 60.6 geldim kilo vermem cok yavasladi gecen cuma 61.2 dim sonra 600 gr fazla gostermisti ama belki kabizliktan belki odemden pek takmadim 5 li rakamlari ormeme gr lar kaldi sevindim yinede
dun bitter yedim ve bir kase yogurda yarim yesil elma kucuk dogradim uzerinede tarcin kendimi suclu falan hissetmedim arada ufak kacamaklar oluyor vericek 2.6 kilo kaldi haftada bir yada meyve ekliycem bende anemi var vitaminsiz kalmak istemiyorum sabahlari kuru meyvede yiyorum

ben dün kitaba şöle bir göz attım ama goji berryi bulamadım.ve işin ilginç yanı kitabı tamamen okumuş olmama rağmen hatırlayamadım:44:eğer sen biliosan hangi bölümde olduğunu burada paylaşır mısın ben de bakayım.

kızlarrr 200gr daha gitti bugün çook sevindim:64::64::64:Ayrıca seyir evresinde kilo verme durmuyor aslında vermeye devam ediyosun ama daha yavaş.e tabi buna sebzelerden alınan su ve kabızlık da eklenince kilo vermiyorum sanıyorsun amaaa yanılıyoruzz.durmak yok gitsin yağlar gitsin.:9::9:hepimiz incecik olalım.bu arada üst bacak bölgemde selülitler çok artmıştı son zamanlarda ama azaldığını fark ettim belki de bana öyle geliyor.ama öyle olsa bile kendimi daha iyi hissediyorum:9::9::9:önemli olanda bu değil mi zaten:42::42::42:

kızlarrr 200gr daha gitti bugün çook sevindim:64::64::64:Ayrıca seyir evresinde kilo verme durmuyor aslında vermeye devam ediyosun ama daha yavaş.e tabi buna sebzelerden alınan su ve kabızlık da eklenince kilo vermiyorum sanıyorsun amaaa yanılıyoruzz.durmak yok gitsin yağlar gitsin.:9::9:hepimiz incecik olalım.bu arada üst bacak bölgemde selülitler çok artmıştı son zamanlarda ama azaldığını fark ettim belki de bana öyle geliyor.ama öyle olsa bile kendimi daha iyi hissediyorum:9::9::9:önemli olanda bu değil mi zaten:42::42::42:
:nazar: :nazar: ayyy çook sevindim adına. :46: Hepimiz böyle güzelce moralimizi bozmadan kurtulalım kilolardan. :66: bu arada dün dukanın sitesinden yulaf kepeginin içerigine baktım birde lifalifin yulaf ezmesine.. Aralarında bariz fark bulamadım. Bir forum sitesindede doktora sormuşlar yulaf kepegi bulamıyorum onun yerine ezmesini yesem olur mu diye. Doktorda kullanılabilir aynı görevi görür diye yazmış. Fiyatı 3 lira civarı ve her markette var. Ben onu kullanmaya karar verdim. Günde 1,5 kaşıktan bişey olmaz yaa kasamicam kendimi daha fazla dukanın yulaf kepegi için :24:

bugun tartıldım bendende 200 gr gıtmıs 70.3 oldum.hem sevındım kılo vermem durmadı dıye ama yınede 69 u bır turlu goremedım dıye moralım bozuldu.bugun haftasonu evdeyım sureklı acıkıyorum.bıraz lıght kaşar yedım yag oranı cok az kipanın.en az yaglı oydu.nerdeyse beyaz peynır kadar ama sonrada suclu hıssettım acaba denıldıgı kadar masum degılmıdır.seyırde lıght kaşar tüketeniniz varmı kılo vermeyı etkılıyormu. bu arada mısır unuyla pudıng yapayım dedım tutturamadım. yulaf kepegım olmadıgından tatlı yapamıyorum:50: salıya kadar 69u gormek ıstıyorummmm hem de çok herkese kolay gelsın

:nazar: :nazar: ayyy çook sevindim adına. :46: Hepimiz böyle güzelce moralimizi bozmadan kurtulalım kilolardan. :66: bu arada dün dukanın sitesinden yulaf kepeginin içerigine baktım birde lifalifin yulaf ezmesine.. Aralarında bariz fark bulamadım. Bir forum sitesindede doktora sormuşlar yulaf kepegi bulamıyorum onun yerine ezmesini yesem olur mu diye. Doktorda kullanılabilir aynı görevi görür diye yazmış. Fiyatı 3 lira civarı ve her markette var. Ben onu kullanmaya karar verdim. Günde 1,5 kaşıktan bişey olmaz yaa kasamicam kendimi daha fazla dukanın yulaf kepegi için :24:

bende yulaf ezmesı kullanmaya karar verdım. az tüketirim, guzel kılo verdıkten sonra ödül diye tuketırım ama en azından bu zor ve sabır ısteyen surecte kepegı kafaya takıp sıkılmam.2 degıl 1 kılo gıtsın.zaten benım tok tutmasına ıhtıyacım yok.sadece karbonhıdrat dıye kullanacaktım.ama dayanamadım turkıyedekı kepeklerın tatlarına. hıc agzımın tadını bozamam:63:

Back