• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Merhaba,

Saf protein diyetine devam etmek istiyorum ama hala balık ve tavuk nasıl lezzetli hale getirilir bilmiyorum.
Diğer bir sorun da evde olmadığım zamanlar ne yiyeceğimi bilmemem.
Dışarıdayken diyeti bozmamak için neler tüketiyorsunuz?

tavuk etine biraz soya sosu kişniş ve tarhun ekleyip ızgara yaparsan gayet güzel oluyor dışarı çıkarken polonez in kuru eti var başka markalarda da var ama onlar bayağı tuzlu polonezinkinde tuz daha az ondan alıyorum yanıma birde ufak ligt süt öyle geçiştiriyorum balığıda biraz soya sosu dökerek pişirebilirsin

tavuk etine biraz soya sosu kişniş ve tarhun ekleyip ızgara yaparsan gayet güzel oluyor dışarı çıkarken polonez in kuru eti var başka markalarda da var ama onlar bayağı tuzlu polonezinkinde tuz daha az ondan alıyorum yanıma birde ufak ligt süt öyle geçiştiriyorum balığıda biraz soya sosu dökerek pişirebilirsin

Ssoleil, çok makbule geçti yardımın, çok teşekkürler :16:

Merhaba,

Saf protein diyetine devam etmek istiyorum ama hala balık ve tavuk nasıl lezzetli hale getirilir bilmiyorum.

Tavuk için hazır olmayan tavuk satan kasapların kendı hazırlattıkları karısım baharatlar oluyor onu kullanıyorum her seferınde farklı olmalı tavukkı bıkmayalım.yada but kısmını 1 kasık yogurt cok az salca ıle soslayıp fırında pısırebılrısın oda lezzetlı. dısardaykende cantamdan poset ton balıgını eksık etmıyorum bı tabak ısteyıp ona dokup yıyorum.yada ızgara yıyorum ama hakkaten zor oluyor mıllet tuhaf tuhaf bakıyor allahtan rejım mevsımı baslıyor bızım gıbı ısteklerı olanla arasında kayboluruz:)

Kızlar bugün çok zorda kaldım dışarıda ve mecburen burger king ten lavaş arasındaki tavuk ızgarasından aldım. Yeşilliklerin içinden ızgara tavuğu ayırdım iyicene peçeteyle kuruladım :) kasiyerdende plastik kaşık rica ettim. sonra gittim markete yağsız yoğurt aldım. tavuk ve yoğurtla günü kurtardım.

ama o lavaşın arasındaki çıtır çıtır göbek salata yüreğimi burkmadı değil nasıl canım çekti :1: bugün atak evremin 3. günü bakalım ne olacak :1:

merhaba arkdaşalar bugün seyir evremin 3 günü.atak dönemimde 4kg veren ben seyir evresinde 200gr mı geri aldım ve taqrtı zerre kadar oynamıyor:43:ama neden anlamıyorum.ağzıma bir pirinç tanesi dahi atmadım ama 3 gündür hiçbir değişiklik olmadığı için gözüm sürekli kayıyor. 2 gündür canım daha çok çekmeye başladı tatlıyı ve ekmeği özledimm:43:
size bir sorum olacak tuzu tamamen haytınızdan çıkardınız mı yoksa azalttınız mı?ben tuzu nasıl kullanmalıyım.valla tuzu da kısıp 1 hafta daha denicem ama hala 100 grcık bile gitmemişse bırakırım.kendime okadar güvenmiyorum...:43:

sevgiler:16:

merhaba arkdaşalar bugün seyir evremin 3 günü.atak dönemimde 4kg veren ben seyir evresinde 200gr mı geri aldım ve taqrtı zerre kadar oynamıyor:43:ama neden anlamıyorum.ağzıma bir pirinç tanesi dahi atmadım ama 3 gündür hiçbir değişiklik olmadığı için gözüm sürekli kayıyor. 2 gündür canım daha çok çekmeye başladı tatlıyı ve ekmeği özledimm:43:
size bir sorum olacak tuzu tamamen haytınızdan çıkardınız mı yoksa azalttınız mı?ben tuzu nasıl kullanmalıyım.valla tuzu da kısıp 1 hafta daha denicem ama hala 100 grcık bile gitmemişse bırakırım.kendime okadar güvenmiyorum...:43:

sevgiler:16:

Tuz konusunda ben hiç bir yemeğe extradan tuz katmadım ve atak evremin 2. günü hafiften başım döndü , sodyum bakımından zengin olan kızılay maden suyundan içtim ve kendime geldim.
yemeklerde tuza dikkat edeceğim ama maden suyundaki tuzla idare etmeyi düşünüyorum.

Çünkü dukan tuz konusunda dikkat çekmiş , vücutta suyu topladığı için tuza pek sıcak bakmıyor sanırım.

Merhaba,

Tavuk şiş tüm restoranlarda oluyor. Izagara tavuktan daha doyurucu. Piliç çevirme de yiyebilirsin. Tavuk döner de yiyorum ben tabakta. Bir de balık fast foodcularından ızgara panesiz balık alabilirsin.
Yine kebapçı vs bir yere gidersen ciğer şiş yiyebilirsin...
Bazı yerlerde de omlet vs yapıyorlar. Sebzeli omlet alabilirsin. Yağsız ya da çok az yağla yapmalarını tembihlemelisin tabii. :)
Sebze günündeysen tabağına - etin yanına - patates pilav yerine haşlanmış veya ızgara garnitür isteyebilirsin.
En kötüsü ızgara tavuklu salata söylersin..

Evde de tavuk göğsünü incecik 3 - 4 parçaya ayırıp -enine tabii- soya sosuna batırıp tavaya alabilirsin. Biraya da yatırırdım ben eskiden ama şimdi cesaret edemiyorum.

Yine ince parçaya ayırıp köriyle çevirdiğin tavuğu didikleyip - haşlanmışla da güzel olur- yoğurt, peynir, kekik ve sarımsaklı sosla yiyebilirsin.

En kolay ve güzeli: Fırın torbasına istediğin tüm sebzeleri atmak, içine 1 bulyon parçalayıp tavuklarını afiyetle yemek... :D

Malzemeler:
2 adet levrek (500’er gramlık)
1 su bardağı süt
8 adet defne yaprağı
16 adet tane karabiber
3-4 dal ince kıyılmış maydanoz

Sütte Levrek yapılışı:
LEVREKLERİ temizleyip 4 adet fileto çıkartın. Derince bir cam fırın kabına yerleştirip, üstlerini örtecek kadar
süt dökün. Filetoların üst üste gelmemesine dikkat edin. Kabın üstünü örtüp, 3 saat kadar serin bir yerde dinlenmeye bırakın. Pişirme işlemine geçmeden önce, 2 defter sayfası kadar alüminyum folyo kesin ve her bir
fileto için üstünden katlanıp yanlarından büzülebilecek biçimde 4 adet poşet hazırlayın. Balıkları sütten alıp
iyice süzün. Çok az tuzladıktan sonra folyolara yerleştirin. Her poşete, 2 adet
defne yaprağı, 4 adet tane karabiber ve bir tutam çok ince kıyılmış maydanoz ilave edin. Folyoların üzerini
ve yanlarını kapatıp, büyük bir fırın kabına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 20 dakika pişirin.

kaynak ve daha nicesi:Stte Levrek tarifi

Her ikinize de çok teşekkür ederim, harika öneriler :)

Tavuk şiş tüm restoranlarda oluyor. Izagara tavuktan daha doyurucu. Piliç çevirme de yiyebilirsin. Tavuk döner de yiyorum ben tabakta. Bir de balık fast foodcularından ızgara panesiz balık alabilirsin.
Yine kebapçı vs bir yere gidersen ciğer şiş yiyebilirsin...
Bazı yerlerde de omlet vs yapıyorlar. Sebzeli omlet alabilirsin. Yağsız ya da çok az yağla yapmalarını tembihlemelisin tabii. :)
Sebze günündeysen tabağına - etin yanına - patates pilav yerine haşlanmış veya ızgara garnitür isteyebilirsin.
En kötüsü ızgara tavuklu salata söylersin..

Evde de tavuk göğsünü incecik 3 - 4 parçaya ayırıp -enine tabii- soya sosuna batırıp tavaya alabilirsin. Biraya da yatırırdım ben eskiden ama şimdi cesaret edemiyorum.

Yine ince parçaya ayırıp köriyle çevirdiğin tavuğu didikleyip - haşlanmışla da güzel olur- yoğurt, peynir, kekik ve sarımsaklı sosla yiyebilirsin.

En kolay ve güzeli: Fırın torbasına istediğin tüm sebzeleri atmak, içine 1 bulyon parçalayıp tavuklarını afiyetle yemek... :D

Tavuk için hazır olmayan tavuk satan kasapların kendı hazırlattıkları karısım baharatlar oluyor onu kullanıyorum her seferınde farklı olmalı tavukkı bıkmayalım.yada but kısmını 1 kasık yogurt cok az salca ıle soslayıp fırında pısırebılrısın oda lezzetlı. dısardaykende cantamdan poset ton balıgını eksık etmıyorum bı tabak ısteyıp ona dokup yıyorum.yada ızgara yıyorum ama hakkaten zor oluyor mıllet tuhaf tuhaf bakıyor allahtan rejım mevsımı baslıyor bızım gıbı ısteklerı olanla arasında kayboluruz:)

ayy canım ya kıayamam.walla ne denir haklısın eve bigün misafir gelse bile insan napcağını şaşırıyor.sen yemesen insanlar rahatsız olcak die.geçen eve misafir geldi o rahatsız olmasın diye bütün yemeklerden tabağıma aldım ama cacık ve tavuk dışında birşey yemedim.ama resmen zor tuttum kendimi:1::1::1:
sana tavsiyem eğer olanağın varsa protein günlerinde dışarda ızgara,balık vb yiyerek gel eve sebze günlerinde evde ye bolyoğurt takviyesiyle ama sakın bozma çünkü idolüm sensin valla hergün bakıyorum bişi yazmışmı ne kadar vermiş die ki yolu da yarıladın:nazar::nazar::nazar:
ne denir canım kolaylıklar diliyorum:16:

canım çok sağol nekadar moral verdin bir bilsen :2: diyetimi hiç bozmadım. agzıma 1 gram bile olsa yememem gereken birşey atmadım. Kafam o yönden rahat. bu gün evimden ayrı 3. günüm ve biraz biraz düzene biniyor yeme olayım. Tavuk, yoğurt, yumurta ve lor peynirine abanmış durumdayım arkadaşlarım bu arada alışmaya başladılar benim diyet olayıma.
İşin güzel yanı beni gören herkes şok oluyo acaip değişmişsin diyolar, çok güzelsin diyen bile var içlerinde :9:
seninde dediğin gibi yolu yarıladım inşallah kilo almıyorumdur kontrol edemiyorum cünkü terazim yok. artık bir ara eczanenin birine dalıp bakıcam ne olmusum diye.
Senide tebrik ederim hiç durma yola devam yılmak yok.. 100-200 gramlara takılma. o iner çıkar ama sen sakın yılma. bundan böyle seni takipteyim ona göre :9: :81:

Light ton balığı ye, 1 kaşık light mayonez ile.. Üstüne de bir de bol pul biber at (metabolizma hızın artsın). Haşlanmış yumurta ve light beyaz peynir, üstüne de 1 saat sonra light yoğurt ye.. Lor alıp içine Dana jambon doğrayabilirsin. Bunlar protein günlerin için öneri..

Sebze günleri içinde sebze ve yoğurt ye, haftada 2-3 kere de ızgara et ye dışarıda..

ton balığı güzel fikir bu gün aldım 2-3 konserve onlarıda tüketicem. zaten bütün zamanım su ve yogurt yemekle geçiyor. yogurt olmasa bu diyeti sanırım yapamazdım. nerede sıkışsam illaki yoğurt yiyorum hiç bıkmıyorum. onunda karbonhidratına dikkat etmek lazım aslında. Lor peynirinide ilk defa dün aldım ve neden daha önce denemedim diye kendime kızdım. yağı neredeyse yok, protein degeri yüksek ve kalsiym açısındanda baya zengin. Önerilerin için teşekkür ederim. Dana jambon almadım hiç onuda aklıma yazdım. destek için teşekkürler :97:

sevgiler :16:

kızlar kesınlıkle cevre tarafındna farkettıren bır dıyet bu daha 5-6 kılo verdım daha oncede ara ara dusmustum bu kılolara ama ılk defaherkes farkettı hatta arkadasın dedıgı gıbı guzellesmısın dıyen cok yogurt sut yaradı bızlere. bu arada dukan kıtabı sos tarıflerınde atak donemı ıcın bıle mısır ununa ızın vermıs.karbonhıdrat olsada az mıktarda 1 cay kasıgı onemsız demıs.aranızda uygulayan varmı ben yulaf kepeği tuketemıyorum.arada azda olsa mısır unu kullansammı .yada cevırı hatası olabılırmı ordada kasdedılen yulaf kepegımıdır? yardım ona gore yarın alacagım

kızlar kesınlıkle cevre tarafındna farkettıren bır dıyet bu daha 5-6 kılo verdım daha oncede ara ara dusmustum bu kılolara ama ılk defaherkes farkettı hatta arkadasın dedıgı gıbı guzellesmısın dıyen cok yogurt sut yaradı bızlere. bu arada dukan kıtabı sos tarıflerınde atak donemı ıcın bıle mısır ununa ızın vermıs.karbonhıdrat olsada az mıktarda 1 cay kasıgı onemsız demıs.aranızda uygulayan varmı ben yulaf kepeği tuketemıyorum.arada azda olsa mısır unu kullansammı .yada cevırı hatası olabılırmı ordada kasdedılen yulaf kepegımıdır? yardım ona gore yarın alacagım

merhaba
ben de kitabin orjinali yani fransizcasi var ama ara ara okuyorum satir satir da degil, lazim oldukca bakiyorum, misir ununu bu grupta bir kac kez daha okudum ama gozume carpmadi kitapta. turkce cevirisinde hangi baslik altinda oldugunu yazarsaniz ben orjinaline bakar buraya net bir sey yazmaya calisirim, misir unu mu nisastasi mi artik ne varsa ben de pek sevinecegim:)

kalan kiloları mayısa kadar vermezsem ben diyeti sericem sonunda he:43: ay cok sıkıldım ya nerdeyse bir çiftlil dolusu tavuk yedim yani diyetten önce ekmek cok az tüketen ben ekmek özledim ya:43: bide annem cok güzel hamur işi yapar evede hep misafir gelir artan börekleri kokla kokla içim şişti vallaya biraz moral verin arkadaşlar :84:

kalan kiloları mayısa kadar vermezsem ben diyeti sericem sonunda he:43: ay cok sıkıldım ya nerdeyse bir çiftlil dolusu tavuk yedim yani diyetten önce ekmek cok az tüketen ben ekmek özledim ya:43: bide annem cok güzel hamur işi yapar evede hep misafir gelir artan börekleri kokla kokla içim şişti vallaya biraz moral verin arkadaşlar :84:

Sabır çok önemli tatlım çok fazla kafanı takmadan uygulamaya devam et elbet istediğin sonuca ulaşırsın sonuçta imkansız değil :17: ama duraksama döneminden bende korkuyorum illaki moraller bozuluyordur :(

Bugün atak evremin 4. gününe girdim veeeeee tartıda 1 kg daha eksiğim üstelik afedersiniz tuvalete çıkmadığım halde :1:

not : ilk defa tartıda yüzüm güldüüüü :)) Allah hepimizi güldürsün inşallahhhhh

aminnnnn

Son düzenleme:
:1:

sakın sermeeee hedefini düşün, dolabından dar gelen elbiselerini çıkart gözünün önüne bir yerlere as, motivasyonun artar. sadece tavukla sıkılırsın, balık ye, ekmeksiz köfte ye, pirinçsiz dolma yap, soğanlı et kavur. aman bırakma.

orada marketlerde çok rahat bulunuyor marketten alıyor yolladığı kepek filandiya kepeği yani dukan demiş zaten filandiya ve kanada bu konuda en iyi diye kardeşimin yolladığı kepeğin markası MARKAL geç cevap oldu kusura bakma giremedim siteye yoğundum biraz

tesekkurler ssoleıl bende bu markadan aratıcam artık

kızlar yaz geldi, etraf renklendi, havalar güzelleşti. uzun zamandır diyet yapanlardan ya da yeni başlayanlardan motivasyonu düşenler var sanırım. hem onları hem de esasında kendimi gaza getirmek için 1-2 şey yazayım dedim.
kızlar o canımızın çektiği yemekler var ya, işte onlardan daha önce defalarca ve muhtemelen kilolarca yedik zaten. tadını biliyoruz, bağımlıyız biz bunlara. en azından ben bağımlıyım. şu anda taze ekmek-bal-kaymak üçlüsü için neler vermezdim mesela :)))
amaaa şöyle bir göbeğinize bakın, yan masada oturan sıska kıza bakın, gardrobunuzdaki giyemediğiniz o güzel elbiselere bakın, sığamadığınız kotlarınıza bakın, sevgilinize kocanıza ya da platonik aşkınıza bakın ve vazgeçme fikirlerinden bir an evvel u-zak-la-şın. uzaklaşalım. yemenin sonu yok. yedik yedik bu hale geldik, artık biraz kendimizi tutmanın zamanı. bak valla tartı değişecek, olmadı pantalonlar bollaşacak, birileri çoook yakın zamanda ay sen kilo mu verdin diyecek, yakışıklı bir çocuk kafede otururken sizi kesecek :))
hadi börekleri mantıları unutup bunlara konsantre olalım hep birlikte :)) yoksa mağaza kabinlerinde daha çooook oflayıp puflarız. hepimize kolay gelsin

2. günüm de bitmek üzere ve ben hiç acıkmıyorum ! iştahsızlık yaşıyorum hayatım boyunca ilk defa bu denli iştahım kesildi sırf tansiyonum düşmesin diye üzerine yulaf kepeği ekeleyerek light lor yiyorum istemeye istemeye.

bu iştahsızlık normal mi? kare çikolataları gözü kapalı hüpleten ben ne haldeyim :1: bilgisi olandan yanıt bekliyorum :(

ben bu ıstahszlıgın dukan dıyetının bır ozelıgı oldugunu dusunuyorum bende senın gıbı ulker fıstıklı karelerı yutan bırı olarak canım tatlı ıstemıyordu atak evresı boyunca buunu dukan kıtabında sole acıklamıs
vucuda nekadar tatlı alırsak meyve sebze vs gıdalardan vucutta o kadar tekrar ıstermıs atak evresınde sebze meyve tuketmeyen vucut tatlıda ıstemıyor ve yemek yemekten haz alan guzel tatları seven bırı kuru et tavuk asamasında malesef damak tadına cok uygun bulamayıp ınsanı yemekten sogutuyo bırde sunu farkettım ben saf sebze gunlerınde acıkmıyorum sureklı br tokluk hıssım var fakat sebze proteınde arada karnımın acıktıgı oluor ogun atlamamama ragmen bu konuda benımle aynı hıssedenler varsa paylasın lutfen
dıp not
ben 8 gun atak yapıp kabızlık cektım ama seyır evresıne gecınce sebze olayında bol salatalık yedım sabahları ki kabızlık ıcın bıre bır artık nerdeyse hergun wc ye cıkıyorum
umarım sorularınızın cevaplarını bırparcada olsa bulmussunuzur yılma yok pes etmek yok

ben bu ıstahszlıgın dukan dıyetının bır ozelıgı oldugunu dusunuyorum bende senın gıbı ulker fıstıklı karelerı yutan bırı olarak canım tatlı ıstemıyordu atak evresı boyunca buunu dukan kıtabında sole acıklamıs
vucuda nekadar tatlı alırsak meyve sebze vs gıdalardan vucutta o kadar tekrar ıstermıs atak evresınde sebze meyve tuketmeyen vucut tatlıda ıstemıyor ve yemek yemekten haz alan guzel tatları seven bırı kuru et tavuk asamasında malesef damak tadına cok uygun bulamayıp ınsanı yemekten sogutuyo bırde sunu farkettım ben saf sebze gunlerınde acıkmıyorum sureklı br tokluk hıssım var fakat sebze proteınde arada karnımın acıktıgı oluor ogun atlamamama ragmen bu konuda benımle aynı hıssedenler varsa paylasın lutfen
dıp not
ben 8 gun atak yapıp kabızlık cektım ama seyır evresıne gecınce sebze olayında bol salatalık yedım sabahları ki kabızlık ıcın bıre bır artık nerdeyse hergun wc ye cıkıyorum
umarım sorularınızın cevaplarını bırparcada olsa bulmussunuzur yılma yok pes etmek yok

Canım benim çok sağol kesinlikle doğru söylüyorsun , kocaman bir hamburger menü yediğim zaman yarım saat geçmeden tatlı krizine yakalanıyordum. Şuan başta fast food olmak üzere bütün ambalajlı ürünler gözümde gıda dışı kimyasallarmış gibi görünmeye başladı. 4 günde bu hale geldim 2 kilo fazlalıktanda kurtuldum ya başta bu başlığı açan celis olmak üzere ve burada yorumlarıyla her daim katkıda bulunan tüm herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

akşamları tuvalete koşuyorum ama gündüzleri malesef tık yok. bu sabah kahvaltıda krep yaptım ama midem bulandı yiyemedim ve iştahımda kapalı olduğu için yine kendimi zorlayarak böreklik light lor yedim 50 gram kadar. yanındada light süt içerek midemi rahatlattım biraz. demekki endüstriyel yaşama geçmeden önce insanlar böyle tok kalabiliyordu zaten o yüzden eskiler sütun gibi incecik ve selülitsizler. Özellikle 1960 ların Türk filmlerini izlemişseniz kızlarda gram selülit yok taş gibiler :1:

merhaba
ben de kitabin orjinali yani fransizcasi var ama ara ara okuyorum satir satir da degil, lazim oldukca bakiyorum, misir ununu bu grupta bir kac kez daha okudum ama gozume carpmadi kitapta. turkce cevirisinde hangi baslik altinda oldugunu yazarsaniz ben orjinaline bakar buraya net bir sey yazmaya calisirim, misir unu mu nisastasi mi artik ne varsa ben de pek sevinecegim:)

mısır unu atak rejimi tarifleri kısmında saf proteınler baslıgı. soslar kısmının hemen altında mısır unu dıyor ve devamındakı soslarda gecıyor bakarsan sevınırım cevırı hatasımı acaba

Back