• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Perşembe günü atak evremin 7. günüydü. Daha önce de bahsettiğim gibi 1 . gün adet oldum ve tam 7 gün atak evremin içine etti. Cuma günü seyir dönemine başladım. Adet sonrası verdiğim kiloları tartıda göreceğimi hayal ediyordum ama seyir döneminde kilo artışı olabildiği için benim tartının ibresi ne geriye ne de ileriye oynadı:59:
Ben şimdi 11 gündür boşuna mı didiniyorum yahuuuu? 5+5 formülünü deniyordum bir de hızlı kilo vermek için ama tartı hep 74,1'i gösteriyor. Yarından itibaren 5 günlük protein dönemi başlayacak. Kabızlık had safhada, işten çıkıp eve gidince gece 12'ye kadar bebekle uğraşmaktan spor falan yapamıyorum ama oturmuyorum da hiç :44: Yeniden atak mı yapsam yoksa seyire devam mı etsem? ne dersiniz bayanlar? Beni en kısa sürede yeniden heyecanlandıracak bir çözüm lazım. Hiç kilo veremeyince insanın devam edesi de gelmiyor çünkü. Ah şu boğazımı tutsaydım hamilelikte bu kadar sıkıntım olmayacaktı:58:
istersen 1+ 1 e dön adet dönemin olmasından kaynaklanmıştır arkasınada sebze günleri gelince kilo verişin durmuştur. şimdi 5 günlük protein dönemim başlayacak demişsin onu yap hem atak gibi olur ondan sonra da 1+1 devam et. eğer bu 5 günlük protein gününde de kilo kaybın olmazsa o zaman ya diyeti tam uygulayamıyorsundur yada senin vücuduna uygun bi diyet değildir. kabızlık benimde sorunum bekunis diye bi ilaç içtim işe yaramıştı. istersen dene ama işe gitmediğin evde olduğun bi ara iç. yada kayısılı doğadan form çay iç o da baya etkili diyorlar bende işe yaramadı ama.

Perşembe günü atak evremin 7. günüydü. Daha önce de bahsettiğim gibi 1 . gün adet oldum ve tam 7 gün atak evremin içine etti. Cuma günü seyir dönemine başladım. Adet sonrası verdiğim kiloları tartıda göreceğimi hayal ediyordum ama seyir döneminde kilo artışı olabildiği için benim tartının ibresi ne geriye ne de ileriye oynadı:59:
ben şimdi 11 gündür boşuna mı didiniyorum yahuuuu? 5+5 formülünü deniyordum bir de hızlı kilo vermek için ama tartı hep 74,1'i gösteriyor. yarından itibaren 5 günlük protein dönemi başlayacak. Kabızlık had safhada, işten çıkıp eve gidince gece 12'ye kadar bebeklle uğraşmaktan spor falan yapamıyoprum ama oturmuyorum da hiç :44: Yeniden atak mı yapsam yoksa seyire devam mı etsem? ne dersiniz bayanlar. beni en kısa sürede yeniden heyecanlandıracak bir çözüm lazım. hiç kilo veremeyince insanın devam edesi de gelmiyor çünkü. Ah şu boğazımı tutsaydım hamilelikte bu kadar sıkıntım olmayacaktı:58:

ilk olarak dikkat etmen gereken şey TUZ ve YAĞ.. eminimki yemekleri doğru yapıyor ve tüketiyorsundur ancak tuzu kesmediğin sürece vucuttan (özellikle adet döneminde fazlaca birikebilen) ödemi atmakta ne yazıkki zorlanıyoruz. Ben özellikle atak dönemimde tuzu tamamen kesmiştim çok faydasını gördüm. şu an 1+1 uyguluyorum ve tuz yine minimum seviyede.

ikinci önerim bol bol bol bol bol su tüketmen yönünde. Çünkü su içtikçe kendimi buldum ben ve farkettim ki ne zaman geceleri su içip yatsam sabahında zayıflamış oluyorum! Su tamamen bir mucize lütfen bol bol su iç canım :9: idrar rengin çok açık sarı oldugunda vucudun suya doyuyor ve hücrelerin suyu kullanıyor demektir üstelik kabızlıga da en güzel ilaç su..

son olarakta şunu söylemek istiyorum lütfen öğün atlama. sabah öğlen akşam ana ögünlerin olsun ve bu ögünler arasında mutlaka yoğurt,yulaf kepeği, light peynir işte her ne yemek istiyorsan onlardan atıştır. Ben öğünlerimi tatlı tabagında tatlı kaşıgı ve çatalıyla yiyorum.

bunlar benim kendime uyguladıgım şeyler tabiki bende acemiyim bu konuda biraz zaman biraz azimle gerçekten şaşılacak sonuçlar elde ediliyor. bir kere zayıflamaya başlayınca çorap sökügü gibi gidiyor kilolar. helede eski kıyafetlere tekrar girmeye başlayınca allaah moral tavan yapıyor :66:
sevgiler :16:

Son düzenleme:
Merabaa :3:

2-0 lık seyir evremde olduğumu söylemiştim bugün protein günüm ve diyete uyuyorum.

Ayrıca 2 kilo vermiştim 3 gü süren atak dönemimde ve sonrasında 4 gün normal yememe rağmen hiç kilo almamışım ama vermemişim de (doğal olarak).

Bu diyetin sonunda ne olucak gerçekten merak ediyorum :9:

Merabaa :3:

2-0 lık seyir evremde olduğumu söylemiştim bugün protein günüm ve diyete uyuyorum.

Ayrıca 2 kilo vermiştim 3 gü süren atak dönemimde ve sonrasında 4 gün normal yememe rağmen hiç kilo almamışım ama vermemişim de (doğal olarak).

Bu diyetin sonunda ne olucak gerçekten merak ediyorum :9:

Güzel şeyler olacak :9: sabırla devam edelim yeterki

arkadaşlar içinizde atak sürecini 10 gün sürdüren varmı kaç kilo veriliyor ortalama.bu arada 10 ataktan sonra 5/5 mı yapsam 1/1 mi? sebzeye başlayınca verdıgım kıloları almaktan korkuyorum ah dukan sebzedende korkuttun ya beni

Ya bi kaç gündür motivasyonum gitti sanırım ne yapsam acaba.Çok abartmadım sadece meyve yedim.yine sebzeleri yağsız pişirip yiyorum.Sanırım5+5 ya da 1+1 deki protein beni bıktırdı.... Ne de güzel gidiyordum halbuki...:84:

arkadaşlar içinizde atak sürecini 10 gün sürdüren varmı kaç kilo veriliyor ortalama.bu arada 10 ataktan sonra 5/5 mı yapsam 1/1 mi? sebzeye başlayınca verdıgım kıloları almaktan korkuyorum ah dukan sebzedende korkuttun ya beni

10 gün morbit obezler için cnm.. yani ölümcül obezler için. doktora danışmak gerekiyor eger böyle ciddi bir obeziten varsa. kaç kilo fazlan var bilmiyorum ama benim 20 kilo fazlam vardı ve ben 5 gün yaptım gayette güzel sonuclar aldım. vucudu zorlamaya gerek yok diye düşünüyorum. 1+1 uygulaması kolay ve 5+5le aynı sonucu veriyor.

Selam arkadaşlar,
Geçen cuma gecesi Migros'a açıklayıcı ve ısrarcı uzun bir mail attım. Bugün sabah genel müdürlüğünden aradılar. Konu ile ilgilendiklerini ama hangi ülkelerden ve hangi markalar olduğunu ve yaklaşık satış fiyatının ne olduğunu sordular. Bende ingiltere ve fransadan marka ve fiyat bilgisi verdim. Akşam üstü tekrar aradılar ve bu markalarla irtibata geçtiklerini ve geçeceklerini yapılacak görüşmelerde anlaşmaya varılırsa kısa bir süre sonra raflarında görebileceğimizi söylediler. sonuç olumlu olur mu bilemem ama böyle bi girişimde bulunduğumu bilmenizi istedim...:1:
Sevgiler

atakta ilk günüm çok güzel geçti. hemen hemen herşeye uydum ve 45 dk 4 km yürüdüm. bugün sabaha 56 kg olarak baladım, bakalım yarın sabah kaç kg olacağım. gerçi regl dönemim başlamak üzere, neyse bu dönemde kilo vermek zor bunu bilmek de güzel... hergün ne yediğimizi yazıyorduk:

-sabah: çay+light süt ve mısır gevreği (bende yulaf kepeği yok)
-öğlen: light yoğurt+light peynir
-akşam: ızgara tavuk+normal yoğurt
-kahve+light peynir (akşam yemeğinden sonra)
-1 adet mandalina (spordan sonra yedim)
-2 lt su
iyi geceler...

Selam arkadaşlar,
Geçen cuma gecesi Migros'a açıklayıcı ve ısrarcı uzun bir mail attım. Bugün sabah genel müdürlüğünden aradılar. Konu ile ilgilendiklerini ama hangi ülkelerden ve hangi markalar olduğunu ve yaklaşık satış fiyatının ne olduğunu sordular. Bende ingiltere ve fransadan marka ve fiyat bilgisi verdim. Akşam üstü tekrar aradılar ve bu markalarla irtibata geçtiklerini ve geçeceklerini yapılacak görüşmelerde anlaşmaya varılırsa kısa bir süre sonra raflarında görebileceğimizi söylediler. sonuç olumlu olur mu bilemem ama böyle bi girişimde bulunduğumu bilmenizi istedim...:1:
Sevgiler

sen süpersin ya :) hiç migrosla baglantı kurmak aklıma gelmedi benim helal olsun. bu iş senin sayende çözülürse sana seramik bir kupa yapar gönderirim (bak kimseyede yapmam hani :)) )
hadi bakalım :66:

atakta ilk günüm çok güzel geçti. hemen hemen herşeye uydum ve 45 dk 4 km yürüdüm. bugün sabaha 56 kg olarak baladım, bakalım yarın sabah kaç kg olacağım. gerçi regl dönemim başlamak üzere, neyse bu dönemde kilo vermek zor bunu bilmek de güzel... hergün ne yediğimizi yazıyorduk:

-2 lt su
iyi geceler...

Yürüyüş yapmıssın cok iyi etmişsin ben düzenli bir şekilde yürüyemedim umarım sen devam ettirirsin.
mısır gevreği yasaklı yiyecek ne yazıkki onu tüketmememiz gerekiyor Dukan diyetine göre.
mandalina da yasaklılar listesinde. meyve kesinlikle (helede üzüm, incir , muz gibi şekerli olanları asla)
agzımıza sürmüyoruz. cünkü meyveler kana hızlı karışan şeker ihtiva ediyorlar ve vucudun su tutmasına sebep oluyorlar.
2 lt su içmende çok iyi olmuş. tebrik ederim cnm umarım herşey güzel olur. sağlıkla kilo verirsin :16:

sen süpersin ya :) hiç migrosla baglantı kurmak aklıma gelmedi benim helal olsun. bu iş senin sayende çözülürse sana seramik bir kupa yapar gönderirim (bak kimseyede yapmam hani :)) )

Walla bu iş çözülsünde ben başka bişi istemem. Kupa içinde teşekkürler... Umarım olurda hepimizin işine yarar...

Walla bu iş çözülsünde ben başka bişi istemem. Kupa içinde teşekkürler... Umarım olurda hepimizin işine yarar...

ilk işim kocaman muffinler yapmak olacak :9: kek hayali ile yaşıyorum...

herkese meraba
bırkac saattır okuyorum sanırım en yuksek agırlıkla baslayan benım 28 subatta basladım dukan dıetıne 112 kılo olarak 2.gunu regl oldum.atak evresını 10 gun surdurmeyı planlaım ama 9 gun dayandım ancak sımdı 1+1 deyım .sua anda 105.700 goterıyor tartı hedefımse 70 yanı bu senenın sonuna kadar devam dukana.baslarda bende acaba 5+5 mı yapsam dıye dusundum ama kıtabında dukanın arastırmalarında 1+1 ve 5+5 yapanların 20 gun sonunda verdıklerı kılo mıktarının aynı oldugu yazıyordu vazgectım . boyle uzun soluklu bır yolda devamlı proteın yıyerek kendımı de sogutmak ıstemedım rejımden.yalnız kıtapta dukanın sebze proteın gunlerınde sebzenın gunun sadece 1 ogununde kullanılması gerektıgını yazmıs belkı o yuzden sevbzeproteın gunlerındekı arkadaslar aynı hızı yakalayamamıslardır dıye dusunuyorum .hersey ıyı hos sımdılık tabı kabızlık harıc normalde gunde ıkı kez bıle wc ye cıkan ben saskın ve huzursuzum bu konuda yardımlarınızı ve uzuuuun ylumda desteklerınızı beklıyorum kızlar umarım herkes ıstedıgı ıdeal kılosuna kavusur:nazar:

Selam arkadaşlar,
Sevgiler

HARİKASIN :) bu arada ben de fransa'dan getirttim bu yulaf kepeğini ve dün akşam ilk muffin denememi pişirdim ve sonuç şahane oldu! şu anda vanilyalı muffin ve kahve ile kahvaltımı yapıyorum, meğer ne büyük nimetmiş! gayet lezzetli bir olay, rejim yapmayan annem bile sulandı valla :)

76 kg ile başladım bugün 9uncu gündeyim ve arada regl oldum falan derken sadece 3 kg vermişim. açıkçası moralim bozuldu. rejime aykırı 1 bezelye tanesi bile atmadım bu süreçte ağzıma.
mart sonuna kadar en az 3 kg daha vermem lazım. bakalım belki bu yulaf zımbırtısının yardımı olur.

Kızlaaaarrr!.. Ben yarım kilo vermişim. Çok sevindiiiimmmm.. 50.6 kg oldum.. İnşallah Perşembe sabahı 49'lu rakamları görürüm.

Bu arada dün sporumu da yaptım, kendime verdiğim sözü de tuttum. :) Kesinlikle spor ve bol su içmek.. Bu diyetin en önemli unsurlarından biri.. :)

Kızlaaaarrr!.. Ben yarım kilo vermişim. Çok sevindiiiimmmm.. 50.6 kg oldum.. İnşallah Perşembe sabahı 49'lu rakamları görürüm.

Bu arada dün sporumu da yaptım, kendime verdiğim sözü de tuttum. :) Kesinlikle spor ve bol su içmek.. Bu diyetin en önemli unsurlarından biri.. :)

:46::46::46::46::46:
tebrikler devamını diliyorum

Selam kızlar...
Sabah 58'i gördüm (60 ile başladım, 8. günüm) çok heyecanlandım :66:
5 günlük atak diyetimin ardından oldu bu... Ancak şimdi sebzeye başlamalıyım. Fakat yazılanları okuyunca korkuyorum. Ama bir yandan da kabızlık problemi baş gösteriyor o yüzden yemem de lazım.
Ama 2 kilo vermiş olmak bile o kadar fark etti ki ben de, korkudan yiyemiyorum...
Bugün yulaf kepeğimin kargoya verildiğini öğrendim ebayden, bakalım ne gelecek. Mutlaka paylaşırım.

-2 lt su
iyi geceler...

mısır gevreği de mandalina da yanlış

kızlar ben gecen hafta sağlık sıkıntıları yaşadım ve kabızlık problemim oldu ki bu diyete başladığımdan beri böyle bir sorun yaşamamıştım ölecem sandım.. 20 günden fazla yaptım 3 kilo verdim.şimdi nesle nesfitime döndüm 2 hafta zateen normal yemeye başlayınca su depoları geri doldu bir günde sanırım 20 günde sadece 1.5 kilo vedim:))

Back