büyümesin merak etme verirsin onlarıda nerdeyse yolu yarılamışsın eski kıyafetleri giymek çok güzel dün bende giydim birçogunu çok mutlu oldum 2 ay önce aldıklarım şimdi çok bol inşallah yakında onları büyük zevkle ihtiyaç sahiplerine dağıtacagım bir daha görmek bile istemiyorum
ben alışveriş yapmıyorum kendime 1 yıldan fazladır... çünkü çok kilo aldım, yeni kıyafetleri haketmediğimi düşünüyordum. şu anda yine kıyafet alamıyorum cünkü vucudum henüz oturmadı. alışveriş planlarımı (ve paralarımı) yaza saklıyorum
yıllardır elbise giy(e)miyorum inşallah bu yaz dolabımı elbiseler ile dolduracagım
eskilerimide aynen senin yapmayı planladıgın gibi akrabalarımıza dagıtacagım
Bugün cheesecake yaptım
hiçbir yerden almadım tarifi sadece eskiden yaptıgım tarifi diyete uyarladım.
cheesecakein tabanı için bisküvi kullanmadım, ben samanlı olan yulafı kullanıyorum onunla taban yaptım;
1 yumurta
1 yemek kaşığı yağsız süt
2-3 silme yemek yaşıgı yulaf kepeği (samanları elenmişinden
)
bol tarçın
vanilya aroması
ve aspartam (aspartamı yaklaşık yarım çay kaşıgı kullandım)
hepsini güzelce çırptım teflon tavamı iyice ısıtıp 1,5 kaşık koyarak çay tabagı büyüklüğünde krepler yaptım. (yaklasık 1-2 mm kalınlıgında oldu kreplerim)
ve krepler sıcakken metal muffin kalıplarımın içine koydum (kalıbın şeklini alsınlar diye)
6 tane çıktı bu karışımdan
peynirli kısım şöyle;
3-4 kaşık light yogurdu iyice süzdüm (kağıt havluyu 2 kat yapıp metal eleğin içine yerleştirdim, üstüne yogurdu koydum öyle suyu süzüldü)
1 paket light labne
1/4 limon kabugu rendesi
3-4 damla limon suyu
1 yumurta
kaşıgın ucuylada aspartam (1/10 çay kaşığı diyebilirim)
hepsini çırpma teliyle karıştırdım (mikser kullanmayın çok fazla karışınca kabarcıklar olusuyor ve peynirli kısım bu kabarcıklar yüzünden çatlayabiliyor)
krem gibi güzel bir kıvam yakalayınca önceden içine krepleri koydugum muffin kalıplarının içini doldurdum.
büyükçe borcamın içine yerleştirdim ve muffin kalıplarının yarısına gelecek şekilde su doldurdum (suyun içinde pişmesi gerekiyor)
165 derecede yaklasık 20-30 dk pişmesi gerekiyor.
pişip pişmedigini şöyle anlayabiliriz, hafifçe salladıgımızda sadece ortası sallanacak sanki pişmemiş gibi. o zaman olmus demektir cünkü soguyunca ortasıda donuyor. 1 saat dışarda en az 4 saat dolapta bekletip üzerine tarçın dökerek servis yaptım.
inanın sanki gloria jeanste cheesecake yiormuş gibi afiyetle yedim
çok uzun yazdım sonuna kadar okuyan olur mu bilmiyorum
afiyet olsunnn