• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

anladim canim ama cok iyisin suandaki kilonda fazla deil zaten
2-3 kiloyu cok kolay verirsin
ben dogum sonrasi kilolarimi vermek icin 2 ay ugrastim ve 59 kiloya indim yaklastik 17-18 kilo verdim
ama sonrasinda dikkat etmedim yavas yavas kilo aldigimi farkediyordum ama
nasil olsa 1kilo yok 2 kilo kolay veriririm diye bosverdim ve sonunda 66 ya dek ciktim
en iyisi 1 kilo bile olsa alinca hemen dikkat etmeli ve vermeli yoksa vermesi zorlasiyor

Yok zaten böyle de kalsam, görüntü olarak çok sıkıntı yok; ama ben bu kiloya 35li yaşlarımda ulaşmış olmayı tercih ederim, 25 yaşımda değil. :))

Nasıl verdin doğum sonrası kilolarını bende doğum sonrası kiloyu vermeye sonrada ideal kiloma ulaşmaya çalışıyorum.şu an zaten doğum öncesi kilomdan 2 kilo fazlalığım kaldı ama verirken sıkılaşmak ta lazım....ben bi de iri kemikliyim en zayıfa halimde bile bedenim değişmemişti...

canim ben dogum kilolarimi yine bu diyetle vermistim ama regl donemimde pirinc lapasi yapmistim iki gunluk
lahana corbasini ve elma diyetinide denemistim ama corba icilir gibi degildi elmayla ise veremedim en iyisi bu diyetti hem istedigin gibi yiyebiliyorsun
diyet sirasinda gunde 10 dk kadar ip atliyordum sporda yapmistim iki ayda zorlanmadan verdim

canim ben dogum kilolarimi yine bu diyetle vermistim ama regl donemimde pirinc lapasi yapmistim iki gunluk
lahana corbasini ve elma diyetinide denemistim ama corba icilir gibi degildi elmayla ise veremedim en iyisi bu diyetti hem istedigin gibi yiyebiliyorsun
diyet sirasinda gunde 10 dk kadar ip atliyordum sporda yapmistim iki ayda zorlanmadan verdim

Hangi sporu yapmıştın canım Şimdi de spor yapıyor musun canım ip atlamak iyi gelirse her gün 10 dakika bende atlayayım bari..Biz eşimle bu diyeti yapıyoruz ben ondan önce başladım yapmaya o daha sonra başladı yapmaya beraber yürüsek mi acaba yoksa kondisyon bisikleti mi alsak diye düşünüyoruz bi de evde çocuk olunca yürümek zor olur bize herhalde.

Yulaf kepeğim gelince senin tarfini denicem, sonra da bloguma koyarım, ssoleil'ın kek tarifi diye. :)

Denedikten sonra güzelse hemen bloguma eklerim zaten. :))

fransız forum sitelerinde çok güzel tarifler var oralardan buluyorum aromasız yaptım şimdide limon kabuğu rendeleyip pişiyor güzel olursa onuda yazacagım tereyağ aroması keskin oldu olmasa daha iyi olur gibi geldi bakalım olmadan nasıl olacak

fransız forum sitelerinde çok güzel tarifler var oralardan buluyorum aromasız yaptım şimdide limon kabuğu rendeleyip pişiyor güzel olursa onuda yazacagım tereyağ aroması keskin oldu olmasa daha iyi olur gibi geldi bakalım olmadan nasıl olacak

Evet, ben de arada bakıyorum Dukan'ın sitesindeki tariflere. Ama kendim başka tarifleri uyarlamayı ve biraz da tarif uydurmayı seviyorum.. :34: Ama onları da deneyeceğim, tabi yulaf kepeğim gelince.

Son düzenleme:
27.gün 4 kiloya yakın verdim ama bıktım, midem bulanıyor proteinli besin görmekten...suratım asık huysuzum... oldum olası balık dışında ki ete ilgim olmadı şimdi balık bile bir fena...sinirlerim bozuldu diyeti bırakmak istiyorum :43:

yeni denediğim kesinlikle daha güzel oldu bu tereyağ aroması bana göre değilmiş

yazayım bunuda denersin istersen

6 kaşık yulaf kepeği

4 yumurta

yarım paket ligt labne

dr oetger vanilya aroması

1 limon kabuğu rendesi birkaç damla limon suyu

1 su bardağından biraz az toz splenda ( dikkat ettim fransızlar sıvı tatlandırıcı kullanıyor daha güzel oluyormuş toz bitti evde yarın sıvı alıp birde onu deneyecegim )

1 çay bardağı süt

2 yemek kaşığı yağsız süt tozu (buda çoğu tariflerinde var)

1,5 yemek kaşığı goji berry

190 derecede 40 dk pişirdim bunuda

afiyet olsun :56::56::56:

daha soğumadı ama ben 1 dilim yedim hemen :1: eminim soğuyunca daha güzel olur

bak bu sitede çok tarif var

Recettes Dukan Sans tolr - Recettes Dukan pour le Rgime Dukan

Evet, ben de arada bakıyorum Dukan'ın sitesindeki tariflere. Ama kendim başka tarifleri uyarlamayı ve biraz da tarif uydurmayı seviyorum.. :34: Ama onları da deneyeceğim, tabi yulaf kepeğim gelince.

27.gün 4 kiloya yakın verdim ama bıktım, midem bulanıyor proteinli besin görmekten...suratım asık huysuzum... oldum olası balık dışında ki ete ilgim olmadı şimdi balık bile bir fena...sinirlerim bozuldu diyeti bırakmak istiyorum :43:

değişik tarifler denemek lazım yoksa sıkılyor insan bırakma diyetini bak ne güzel 4 kilo vermişsin bırakmassan düşünsene 2 ay içerisinde kilo problemin kalmayacak :34:

Hangi sporu yapmıştın canım Şimdi de spor yapıyor musun canım ip atlamak iyi gelirse her gün 10 dakika bende atlayayım bari..Biz eşimle bu diyeti yapıyoruz ben ondan önce başladım yapmaya o daha sonra başladı yapmaya beraber yürüsek mi acaba yoksa kondisyon bisikleti mi alsak diye düşünüyoruz bi de evde çocuk olunca yürümek zor olur bize herhalde.

spell cim ben kondisyon bisikleti kullaniyordum ip atliyordum unde 1 saat kadar yurumustum ve mekik cekmistim bol bitki cayi icmistim birde dogum sonrasi bana 18 kilo kalmisti diye arkadaslarim bir daha eski kilona asla donemezsin diyorlardi bende iddiaya girdim eski kiloma donucem diye
yaz tatiliydi arkadaslarim trye geldiler bende diyete basladim normal tartida 76 eliyordum dijitalde ise 78 dim iki ay boyunca biraz spor biraz diyet derken 60 kiloya indim kislar iki ay sonunda donduler beni gorunce cok sasirmislardi sonrasinda 1-2 kilo daha verdim 58-59 arasi gidip geliyordum sonra yine aldimbiraz
simdi pek spor yapmiyorum useniyorum vericek cok kilom yok 58 olmak istiyorum 3500 kilom kaldi
kilo vermek istiyorsan bol bol yuru kalori yaktiricak sporlar yap ama cocugun varsa zor olur tabi
benimde 2 yasinda bir kizim var bazan mekik cekmek istiyorum ama ne mumkun benden once o kosuyor aletin basina

soleil cim tarif icin tesekkurler bende deniycem
benim aklima hic dukanin sitesine girmek gelmedi
birde gunluk olarak ne kadar yiyebilirsin bu kekten sanirim istedigin kadar degil
burda magazada diyet reyonunda dukan diyetine uygun ozel urunler var
hiper proteinli cikolatalar kekler biskuiler ne ararsan hepside dukana uygun yaziyor ama ben yemeye cesaret edemedim kilo vermeye enel olur diye cekiniyorum yada yavaslatir diye

soleil cim tarif icin tesekkurler bende deniycem
benim aklima hic dukanin sitesine girmek gelmedi
birde gunluk olarak ne kadar yiyebilirsin bu kekten sanirim istedigin kadar degil
burda magazada diyet reyonunda dukan diyetine uygun ozel urunler var
hiper proteinli cikolatalar kekler biskuiler ne ararsan hepside dukana uygun yaziyor ama ben yemeye cesaret edemedim kilo vermeye enel olur diye cekiniyorum yada yavaslatir diye

6 kaşık kepek kullandığım için en çok 3 te 1 ni yiyebiliriz zaten çok oluyor hepsini yiyemeyiz ben eşimle ortak yediğim için fazla yapıyorum oda diyette mlzemeyi azaltıp muffin kalıplarında da yapılabilir

birde düşündümde bunun içine tatlandırıcı ve aroma koymadan kabartma tozu yerinede maya ekleyerek ekmek yapabiliriz onuda yarın deneyecegim artık link verdiğim sitede hamburger bile yapmışlar çok yaratıcılar :1:

linki olan siteye sende bak istersen bu diyet haşlama etle falan çok çekilecek gibi degil allahtan bizde balık çok pişiyorda sorun olmadı şimdiye kadar ama av yasağı başlayınca oda sorun olcak :(

link ::77:
http://www.dukanaute.com/recette_par_type/les_nouvelles_recettes-20.html

Son düzenleme:
Diyetin 5. günündeyim ben... 60 kilo ile başladım, amacım 10 kilo verip 50 kilo olmak.
İlk 3 günde 1,2 gibi bir kayip oldu. Göbeğim eridi sanki bir şekilde, inanılmaz bir ödem attım. 4. gün ve bugün duruldu. Ama inanın etten ve tavuktan yoruldum.
Yarın sebzeye başlıyorum, domates yiyeceğim ilk olarak :)
Sanırım işe yarayacak.
:34:

Diyetin 5. günündeyim ben... 60 kilo ile başladım, amacım 10 kilo verip 50 kilo olmak.
İlk 3 günde 1,2 gibi bir kayip oldu. Göbeğim eridi sanki bir şekilde, inanılmaz bir ödem attım. 4. gün ve bugün duruldu. Ama inanın etten ve tavuktan yoruldum.
Sanırım işe yarayacak.
birazda balık ye istersen :34:

6 kaşık kepek kullandığım için en çok 3 te 1 ni yiyebiliriz zaten çok oluyor hepsini yiyemeyiz ben eşimle ortak yediğim için fazla yapıyorum oda diyette mlzemeyi azaltıp muffin kalıplarında da yapılabilir

birde düşündümde bunun içine tatlandırıcı ve aroma koymadan kabartma tozu yerinede maya ekleyerek ekmek yapabiliriz onuda yarın deneyecegim artık link verdiğim sitede hamburger bile yapmışlar çok yaratıcılar :1:

linki olan siteye sende bak istersen bu diyet haşlama etle falan çok çekilecek gibi degil allahtan bizde balık çok pişiyorda sorun olmadı şimdiye kadar ama av yasağı başlayınca oda sorun olcak :(

link ::77:

Recettes Dukan Les nouvelles recettes - Recettes Dukan pour le Rgime Dukan
link icin sagol canim bakicam
ben yulaf kepegini pek kullanmadim artik ekmek ihtiyaci hissetmiyorum cok az yesemde doyuyorum
ama kahvalti icin bir iki kez yulaf kepegi kullanmistim
iki yumurta iki kasik yulaf kepegi ve bir miktar peynir rendeleyip cirpmistim cok az sutte eklenebilir corekotu da teflonde pisirmistim ekmek niyetinede borek niyetinede yenilebilir

Sanırım işe yarayacak.

ssoleil'e katılıyorum, kesinlik balık, karides deneyebilirsin.. Mııımmmmmmhhhhh.. Ben bayılırım ikisine de.. Sebze aşamasına gelince bol mantarlı karides yapayımmm.. :) Canım çekti..

link icin sagol canim bakicam
ben yulaf kepegini pek kullanmadim artik ekmek ihtiyaci hissetmiyorum cok az yesemde doyuyorum
ama kahvalti icin bir iki kez yulaf kepegi kullanmistim
iki yumurta iki kasik yulaf kepegi ve bir miktar peynir rendeleyip cirpmistim cok az sutte eklenebilir corekotu da teflonde pisirmistim ekmek niyetinede borek niyetinede yenilebilir

ilk günler zor gelsede bende ekmeği unuttum ama yinede peynirli domatesli sandöviç yapmak iyi olur en azından dışarı çıkarken çantaya atacak birşey olur

senin tarife ben maydonoz ekleyerek yapıyorum içine peynir koyunca oda börek gibi oluyor

Selam herkese,
Ben yaklaşık 15 gündür iradesizliğim yüzünden sanırım:43: dieti tamamen bıraktım. Bu sabah tartıda 2 kg fazlalığıda gördüm. Yarından itibaren diyete tekrar başlıyorum ama yardımınıza ihtiyacım var.:50: Arada beni dürtmeniz ve uyarmanızı istiyeceğim.Size pek saçma gelebilir ama ne biliyim böyle bir ihtiyaç hissettim. Bu arada yazılarınızı hep takip ettim ama rejimden koptuğum için yorum yapmaya çekindim. Blog açan arkadaşım ellerine sağlık, ssoleil seninde tarifini denemek için can atıyorum ama yulaf kepeği işini çözmem lazım. Şu ankaradan hayırlı haberler gelir umarım.
sevgiler,

büyümesin merak etme verirsin onlarıda nerdeyse yolu yarılamışsın eski kıyafetleri giymek çok güzel dün bende giydim birçogunu çok mutlu oldum 2 ay önce aldıklarım şimdi çok bol inşallah yakında onları büyük zevkle ihtiyaç sahiplerine dağıtacagım bir daha görmek bile istemiyorum :1:

ben alışveriş yapmıyorum kendime 1 yıldan fazladır... çünkü çok kilo aldım, yeni kıyafetleri haketmediğimi düşünüyordum. şu anda yine kıyafet alamıyorum cünkü vucudum henüz oturmadı. alışveriş planlarımı (ve paralarımı) yaza saklıyorum :51: yıllardır elbise giy(e)miyorum inşallah bu yaz dolabımı elbiseler ile dolduracagım :66: eskilerimide aynen senin yapmayı planladıgın gibi akrabalarımıza dagıtacagım :46:

Bugün cheesecake yaptım :9:
hiçbir yerden almadım tarifi sadece eskiden yaptıgım tarifi diyete uyarladım.
cheesecakein tabanı için bisküvi kullanmadım, ben samanlı olan yulafı kullanıyorum onunla taban yaptım;

1 yumurta
1 yemek kaşığı yağsız süt
2-3 silme yemek yaşıgı yulaf kepeği (samanları elenmişinden :9: )
bol tarçın
vanilya aroması
ve aspartam (aspartamı yaklaşık yarım çay kaşıgı kullandım)

hepsini güzelce çırptım teflon tavamı iyice ısıtıp 1,5 kaşık koyarak çay tabagı büyüklüğünde krepler yaptım. (yaklasık 1-2 mm kalınlıgında oldu kreplerim)
ve krepler sıcakken metal muffin kalıplarımın içine koydum (kalıbın şeklini alsınlar diye)
6 tane çıktı bu karışımdan

peynirli kısım şöyle;
3-4 kaşık light yogurdu iyice süzdüm (kağıt havluyu 2 kat yapıp metal eleğin içine yerleştirdim, üstüne yogurdu koydum öyle suyu süzüldü)
1 paket light labne
1/4 limon kabugu rendesi
3-4 damla limon suyu
1 yumurta
kaşıgın ucuylada aspartam (1/10 çay kaşığı diyebilirim)

hepsini çırpma teliyle karıştırdım (mikser kullanmayın çok fazla karışınca kabarcıklar olusuyor ve peynirli kısım bu kabarcıklar yüzünden çatlayabiliyor)
krem gibi güzel bir kıvam yakalayınca önceden içine krepleri koydugum muffin kalıplarının içini doldurdum.
büyükçe borcamın içine yerleştirdim ve muffin kalıplarının yarısına gelecek şekilde su doldurdum (suyun içinde pişmesi gerekiyor)
165 derecede yaklasık 20-30 dk pişmesi gerekiyor.
pişip pişmedigini şöyle anlayabiliriz, hafifçe salladıgımızda sadece ortası sallanacak sanki pişmemiş gibi. o zaman olmus demektir cünkü soguyunca ortasıda donuyor. 1 saat dışarda en az 4 saat dolapta bekletip üzerine tarçın dökerek servis yaptım.
inanın sanki gloria jeanste cheesecake yiormuş gibi afiyetle yedim
çok uzun yazdım sonuna kadar okuyan olur mu bilmiyorum :42:

afiyet olsunnn :9:

Back