Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Kızlar kefiri nasıl yapıyorsunuz kendiniz bende yapmak istiyorum annem çok yararlı olduğunu söyledi ama o dışarıdan hazır alıyormuş evde nasıl yapılıyoor? :86:

kefirin mantarı var yani tohum diyen de var.....görünümü karnıbahar tanelerini andırıyor....plastiğe benzer bir formu var....bunu internetten veye varsa bir arkadaşından bir miktar temin edebilirsin......kefir mantarı sütü bir cam kavanoza koyuyorsun ve karanlık bir ortamda 24 saat bekletiyorsun...........eğer koyu ayran kıvamı değilde yoğurt kıvamı istiyorsan 2 gün bekletiyorsun...........daha sonra plastik bir süzgeçle metal olmayan bir kaba boşaltıyorsu........süzgeçin içinde kalan mantarları ılık sula yıkadıktan sonra cam kavanoza koyup üstüne tekrar süt koyum mayalanmaya bırakıyorsun.......ve kesinlikle hiçbir şekilde kefire veya mantarına metal hiçbirşey temas etmeyecek........mantarın küçük ise az süt ile başla mantar büyüdükçe süt miktarını arttırabilirsin.....yalnız kefir yapmak istemediğin zaman mantarı üstünü kapataca bir miktar süt ile buz dolabında 1 veya 2 ay saklayabilirsin....aynı ilde olsaydık sana mantarı (tohumu) verebilirdim........

haydi bakalım kızlar excele katılmak isteyenler bilgilerini yazmaya başlasınlar :KK66:

ilk ben yazayım :)

başlama tarihi: 08.06.2011
başlangıç kilosu : 67,8
Dönem : atak dönemi
Toplam kilo kaybı: 1,8
Şuanda 66 kiloyum

başka ne gibi bir bilgi gerekiodu ki ?

exceli heyecanla bekliyorum :) :nazar:

kefirin mantarı var yani tohum diyen de var.....görünümü karnıbahar tanelerini andırıyor....plastiğe benzer bir formu var....bunu internetten veye varsa bir arkadaşından bir miktar temin edebilirsin......kefir mantarı sütü bir cam kavanoza koyuyorsun ve karanlık bir ortamda 24 saat bekletiyorsun...........eğer koyu ayran kıvamı değilde yoğurt kıvamı istiyorsan 2 gün bekletiyorsun...........daha sonra plastik bir süzgeçle metal olmayan bir kaba boşaltıyorsu........süzgeçin içinde kalan mantarları ılık sula yıkadıktan sonra cam kavanoza koyup üstüne tekrar süt koyum mayalanmaya bırakıyorsun.......ve kesinlikle hiçbir şekilde kefire veya mantarına metal hiçbirşey temas etmeyecek........mantarın küçük ise az süt ile başla mantar büyüdükçe süt miktarını arttırabilirsin.....yalnız kefir yapmak istemediğin zaman mantarı üstünü kapataca bir miktar süt ile buz dolabında 1 veya 2 ay saklayabilirsin....aynı ilde olsaydık sana mantarı (tohumu) verebilirdim........

çok saol :KK54:

Ne kadar iyi olurdu ya keşke alabilseydim senden, şimdi bakınayım bakalım Samsunda bulabilecek miyim? (yeniyim de bu şehirde pek bilmiyorum etrafı):KK31:

haydi bakalım kızlar excele katılmak isteyenler bilgilerini yazmaya başlasınlar :KK66:

uğraşın için çok teşekkürler elisa:)
başlangıç:101 kg
hedef :72 kg
şuanki kg:79.500
boy : 1.70
geçen haftaki kilomu tam hatırlamıyorum ama 80.300 civarıydı bu hafta 7 leri gördüm..
başlangıç tarihi:03.01.2011
başka bişey varmıydı acaba tam yazabildimmi:26:

Son düzenleme:
bu arada kızlar ben 2 haftadır 1 gram bile vermedim ve bu çok sinirimi bozuyor. bu sabah koşuya çıktım ve 1 buçuk saat spor yaptım ama yinede yok aynıyım. böyle duraklaması uzun süren oldumu ya moralim çok bozuk:KK43:((

Sevgili Urgakina,
Bence artık bu diyeti biz DİYET olarak değil, yaşamımızın yeni bir parçası olarak yaşamalıyız. Yani ben ve sanırım pek çok kız da böyle yapıyor. Bu yüzden moralimizi bozmayalım. BİZ ARTIK ( bir süre için ) BU ŞEKİLDE BESLENİP YAŞIYORUZ VEEEE YALNIZ DEĞİLİZ:KK64:
Bunu motto olarak alalım ve kg lere pek takılmayalım.. Geldikleri gibi gidecekler unutma tatlım:-))

günaydın kızlar
başlangıç kilom 106,8
başlangıç tarihi 14 mayıs 2011
bugünkü kilom 98,9
seyir evresindeyim
hedef kilom 68

bu arada yaş bilgisinide yazacaktın sanırım elisa.
29 yaşındayım Eskişehir'den katılıyorum :)
yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum:82:

diyete dün bırakmakta kararlıydım:KK17:.gün içinde bazen çok halsiz kalıyorum.hatta gece bu yüzden 1 yaprak sarma ,bir kaşık tereyağlı semiz otu yoğurtlaması ,1 küçük parça çikolata yedim.:KK14:
ama bu gün sizin yazdıklarınızı okuyunca tekrar motive oldum.bugün protein günüm.
bu gün 12.günüm ve 73.900gr

sakın bırakma bak 12 günde 4,5 kilo vermişsin,ben bir ayda 5 kilo verdim..yazık değil mi bunca emeğine...yulaf kepeğiyle kekler,kurabiyeler yapmaya çalış,karbonhidrat enerji verir...ya da bol bol ayran iç,c vitamini kullan vs.vs...ama bırakma :)

kızlaaaaaaaaaaaarrr günaydın bu sabah uyandım ve heyecanla basküle çıktım aaaaaaaaa ne göreyim 700 gr bir kerede gitmiş:KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:araya regl girdiği için 7 gündür kilo kaybı yaşamadım.....ama iradeli bir şekilde kaçamak yapmadan devam edilirse sonuç alınıyor:KK74::KK74::KK74::KK74::KK74:ayrıca ölçülerimi tekrar kontrol ettim belden 4 cm, kalçadan 4 cm gitmiş:KK9::KK9::KK9::KK9:sanırım 1 haftaya kalmaz bütün pantlonlar daraltılmak üzere terziye gidicek:KK52::KK52::KK52:çünkü şu an bile kemersiz düşüyo kemer takınca ise kırış kırış oluyor.......yaşasın kadınlar kulübü yaşasın dukan amca:KK54::KK54::KK54::KK54::KK54::KK54:

walla maşallah nazar değmesin:nazar: 700 gr süper birşey...
Ben de bu hafta regl oldum geçen haftaki cuma günkü kiloma göre +900 filandım,bugün sonunda geçen haftadan 100 gr eksik çıktım,hem güzel hem de haftada sadece 100 gr gittiği için sinir bozucu :KK50:

Kızlar ben dukandan öncede bir miktar kg vermiştim onu çizelgemde tutucam zira oda bir çaba ile verilmişti. ama başlangıç olarak dukan başlangıcı veriyorum işteee :

boy: 165 cm
başlangıç tarihi: 25.05.2011
başlangıç kg: 62.6
hedeflenen kg: 52
geçen haftaki kg: 61.6
şu andaki kg: 60.7
haftalık fark: 900 gr.
toplam verilen kilo : 1900 gr.
Dönem : Seyir

Son düzenleyen: Moderatör:
günaydın kızlar, ben de bildirim yapayım..

boy: 163 cm
başlangıç tarihi: 25.04.2011
başlangıç kg: 87.7
hedeflenen kg: 60
geçen haftaki kg:81.6
şu andaki kg: 81.1
haftalık fark:500 gr.
toplam verilen kilo : 6.6 gr.
Dönem : Seyir

bu arada başlangıç tarihini dukana başlangıç tarihi olarak yazalım diğer diyetlere değil

Son düzenleme:
kızlar bugün yediklerim
light süt
2 yumurtadan peynirle yapılmış omlet-yanında yoğurt
öğlen dışarda yemek zorunda kaldım, en uygun şey tavuktu. 4 küçük parça tavuk yedim ben de.
1 kayısılı activia
kavurmaya benzeyen tavuk :KK9: o nasıl oluyorsa artık. hani böyle küçük küçük. 3 kaşık falan yedim.
şimdi de çay içicem. bugünlük bu kadar. yalnız nedense sabah omletten sonra baya bi mide bulantısı yaşadım.

sabah bende mide bulantısı çektim. ve neredeyse her sabah çekiyorum. en zor ögün kahvaltı oluyor. özelliklede saf protein günlerinde çay olmasa afedersiniz çıkarıcam. oysaki benim mide çok hassas değildir. geçen cino ve diger kızların ekmek tariflerinden derlediğim ekmegi yaptım ama yumurtası çok oldu sanırım yumuşak bir omlet kıvamında oldu. gerçi hiç yoktan iyidir işte oda çözmedi benim kahvaltıdaki karbo ihtiyacımı.
napim sabahlar idare etçem artık :KK43:(

günaydın bir adet zede :KK37:olarak sabah sabah 1.5 kilocuk fazla çıktım..ve daha 5 gün varrrrrr..:KK59:
canım sakın moralini bozma. bak takip edebildiysem geçen hafta paso agladım ben kilo veremiyorum alıyorum diye. bu pazartesi regl oldum ve o günün sabahında 62.7 geliyordum. bu sabah ise 60.7 geldim. tam iki kilo birden gitti bacımm .. pat pat gidicek merak etme eccük sabret :))

diyete dün bırakmakta kararlıydım:KK17:.gün içinde bazen çok halsiz kalıyorum.hatta gece bu yüzden 1 yaprak sarma ,bir kaşık tereyağlı semiz otu yoğurtlaması ,1 küçük parça çikolata yedim.:KK14:
ama bu gün sizin yazdıklarınızı okuyunca tekrar motive oldum.bugün protein günüm.
bu gün 12.günüm ve 73.900gr
bir ara bende bırakıcaktım ama kızlar hemen engellediler sagolsunlar. sabah kahvaltılarım hala sorun oluyor ama o kadar güzel kg. veriyorum ki. daha 15 gün oldu ve ben bir ayda verdiğim kiloyu verdim dukanla. 1900 gr verdim :)). sen 3,5 kg vermişsin daha ne yahuu :))

günaydııın:80::80::80:
günaydın sadecam :)

günaydııın, haberler nasıl:KK66:
günaydın cinocum. valla dün hiç wc ye çıkamadım ama 100gr daha gitmiş. :KK9::KK9: ama haftasonu geldi eşim gelince pek dikkat edemiyorum. napim haftaiçi telafi ediyorum. ama kaçamak az olsun hatta hiç olmasın bu haftasonu.söz dikkat edicem :KK34:

tarifini yazarmısın

oda sıcaklığında yağsız süte kefir(büyük aktarlarda bulabilirsin)mayası katıyorum yoğurt gibi üstünü örtüp 1gün bekletiyorum .sonra metal olmayan bir süzgeçde süzüp tüketilmek üzere ayırıp tekrar yeni bir sütle kefiri mayalıyorum.işlem uzunmuş gibi görülebilir sadece 1-2 dakikamı alıyor 4-5 senedir her akşam yapıyorum eşimde bende sürekli kullanıyoruz. nasıl bi içeriği olduğunu bilmediğim şeylerden mümkün olduğu kadar kaçınıyorumm çevremlede paylaşıyorum .daha detay istersen google dan araştır derim.

X