Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

hadi bakalım bugünü de bitirdik çok şükür.yarın seyir evremin 1.günü.dukanın testine göre 53 gün sürecek bir dönem beni bekliyor.

selam kızlar herkese iyi akşamlar harikasınız 2 gündür sıkı takipteyim ancak yazmıyordum çünkü bende bir değişiklik yok 21 gün oldu henüz 3 kilo ermiş durumdayım ama görenler inanmıyor bana kızlar daha çok vermişsin diyorlar aslında vermeye başlamıştım da regli olacam ondan sanırım veremiyorum öğlen kendime kabaklı omlet gibi bişey yaptım dere otlu çok güzel oldu üzerinede sarımsaklı yoğurt döküp yedim az öncede baget haşlama yedim sadece birde arkadaşlar ben artık ayran yerine evde kendi yaptığım kefirimi içiyorum dışarda genellikle çok ararım ben ayranı fakat her zaman yarım yağlı veya ligt da bulamıyordum aklıma geldi kefir daha mantıklı gibi çünkü yarı yarıyadan daha fazla su katılıyor hem barsaklarımda süper çalışıyor sizce dukana ters düşermi kefir yada aramızda içen varmı başka
evet canım kefir içen var.ben içiyorum çokda memnunum hemde 0 yağlı sütle kendim yapıyorum.güvenle tüketiyorum.. ne gibi zararı olabilir proteinin alası ,yağ yok tuz yok daha ne olsun dimi...

o kısmı daha okumadım da seyirde de hiç meyve yok di mi :KK58:

yok canım sebzeler işin içe giriyor.nişastalı sebzeler yasak. 1 gün saf protein+1 gün sebze+ protein diyeti var.en uygunu bu 1/1 dönüşümü. 2/7,2/0,5/5 dönüşümleri var bir de.ama sıkılmamak için 1/1 en uygunu

evet canım kefir içen var.ben içiyorum çokda memnunum hemde 0 yağlı sütle kendim yapıyorum.güvenle tüketiyorum.. ne gibi zararı olabilir proteinin alası ,yağ yok tuz yok daha ne olsun dimi...

süt ve süt ürünleri kullanabiliyorsun canım zaten kefir de bir nevi ekşi ayran gibi oluyor.tüketebilirsin gönül rahatlığıyla.hem yorgunluğuna ve metabolizmanın güçlenmesine yardımcı olacağından diyette de kolay günler geçirirsin.:KK34:

benim de canım istedi bak şimdi :KK56:

kıtır kıtır püskeviiiit istiyenlere :)) ben 3 günlük yapıyorum ve nescafenin yanında kıtır kıtır yiyorum:))
2 adet yumurtayı sıvı tatlandırıcı ile iyice karıştırıyorum. içine 6 yemek kaşığı yulaf kepeği, süt,vanilya,bol tarçın ve kabartma tozu katıp karıştırdıktan sonra tepsiye (fırın kağıdı konulmuş) kaşık yardımıyla koyup fırınlıyorum. pişince ters çevirip iyice kızarmasını bekliyorum sonra çıkartıp kıtır kıtır yiyorum. deneyin süper...

bu arada kızlar ben 2 haftadır 1 gram bile vermedim ve bu çok sinirimi bozuyor. bu sabah koşuya çıktım ve 1 buçuk saat spor yaptım ama yinede yok aynıyım. böyle duraklaması uzun süren oldumu ya moralim çok bozuk:KK43:((

bu arada kızlar ben 2 haftadır 1 gram bile vermedim ve bu çok sinirimi bozuyor. bu sabah koşuya çıktım ve 1 buçuk saat spor yaptım ama yinede yok aynıyım. böyle duraklaması uzun süren oldumu ya moralim çok bozuk:KK43:((

canım esas tam da bu aşamada moralini bozmaman gerekiyormuş.dukan öyle diyor.sonra birden gidecek kilolar sakın moralini bozma.devam et.:KK66:

Bu topik inanılmaz hızlı gelişiyor..Kimin kaç kilo verdiğini takip etmek neredeyse imkansız hale geldi...
Arkadaşlardan biri sadece kaç kg verdiğimizi yazmamız için Dukan ile kaç KG diye bir topik açsa..Oraya sadece verilen kg ler yazılsa...Sayfaları tarif paylaşım ve kişisel sohbetler yüzünden o kadar zor takip ediyorum ki..Vakit olmayınca da kimin ne kadar zayıfladığını izleyemiyorum.Aynı dertten sıkıntısı olan var mı benim gibi bilmiyorum ama en azından kısa sürede hemen kimler ne kadar kg vermiş takip etmeyi çok isterim..
Merak ettiğim bişi daha var...Toplamda kaç kg verildi acaba bu konu açıldıktan sonra dukan ile...??

evet bende katılıyorum

Ay bugün çok mutlu oldum geçen yaz aldığım ve alırkende üzerime baya dar gelen hatta giydim denemek için eşimde bakmaya geldi kabine çok dar bir büyüğünü al demişti ama ben onu almıştım bugün giydim kemer takmasam üzerimden düşüyor o derece çok sevindim hatta eşimede gösterdim geçen yaz aldığımız dar olan pantalona bak dedim :KK66:

kızlar bugün yediklerim
light süt
2 yumurtadan peynirle yapılmış omlet-yanında yoğurt
öğlen dışarda yemek zorunda kaldım, en uygun şey tavuktu. 4 küçük parça tavuk yedim ben de.
1 kayısılı activia
kavurmaya benzeyen tavuk :KK9: o nasıl oluyorsa artık. hani böyle küçük küçük. 3 kaşık falan yedim.
şimdi de çay içicem. bugünlük bu kadar. yalnız nedense sabah omletten sonra baya bi mide bulantısı yaşadım.

mide bulantısına soda limonla çare bulabilirsin benim midemi bastırıyo baya...yediklerin gayet güzel..omletin içinde yulaf varmıydı bilmiyorum ama mutlaka günlük yulafını ihmal etme..bu diyetin en önemli püf noktası bence yulaf...ben hala ezme kullanıyorum bakalım hayırlısıyla yaygınlaşsın marketlerde şu yeni çıkan yulaf kepeği o zaman geçiş yapıcam:)

Günaydın sevgili dukan severler :)

küçük bi defterim vardı diyet yemek tariflerimin olduğu fakat onu bulamadım, küçük notlarımı buldum. Oradan sizlerle birkaç tarif paylaşmak isterim:

KEREVİZLİ TART
150 gram çavdar unu (tabii biz bunun yerine buğday kepeği kullanabiliriz, öğütülmüş)
20 gram haşhaş
3 tutam tuz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı su

öncelikle bu malzemeleri karıştırıp hamur oluşturuyoruz.

1 büyük boy kerevizi soyup buharda pişiriyoruz.

3 yumurtayı 2 parça sevdiğimiz bir peynirle karıştırıp hamura kerevizle beraber katıyoruz.

fırında 35 dakika pişiriyoruz. kaç derece olduğunu yazmamışım ama tecrübeli hanımlar bilir elbet :)

KIRMIZIBİBER ÇORBASI
15 adet kırmızı biber
1 iri kırmızı soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı acı ya da tatlı)
Taze zencefil rendesi
Üzerini geçecek kadar su

Kırmızı biberleri ve soğanları iri iri doğrayın. Büyük bir rencerede salçayı ve zencefili de ekleyerek üzerlerini geçecek kadar suyla pişirin. Soğuduktan sonra blenderdan geçirin.

***yalnız kırmızı biber dediğimiz şey tatlı bir biber, dukan diyetinde yasaklılar listesinde geçmiyor ama, yine de görüşlerinizi almak isterim.

YAŞASIN ZAYIFLIYORUM ÇORBASI

4 büyük boy domates rendesini pişirin. Üzerine 2 adet kabağı ve 1 adet tavuk göğsünü küp küp doğrayın. Pişmelerine yakın, sıcak su ekleyebilirsiniz. (gerekirse)
daha sonra 2 yemek kaşığı tel şehriye (dukancılar eklemeyebilir hihi) ekleyin. Son olarak kıyılmış maydanoz ilave edin. Limon suyu ve pulbiberle tüketebilirsiniz.

Tarifler hep çorbalardan gidiyor fakat diğer tariflerimi bulunca bir sürü tatlılar ve ana yemekler de paylaşıcam :)

Hepinize az kalorili ve bol proteinli günler diliyorum :KK71::KK71:

Günaydın....

Bugün 3. günüm ve 800 gram daha gitmiş çok mutluyum :)

bu arada geriye dönük dün yazılanları okudum. Excel'le bende katılmak istiyorum.

Yeni olduğum için nasıl yapacağımı bilemedim. Ben burdan genelden yazsam uygun olur mu? :)

günaydın arkadaşlar yarın tam bir ay oluyor ve bu sabah dukan amca sayesinde 65 leri gördüm
yani bir ayda 6.5 kilo
inanamıyorum :KK3: şükürler olsun....

günaydın bir adet zede :KK37:olarak sabah sabah 1.5 kilocuk fazla çıktım..ve daha 5 gün varrrrrr..:KK59:

diyete dün bırakmakta kararlıydım:KK17:.gün içinde bazen çok halsiz kalıyorum.hatta gece bu yüzden 1 yaprak sarma ,bir kaşık tereyağlı semiz otu yoğurtlaması ,1 küçük parça çikolata yedim.:KK14:
ama bu gün sizin yazdıklarınızı okuyunca tekrar motive oldum.bugün protein günüm.
bu gün 12.günüm ve 73.900gr

X