Ben bir ölçü hazır ayranın içine yarım ölçü sade koyuyorum. İkisi de soğukken karıştırıyorum ve bekletmeden içiyorum. Çok ferah oluyor :)
Sade soda demek istemiştim!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben bir ölçü hazır ayranın içine yarım ölçü sade koyuyorum. İkisi de soğukken karıştırıyorum ve bekletmeden içiyorum. Çok ferah oluyor :)
Canlar...
Is temposu yogun. Haftaya yine Istanbulda kongredeyim. Daha iyilesmis hissediyorum. Esim ve kizim da gelecekler. Artik oralarda neler yer de gezerim bilemiyorum. :)
Dukanim 42. gun :)))
merhaba kızlar herkese günaydın,
benden bu sabah 200 gr birden gitmiş. 61.5 idim regl öncesi ve dün o kiloya dönmüştüm. bugün de ikiyüz gram birden gitmiş [/QUOT
konuyla alakalı msg çok uzun olduğundan buna yazıyorum:)ekmek konusundada geçenlerde arkadaşım nefis bi poğaça yapmıştı mükemmel olmuştu..bildiğin poğaça yani:)ben tabi derhal ertesi gün denedim çok başarılı değildi sanırım yulafı az geldi..tarifine gelince..herşey gözkararı..ben onun anlatımını yazıyorum sen kendine göre ayarlarsın..yaklaşık 2 büyük bilim peynir o beyaz peynir kullanmış suda bekletilmiş..1 su bardağı kadar yoğurt..göz kararı yulaf ezmesi sen yarı yarıya buğday kepeği koyabilirsin daha güzel olur..3 tane yumurta 1 çorba kaşığı kadarda fındıkyağı koymuş..ekstra tuz ilave etme peynir yeterli oluyo..bunları kaşırtır böyle krepten daha kıvamlı bi hamur olcak gibi...sonra el blendrıyla çek ve yaklaşık bi 10 dk öyle kalsın şişsin yulaflar...sonra 1 pk kabartma tozu ilave et tekrar kaşıkla karıştır...arzuya göre dereotu veya maydanoz kıyıp koy..dereotlu müthiş oluyo...kek kağıtları vardırya hani tek porsiyonluk yada slikon kalıbın varsada olur muffin kalıbı onlara pay et...bu ölçilerde çok fazla çıkıyo yaklaşık 19-20 tane çıkıyo...mesela onlardan günde 2 yada maksimum 3 tane yendiğinde günlük yulaf ihtiyacını karşılayabilir...dipfreeze koy geceden kaç tane yiceksen ertesi güne çıkar sabaha taptaze hazır olur kahvaltına...yanlız yulafını az koyduğumdan benimkinin içi hafif sufle gibi yumuşak olzu..ama arkadaşımınki resmen poğaça olmuştu..ben ayrıca bunun tatlısını yaptım tarçınlı gojiberryli üzümlü kek halt etmiş..sabahları sütle süper gitti..hatta yumurtalarımı çıkardım şimdi gene kek yapıcam:)ayrıca mümkün olduğunca düşük ısıda pişir birden haşlak olmasın içi 150 derece iyidir mesela...inşallah işine yarar ekmek hissini bi nebze ortadan kaldırıyo..şimdiden afiyet olsun
Kizlar dondurmalarimizi evde kendimiz yapalim..
400 gram çilek
4 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı krema
1 tutam vanilya
1,5 su bardağı toz tatlandırıcı
1 limon
Yıkanıp ayıklanan çilekler ezilerek püre haline getirilir. Yıkanan limonun kabuğu rendelenir ve suyu sıkılır. Rendelenmiş limon kabukları ve limon suyu, çilek püresine ilave edilir. Soğutulmuş yoğurt ve krema, soğuk derince bir kap içinde vanilyayla birlikte 4-5 dakika mikserle çırpılır. Bu karışıma çilek püresi ve toz tatlandırıcı eklenip biraz daha çırpılır. Daha sonra karışım bir kalıba döküp derin dondurucuya konulur. İki saat bekletildikten sonra eşit kaselere bölünerek servis yapılır
Sade Dondurma:2,5 sb light sut,1 tatli kasigi sahlep,istediginiz kadar tatlandirici,(damla sakizi ve yarim bardak krema ekleyebilirsiniz lezzetli olur)iyice crpin 10 dk bekletin..daha sonra ocakta surekli karistirarak 10 dk pisirin..soguduktan sonra bir kaba bosaltip buzluga koyun..3-4 kere her yarim saatte bir cikarip iyice karistirin..Sonra bir saat beklesin,afiyet olsun..bu tarif 4-5 kisilik..
önlcelikle kaşar yasak hadi tadımlık koysan neyse bol kaşar olmaz ve her ögün sebze yemişsin protein sebzeden fazla olmalı
bu pizzayı sanırım yulaf kepeğiyle kendin yaptın ?
3.evrede atak+seyir dönemi yiyecekleri,günde 2 dilim tam tahıllı ekmek,muz,kiraz,üzüm dışında 1 porsiyon meyve,haftada 2 pors. nişastalı gıda ,40 gr çok yaglı olmayan peynir,kuzu budu,2 çorba kaş. yulaf kepeği,25dk yuruyuş var. ve haftada 2 kez ödül yemeği,haftada 1 gün mutlaka atak dönemindeki gibbi saf protein diyeti var canım.
Evet ssoleilcim yarin yeni bir gun yeni baslangic, 3 gun atakla baslamam uygun olur gibi ne dersin? 4 gun mu yapsam pazartesi de seyire gecerim?
Dukan diyetine dikkat edin
yazanrof. dr. osman müftüoğlu
Fransız beslenme uzmanı Dr. Pierre Dukan'ın geliştirdiği beslenme planı, ‘Dukan diyeti' olarak biliniyor. Bu popüler diyetin zararlı olabileceği yönünde bazı kuşkular var. Ben de bu “aşırı protein yüklü” diyetin önceki benzerleri gibi başarısız ve zararlı olabileceğini düşünen hekimlerden biriyim. Nedeni şu...
FORMÜL DİYETLER BAŞARISIZDIR
DUKAN diyeti her şeyden önce “formül diyetler”den biri. Bu nedenle uzun vadede başarısız olabileceği kesin bir beslenme planı. Bildiğiniz gibi herkesin kilo alma nedeni farklıdır. Eğer kilo almaya neden olan sağlık problemini çözmez, genetik kusuru, metabolik sorunu, hormonal problemi doğru belirleyip ona uygun bir “kişiye özel beslenme planı” üretemezseniz adı ne olursa olsun hiçbir “formül diyet”in kalıcı bir faydası olmaz.
REÇETE DİYETLER KALICI FAYDA SAĞLAMAZ
Ben popüler beslenme planlarına “reçete diyetler” diyorum. Kimin önüne koysanız, kime uygularsanız başlangıçta mutlaka kilo verdiren ama problemi çözemedikleri için, bırakıldıkları zaman verilen kiloları hızla geri aldıran beslenme planlarıdır bunlar. Tıpkı reçetenizdeki baş ağrısı ilaçları gibi: Kullanırsanız başınızın ağrısı geçer, ama kesince yeniden başlar!
KETOZA SOKAR!
Dukan diyetine üçüncü ve en önemli eleştirim ise şu: Bu diyetinin başlangıç döneminde –üreticisi bu döneme “atak veya saldırı dönemi” adını veriyor- sadece protein tüketimine izin veriliyor.
Yani yalnızca et, balık, yumurta ve yağsız süt ürünlerini hem de sınırsız miktarda yiyip içiyorsunuz. Böyle “protein bombası” bir diyetin metabolizmayı hızlandırdığı, karbonhidrat alımını sıfırladığı, yağ kazanımını minimuma indirdiği için depolanmış yağları harekete geçireceği doğru ama bu uygulamanın sizi son derece tehlikeli “ketoz” hali ile baş başa bırakacağını da bilmeniz lazım.
İştah zaten kesilir
Ketoz hali, bedenin metabolik olarak iflasa sürüklendiği bir süreçtir. Aşırı proteinli besinlerin ciddi bir kas kaybına neden olabileceğini de unutmamanız lazım. Ayrıca bu dönemde ortaya çıkan ketoz hali zaten iştahınızı da neredeyse sıfıra indiriyor. Yani artık tamamen gündemden düşen ünlü “Atkins diyeti” ile bu diyet arasında ciddi bir fark yok. Belki azıcık hafifletilmiş, kıyafet değiştirmiş bir şekli ama özü, hemen hemen aynı. Diğer taraftan bu diyeti uzun süre yapmanız ya da sık sık tekrarlamanızın da riski var.
KALP RİSKİ VAR!
Mesela koroner kalp hastalığına yakalanma riskini arttıracağı kesin. Gut hastalığını tetikleyeceği hatta akut gut krizlerine yol açacağı yüksek ihtimal.Kısacası bu diyeti hiç kimsenin özellikle de böbrek, kalp, karaciğer problemi bulunanların, elli yaşını geçenlerin, şeker hastalarının, hamilelerin uygulamalarını asla tavsiye etmem.Son bir hatırlatma daha: Artık bu tür reçete diyetlerden vazgeçmenin zamanı çoktan geldi, geçiyor. Formül veya reçete diyetler zayıflatsa bile ya hasta ediyor ya da metabolizmayı bozarak daha sonra yeniden ve de fazlasıyla kilo aldırıyor. İlle de bir reçete istiyorsanız tavsiyem şu: Yediklerinizi azaltın, fiziksel aktivitenizi çoğaltın!
Cep telefonları karsinojenik mi?
BENZETME son derece can sıkıcı ama pek de yanlış da sayılmaz! Benzetmeyi yapan ünlü ve tecrübeli bir hekim. Üstelik kanser konusunda uzman. Diyor ki; “Mikrodalga fırınlar yemeği, cep telefonları ise beyninizi pişirir!” Cep telefonlarını dikkatsiz kullanmanın sağlığımızı olumsuz yönde etkilediği, kanser oluşumunu tetikleyebildiği yönünde uzun süredir bir tereddüt hatta ciddi bir endişe var. Bu yöndeki endişelerini sık sık gündeme getiren hekimlerden biri de benim. Üç yıl kadar önce Star Tv ana haberde Sevgili Uğur Dündar'la yaptığımız bir söyleşide bu konudaki endişelerimi açık ve net bir şekilde anlattım.
Bana göre, “cep telefonları özellikle kanser riski bakımından dikkatle izlenmesi gereken yeni teknolojilerden biri, hatta birincisidir. Oluşturduğu elektromagnetik alan ve yaydığı elektromagnetik radyasyonun (EMR) özellikle beyin ve kulak ile ilgili bazı sorunlar yapabilmesi mümkün olabilir”.
Ne yapmalı?
CEP telefonu kullanmaktan vazgeçmek yerine EMR zararlarını en aza indirecek bazı önlemler almak zorundayız. Mesela daha az EMR yayan cep telefonlarını kullanabiliriz. Konuşmak yerine SMS mesajlarından yararlanabiliriz. Daha da kolayı “kulaklık”la EMR'nin beyin üzerinde tahribatını ciddi ölçüde azaltmaya çalışabiliriz. Yatarken başucumuzdan uzak tutabiliriz. Cebimizde, kalbimizin üstünde taşımayabiliriz! Benim önerim en azından on yaşından daha küçük çocuklara, özellikle de hamilelere cep telefonu kullanımında kısıtlama getirilmesidir. Mesela ilköğretim okullarında cep telefonu kullanımı pekâlâ yasaklanabilir. Aileler ve okullar eğitilebilir. Ayrıca sabit telefonlar kullanmak da faydalı olabilir.
Dünya Sağlık Örgütü endişeli
SON durum şu: Dünya Sağlık Örgütü'nün yaptırdığı yeni bir çalışma cep telefonu kullanımının beyin kanseri yapabileceği yönünde bulgulara ulaşıldı. Örgüte bağlı kanser araştırma merkezinin bir yöneticisi geçen hafta düzenlenen uluslararası bir toplantıda “cep telefonunun kanser yapma riski olduğunu ve cep telefonu-kanser ilişkisinin yakından izlenmesi gerektiğini” açıkladı. Bunu da “çok sayıda kanser uzmanının ortak fikri” olarak açıkladı.
bence 3 gün yeterli zaten vermen gereken kiloda az ama puding yasak unutma :82:
kitap dışında yapabileceğimiz değişik tariflar bakıyorum hepimiz için.mücveri görünce unsuz olarak seyir evresinde kullanabiliriz dedim kendi kendime.
ya benimde öyle. özellikle kahvaltıda zorlanıyorum
yulaf ezmesi ve bugday kepegi ile ekmek benzeri ne yapabilirim lütfen yardım edin yoksa bırakıcam (( sabahları bi dilim kepekli tüketsem ne olur acaba
kızlar, akşam keçiboynuzu tozu buldum, kakao yerine kullanılabildiğini okumuştum bi yerde...acaba diyorum dukan da diyorum olur mu diyorum???
kuzu budu haftada 2 kez yulaf kepeği 2.5 kaşık ödül yemekleri ise ilk yarıda 1 2. yarıda 2 öğün ama aynı gün olmayacak en az 1 gün ara olacak mesela 10 kilo verdiniz 100 gün güçlendirmesi olur 2 ye bölersiniz ilk 50 gün 1 ödül 2. 50 gün 2 ödül yemeği
gitmiyo gitmiyo durdu bu kilolar gitmiyooooo
mücver nefis oluyor kızlar un yerine yulaf kepeği koyun yumurtayı 1 tane fazla koyun teflonda da çok güzel oluyor denedim.taze soğanın yeşil yapraklarınıda doğradım,yanında ayranla iyi oluyor.