Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Atak evresine uygun bildiğiniz çorba tarifleri var mı arkadaşlar? Yulaf kepeğini, 2.5 litre suyu, sporu vs eksik etmiyorum ama kabızlık sorunu başladı. Normalde kabızlık sorunu yaşamayan biriyim, bol lifli beslenirim. Önerilen atak süresi 7 gün olmasına rağmen 5. günde bitirmeyi düşünüyorum ki bir an önce seyire geçip sebze yemeye ve lif almaya başlayayım.

estgfrllh canım herkes herşeyı bılemez bıldıgını iddia edende kendını kandırıyordur nazarımda o nedenle devamlı olarak tetıkte olunup önerıleri dıkkate almalıyız...aliye abla duayendır ya yogurdu kaşıkla sıyırın daldırıp sulandırmayın dıye bıle uyarırdı hatırlarsan.. ödem atıcı ilac lasixde ondan ögrenmıştım ve gerçekten çok işime yaradı..hep diyorum birlıkten kuvvet doğar..dukan fransız külturne göre şekıllendırmış dıyetı ama dukan chatte dunyanın her yerındekı ınsanlarla iletışıme gecebıldıgı için güncellemeler bence çok önemlı..dukanı sadece fransızlar için yazılmış bır dıyet olmaktan çıkarıyor bu nedenle sıkı sıkıya takıp edılmelı dıye düşünuyorum..bu arada akşam mahleplı ekmek yapıp haftasonu kahvaltımın keyfını çıkarıcam..ve bol rafadan bır yumurta sevgiler canım..

çok güzel olmuş canım ellerine sağlık,bende hala ekmek yapıcam tembelim çok akşama yaparım artık,sabah yine kreple uğraştım,tarifini denicem

canım yayla corbasının kepekle yapılmış hali onu yap bol pulbiberle tüket acı olsun aç karnına içersen daha iyi faydasını görürsün

Tavuk corbasi yapa bilirsin canim. Tavuk gögsünü hasla, ve didikle. Sonra yine tencereye kendi suyunu ekleyerek kaynamaya birak. Bir baska kapta yogurt, yumurta ve azicik yag karistir. Kaynayan tavugun suyundan (tavuk gögsünü hasladigin icin suyunda hemen hemen hic yag yoktur) bir kac kepceyi yavas yavas yogurtlu karisima ilave et (karistirarak) sonra bu karisimi kaynayan corbanin icine dök. Biraz daha kaynadimi tamamdir.
Günlük kepek hakkini tüketmediysen onuda corbaya ata bilirsin.
Afiyet olsun

Tuzuda unutma

çok geçmiş olsun.

Merhabalar dukan diyetinde kilo fazlalığı için bir alt sınır var mı? Ben 53 kiloyum ideal vücud agırlığım 48 kilo fakat Dukan testinde 50 çıktı. bu kadar kilo fazlası olan biri için Dukan'ı önerir misiniz? Ben bugun başladım fakat yukarıda" az fazlalığı olanlar ömür boyu yeme alışkanlıklarını değiştirecek bir diyet yerine karbonidratı azaltıp, spor yapsınlar" gibi yorumları okuyunca kafam karıştı.

Kac gündür aklimdan geciyor, bir türlü yazma firsati bulamadim. Dukan kitabina "olmazsa olmaz" diyenlere soruyorum aslinda - okadar önemli bilgi kitabin neresinde benmi kör kör okudum anlamadim.. Kitabin yarisi sacma tariflerle dolu.. Ilk yarisininda netten aldigim bilgilere pek bir ilavesini göremedim.. Bana göre kitapdaki en önemli bilgi "zevk alacak baska birseyler bulun" (yemekten ziyade". Koca kitaptan aklimda kalan bu
Verdigim paraya yazik demiyorum, cünkü kitabi her gördügümde kendime güvencim artiyor.. Ama kesinlikle sart görmüyorum.. Sart görenler, bana "olmazsa olmaz" sayfalarini söyleye bilirler

canım yayla corbasının kepekle yapılmış hali onu yap bol pulbiberle tüket acı olsun aç karnına içersen daha iyi faydasını görürsün

Bu güzel tarifler için çok teşekkür ediyorum hanımlar. Hazır kepek hakkımı da tüketmemişken hemen kendime çorba yapıyorum

Sandviçler çok enfes görünüyor. Hamarat ve çalışkan insanları seviyorum

Ben yeniyim arkadaşlar bugün ilk kez siteye girişim herkese günaydın

Merhaba, hoşgeldin

Çok geçmiş olsun. Bir anlık dikkatsizlikle her şey olabiliyor

Baslaman bencede cok gereksiz, iki hafta karbonhidrati azaltsan tamamdir. Tabi kendin bilirsin.

dukanın verdiği atak süresi önemlidir...

çünkü ataktaki gibi bir kilo kaybını, muhtemelen daha sonra göremeyeceksiniz...

bu yüzden bu süreyi iyi değerlendirin...

basit bir çorba: yağsız kıymayı, sevdiğiniz baharatlarla karştırın...

seviyorsanız, içine yumurta da kırabilirsiniz....

hepsini yoğurun ve bundan küçük toplar yapın...

kaynamakta olan suya yavaş yavaş bırakın....

suyunu az koyarsanız daha özlü olur...

sıcak sıcak için.... yiyebiliyorsanız biraz acı biber de işlemi hızlandırabilir...

günlük yulaf kepeği hakkınızın bir kaşığını buğday kepeği ile değiştirebilisniz ki; bu da kabızlığa iyi gelir...

Baslaman bencede cok gereksiz, iki hafta karbonhidrati azaltsan tamamdir. Tabi kendin bilirsin.

Tesekkür ederim. Cok zor kilo veriyorum burada kilo veren sizleri görünce de bi motive oldum ama sadece protein almanın kabızlık gibi sonuçları da korkutuyor :)

Kızlarr biraz önce medasa ile karşılaştımmm..

Hepinize bol bol selamı varrr..

Kimler hatırlıyor bilmiyorum ama eski dukancılardan ve güçlendirme 2. yarıda kendisi...
Biraz dukanla birazda eski günlerle ilgili sohbet ettik..

Çok güzel fıstık gibi olmuş maşallah.. Dukanla zayıflayanlarda olduğu gibi tipik olarak kilosundan daha zayıf görünüyor..
Güçlendirmede 2-3 kilo almış.. Güçlendirmede kilo vermek isteyenlere buradan duyurulur..

Maalesef güçlendirmede kilo alınabiliyor arkadaşlar aman dikkat.. :18:

Sandviçler çok enfes görünüyor. Hamarat ve çalışkan insanları seviyorum

Teşekkürler canım Sabah kalkıp tüm yiyeceklerimi hazırlıyorum ki akşam 8 de ancak evde olabiliyorum..

Çalışıyorum üstelik 1 tane de oğlum var.. Ama istedikten sonra oluyor, her iş yetişiyor..

Deneye deneye kendine göre en güzellerini sen de bulacaksın.. Başarılaaarrr

Son düzenleme:
aslında herşeyı kaynagından ögrenme mantıgıyla hareket edıyor arkadaşlar ve kıtabı okumak gerçekten olmazsa olmaz..kılo vermenınde bır matematıgı varmış ben bunu dukan kıtabından ögrendım..her sıteyı aç başka bır yorum başak bır tarıf..işin özu kıtapta ama..kıtabı okuyup mantıgını anlayınca istedıgın gıbı yoluna devam edebılıyorsun canım..ben kıtabın mutlaka okunup sonra başka bloglar forumlar sitelere danışılması gerektıgını düşünuyorum..birde kıtap motıve edıcı ki şu sözu hatırlıyorum..kişi toplum baskısı begenılmeme duygusu dışlanma yaşasada hala neden yemek yemeye devam ediyor ? bence bu bıle insanın kendısını sorgulamasına sebeptir ..belkı saçma bulsanda kıtabı okudugun için dıyetı yapmak kolay gelıyordur lına sana..gerısıde dıyetı renklendırecek ve devamlılıgını sağlayacak tarıflerden ve başarı hıkayelerınden oluşuyordur...olmazsa olmaz sayfalarını sormuşsun canım..bence dukanın verdıgı ve benım hiç uygulamadıgım tarıflerin oldugu kısımlar harıc hepsi ki uygulayan arkadaşlar için o sayfalarda dahildir..işin mantıgını kapınca gerısı her turlu gelıyor ki ; mantık=kitap..sevgiler canım..

dukan size uygun görunmuyor zilyet..kılo fazlalıgınız çok az..metabolızmayı bozmaya hiç gerek yok..az spor çok su çok yeşil çay az karbonhıdrat tamamdır..sevgiler

güçlendirme 2. yarı ve +3 kilo, bence çoooook iyi...

güçlendirmedeki ödül öğünlerini falan düşününce, gayet kabul edilebilir bir kilo artışı...

ama dediğin gibi; birazda güçlendirmede veriririm olayına dikkat edilmeli sanırım....

kilo alanda oluyor, verende...

artı 3 kilo normalde ipin ucu kaçtı mı gerisi gelir... dikkatli olmak lazım bence.... bana hep öyle oldu şahsen.... verdim verdim bir anlık bocalama puufffff gene şiştim....

pek bi tatsızım ben bugünlerde. her girdiğimde 10 sayfa olmuş oluyo okumaya üşeniyorum falan. bahar yorgunluğu mudur dolunaydan mıdır anlamadım gitti. herkes iyidir umarım. gidiym de kabak mücver yapiym poff

ben kitap olmadan olmaz diyenlerdenim, sebebini şöyle açıklayayım. kitapta özellikle 20-60 arasındaki sayfalarda yağlardan, proteinlerden, karbonhidratlardan; bunların çeşitlerinden, yakılma hızlarından, kalorilerinden vs. bahsediyor. yine aynı şekilde ilerleyen sayfalarda içtiğimiz suyun nasıl olması gerektiği ya da tuzun bu diyette hiç kullanılmaması değil de az kullanılması gerektiğinden ya da 1 tatlı kaşığı yağın mutlaka tüketilmesi gerektiğinden bahsediliyor. ya da yulaf kepeği mesela, neden keten tohumu değill de yulaf kepeği kullanıyoruz? hacminin bilmem kaç katı kadar şiştiği, tokluk sağladığı vs vs için; bunları kademe kademe açıklamış kitapta. ya da hastalarında önce yulaf kepeği kullanmamış ama sonra karbonhidratın yerini bişilerle doldurması gerektiğini anlamış, bunları anlatıyor. bütün bunları okuyunca insan, dukanın bu diyeti bilimsel verilere dayandırdığına inanıyor. körü körüne başlamıyor diyete, aksine, eğer böyleyse ben kesin kilo veririm diyerek başlıyor. ama 2-3 blog okuyup insanların başarı hikayelerine tanık olmak yeterli olamayabiliyor çoğu zaman bu derece bir motivasyon için. benim inancımı sağlayan kitaptı, 10 blogda da aynı şeylerii okusam, metabolizmik bişi olduğunu düşünür inanmazdım çünkü. ben o yüzden her yeni gelen arkadaşa mutlaka kitabı okuyun diyorum, okuyup okumamak onlara kalmış tabi. okumayıp blogdan da yapabilirler elbette atak-seyir-güçlendirme-koruma en ince detayına kadar anlatılıyor hemen her yerde. ama garantisi yok blogdaki bilgilerin. o yüzden kitap, üzerine blog ve dukan chat bilgileri diyorum ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…