Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Arkadaşlar merhaba bende yarın dukana başlıyorum. Testi yaptıgımda 3 gün atak verdi. Düşmem gereken kilom ise 62. Burda sizlerin verdiği kiloları okuyunca heyecanlandım. Umarım bende başarabilirim. Şimdi 75 kiloyum13 kilo vermem gerek.

hoşgeldin aramızaaa. umarım kaçamaksız bi diyet olur senin için. yeni başlayan arkadaşlar bi hevesle başlıyorlar sanırım. daha diyetin haftası dolmadan kaçamak yapmaya başlanılıyor. kızmıyorum çok sinirleniyorum. bu nedir yahu? inanarak başlanırsa kaçamakta yapılmaz. önümüzde up uzun bi yol var. üstünüze alınmayın lütfen. sadece yazmak istedim :KK19:
Kızlar sizlere bşey sorcam, ben haftaya başlamayı düşünüyordum ama adet dönemime denk geliyor sizce başlamalımıyım yoksa atlatınca mı başlamalıyım? Değerli cevaplarınızı bekliyorum

ilk evre vücutta ki suyu atmak için. tamda regl gününe gelmesi bence çok çok iyi. çünkü hem vücutta varolan ödemi atmış olursunuz. hemde reglde fazla şişmezsiniz. sadece ilk hafta tartıda istediğiniz rakamı göremezsiniz. ve arkasından seyir başlayacak sebze girecek hayatınıza burdada azıcık şişersiniz ama bidenbire de kilo vermeniz yüksek ihtimal :) başlasanızda başlamasanızda bir sorun olmaz.

Kızlar haftaya dukana başlıcam 73 kiloyum 13 kilo vermem gerekli bunlar doğum kilolarım atak evresinde 1 günü neler yiyerek geçiriyorsunuz yardımcı olurmusunuz

biz burdan yazarak size yeteri kadar yardımcı olamayız. kitabı okumanız gerekiyor

Arkadaşlar merhaba bende yarın dukana başlıyorum. Testi yaptıgımda 3 gün atak verdi. Düşmem gereken kilom ise 62. Burda sizlerin verdiği kiloları okuyunca heyecanlandım. Umarım bende başarabilirim. Şimdi 75 kiloyum13 kilo vermem gerek.

Kızlar haftaya dukana başlıcam 73 kiloyum 13 kilo vermem gerekli bunlar doğum kilolarım atak evresinde 1 günü neler yiyerek geçiriyorsunuz yardımcı olurmusunuz

Ben öncelikle bugünden kendime dukan ekmeği yaptım. Atakta saf proteinle yemek için

sakatat tüketebiliyotuz.yanılmıyorsam.ve bende dalağa ıyyyyyy deyip sana katılıyorum

:
kitapta sakaktat olarak sadece dil, ciger ve bobrek e izin veriliyor ne yazik ki, ama eger kansizlik gibi bir durum soz konusuysa, sorun olmayacagini dsunuyorum, bazi blog sahipleri dukan kocluk hizmeti aliyor, eger onlarla iletisime gecerseniz, onlar daha saglikli bilgi vereceklerdir.

Ancak cok sakatat tuketimi kilo verimini engelliyor, beraber diyete basladigimiz bir arkads vardi, ciger, yurek, bobrek, her turlu sakatati, oldukcaSIK tuketiyordu, ne yazikki cok ilerleyemedi, ve ilerleme kaydetmedigi icin, diyetten SIKIlip birakti, ben fazla sakatat tuketmesine baglamistim.

ancak gelebildim bazı yazılanlar dünden idare edin artık..çeneniz kopmasın yahu.ne kaynatmışsınız yine :KK9::KK9:

Maşallah güzel vermişsin.... ayyy hadi devam durmak yok bize.... sende benim gibi de dukan yapıyorum bana dokanmayın.... daha ne olduğundan haberleri yok aaaa dukan sağlıksız diyo :))) sonra döndü dukan nasıl bir şey :))) bende biliyoda öyle diyo sanmıştım alemler yaaa....

önce aa olmaz bir gün ara ver dediler.olmaz dedim ve onlara yaptığım peynirli kekimi ve dukan helvamı gösterdim.aç kalmıyorum ki siz onları ben bunları yiyeceğim dedim.dayanamayacağız tadlarına bakacağız dediler.çok beğendiler şaşırdılar.sorular sordular.biri bir arkadaş 1 hafta yaptı 6 kio verdi nasıl oluyor dedi.ben de vücudundaki ödem gitmiş ne güzel dedim.biri dukan yapan arkadaşım tekrar almış sen de mi öyle olacaksın boşver uğraşma dedi.ben de güçlendirmeden bahsettin.arkadaşın dukan kurallarını uygulamamışsa bunda mösye dukan ın ne suçu var dedim.sorular yağmur gibi geldi ben de sizlerden öğrendiğim kadarıyla anlattım.öncelikle önyargılı olmayın.bir şeye tabiri caizse çamur atmadan araştırın dedim.gezmenin sonunda bir arkadaş dayanamadı benin kilomu da hesaplatalım bana yardım et dedi.atak seyir tabloyu hesapladık not aldı.buranın da adresini verdim iyice oku öğren dedim.görseniz çok tatlılardı kendileri de her şeylden yarım yarım yediler.o kadar diyet konuşulunca.gezmenin sonunda hafif bir mideyle merdivenleri inmek,pişmanlık duygusunun yerine zafer çığlıkları atmak harika bir duyguydu.ilk defa bir gezmede yemedim.ha yedim de kendi yaptıklarımı yedim.derler ya insanlık adına küçük benim adıma büyük bir adımdı.:KK76::KK76:

diyabetik recelleri yogurda az katip meyveli yogurt yaparak tuketiyodum, aslinda diyabetik receller meyve icerdiklerinden yasak. ancak diyette tecrubelilerden ogrendigim bu tarifi diyetin basinda uyguladim. ama daha sonra portakal kabugu receli kullandim, tatlandiriciyla yapilmis, o diyete aykiri degil.

sekersiz sarellelerden uzak dur, inanilmaz yag orani yuksek, kaldiki findik fistiga izin yok diyette.

aklıma takıldı yazdığınız gibi diyabetik reçelleri yoğurda katıp yiyebilir miyim seyirdeyim şimdi.

ben geldimmm:KK8:
okudum yorumlarınızı.
bi kaç gündür neden şiştim bilmiyorum:26:
nar şerbetimide içmiştim.
reglim düzensiz ama olacağını sanmıyorum.
garip bi durum

nar şerbeti beni sanki daha çok şişiriyor anlamadım..

cevap için teşekkürler :KK16: kesinlikle güne giderken destek bir şeyler götür ve kaçamaktan uzak dur ben de 3.5 kg verdim yüzümden belli oluyor hemen hatta okulda da diyet yaptığımı söylememiştim sen bir süzüldün dediler çokk hoşuma gitti :KK52:

ay eşim okuldakiler herkes zayıfladığın belli diyorlar.daha 3,5 kilo oldu.ne güzel bir duygu.dediğin gibi hazırlıklıydım sorun olmadı.

herkese günaydın, bugün tartıda +200 çıktım sebze günüden sonra hep böyle oluyor, iki ileri bir geri :44:

sebze gününden sonra ben de tartılmıyorum + çıkıyorum çünkü

yazdıklarınızı okudum.
son hafta neden veremediğimi buldum sayılır:)
ben eti çok fazla tüketmiyorum.daha çok süt, yoğurt ve en çok peynir.
peynirde de layt ürünleri bırakmıştım sevmediğimden.
yani kaşar, örgü vs gırla gidiyordu.

bir de tatlı isteğimi neskafeyle giderdiğimden çok içmeye başladım.
evde sütle, okulda süt tozu ile tüketiyorum.

toz ya da sıvı tatlandırıcılarda şeker olduğundan almadım.
gram oynamıyorum ya da ileri oynuyorum.
çok sıkıldım seyirden, artık diğer evreye geçmek istiyorum kızlar:2:

siz çok yasaklı şey tüketiyorsunuz sanırım.peyniriniz sadece lor olmalı.süt yoğurt light olacak.süt tozu hele çok zararlı bize.atakta o yüzden kilo fazla veremedim.hazır paket tüketiyordum ikisi bir arada.kesinlikle uzak durun.

Bugün arkadaşımla konuşuyordum işte bahsettim dukandan felan fakat hemen dedi işte kimisi verdiği kiloları daha hızlı alıyr dedi bende hemen bu koruma evrelerinden bahsettim dedi bünye meselesi belli olmaz moralim bozuldu doğrusu, dedi kaçamak yaparsan bu evreleri bitirmeden ne olacak flan kendisii iyice sinirlerimi hoplattı birde bugun seyirde aldıgım 300gramıda görünce iyice tırstım acaba diyetle hatamı ediyorum :18: atakta ne güzeldi hergün veriyordum :44:

dukanı araştırmayan kimseyle konuşmak istemiyorum çünkü tutturmuşlar bir sadece protein çok katı.hızlı verilip hızlı alınıyor diye.ay ekmezsiz olur muymuş ay meyvesiz olur muymuş.benim sözümü kesecekseniz konuşmayalım yok adam gibi soracaksanız ben de elimden geldiğince cevaplayayım diyorum.

hayır canım:) işin aslı kaçamak yaptığımız zaman diye bi soru bile sormamalıyız. çünkü kaçamak yapmıyoruz ve yapmamalıyız. ama insanlık hali 5 ayda 1 dilim börek kaçamağına da boyun eğebiliriz hepimiz. atak yapmayıp 3-4 gün duraklayacağımızı bilerek seyire devam ediyoruz kaldığımız yerden, sporumuzu yeşilçayımızı suyumuzu ihmal etmiyoruz ve bir daha da kaçamak yapmıyoruz :KK34:

:KK9::KK9:

bugün ne yiyeceğim hiç bilmiyorum.dolabda krebim var.ama et olarak ne yesem.yine balıkmı alsam.balıktan hoşlanmıyorum.ama tonbalığı alabilirim.bugün sebze yok olsada bişey canım istemiyorki.kış olduğu için sınırlı sebze var.neyse bakarız çaresine hem bugün sadece 1 öğün et tüketeceğim.süt ve peynir tüetimimde azaldı ligt peynir acı geliyor tadı bana bu yüzden lor aldım lor güzel.en azından peynir yerine salatasını yapıyorum sebze günleri bol yeşilikle p günleride maydanoz ve soğanla yapıyorum.elimde yapabileceğim birsürü çeşit var ama benim yapasım yok.yemek istemediğimde zorlamıyorum.çünkü uzun bir diyet zorlayıp sıkılmamak lazım.mayısta tayin olacağız istediğimiz yer olmazsa emekli olacağız.birde toplanma işi olacak.5 senedir taşınmamıştım.5 sene öncede tam 3 kere ev taşıdım.1 senede 4 ev ilginç geliyor ama oldu.birinde 2 ay bile oturmadım.üstelik evi eşimle boyadık mutfak tam birgünümü almıştı ancak lojman çıkınca taşınmak zorunda kaldı.belkide bendeki bu can sıkıntısı bundandır belirsizlik insanı çıldırtıyor.birde beklemek cabası.emekli olma olayı olmasa tayin bekleme msorun deyil.ama içinde ememklilik olunca beklede zaman geçsin.geçmiyorrrr.

eşiniz mesleği nedir merak ettim.çok yoğun bir hayatınız var maşallah.lor tariflerinize de bayıldım.ya benim kafam çalışmıyor sanırım niye düşünemiyorum bu tarifleri ben :KK43::KK43:

Merhaba arkadaşlar...Geçmişi biraz okudum da + görenler çoğunlukta ne yazıkki bende + görenlerdenim neredeyse 6 gündür falan gram gitmedi dahada artıyor sanki keçilerim tepeme toplanıyor reglim yaklaşıyor birde bu durum çok sinirimi bozdu beni asabi biri yaptı cadı gibi bişey oldum yaaaa:KK55: kızlar bu durum geçicidir dimiiiii tekrar kilo vermeye başlarmıyımki yoksa bu diyet benim bünyeme uyum sağlamadımı ki :26:

regl dendir canım.ben de bu hafta olacağım korkuyorum düzenim bozulacak diye.

çoook teşekkür ederim çok aydınlatıcı ve motive edici olmuş:). Nescafe acaba bende de mi kilo verimini engelliyor ki?Ttalandırıcı ve birkaç damla süt ile içiyorum artık.Hani kremayı ve şekeri kestim. Bol su içiyourm da işte o yeşil çayı içemiyorum.sadece doğadanın ballı yeşil çay içeniliyorum.o da ballı diye geçiyor ya diyetimi sabote edermi diye endişe ediyorum :KK1: ataktan önce de ben protein ağırlıklı besleniyordum sediğin gibi acaba o yüzdne mi kilo kaybım az oldu bilmiyorum..inşallah bende güzel haberler verebilirim.Bugün gündüz giremedim hiç siteye şimdi bakabiliyorum.Herkese güzel günler diliyorum

yeşil çay afedersin bana kokmuş balık gibi kokardı yani sadesi.Allah affetsin nimete böyle söylüyprum.neyse şimdi arkadaşımın tavsiyesiyle burcu marka teneke kutuda bergamotlu yeşil çay içiyorum.demleyip büyük bir bardağa koyuyorum.ılıkken kafaya dikiyorum.bi deneyin isterseniz.ben bergamotlu siyah çayı sevmem ama yeşil çayı sevdim.

bu arada dukan dışı bi konum var. çok kafama takılan sorunları yazıyorum buraya.
taaa kasım ayında su çiçeği geçirmiştim ben. iş yerinde ki doktor 1 gün rapor verdi. ertesi gün hastaneye gittim gece acile oda 3 gün verdi.o raporumda bittikten sonra 5 gün daha rapor aldım.

ve sigortadan para almayı bekliyorum kaç aydır. yeni sistem değişmiş. hastanenin vediği kağıdı ertesi gün onaylattırmaya gitti annemler. bi kopyasınıda iş yerine vermiştim. iş yerinin sgk ya mail atması gerekiyormuş (ya da bilgi herneyse ve bunu 2 hafta önce öğrendim) daha sonra param yatıyormuş.

iş yerindekiler maili attı 2 hafta önce. e 15 gün geçti. bugün bankaya gittim kadın yatmamış dedi. sgk yı aradım raporda bi tutarsızlık kopukluk var dedi:KK53: ablamı aradımm sonra.

hani ilk başta dedim ya hastanenin kağını onaylattırıyormuşuz diye. bu doktorlar bana raporu verirken sistem yokmuş. kopuklukta ordan kaynaklanıyormuş. ablamın izin gününde halledicez. kaç aydır alamıyorum paramı yahuuu:KK47::KK47::KK47::KK47::KK47:

umarım hallolur işleriniz.Allah devlete düşürmesin bizi.yani para almaya alıyorlar ama vermeye gelince kırk takla atıyorlar.

ay bitti çok şükür.bir sorum olacak.sabah dukan keki yedim 1 dilim.sanırım 2 kaşık kepeğe denk geliyor.şimdi helva yapıp yesem olmaz mı mesela bir kaşıktan.olmaz di mi :KK43::KK43:

hoşgeldin aramızaaa. umarım kaçamaksız bi diyet olur senin için. yeni başlayan arkadaşlar bi hevesle başlıyorlar sanırım. daha diyetin haftası dolmadan kaçamak yapmaya başlanılıyor. kızmıyorum çok sinirleniyorum. bu nedir yahu? inanarak başlanırsa kaçamakta yapılmaz. önümüzde up uzun bi yol var. üstünüze alınmayın lütfen. sadece yazmak istedim :KK19:

ilk evre vücutta ki suyu atmak için. tamda regl gününe gelmesi bence çok çok iyi. çünkü hem vücutta varolan ödemi atmış olursunuz. hemde reglde fazla şişmezsiniz. sadece ilk hafta tartıda istediğiniz rakamı göremezsiniz. ve arkasından seyir başlayacak sebze girecek hayatınıza burdada azıcık şişersiniz ama bidenbire de kilo vermeniz yüksek ihtimal :) başlasanızda başlamasanızda bir sorun olmaz.

Bende iste ilk hafta tartıda istediğim şeyi göremem diye korkuorm o yüzden biraz düşünceli kaldım kitabıda okudum hatta yulaf kepeklerini ve Light ürünlerimi bile aldım, bu hafta bi kaç yere sözüm var o yüzden başlamadım istikrarlı olmak açısından, ama adet olacağımda aklıma geldi napayım diye siz arkadaşlara danışayım dedim bide ben adet olunca 3 kiloya kadar çıkabiliyorum düşünün artık:KK43: dukan konusunda ilk başta tartıda güzel sonuçlar göreyim ki sonuna kadar gitme gazını alım diyorum:) diğer arkadaşlardan da fikirlerini bekliyorum kızlar:)

Cok inançlıyım umarım bu uzun yolu başarıyla yürüycem

canım sen kendin daha karar verememişsin ki bizden cevap bekliyorsun...biraz kararlı ol ve kitabı okumayı dene. dıkanı hayatımız boyunca 2 kere yapma hakkımız var. 1. hahhın gitmiş. 2. içinse hadi bozarsam? diyorsun..

cevabınız için teşekkür ederim ben kitabı okumakla kalmadım sadece yeterli derecede de bilgi sahibi oldum dukan diyeti hakkında,yalnızca size danışmak istedim ne yapsam daha iyi olur gibilerinden,ama siz benim yazdığımı yanlış okumuş ve algılamışsınız yanılmıyorsam ben daha 1.bozmadım ki 2.si için hadi bozarsam tarzında bir şey söyleyeyim :KK1: yazdıklarıma da baktım öyle bir konuşma geçmiş mi diye ama bulamadım neyse tekrar teşekkür ederm cevap için :KK1:

yirmi'nin kirici olmak gibi bir niyeti yok. Ancak son gunlerde pek cok arkadas var diyete tam karar vermemis belliki, zaten ancak 4-5 kilo fazlasi var, kararsiz oldugu icin, durmadan yaptigi kacamaklari sayiyor.

Ne yazik ki bu oyle bir diyet degil, diyetin temel prensibi kacamak yapmamayi ara vermemeyi gerektiiryor, cunku biraktiginiz yerden baslayamiyosunuz, bir kacmak iki-uc hafta geriye goturuyor. ve cok kararli olmayi gerektiriyor, yara saglayabilmeniz icin. buranin mudavimi oldugumuz icin cok gozlemliyoruz, boyle kaarrsiz kisiler, diyeti tam yapmiyor, ondan sonra dukan bir ise yaramiyor, aylar oldu kilo veremiyorum, verdigim kilolari fazlasiyla geri aldim diye geri donuyor.

Bu diyet beslenme duzenini omur boyu degistirmeniz gereken bir diyet, bu nedenle cok az kilo fazlaligi olanlar icin onerilmiyor. onlar biraz karbonhidrati kisip, birazd sporu arttirsalar, zaten hemen sonuc alirlar, dukan gibi radikal degisikliklere ihtiyaclari yok.

Biraz sert dille uyarmissa, sizin iyiliginiz icin, cunku diyetin oyle yapboz gibi yapildiginda, ise yaramadigini biliyor.

Eger dukana ara vermek zorundaysaniz, dukani tatil moduna almalisiniz eger diyeti birakmamaya karar vediyseniz.
tatilde dukan icin su linke bakabilirsiniz:
dukandiyetitariflerim: TATİLDE DUKAN

bu sizin arayi kilo almadan atlatmanizi saglicak, oldukca rahat disarda yapilabilecek bir rejimdir.

Son düzenleme:

Kızlar sizlere bşey sorcam, ben haftaya başlamayı düşünüyordum ama adet dönemime denk geliyor sizce başlamalımıyım yoksa atlatınca mı başlamalıyım? Değerli cevaplarınızı bekliyorum

hoş geldiniz arkadaşlar.sorularınıza cevap vermek bana düşmüyor ben de yeniyim daha.tecrübeli arkadaşlar cevaplar.br arkadaş kimse sorumu cevaplamıyor diye sitem etmiş de o yüzden yazdım :KK3::KK3:

aklıma takıldı yazdığınız gibi diyabetik reçelleri yoğurda katıp yiyebilir miyim seyirdeyim şimdi.

:

diyabet receller, dukanchatte yasaklanmis ancak meyveli yogurtlar yasak degil. Ancak burda aliye abla vardi, yogurduna az diyabet recel katip yerdi, bu hem meyveli yogurt gibi olur, hem de keseye meyveli yogurtlar kadar zararli degildir.

Zaten, marketlerde sutasin light meyveli yogurdu var, burda tatlandirma islemis sofra sekeri yerine fruktozla yapilmis, bu da bir cesit seker zaten, o yuzden ben diyabet recelle yapilmis meyveli yogurdu, sutasin yogurduna nazaran, daha diyete uygun buluyorum.

Ama illa dukana uygun yapacagim derseniz, dukan son guncellemelerde, 4-5 blueberyy meyvesini yogurda katip kullanmaya izin veriyor. bunun turkce karsiligi yanilmiyorsam, yaban mersini, bunu diyabet recel olarakta kullanabilrisin.

Ayrica simlanin sitesinde portakal kabugu receli var, bunda da dukana aykiri bir sey yok, yogurdunu tatlandirmak icin kullanabilirsin.

nar şerbeti beni sanki daha çok şişiriyor anlamadım..

dukanı araştırmayan kimseyle konuşmak istemiyorum çünkü tutturmuşlar bir sadece protein çok katı.hızlı verilip hızlı alınıyor diye.ay ekmezsiz olur muymuş ay meyvesiz olur muymuş.benim sözümü kesecekseniz konuşmayalım yok adam gibi soracaksanız ben de elimden geldiğince cevaplayayım diyorum.
umarım hallolur işleriniz.Allah devlete düşürmesin bizi.yani para almaya alıyorlar ama vermeye gelince kırk takla atıyorlar.

ay bitti çok şükür.bir sorum olacak.sabah dukan keki yedim 1 dilim.sanırım 2 kaşık kepeğe denk geliyor.şimdi helva yapıp yesem olmaz mı mesela bir kaşıktan.olmaz di mi :KK43::KK43:
bende nar şerbetinin şişirdiğini düşündüm bıraktım.haftada 1 yapmak en iyisi sanırım

dukan hakkında bilgisi olmayanlarla konuşmayı bende istemiyorum gerçekten. bşeyleri kanıtlarcasına konuşmaktan sıkıldım. pazarlamacı gibi hissetmeye başladım kendimi:KK53: hayır yani inandırsam neee inandırmasam ne. sanki varoldukları kilo çok sağlıklıda:KK37:

inş alabilirim paramı:18: ablamın izin gününe denk getircem sgk ya gitme gününü ordanda mahkemeye başvurmaya gidicez

benimde tek kaçamağım dediğim gibi günlük kepek hakkımı aşmak vs. kilo verme konusunda biraz yavaşlatıyor sanki ama ertesi gün spora yüklenilirse sorun halledilmiş olur bence :KK55:
Bende iste ilk hafta tartıda istediğim şeyi göremem diye korkuorm o yüzden biraz düşünceli kaldım kitabıda okudum hatta yulaf kepeklerini ve Light ürünlerimi bile aldım, bu hafta bi kaç yere sözüm var o yüzden başlamadım istikrarlı olmak açısından, ama adet olacağımda aklıma geldi napayım diye siz arkadaşlara danışayım dedim bide ben adet olunca 3 kiloya kadar çıkabiliyorum düşünün artık:KK43: dukan konusunda ilk başta tartıda güzel sonuçlar göreyim ki sonuna kadar gitme gazını alım diyorum:) diğer arkadaşlardan da fikirlerini bekliyorum kızlar:)

zaten siz düşüncenizi yazmışsınız. güzel sonuçlar göreyim ki devam edeyim demişsiniz. yani kendinizi tanıyan yine kendinizsiniz. fikir almak pek işe yaramaz bu durumda.ne zaman isterseniz o zaman başlayın. biz nasıl olsa burdayız:KK54:
Cok inançlıyım umarım bu uzun yolu başarıyla yürüycem
haydii bakalımmm:KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:

PowerAde: 23,6 cl de; calories 70; fat 0g; sodium 55mg; potassium 30mg; total carbs 19g; sugars 15g; protein 0g; vitamin b6 10%; vitamin b12 10%; niacin 10%

bu poweradein icerigi sirf seker, boyle seyler dukana hic uygun degil. zaten sporcu icecegi olarak geciyo, enerji vermesinden de dogal bir sey olamaz.

lutfen icerigini okuyup oyle tuketin.

içeriğine baktığımda tatlandırıcı vardı şeker yazmıyordu canım :KK43: :KK14:

bu arada dukan dışı bi konum var. çok kafama takılan sorunları yazıyorum buraya.
taaa kasım ayında su çiçeği geçirmiştim ben. iş yerinde ki doktor 1 gün rapor verdi. ertesi gün hastaneye gittim gece acile oda 3 gün verdi.o raporumda bittikten sonra 5 gün daha rapor aldım.

ve sigortadan para almayı bekliyorum kaç aydır. yeni sistem değişmiş. hastanenin vediği kağıdı ertesi gün onaylattırmaya gitti annemler. bi kopyasınıda iş yerine vermiştim. iş yerinin sgk ya mail atması gerekiyormuş (ya da bilgi herneyse ve bunu 2 hafta önce öğrendim) daha sonra param yatıyormuş.

iş yerindekiler maili attı 2 hafta önce. e 15 gün geçti. bugün bankaya gittim kadın yatmamış dedi. sgk yı aradım raporda bi tutarsızlık kopukluk var dedi:KK53: ablamı aradımm sonra.

hani ilk başta dedim ya hastanenin kağını onaylattırıyormuşuz diye. bu doktorlar bana raporu verirken sistem yokmuş. kopuklukta ordan kaynaklanıyormuş. ablamın izin gününde halledicez. kaç aydır alamıyorum paramı yahuuu:KK47::KK47::KK47::KK47::KK47:

ay allahım yaa nefret ediyorum böyle durumlardan arkadş nie zorluk çıkartırlar niye tam yapmazlar... :KK43::KK47:

kızlarrr bezelye yasak mı??? sultani bezelyeye izin var ama ben normal bezelye yedim öğlen offf çok moralim bozuldu:KK43::KK14:

yirmi'nin kirici olmak gibi bir niyeti yok. Ancak son gunlerde pek cok arkadas var diyete tam karar vermemis belliki, zaten ancak 4-5 kilo fazlasi var, kararsiz oldugu icin, durmadan yaptigi kacamaklari sayiyor.

Ne yazik ki bu oyle bir diyet degil, diyetin temel prensibi kacamak yapmamayi ara vermemeyi gerektiiryor, cunku biraktiginiz yerden baslayamiyosunuz, bir kacmak iki-uc hafta geriye goturuyor. ve cok kararli olmayi gerektiriyor, yara saglayabilmeniz icin. buranin mudavimi oldugumuz icin cok gozlemliyoruz, boyle kaarrsiz kisiler, diyeti tam yapmiyor, ondan sonra dukan bir ise yaramiyor, aylar oldu kilo veremiyorum, verdigim kilolari fazlasiyla geri aldim diye geri donuyor.

Bu diyet beslenme duzenini omur boyu degistirmeniz gereken bir diyet, bu nedenle cok az kilo fazlaligi olanlar icin onerilmiyor. onlar biraz karbonhidrati kisip, birazd sporu arttirsalar, zaten hemen sonuc alirlar, dukan gibi radikal degisikliklere ihtiyaclari yok.

Biraz sert dille uyarmissa, sizin iyiliginiz icin, cunku diyetin oyle yapboz gibi yapildiginda, ise yaramadigini biliyor.

Eger dukana ara vermek zorundaysaniz, dukani tatil moduna almalisiniz eger diyeti birakmamaya karar vediyseniz.

bu sizin arayi kilo almadan atlatmanizi saglicak, oldukca rahat disarda yapilabilecek bir rejimdir.

harikasın abla:KK9: bütün düşüncelerimi özetlemişsin resmen. bi hevesle başlanan hiç birşeyden hayır gelmez. dün ilk defa sabah vardiyasına geldim. departmandaki arkadaşlarımla çıktım çay ve yemek molasına. yaptıklarımı saydım. ona yok buna yok. hayır nasıl bir diyet yapmayı planlıyorlar anlamıyorum.başka kolay bi yöntemi varsa bizde uygulayalım yani. sinirlendim şimdi:KK47: beğenmiyorsanız karatay yapın dedim onu da bilmiyorlar. oturup kalori sayın dedim kim uğraşcak dediler.

iş yerimde benden sonra başlayan bi arkadaşım var erkek. bazı şeyleri yanlış yapıyor (bizim iş yerinde diyet yapanlar çok incelerler ne yiyo ne ediyo. yediğine içtiğine yorum yapan eleman çok )uyarmam lazım ama bi türlü denk gelemiyoruz. cuma günü aynı vardiyada olursak ona bi nefis omlat yapıp götürcem. dukan çeşitliliğinden pek yararlanmıyor

Son düzenleyen: Moderatör:

İfadelerin sertleşmesi değil sorun kızlar bence (deneyimle sabit yanlış anlaşılmalara mahal vermek istemem ağzım bir kere yandı aslında ama paylaşmak istedim) yirmi olsun sen ol, ben olayım yada en doğrusu bizim gibi eski arkadaşlar diyetin sonuçlarını çok şükür gani gani topladığımız için daha heyecanlı bakıyoruz olaya. Nasıl ifade edeyim bir yanlış yada yanlış değil aksama bile gördüğümüzde içten bir tavırla yada kıdem dolayısıyla diyelim dur bakalım! bu böyle olursa daha iyi olur demek istiyoruz bazen yanlış anlaşılsakta :KK50: ama bütün yeni arkadaşlarıma söylemek istiyorum hiç bir şekilde kimseyi ne rencide etmek yada kırıcı olmak niyetimiz, aslolan birşeylere deneyimlerimizle yardımcı olmaya çaılşmak.

Bu arada bir çay deniyorum iki üç gündür bahsetmiştim kappkarışık bir bitki çayı etkisini sanırım görmeye başladım :KK52:

:

ya ama onlar sporcu icecegi:)), spor sirasinda performans arttirmak, vucudun spor yuzunden kaybettiklerini tamamlamak icin yapiliyor, bu nedenle iclerinde en hizli kana karisan ve hucrelere isleyen sekerleri barindiriyorlar yani biizm dusmanlarimiz onlar:).

bir icecek aldiginizda dukanin kurali kalorisinin 100 ml icin 2 kaloriyi gecmemis, bu da sadece light kolalar dahil ediyor demek icebilecegimiz seylere. ayran kefir,sut bunlara uymuyor, ama onlara sut urunu olarak ayrica bir limit koymus, sut urunlerinde bir kg gecmeyin demis, ve bunun 250 gramini sadece sut olarak tuketebilirsiniz demis.

ay allahım yaa nefret ediyorum böyle durumlardan arkadş nie zorluk çıkartırlar niye tam yapmazlar... :KK43::KK47:

kızlarrr bezelye yasak mı??? sultani bezelyeye izin var ama ben normal bezelye yedim öğlen offf çok moralim bozuldu:KK43::KK14:

kuzum naptın sen bezelye yenir mii:18: nişasta var içindeeeğğğ

ya ama onlar sporcu icecegi:)), spor sirasinda performans arttirmak, vucudun spor yuzunden kaybettiklerini tamamlamak icin yapiliyor, bu nedenle iclerinde en hizli kana karisan ve hucrelere isleyen sekerleri barindiriyorlar yani biizm dusmanlarimiz onlar:).

bir icecek aldiginizda dukanin kurali kalorisinin 100 ml icin 2 kaloriyi gecmemis, bu da sadece light kolalar dahil ediyor demek icebilecegimiz seylere. ayran kefir,sut bunlara uymuyor, ama onlara sut urunu olarak ayrica bir limit koymus, sut urunlerinde bir kg gecmeyin demis, ve bunun 250 gramini sadece sut olarak tuketebilirsiniz demis.

sütü çok severim ve günde 1 litre bitiriyorum:18::KK17: yoğurdu çok yemem. anca yemeklerin yanında

bu arada light labnem bitmişti. bugün yenisini yaptım. tutacağından eminim. (bi ara peynir mayasında elimin ayarı kaçtı. beton gibi çıkmazsa iyi:KK1:)
saat 12 de açıp bakıcam.heyecan yaptım şimdi:KK52:

dukanı sevmemin bi sebebide. yoğurdumu peynirimi yaptığımda. bişileri üretmenin verdiği bi mutluluk var üstümde. hiçte üşenmiyorum :KK49:

sütü çok severim ve günde 1 litre bitiriyorum:18::KK17: yoğurdu çok yemem. anca yemeklerin yanında

diyetin basinda cok farketmiyor zaten bu kurala uyman, ama diyette ilerleyip soyle 15 kilo verdiginde, kilo verme hizinda yavaslama goruyorsun, eger bu kurallari bilirsen, bunlari o zaman duzeltirsen, kilo vermen tekrar rayina giriyor.

Oyle rahat kurallar var, mesela sutu ve yogurdu, bazilari normal olarak tuketiyor, bu %3 yagli demek, tabiki diyetin basinda kilolar patir patir giderken farketmiyor, ama sonra ona da dikkat etmek zorunda kaliyorsun.

tabi bunlara bastan dikkat etmen daha hizli sonuclar almani saglar, ama baslangicta cok zaar gormuyosun boyle seylerden, verdigin kilolar cogaldikca, kisman gerekiyor. Eh seninde yavas yavas dikkat etmen lazim:), burada baya gunlendin sen:)

X