Adım Çiğdem canım. Ya ben kimseden öğüt falan istemiyorum aslında varya hep böyle şişman şişman dolaşınca millette bir bildim havaları bir öğretici kimlik bürünmeler falan fazlaca bunalmıştım canım... Gözümle görmeden bende inanamıyordum olaya. Adam şuna gidiyorum 8 kilo verdim çok iyi bir diyetisyen diyor, şunu yaptım şöyle verdim bunu yaptım böyle verdim diyor ayyyy tamam diyorum inadına yiyordum. Birde pkosum ben müzmin liseden beridir erkek fatma gibi senede bi regl görürümmm. Bir ara bol ilaç tedavisiyle üst üste gördüm ama oda alışkanlık ve fazla kilo olarak geri dönmüştü... Deneysel ve ananevi yöntemlerle diyim sana çok şükür bir bebek sahibi oldum. Aslanım 5 yaşında şuanda. Kendimi en son olarak bir yüksekteyken evlenmeden önce zayıf hatırlıyorum o zamanda diyetisyenle 11 kilo sonra kendi çabalarımla 20 kilo daha vermiştim 69 görmüştüm e o zaman hemen eşimi tavlamıştımHamileyken sadece 7 kilo almıştım 4 kilo bebek doğurdummm sonra 13 kilo birden vermiştim 72 kiloydum doğum sonrası düşün. Süt olcak şu olcak diye diye 98 hatta 98 küsür oldummm. Şimdi çok şükür dukan ve forum sayesinde yine 78 kilolardayım veeee inşallah 77 görülecek diyorum da başkada bişi demiyorum.
Çenem düşük, elim hızlı, sevipte karşılığını alınca çok veren, eskiden gazulet formunda şimdi gördüysen tam formuna az kalmış 30 yaşında 1,79 boyunda Ispartalı bir hatunummmm....
Scholara takma sıkulır de yeter. Lisedeyken koymuştum akademik kariyer yapmayı kafaya abla enişte aile büyükleri hep bu yolda ilerleyince üzerime farz oldu diye düşünmüştüm. Çok şükür başardım ilerlemeye çalışıyorum. Güzel sanatlar çıkışlıyım (geleneksel el sanatları) şimdi ilahiyat koridorlarında doktora yapıyorum, araştırma görevlisiyim... Mimari, güzel sanatlar, özellikle mezar taşları ve selçuklu dönemi ilgi alanlarım, diyet yapan herkese başarılarve tartıda bol eksili günler diliyorum. Amiiiinnnnnn
amin.teşekkür ederim. Allah herkese gönlündekini versinay heyecanlandım şimdi.vlla ben heyecanlanırlar diye öğrencilerimi sözlüye bile kaldırmam.şimdi kendimi çok heyecanlı hissettim rapor ver diyince.:18::18::18:
hesaplamalara göre atağı 6 gün yaptım ve sadece 1,400 verdim.çünkü içmemem gereken 2 si 1 arada kahveyi her gün içtim.bunun dışında kaçamağım olmadı ama veremedim işte.ben bu sonucu vücudumun seneler boyu kazandığı iardeye bağlıyorum.o kadar çok diyet denedim ki vücudum bırakmıyor hemen kendini ..
neyse seyirde 5. günüm.600 gr verdim daha.yani atak dahil şu 11 günlük dukan serüvenimde toplam 2 kg verdim.bana az geliyor sizce de az değil mi.ben sp ve ps günümdeki genel menümü yazayım siz bakın bakalım nerde yanlış yapıyorum :
sp günüm
uyanınca az light sütle neskafe
sabah : 1 dilim dukan ekmeği (10 kaşık yukaf kepeği,biraz lor,az tuz ve yeterince light süt.pişince 5 e böldüm her sabah birini yemek için,biraz light peynir
öğle : haşlanmış baharatlı tavuk,zero
akşam : balık yada köfte yanına yoğurt
2 kupa yeşilçay
2 lt su
ps günüm
sabah: 1 dilim dukan ekmeği,peynir,domates,salatalık
öğle : az yağlı sebze yemeği,yoğurt
akşam : ton balıklı salata yada yoğurtlu biber havuç vs
2 kupa yeşil çay
2 lt su
böyle işte menülerim.bi spora başlayamadım.sizce az mı çok mu yiyorum.bir yerde yanlış yapıyorum ama..yardımcı olursanız sevinirm
yani sabah domates yedim ya o zaman salatalara domates doğramıyorum değil mi doğru anladım.peki öğle akşam mesela tavuk yanına salata yesem yani 2 öğün salata yesem yanlış mı olur?
süpersiniz.aynen sisin gbi düşünüyordum dukan yapanlara kızıyordum.ve çok önyargılıydım.salak kafam keşke daha önce başlasaymışım
Allah gönlünüze göre versin umarım istediğin bir mesleği yaparsın
Çatlağım bunu simla paylaşmıştı 15 dakikalık..
Bacak hareketlerini sürekli değiştirdiği için bacaklarımı çok zorlamıyor..
Bir bak sen de istersen..
bellicon 15 Mins Workout - YouTube
baktım videoya. kadının kullandığı trampolin 10 numarao kadar yaylanamıyorum ben bide hem yaylanıp hemde o ısınma hareketlerini nasıl beceriyo ki. tşk ederim paylaşım için. benimde 2 haftadır yaptığım video da şu.
Jump Banespa Michael Jackson - YouTube
Bunlarınki amerikan modeli.. Bendeki de metal yaylı olan.. Çok yaylanmıyor ama hareketleri yapmak için bence metal yaylı olanlar daha fazla efor sarfettiriyor.. Sadece en sonda yatarak yapılan hareketlerde biraz başıma batıyor yaylar o kadar.. Onun dışında bence gayet güzel..
Bu arada senin videodakiler daha çok benim tramboline benziyorrr.. Seninki de bunlardan mı?
Herkese iyi akşamlar.Sizinle bizim burda gerçekleştirdiğimiz bir etkinliği paylaşmak istedim.Biz apartmandaki bayanlar toplandık Halk Eğitim Merkezine bir dilekçe yazdık.Apartmanımızın alt katında spor yapmak istediğimizi bize bir hoca göndermelerini istedik.Beden eğitimi bölümünü bitirmiş bir hocamız oldu.Haftada 3 gün onun gözetiminde spor yapıyoruz.İnanılmaz güzel oluyor.Sauna eşortmanla gelen bayanlar su içinde kalıyor.Bende ısmarladım şimdi.Neyse konuyu dağıtmayayım.Sizlerde bulunduğunuz yerlerde halk eğitim merkezine müracat ederek böyle bir fırsattan yararlanabilirsiniz.Kurslar 6 ay sürüyor.Çatlak kemik çok şekersin sen ya.herkese iyi geceler.
Tezhip dedin güllerimi açtırdın minyatürden pek hoşlanmıyorum lisansta zorunlu olarak yaptığımla bıraktım ama teori konusunda geliştirmeye çalıştım kendimi ilk dönemleri ve yazma eserler konusunda güvendiğim bir bilgi birikimim var ama tezhip deyince akan sular duruyor tabi takdir edersin başladınmı altınla çalışıyorsun tabağım kurumasın altınımda ters giden birşey olmasın diye uzun süre başından kalkamazsın, benim kilo artı birde çift yön 3lü fıtığım olunca yapamıyordum. Bir iki hafta önce yarımda kalan bir serlevha kompozisyonum vardı onu çıkardım yavaş yavaş başladım inşallah birdahaki sergimize yetiştirmeye çalışıyorum. Ya Allah razı olsun Dukan amcadan sayesinde rahat rahat meslek aşkımı yerine de getirebiliyorum... Her şekilde yardımcı olabilirim. Şu aralar hat ve ebru konusunda ders veriyorum fakültede onlarda çok zevklidir. Hatta meşkim yok ama kalem kırdırabilirim :)ah canim beni de talebe olarak al yanina hem dukan talebesi hem de digeri....ben turkce ogretmeniyim ama el saanatlarina ilgim var .8 yil once tezhip dersi alma sansim oldu ama kisa bir sure...tasindik falan derken artik hoca bulamiyorum.krndi capimda tezhipe devam...keske biraz da minyatur yapabilsem diyorum..elimden gelse meslegi birakip bu alana yonelsem...
iyi aksamlar arkadaslar iki resim paylasacagim sizinle dukanin facebook sayfasinda gordugum ve hosuma giden iki paylasim:
Eki Görüntüle 655843 bu iki vucut ic organlarini gosteren sekli gordukten sonra neden zayiflamamiz gerektigini anlayacaksiniz bir kez daha
bir diger resim ise gunluk egzersizlerle ilgili bunu cikti alip duvariniza asip gun icinde yapabilirisiniz sadece 15 dakikanizi alacagini soyluyor
Eki Görüntüle 655846
evet onun aynısıtek sorun yaşadığım şey ayakları civatalı olduğu için gevşiyo. katlanabilenden alsaydım keşke.
son fiyatlı ürünlerle ilgili bir reyon var zaten. orda toplanıyo fiyatı basılmış ürünler. hatta iş yerinde bi foto çekip buraya koyayım.
bide kendi bölümümde tekim bi kişi daha alsalar yanıma çok iyi olacak. meyve sebze,şarküteri,kasap,unlu mamüller,kuru gıda her yere gidiyorum günde 3 kere uğruyorum reyonlara fiyat basmak için. daha gıda dışı bölümüde var. depoyu hiiiç anlatmayayım. bunun yanında açıp tadına bakıp kabını reyona bırakan dökende var.İnsanlarda Allah korkusunun sınırı çok çok düşük. haram olan bişeyi yemekten çekinmiyolarda biri görür diye kıytı köşede yiyip atıyolar. gerçekten çok sinir bir durum. ağustosta işten çıkıcam. bu böyle olmaz bi meslek edinmem gerekiyor. işten çıktıktan sonra dershaneyi gidip hemşirelik için hazırlancam. ygs sınavıda bitince tekrar iş aramaya başlarım. şimdilik motivem dukan diyeti,siz canım ablalarımvee yaza incecik girip bikini giyme düşüncesi
ay heyecanlandım şimdi.vlla ben heyecanlanırlar diye öğrencilerimi sözlüye bile kaldırmam.şimdi kendimi çok heyecanlı hissettim rapor ver diyince.:18::18::18:
hesaplamalara göre atağı 6 gün yaptım ve sadece 1,400 verdim.çünkü içmemem gereken 2 si 1 arada kahveyi her gün içtim.bunun dışında kaçamağım olmadı ama veremedim işte.ben bu sonucu vücudumun seneler boyu kazandığı iardeye bağlıyorum.o kadar çok diyet denedim ki vücudum bırakmıyor hemen kendini ..
neyse seyirde 5. günüm.600 gr verdim daha.yani atak dahil şu 11 günlük dukan serüvenimde toplam 2 kg verdim.bana az geliyor sizce de az değil mi.ben sp ve ps günümdeki genel menümü yazayım siz bakın bakalım nerde yanlış yapıyorum :
sp günüm
uyanınca az light sütle neskafe
sabah : 1 dilim dukan ekmeği (10 kaşık yukaf kepeği,biraz lor,az tuz ve yeterince light süt.pişince 5 e böldüm her sabah birini yemek için,biraz light peynir
öğle : haşlanmış baharatlı tavuk,zero
akşam : balık yada köfte yanına yoğurt
2 kupa yeşilçay
2 lt su
ps günüm
sabah: 1 dilim dukan ekmeği,peynir,domates,salatalık
öğle : az yağlı sebze yemeği,yoğurt
akşam : ton balıklı salata yada yoğurtlu biber havuç vs
2 kupa yeşil çay
2 lt su
böyle işte menülerim.bi spora başlayamadım.sizce az mı çok mu yiyorum.bir yerde yanlış yapıyorum ama..yardımcı olursanız sevinirm
Herkese iyi akşamlar.Sizinle bizim burda gerçekleştirdiğimiz bir etkinliği paylaşmak istedim.Biz apartmandaki bayanlar toplandık Halk Eğitim Merkezine bir dilekçe yazdık.Apartmanımızın alt katında spor yapmak istediğimizi bize bir hoca göndermelerini istedik.Beden eğitimi bölümünü bitirmiş bir hocamız oldu.Haftada 3 gün onun gözetiminde spor yapıyoruz.İnanılmaz güzel oluyor.Sauna eşortmanla gelen bayanlar su içinde kalıyor.Bende ısmarladım şimdi.Neyse konuyu dağıtmayayım.Sizlerde bulunduğunuz yerlerde halk eğitim merkezine müracat ederek böyle bir fırsattan yararlanabilirsiniz.Kurslar 6 ay sürüyor.Çatlak kemik çok şekersin sen ya.herkese iyi geceler.
sen varya sen çokkk tatlısınnnumarım dilediğin mesleğe sahip olursun.geleceğin hemşire hanımııı
amacım heyecanlandırmak değildi:)
aslında bana göre 11 günde 2 kg az değil.sonuçta bu kilolalar geri alınmamak üzere gitti,öyle düşünün.Atakta verilen kilo su çünkü,vücüttaki ödem.3-4 hatta 5 kilo verenlerin de verdikleri ödem. takdir edersiniz ki 5-6 günde insan o kadar yağ kaybedemez.zaten kitapta da yazar bu..kendimi örnek verirsem;ben 03.12.2012 tarihinde 1 haftalık lahana diyeti yapmıştım.ardından 10.12.2012 tarihinde dukana başladım.1 haftalık diyette tam 4.5 kilo verdim..6 gün ataktada 1 kg civarı.neden?çünkü vücudumdaki suyu 1 hafta önceki yaptığım diyetle atmıştım zaten.yani kilo verişin o kadar kötü değil.ikisibiradayı da zaten kestiniz..takılmayın derim artık ona.
menülerine gelince light peynire takıldım öncelikle.ülkemizde maalesef dukana uygun light peynir yok.onun yerine en fazla %2 yağ oranına sahip lor yiyebilirsin.light peynirde en az yağ oranlı Aknaz diye bir peynir var,onun da yağ oranı %4.eğer çok çok peynir yemek istersen küçük bir parçayı sıcak suda bekletip suyunu iki üç kez değiştirebilirsin.yağ oranını azda olsa azaltırsın bu yöntemle.gerçi sınırlı izinlilerde bir parça %7 yağ oranlı peynire izin vardı ama yolun çok başındasın daha gerek yok bence
hindi füme alabilirsın.polanez füme bize uygun.hatta bu hafta migroslarda 1 alana 1 bedava kampanyası vardı.ben de aldım 2 tane.fiyatı 16-tl civarı.kahvaltıda iyi gidiyor,yada migrosun kendi markasını da alabilirsin o birazdaha uygun.
yeşil çayı 3 fincana çıkartırsan daha iyi olur.
birde benim sürekli yaptığım bir ekmek tarifi vereyim,belki denemek istersin:)
-8 yk yulaf kepeği
-3 yumurta
-3 yk yoğurt
-yarım paketten biraz fazlaca kabartma tozu
-biraz lor
-kıvam alana kadar süt
200 derecede 30-35 dk pişirelim.arada kontrol et ama fırından fırına değişebilir pişirme süresi.fırını kapatınca çıkartmayalım ki içini çeksin.içine kırmızı biber,sumak gibi baharatlarda atabiliriz.
umarım yardımcı olabilmişimdir:)sevgiler
dert yanmak istedim bi an
bizim eve çok nadir misafir gelir. dukana ilk başladığım sıralarda anneannem kalıyodu 1 hafta sonra gitti. bugün tekrar geldi. tamam iyi hoş kadında sabahtan akşama kadar dizileri var tv bile seyredemiyoruz. e yaşlı oluncada çocuk gibi oluyo. bunun dışında gece tuvalete vs. giderken ya da işe gitmeden önce hazırlık yaparken uyur gibi gözüküyo ama gözleri hep açık. sessiz bi ortamda sürekli izlenmek çok ürkütücü gelir bana:18: böyle durumlarda kendimi başkasının evinde gibi hissederim. tabi anneannemin gelmesinin tek güzel yönü. haftada en az 4-5 kere gelen teyzem ve kocası kapının önünden bile geçmiyo
Adım Çiğdem canım. Ya ben kimseden öğüt falan istemiyorum aslında varya hep böyle şişman şişman dolaşınca millette bir bildim havaları bir öğretici kimlik bürünmeler falan fazlaca bunalmıştım canım... Gözümle görmeden bende inanamıyordum olaya. Adam şuna gidiyorum 8 kilo verdim çok iyi bir diyetisyen diyor, şunu yaptım şöyle verdim bunu yaptım böyle verdim diyor ayyyy tamam diyorum inadına yiyordum. Birde pkosum ben müzmin liseden beridir erkek fatma gibi senede bi regl görürümmm. Bir ara bol ilaç tedavisiyle üst üste gördüm ama oda alışkanlık ve fazla kilo olarak geri dönmüştü... Deneysel ve ananevi yöntemlerle diyim sana çok şükür bir bebek sahibi oldum. Aslanım 5 yaşında şuanda. Kendimi en son olarak bir yüksekteyken evlenmeden önce zayıf hatırlıyorum o zamanda diyetisyenle 11 kilo sonra kendi çabalarımla 20 kilo daha vermiştim 69 görmüştüm e o zaman hemen eşimi tavlamıştımHamileyken sadece 7 kilo almıştım 4 kilo bebek doğurdummm sonra 13 kilo birden vermiştim 72 kiloydum doğum sonrası düşün. Süt olcak şu olcak diye diye 98 hatta 98 küsür oldummm. Şimdi çok şükür dukan ve forum sayesinde yine 78 kilolardayım veeee inşallah 77 görülecek diyorum da başkada bişi demiyorum.
Çenem düşük, elim hızlı, sevipte karşılığını alınca çok veren, eskiden gazulet formunda şimdi gördüysen tam formuna az kalmış 30 yaşında 1,79 boyunda Ispartalı bir hatunummmm....
Scholara takma sıkulır de yeter. Lisedeyken koymuştum akademik kariyer yapmayı kafaya abla enişte aile büyükleri hep bu yolda ilerleyince üzerime farz oldu diye düşünmüştüm. Çok şükür başardım ilerlemeye çalışıyorum. Güzel sanatlar çıkışlıyım (geleneksel el sanatları) şimdi ilahiyat koridorlarında doktora yapıyorum, araştırma görevlisiyim... Mimari, güzel sanatlar, özellikle mezar taşları ve selçuklu dönemi ilgi alanlarım, diyet yapan herkese başarılarve tartıda bol eksili günler diliyorum. Amiiiinnnnnn
dişimi sıkayım tamamda abla. yaşlılara karşı olan hoşgörülüğümü kaybettim ne oluyor bana anlamıyorum
çalıştığım yerde son kullanma tarihi yaklaşan ve ambalajı hasar görmüş ürünlere tekrar fiyat basıyorum.%25 %50%75 oranında indirim yaparak. bnm işim bu. e böyle olunca da son fiyatçılar olarak adlandırdığım geniiiiişş bi kitle var. sabah bizimle beraber mağazayı açarlar. abartmıyorum kapanana kadar peşimde geziyolar sırf indirimli bişi almak için. aralarında kavga ederler. adaletsizlikle suçlarlar beni. sanki babalarının oğullarıyımmesela bi yoğurt 4 tl ise. akşam %75 yaptığımda 1 lira oluyor. ben o gün yapılacak ürünleri toplayıp depoya gidiyorum. fiyatları indirdikten sonra mağazaya girerken enem bi bakıyorum hepsi toplaşmış. kafa göz saç baş kalmıyo bende o kalabalığın arasında gazi oluyorum. bu yüzden çok sinirliyim yüzüm hep asık. son zamanlarda terslemeye başladım müşterileri. Allahtan bu duruma yöneticilerim bişi demiyor farkındalar çünkü
son fiyatlı ürünlerle ilgili bir reyon var zaten. orda toplanıyo fiyatı basılmış ürünler. hatta iş yerinde bi foto çekip buraya koyayım.
bide kendi bölümümde tekim bi kişi daha alsalar yanıma çok iyi olacak. meyve sebze,şarküteri,kasap,unlu mamüller,kuru gıda her yere gidiyorum günde 3 kere uğruyorum reyonlara fiyat basmak için. daha gıda dışı bölümüde var. depoyu hiiiç anlatmayayım. bunun yanında açıp tadına bakıp kabını reyona bırakan dökende var.İnsanlarda Allah korkusunun sınırı çok çok düşük. haram olan bişeyi yemekten çekinmiyolarda biri görür diye kıytı köşede yiyip atıyolar. gerçekten çok sinir bir durum. ağustosta işten çıkıcam. bu böyle olmaz bi meslek edinmem gerekiyor. işten çıktıktan sonra dershaneyi gidip hemşirelik için hazırlancam. ygs sınavıda bitince tekrar iş aramaya başlarım. şimdilik motivem dukan diyeti,siz canım ablalarımvee yaza incecik girip bikini giyme düşüncesi
ablacım netten siparış ettım..zaten tek bır sıte de bulabıldım..bence biberıye yağı kullan şimdilik kılo hedefıne az kalınca alırsın red pepper jelı..kırmızı bır kutusu var 55 tl idi nette.. 5 tl lık bıberıye yagıda şuan için işinı görur bence..zemmuf ablam. bahsettiğin jeli netten sipariş vererek mi aldın? yoksa aktardan mı?. aktardan aldıysan fiyatını merak ettim.
halleycim profilinde hakkımda kısmının içinde çizelge bölumune yapıştıracaksınız..bizde görucez ondan sonraarkadaşlar bide kilo cetvelini hazırladım ama signatüre(imza) yeri yok kontrol panelinde ben uzun zamandır kk ya girmiyorum kodlar nereye yapıştırılıyor bir bilen varmı...:26::26::26::26:
halleycım bu kadar ezıyete dönuşecek bır atak kımseye yaramaz canım..Bence sebze proteın yap bugun hem dıyetın sekteye ugramamış olur hemde sağlıgına daha kolay ulaşırsın..Bence dıyette kı en önemlı şey devamlılıgı sağlayabılmek..o nedenle sebzelerı dahıl edıp seyıre geçmenın bı yanlışını görmuyorum..Bu arada geçmış olsun canım..Hepinize günaydın bol azimli günlerdeneyimli arkadaşlar acil fikirlerinize ihtiyacım var..2 gün önce regl oldum dün ölecem sandım çok ağır geçti migrenimi azdırdı birde üstüne bağırsaklarım bozuldu dün yaşadığım ağrı halsizlik anlatılmazdı bu gün atak 5 acaba bu gün başlasammı sebzeye bir şey olurmu çok halsiz kaldım çünkü sebze kendime gelmemi sağlar diye düşünüyorum................ bu gün yulaf kepeği ile tadlandırıcı sipariş vericem acaba tatlandırıcıda aranan özellik varmı marka farkediyormu biligisi olan cevap verirse sevinirim.
çok teşekkür ederim tatlım ben girmeyeli kk değişmiş sabahtan beri arıyordumhalleycim profilinde hakkımda kısmının içinde çizelge bölumune yapıştıracaksınız..bizde görucez ondan sonra
halleycım bu kadar ezıyete dönuşecek bır atak kımseye yaramaz canım..Bence sebze proteın yap bugun hem dıyetın sekteye ugramamış olur hemde sağlıgına daha kolay ulaşırsın..Bence dıyette kı en önemlı şey devamlılıgı sağlayabılmek..o nedenle sebzelerı dahıl edıp seyıre geçmenın bı yanlışını görmuyorum..Bu arada geçmış olsun canım..[/Q
teşekkür ederim arkadaşım yeni olduğum için tecerübelerinizden faydalanmadan bir şey yapmakta pek istemiyorum tatlım....mesela hala hangi tatlandırıcıyı alsam bilememm:18::18::18: