kuzucum, yıldığım da oldu, bozduğum da oldu ama zaman içerisinde, kendi düzenimi oturtmayı başardım ve yoluma devam etmenin bir çaresini buldum.
bazen istemeden, çevreden gelen ısrarlar ya da mecburiyetler sonucu bozdum. zaman içerisinde ısrarlara karşı durmayı öğrendim. ısrar edilecek ya da diyet dışı yemeklere karşı zayıf düşeceğim ortamlara girmemeye başladım. mecburiyetlerden bozma durumu genelde maddi sebeplerden kaynaklandı bende. zaman içerisinde onları da bir düzene sokmayı başardım. bir de tabi nefsine yenilerek bozmalar var ki en sık karşılaşılan bunlar. insan bazen çikolatlara, tatlılara, pilavlara, dumanı tüten tencere yemeklerine falan dayanamıyor vallahi. ama tabi zaman içerisinde kendini frenlemeyi öğreniyorsun. hepimizde o irade var. kontrollü davranmayı başarırsak sorun kalmıyor. tabi kontrolsüz olmak kolay yoldur ama insanı insan yapan nefsine karşı kontrolü elinde tutmayı başarmasıdır.
yılmak kısmına gelince, 1 ay kadar süren duraklama sürelerinin her birinde ciddi yılgınlıklar yaşadım. her seferinde, o ana kadar aldığım yolu düşündüm. 101 kg ile başladığım yolculukta her 5 kg de bir durakladım. yani 6 kez duraklama yaşamışım. ilk 2 si 2 hafta, sonrakiler 1'er ay. hiç kolay değil kabul ediyorum ama hep geçmişe baktım. o zamana kadar aldığım yolu düşündüm. kitapta yazanları düşündüm. dukan söylemişti olacakları bana, vücudumun nerelerde ve ne sebeple direnç göstereceğini biliyordum. her seferinde dönüp dönüp kitabın aynı bölümlerini tekrar okudum. kitap kitap diye tutturmamın sebebi de bu zaten.
bak ben şu aralar ciddi bir duraklamayı zar zor kırdım. sonra arkasından 1 günlük bir sınav kaçamağı yaptım ve 1 hafta içerisinde 1 kg aldım. 1 günlük kaçamak, (ki öyle tatlılar, hamur işleri falan da değildi yediğim. biraz kraker, bir simit ve biraz çerezdi.) 100 gr- 200 gr derken 1 haftada geldi yerleşti. zaten duraklamadan çıkmak 1 ayımı almış, üstüne bir de 1 günlük kaçamakla 1 kg alıyorsun. şimdi bu durumda yılmak çok kolay, onu herkes yapabilir. bize düşen yılmamak, yola devam etmek. 1 hafta boyunca her sabah tartıda +100, +200... 1 hafta sonunda toplamda +1100. ama sabrettim ve bu sabah bir gün öncesine göre - gördüm nihayet. kolay bir iş yapmıyoruz ki, olmadı diye hemen yılgınlığa düşelim. sen son zamanlrda biraz yoldan çıkmışsın. tamam olan olmuş. şimdi öncelikle, aldığın yolu düşün ve yoluna devam etme kararlılığını göster. sana hayatının geri kalanında canın ne isterse yiyebilme özgürlüğü verecek bir diyet yapıyorsun. bunun için değer bence...