Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Günaydın kuzummmm,ben de su an kahvaltı yapıyorum vee senin ekmeğini yiyorumm süper olduuu...
Teşekkürler tatlimm

Günaydın kuzummmm,ben de su an kahvaltı yapıyorum vee senin ekmeğini yiyorumm süper olduuu...
Teşekkürler tatlimm

afiyet olsun tatlımm , sevindim ekmeğinin güzel olmasına

nasıl yaptın ? tepsidemi ? muffin kalıbındamı ?

oohh hay MaşAllaahh topluca tükettiniz yani dukan ekmekciklerini , bende tepside yapayım bi dahaki sefere

Kızlar sizin yardımınıza ihtiyacım var çok acil...
Kitabım geldi okudum fakat atak evresinde yenmesi gereken gıdaları sanırım anlayamadım....
atak evresinde dana eti kuşbaşı yenmiyor mu?
Kitapta dana etleri bölümünde
dana rosto dana biftek ve karaciğer deniliyor yalnızca....

ve atak bölümünde sebze yasak sırf protein değil mi?
ben şimdi dana kuşbaşı aldım ve sote yaptım içine kuru soğan bir domates bir çarliston ve salça koydum kendi suyu ile pişirdim...
Şimdi ben bunu yiyemiyor muyum? İçinde sebze olduğu için....
Yarın sabah start vereceğim kendme fakat yanlış bir şey yapma istemiyorum lütfen yardımmmmmmmmmmmmm

Ayırca domates-salata da yasak mı?

atakta domatesle carliston yasak. kuru sogani ise az miktar tuketebiliyosun. pisirdiign yemegin sadece etlerinden y, sebzelerine dokunma, ataktaysan.

Daan eti yiyebilirsin %10 a kadar yagli. kusbasi olmasi faketmez. domates salata yemek atakta yasak, bu kitapta ayrintili bir sekilde yaziyor

kızlar kitapın siparişini verdim,bende zorlanacağım gibime geliyor,ne yiyip ne yememek konusunda,burada iş size düşüyor dukancanlar,,birde bana en yakın market bim,alışveriş için oraya gidicem,ilk alışveriş için uygunmudur,neler almalıyım,çok ayrıntıya girmeden açıklarsanız,birde bu atak dönemi kaç gün??

Atak doneminin kac gun oldugunu herkesin kendine ozel hesaplaniyo. dukanin sitesinde test var onu cozuyorsun.

testi nasil doldurman gerektigi hakkinda bilgi su sayfada var.
dukan diyeti tarifleri: DUKAN TEST

Atakta hic kacamak yapmadan maksimum faydayi saglaman onemli. Atakta ne yiyebilecegin ile ilgili oneriler assagidaki sayfada var
dukan diyeti tarifleri: ATAK VE SP İÇİN ÖĞÜN ÖNERİLERİ

Bunalr sadece oneri niteliginde. kitap cok onemli bir kaynak. ilk once kitabi oku sonra diyete basla. cunku orda gerekli motivasyonu, ve neyi nicin yapman gerektigini buluyorsun. o yuzden once kesinlikle kitabi oku.

bimde aknazin light beyaz peyniri var. Yedigimiz peynirlerin %2den az yagli olmasi gerekiyor o oldukca uygun. yarim yagli sutleri de ordan alabilirsin.
Zaten unlu gidalarla isimiz yok.
Ataka baslamadan once bol bol et tavuk balik stogu yap. bir de atakta baharli otlar(maydonoz roka) serbest. onlardan mutlaka bulundur evde. cunku sirf protein oldukca zor oluyor. senin atak evren 8-9 gun cikar. cok uzun bir sure protein yapmak icin. o yuzden baharli otlari kesinlikle ihmal etme.

Son düzenleme:

teşekkür ederim canım .

Bugün uğradığım Migros'ta nihayet vanilya aroması bulup aldım Oetker'in, muhteşem zengin bir kokuymuş! Bazı çikolataların içinde tereyağlımsı krema gibi dolgu olur hani, işte o kokunun aynısı. Canım tatlı çektikçe bunu koklasam doyarım herhalde o an. Çantamda bir tane acil durum tüpü mü taşısam bilemedim.
2. seitan denememi yapıyorum, bir yabancı "ne kadar bekletseniz o kadar iyi" gibisinden bir cümle kurmuş ama derin okuma yapmaya şu an vaktim yok, geçen seferki gibi yapacağım. Sadece bu sefer haşlama yapmak yerine son hamurumsu bloğu baharatlarla yoğurup küçük parçalar halinde tavaya atıp çevirmeyi planlıyorum. Buzdolabında bekletip yarın lüpleteceğim.
Akşama da inşallah 2. callenim var. Bir hafta içinde bile farkeder diyorlardı, buluşmaya kadar ne yapsam kar. O kadar basensiz "basenli" kişilerin içinde rezil olacağım zaten lömbür halimle.

6 gün çıktı canım atak dönemi,maydanoz ve rokadan başka yeşillik yokmu,peki ekmek,çavdar yada buğday,sırf yumurtamı yicez bu donemde et ile??:18:,yulaf klepeğimide sipariş edeyim o zaman..

iyi pazarlar canlarim...gecmiisi hic okuyamadim bugün basimi kaldiramiyorum resmen evde dukana dair hicbirsey kalmamis bende normal peynir yedim bugün kahvaltida domates ve biber yulaf kepegimi mecburen süt ile tüketecegim bugün baska care yok yarin olsunda alisveris yapayim bir güzel insallah

sizlerde ne var ne yokk sessiz sedasiz buralar zatenaman diyim kacamak yapmayinnnnn

güzel pazar akşamları hepinize :)
geçmişi okumadan tamamen yazmak istemiyorum ben, nedense böyle bi kopukluk oluyomuş gibi hissediyorum deli miyim neyim aa
kaldığım yerden okumaya devam edicem ama bi kaç şey söyliim önce.
belim hala ağrıyor. çok değil çok şükür ama callan yapmama engel olur sanıyorum. o yüzden leslieye sarılcam bi süre. 1 mil 3 mil artık günde 1 saat yürürüm onunla heralde.
havuçlu tarçınlı kek yaptım bugün. daha doğrusu yapamadım onu nasıl etsem de böyle pudingimsi bişile pasta gibi yapsam yesem diye yana döne düşünüyorum. pudingimsi şipşak bi tarif verebilcek olan varsa çok sevinirim. kesin vardır geçmişte gerçi, ben de begenmişimdir kesin ki hatırlıyorum öyle bişiler, ama bin tane mesajı beğendiğim için bulamıyorum sonra hangisinde olduğunu bundan sonra sadece yemek tarifi olanları mı begensem naapsam
fazla konuşmiim de gidiim yüriiim ben ya, nerde benim kulaklığımmm

ben tavuk sulu çorba yapmıştım denemek isterseniz belki yaziim buraya

4 su bardağı kaynar su (ben 2 büyük kase tavuk suyuyla yapmıştım, keskin bi tat isterseniz 1 tane yağsız tavuk bulyon da kullanabilirsiniz ek olarak)
1 haşlanmış tavuk göğsü
1 çorba kaşığı yulaf kepeği
terbiyesi için;
1 su bardağı süt
1 yumurta sarısı

yağsız tencerede kepeği kokusu çıkana kadar kavurun. sıcak haldeki tavuk suyunu (bulyon koyacaksanız sıcak su içinde erittikten sonra) kepeğin üzerine ekleyip kepeği ezerek, top top olmadan karıştırın. haşlanmış tavuğu istediğiniz büyüklükte didin, tencereye ekleyin. başka bir kapta süt ve yumurta sarısından terbiye yapıp usulüne göre çorbaya ekleyin (yani çorbadan 1-2 kaşık alıp süt+yumurta karışımına ekleyip bu karışımı yavaş yavaş tencereye geri dökün) yüksek ateşte bir iki kaynatıp altını kapatıp afiyetle yiyin :)
terbiyeli tavuk sulu şehriye çorbası gibi oluyor tadı, ben çok beğenmiştim içi ısınıyor insanın. üstelik miktarı da çok, 2-3 gün yiyebilirsiniz rahatlıkla. afiyet olsun şimdiden

kızlar bu diyette atak döneminde light kaşar peyniri serbesmi ?Yani şöle tavuk göğsüne kaşarı rendeleyip pişirsem atağa uygun olurmu diye merak etim

ben kullanıyorum kaşara zaafım var napiim ama çok kullanmasak daha iyi olur sanırım

kitapta tablo halinde gösterdiği bi kısım var canım, sayfasını tam kestiremiyorum kitap elimde olmadığı için ama o tablodan daha kolay bakabilirsin ne yemen gerektiğine.
atakta domates- salatalık ve sebzeler yasak. yani yemesen daha iyi olur senin için :)
verdiğin tarifi atakta yiyemezsin. çeyrek soğan ve az domatese izin var aslında ama daha başındasın yolun, kullanmasan daha iyi olur.

6 gün çıktı canım atak dönemi,maydanoz ve rokadan başka yeşillik yokmu,peki ekmek,çavdar yada buğday,sırf yumurtamı yicez bu donemde et ile??:18:,yulaf klepeğimide sipariş edeyim o zaman..

Kitabi okursan daha iyi anlayacaksin. ekmek,cavdar, bugdayi, gelmek istedigin kiloya kadar unutabilirsin bu diyeti yapmak istersen. tek izin verilen o tur sey yulaf kepegin gunde iki kasik.

atakta baska sebze yok. eger sana verdigim linki incelediysen, o listenin disina cikmani onermem atakta.

Bu diyete kararli baslamak cok onemli. eger zor gelip yapamiyacagini dusnuyorsan, hic baslama bence. o yuzden kitabi okuman lazim. yok kitabi okuduktan sonra kesin karar verir, ben bunu yapabilirim dersen, ondan sonra basla. cunku bu diyeti omur boyu sadece iki kere yapabilirsin diyo dukan. Bu diyette karar kilip cok iyi kilo veren arkadaslar var. Aliye otuz, asyadenizle azra 20ser kilo verdiler. guclendirmede bulunup benzer kilo veren arkadaslar da var. Genellikle kurallara uyarsan cok mukemmel sonuclar elde ediyorsun. Ama yarim imam imandan eder misali, bu diyete yarim bilgiyle baslama.

Son düzenleme:

sanırım kitabı okuduktan sonra başlasanız daha iyi olacak.

Herkese selammmm

Bugün istanbuldan bi arkadaşımla bulustum ve beni görünce şok olduuu
En son diyete basladigim gun gormustu.

Bu tepkiler süper sürekli gorenlerde şok etkisi olmuyo..ama bu cık iyi geldi bana
Starbucksa oturduk bu kez şekersiz vanilya surubunu denedim tabi light sütlü lattenin içine;tavsiye ederim ..
Tabi yine splenda arakladim

Ondan sonra da tavuk sis salata ve ayranla akşam yemeğini kapattım..

Canim hosgeldin ben seni cok merak ettim bir kac kez aradim buraya dönüncede ama ulasamadim.Hakkinda hayirlisi güzelim oldugu kadar olmadigi kader.Özlendin birdaha gitme buradan..

Kizlar ben bu sabah 88.gördüm tartida ki kirmizilar kapida adetim bitince yine 90 görürsem öküz kesip yiyecem.

kuzucan hoşgeldin. çok sevindim seni gördüğüme. inşallah herşey en güzeliyle olur senin için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…