kuzum yıne hasta.. bugun ısede gıdemedım..suanda da basım çatlıyor ilaç aldım ama hala tık yok...
ekmek yaptım etimek yanında yumusak kalır. bldiğin odun..pööfff gecsın su matem havası yaaa..
Bugunde yorucu bır iş gününden sonra evıme ulaştım hamdolsun..dıyeti bozmadan devam edebılmek gerçekten zor..ama sabah tartılıpta eksi değerleri görunce çok mutlu oluyor ınsan..Bu arada kabızlık noktasında zorluk çeken arkadaşlar safran çayı alabılırler odem atmak içinde birebir..kayısı yiyeceğini söylemiş arkadaşımızın bırsı bu sorundan ötürü..geceden 2 kayısı ve 1 inciri 1 bardak ılık suya ıslatıp sabah kalkınca oluşan aromalı suyu içerse en kısa sürede kabızlığı geçecektir..
Bozuk süt bağırsakların daha hızlı çalışmasına yardımcı olmaz arkadaşlar aksine içindeki mikroorganızma sayısı arttıgı için sadece bagırsak floranıza zarar verır..fazla mıktarda proteinın kabızlık yapması doğal tek yapmanız gereken düzenli olarak form çayı ve su içmek..Bugun mistik chai aldım light süt ve su karışımı ıle yaptım inanılmaz derecede beğendim..keşke daha önce alsaydım..tadı çok güzel..kullanıp kabızlık için işe yaradığını düşünen arkadaşım varsa tecrübelerini aktarabılır mi ? fındık aromalı olanından aldım diyet için sıkıntı ollmaz değil mi ? en nıhayetınde içindeki sadece aroma ? ne düşünuyorsunuz bu konuda.. Herkese bol azimli günler dilerim..
Ah bi de fotoğrafları var kiiii :18: MmmmmO'nun yaptığı gibi yapmam imkansız sanırım ama, denicem bir gün mutlaka :))
Eki Görüntüle 518560 Eki Görüntüle 518558
ALİYE ABLA mistik chai doğuşun metabolızmayı hızlandıran çayı..Bende bu forumda okurken bır arkadaşın içtıgını okuduğumda araştırmıştım..tadı çok güzel gerçekten..vanilya ve fındık aromalı ama içinde envai çeşit bitki var..sahlep içiyorsunuz sankı..1/3 süt 2/3 su karıştıyorsunuz yaparken..gurmenette pekçok aroma satıldıgını görunce fındık aromasınında zararlı olmayacagını düşünerek aldım..Valla başka sitelerden de takıp ettıgım kadarıyla bayagı kullananı varmış..Bizim forumda da kullanan arkadaşlar varsa ki okudugumu hatırlıyorum bu çayı kullanan arkadaşları, bırebır duymak istedım dıyete negatıf etkısı olmadığını.. :)
Bunlari mi yediniz wuuuuuu) yoksa canimiz ceksin diye mi koydunuz fotolari hmmmm
kabızlıktan mı artı oldu dıye dusunuyorum evetAy Allah korusuunnn!! Bi sürü şey söyledik denemedin mi seenn?
Hadi madem iyi yürüyüşleerr
geçmiş olsun tez zamanda ıyıleşir ınsallahkuzum yıne hasta.. bugun ısede gıdemedım..suanda da basım çatlıyor ilaç aldım ama hala tık yok...
ekmek yaptım etimek yanında yumusak kalır. bldiğin odun..pööfff gecsın su matem havası yaaa..
Canlar günaydıınnn
Akşamdan beri yazdıklarınızı okuyorum, okucamama dayanamadım yaziyim dedim. Normalde yarın tartılacaktım, Cumartesi'den beri tartılmıyodum, cumartesi 57,2 çıkmıştım. Ama bugünlerde benim de sistem sizinkilerin aksine fazla bozuldu Bağırsaklar ağrı yaptı falan.. Nedenini anlamadım.. Takita tatlandırıcının öyle bi yan etkisi varmış, ondan çok kullanmış da olabilirim ama bilemedim. Yani çok şikayetçi değilim tabi ama gurul gurul sesler ve ağrısı pek hoş değildi. Neyse bu sabah biraz daha rahat gibiydim. Karnım da inmiş gibiydi. "Ay olsun beyaa :76: bi tartıliyim. Zaten alıştık artı çıkmaya" dedim. Çıktım tartıyaaa.. Ay bir de ne göreeemmm: 56,5 çıktım ya ben Şok oldum tabi Bi kaç kere daha çıktım. Anaa! Valla da öyle. Değişmedi Gün itibariyle 56,5 kiloyum kızlar Daha da ölsem de gam yemem hahahaha Aman Allah korusun tabi Valla neremden gitmiş anlamadım. Karnımdan gitmiyoo. Öyle 300-500 gr olunca da hiç anlaşılmıyo nereden gittiği :44: Sanırım bağırsaklardan gitti hahaha Neyse ne işte Bi yerlerden gitmiş Yarın yine artı çıkabilirim diye bugün seviniyim yeterince de hhihihi :118:
Geçen Cumartesi Mango'dan beyaz pantolon aldımDar kesim tabii.. Alışkın olmadığım için sanki tenimi gösteriyo gibi geldi, çıplak hissettim kendimi ama, aldım valla :)) Bi de 38 beden olmasına rağmen, çok dar oldu. Her yerim pörtledi :S Ona moralim bozuldu biraz. Tereddütte kaldım ama, amaaann dedim, bi daha ne zaman alcam. Az daha zayıflarım Kotondan da 28 beden pantolon aldım ama :44: ve çok şaşırdım. O da 36'ya denk geliyor :S Pantolonun kesiminden falan fark etti heralde, bi de Koton'daki lasteksti falan, her bedene uygun Yani normalde 36'ya giremiyorum, 38 de tam oturmuyor artık. 37 oldum sanırım 55 kilo olsam 36 olur muyum Ay en büyük hayalim 36 beden olmaaakk Ay çok karışık anlattım ama anladınız mı Sevinçten oldu hihihih Kıza bak 500 gr vermiş şımardı demeyin valla ben bunu 6 aydır bekliyom hihohoho Regl bittikten sonra güçlendirme kesinleştiiiii Eneee!!! Şimdi tarihe baktım :S Tam 6 aydır bekliyorum hem dee :86::122: 26.03.2012 diyete başlama tarihim. Bugün 26.09.2012'ymiş Kadere bak sen :111: Hepinizi o güzel yanacıklarınızdan öpüyorum ve seviyorum
Yeni başlayanlar da lütfen gerçekten zayıflamak istiyorlarsa hiç bir zaman vazgeçmesinler.. Her güzel şeyin bir bedeli var. Amacınıza ulaşmak için yapmanız gerekenler elinizde varken, yapmadan durmak kendinize haksızlık olur.. ve ayrıca kendi adıma, bunun aptallık olduğunu düşünürüm. Sadece bu konuda değil, her konuda böyle... Elimizden gelen her şeyiii yapıcaz, sonra olmazsa da içimiz rahat olacak; çünkü biz her şeyi yapmış olucaz.. Hadi devam devaaammm
Kızlar size çok teşekkür ederim aliye,rachel,ipektoş sağolun vallahi yaa süzme yoğurt yapmanın böyle kolay bişey olduğunu hiç bilmiyordum ben yaa.annem de hayatta böyle bir şey yapmadığı için yada çevremde görüp duymadığımdan bilemiyordum.
dün gece dediğiniz gibi ince süzgüye koydum yoğurdu,onun da altına başka bir kap ve attım dolaba.baktım çok az su var amaan bundan süzme falan olmayacak dedim.sabah bir baktım daha fazla su salmış ve yoğurt cidden koyulaşmış kıvamna gelmiş.Allah sizden razı olsun yaaa,ben şimdi onu dondurma yapmam mı,ben şimdi sebze günümde süzme yoğurtlu patlıcan ezmeler yapmam mı
afiyet olsun şekercim...
benim torbam var, onda süzüyorum. sonra da ipeğin bahsettiği ince, pirinç süzgecine koyuyorum. ipek doğrudan süzgece koy dedi. ben de öyle deneyeceğim bu sefer.
hahahaha ben de senin cevabını okurken çok güldüm
yalnız cidden bişey söylicem,niye içtim ki ben onu.bir de henüz hiç bir belirti yok,ya işten çıkıp yürümeye başlayınca başlarsa belirtiler,amaniiinnn yaaa tövbe yarabbim ben yürürken nolduğunu alamazsam gaz maz sanırsam,ayy çok boktan muhabett oldu ama benim bir arkadaşım kokoreç yemiş bağırsakları bozulmuş,dolmuşta öyle farketmemiş dolduruvermiş altına
korktum bak şimdi,ya sahilde köpeğini gezdiren yakışıklıların köpeği gelir de totomu koklarsa
nefret ettiniz mi benden böööööööö
Dely'm bu arada surimiler gırmenette de var bilgin olsun,başka ihtiyaçların da varsa falan.
alıntı yapıp yapıp yazmayı da unutuyorum;şimdi siz resimlere bakıp tombişken kanlı canlıymış kilo verince yüzü göçmüş falan sanmayın.
tonbişkenki resimde bi kere full makyaj var allık falan filan.diğer resim makyajsız ve özensizken çekilmiş bir resimdi.
ayrıca tombiş resim daha profesyonel bir dijital makina ile çekilmişti,zayıfkenki ise cep telefonuyla.onun için size farklı görünebilir ama ben halaaa güzelim yaaaaaaa,üstelik de tombiş yanaklarım ve gıdığım olmadığı için daha güzel olmuş olmalıyım bence,çökmedim valla bak görünce anlarsın
Ayyyy11 Tane mii :O Vuuu!! Süpeeerr İçinde ne kadar vardır kii Neyse yaa.. Ortalama işte napiyim. 10 dene falan yerim ben + - 2 hihihi - yazdığıma bakma, o kısmı kullanacağımı sanmam :86: Peki mesela bi gün 5 diğer gün 5 yiyemiyo muyuz? Ben her gün 1 kaşık pilav yesem mesela Toplamı haftada 220 gr olsa hahahah Tabi pilav için pek uygun değil de Sarma için çok mis olur bence öyle :))
Ben zaten korkumdan her gün tartılmıyorum, o zaman hiç tartılamam bence yaa :18: Tırsarım beenn
Heeee! Hurmalardı huhahaha
Üzüldüğün şeye bak, ödüllere boğulacaksın kuzum:119:
Çıksın da yapiyim bi kısır be yaaaSen yapıyo muydun patlamış karnabahar Ben hiç yapmadım
Canın mı istiyo gerçekten yaa :O Sabahtan beri 750 ml suyu zorla içtim1 fincan nescafe, 1 fincan 7 otlu çay, 1 fincan mate çayı içtim. Ahan da bu kadaarr :S Şu 750'lik öbür şişeyi de bitiriyim bariii.. Puuff
Ölmezsin dicem de, Allah'ın işine karışılmaz hahahhaAy Allah korusun şakası bile kötüüü Olmaz bişicik kuzu
Bu arada İpek nerelerde biliyo musun? Sabahtan beri sorucam..
yok be kuzum sadece haftada 1 kez yiyebiliyormuşuz nişastalı.günlere bölemiyoruz yani
öyle olsa ben ödülümü bölerdim günlere;bir gün çorba,öbür gün güzel bir burger,öbür gün profiterol,öbür gün balığımın yanında bir kadeh falan ne güzel olurdu
ipek sabahtan buralardaydı ama uzaktan takıldı,yazmadı bize işi çok diye tahmin ediyorum.
hoş benim de işim çok ama bugün karıncadansa ağustos böcüğü olmayı tercih ettim sanırım
neyseki raporumu yazdım ama göndermek için 6 olmasını bekliyorum.ne me lazım raporun üstünden bişey konuşalım diyesileri tutar hiç çekemicem
yaa burda biri bana demişti ya mutlu'ydu sanırım,çok su içersen ölürsün diye,ondan dedim
valla canım istiyor hala ama içmicem,1.5 saat yol yürücem erkek değilim ki nereye yapıcam
ben hiç yapmadım karnabahar patlamışı ama merak edşyorum ay çok güzel olabilir bence
şımarmak değil de heyecanlanmak diyebiliriz zannımca,kaldı ki 6 aydan fazladır bu anı bekliyoruz
bıdı bıdı bıdı, bi susmadınız yaaa. film seyretmeye çalışıyoruz şurda))))
hadi yaaa ben de ben beceremedim heralde falan demiştim,ayarlardan olmadı çünkü
neyse ben de üşenmezsem çizittiririm arada o zaman
ayy bugün gelmeyenler bizim bütün gün yazdıklarımızı okumak için şaşı olacaklarrr
ayy okumazlar mı acaba,okumazlarsa dedikodu yapalım mı,hem böylece okuyup okumadıklarını anlarız,ipeği sormuştun sen eeee ne dicektin ahahahaaa
evet evet darısı bütün isteyen arkadaşlarımızın başına en kısa zamanda inşallahhh
delyyy,darı da yiyebilcez mi biz şimdi kuzum,o hangigillerden acaba,off çok fena kokuyor sokakta,canım çekiyor yaz bitmeden yesem mi 1 tanecik
burda mıydın kız sen,gel gel dedikodu yapıcazz
ayyy hiç sıkma canını,baksana dely de ben de neredeyse 2 ay sonra gram gram vermeye başladık da seviniyoruz.pes etmediğin sürece,er yada geç gidecek o yağlar,yeter ki sen onlardan daha inatçı ol
Selaammm! Gel de muhabbet koyulaşsın hihiih
NıhahahaAz kaldı az.. 10 kala falan çıkcam kısmetse
Ay çok da saçmaladık arada, boşuna gözleri bozcaklar :111: haha
Diyorum ah şu İpek yok mu şu İpeeekkk
dikkat et,hemen önlemini al kuzum,çok tehlikeli mevsim
oyy meslektaşım kader arkadaşım benim
dışardan herkes çok keyifli sanır bu işleri ama çoook bayram sabahları kendimi ofise kapatıp ağladığım olmuştur
rez yaptırdınız mı kuzum,yoksa yardımcı olabiliriz her türlü
Allah ne etsin seni e mi... Ben de diyorum ki bi başbakan lafı dolaşıyo ortalıkta, nedir bu? kimsenin mesajında da başbakanlı bişey göremedim.
meğer bizim kız kendini başbakan ilan etmiş.
kepekle yapılmış kısır. bunu görünce olsa olsa kısır çeker insanın canı. ama ben yapmadım, muhtemelen yapmam da. niye dersen, kısır bulgurla olur, kepekle değil. her şeyin bi şeyi var di mi ama...
kabızlıktan mı artı oldu dıye dusunuyorum evetbaya duzeldım ama..
ya ben bu gecmısı okurken cok kafam karısıyor.. konuyu algılayamıyorum bakmaya calısıyorum ama bıdaha ozetlesenız..kıwı demıstınız buldum bu dag basında ta nerelerden getırttım
geçmiş olsun tez zamanda ıyıleşir ınsallah
kabızlıktan mı artı oldu dıye dusunuyorum evetbaya duzeldım ama..
ya ben bu gecmısı okurken cok kafam karısıyor.. konuyu algılayamıyorum bakmaya calısıyorum ama bıdaha ozetlesenız..kıwı demıstınız buldum bu dag basında ta nerelerden getırttım
geçmiş olsun tez zamanda ıyıleşir ınsallah
canım cok teşekkürler minnettarım kitabı da arkadasa verdım kaldım ortada:)selam kabızlık ıle ılgılı sunlar tavsıye edılıyor.
dukan diyeti tarifleri: DUKAN'IN YAN ETKİLERİ
Kabızlık:
İnsanların sıklıkla yakındıkları bir problem bu.Neyse ki birkaç tavsiyeyle bu sorundan korunmak mümkün.
Karbonhidratları diyetten çıkardığınızda (özellikle atak evresinde) lif alımını da azaltmış oluyoruz.Bu da besinlerin bağırsaklardan yumuşak geçmesine engel olan bir durum.Bundan korunmanın ilk yolu günlük yulaf kepeği tüketimini aksatmamak.Özellikle sabahları alınan yulaf kepeği bağırsakları yumuşatmaya yardımcı oluyor.Yulaf kepeğini az suyla tüketmek ise tam aksine yani kabızlığa yol açıyor.Bu yüzden sıvı alımını kesinlikle hafife almayın.
Eğer sorun geçmezse aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:
Bunun için;
-Yulaf kepeği limitinin 1 kaşığını buğday kepeğiyle değiştirmek,
-Goji berry tüketmek,(atak ve p gününde 1,seyirde 2 yk)
- Sebze günlerinde bol lifli yeşil yapraklı sebze ve ravent(rhubarb) tüketmek,
-1 çay kaşığı kadar keten tohumu tüketmek,
-Karın egzersizleri yapmak,
Önerilen çözümlerden bazıları.
Bitki çaylarından da yardım alabilirsiniz fakat içeriğindeki bazı bitkiler zamanla bağırsak tembelliğine yol açabilir.Dikkat.
Bunlara karşın rahatsızlık devam ediyorsa diyeti fazla sabote etmeyecek birkaç kuru erik veya kayısıyı deneyip ,sonuç alamazsanız mutlaka dr.a başvurun.
Ek olarak
Bunlar yanında dukanchatte ınsanlara rhubarb dıye bı bitkiyi 100 gr tüketmelerini söylüyor. Bu bir çeşit meyveymiş. türkçeye keçi kulağı-ravent diye çevirmişler. ben daha önce duymadım.
Eğer bu rhubarb denilen bitkiyi bulamazsanız, kabızlığınızda çok ileri düzeydeyse bir kivi tüketebilirsiniz diyor. Ama bunu kötüye çekmemek lazım bence gerçekten ihtiyaç dahilinde kullanılmalı, yoksa bildiğin gibi meyve yemek kilo vermeyi yavaşlatıyor hatta durduruyor. Ama bence kuru kayısıdan daha iyi bir alternatif. Çünkü kayısı nın içinde çok şeker var.
canım cok teşekkürler minnettarım kitabı da arkadasa verdım kaldım ortada:)
kızlar ton balıgını lıght mı yıyecez ılla dıye bır soru sormak ıstıyorum Allahııııııııııııııııııııııııııım ne kotu bı tat.... ya bu nobetlerde bana bu tarz hazır seyler lazım ama dun ac kaldım..ölüyorum sandım.. dıgerını suzdurup yesek olmaz dimi
canım cok teşekkürler minnettarım kitabı da arkadasa verdım kaldım ortada:)
kızlar ton balıgını lıght mı yıyecez ılla dıye bır soru sormak ıstıyorum Allahııııııııııııııııııııııııııım ne kotu bı tat.... ya bu nobetlerde bana bu tarz hazır seyler lazım ama dun ac kaldım..ölüyorum sandım.. dıgerını suzdurup yesek olmaz dimi
Benimde sorunum kabızlık o yüzdenö bu konudaki her bilgiyi bir araya getirmeye çalışıyorum.
Forumda önceki sayfalarda ton balığını süzdürüp yemeyin diyorlar. Ama light ton balığının fikride beni çileden çıkarıyor. beni artık tavuk tavada yapılmasıda çileden çıkarıyor. AAma yemek zorunda kalıyorsun ucuz protein işte, geçen gün üzerine sarımsaklı yoğurt döküp yedim(bizimkiler mantı yiyordu onun yanına yapılmış, benim hakkım tavuk) neyse tadı bir nebze daha katlanılır geldi. Eğer seni de çok rahatsız ediyorsa, baharatlar ve izin verilen soslar kullanabilirsin. tadı baya değiştiriyor.
bu arada istanbullular bu kafeye gidip deneyen var mı, meraaaak ettim ben:)
Tatlı Huzur Cafe – Hazır Dukan Yemekleri » Dukan Diyeti Yemek Tarifleri
kepekle yapılmış kısır. bunu görünce olsa olsa kısır çeker insanın canı. ama ben yapmadım, muhtemelen yapmam da. niye dersen, kısır bulgurla olur, kepekle değil. her şeyin bi şeyi var di mi ama...
tavuk göğüs minik minik doğrayıp kavuruyorum. sebze günündeyse rendelenmiş kapakla birlikte kavuruyorum.üzerine sarımsaklı yoğurt ve bolca pul biber. bolca dediysem, gerçekten bol. ben acıya çok dayanıklıyım, yiyebiliyorum rahatlıkla. sonra ne kabızlık kalıyor ne bişey. şu biberiye turşularından da yiyebilirsin. acısından fazla etkilenmek istemiyorsan, ısırmadan, çiğnemeden direk yut gitsin. kabızlığın en iyi çaresi. tabi hemoroid gibi bir problemin varsa, kaş yaparken göz çıkarırsın.