Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Bir haftadır kabızım ne yaptıysam geçmedi ölüyorum resmen, diyeti bozmak zorunda kaldım. kabızlıgı gidermek için ne yapmalıyım? Müsil kullandım o bile etki etmedi.

kitabı okuduysan hemen başla tabi. okumadıysan da oku ve hemen başla. haydi hayırlı olsun ))

kitabı okudum aslında ama araya zaman girdi unuttum çoğu şeyi
tatile gitmeden önceydi,başlayayım deidm başlayamadım
en iyisi yeniden okuyayım :)
takıldıklarımı size sorarım:))

oh afiyet olsun. ben birkaç ay öncesine kadar, özellikle çok fazla yürüdüğüm, dışarda çok işimin olduğu günlerde 1 simit yerdim ama uzun zamandır kaçamaksız devam ettiğim için yemiyorum. çok canım çekti. sırf simitçilerin önünden geçmemek için yolumu değiştirdiğim zamanlar çok oluyor. güçlendirmeye geçince nişastalı öğünlerden biri de bu olsun bakalım.
bu arada iltifatların için çok teşekkürler. ayrıca, c.tesi buluşmasında seni de andık haberin olsun...

Bir haftadır kabızım ne yaptıysam geçmedi ölüyorum resmen, diyeti bozmak zorunda kaldım. kabızlıgı gidermek için ne yapmalıyım? Müsil kullandım o bile etki etmedi.

form çayı ve zeytinyağı içtin mi?
meyve serbest mi bilmiyorum incir ve kuru kayısı bozar derler?

Kızlarrrr özlelliklee DELYYYYY,çok çok çok özür dilerim ama otelde değildim ki ben saatlerdir müşteri ziyaretindeydim görmedim kuzum yazdıklarını,c.tesi de yarım gün çalışıyorum,onu da görmedim.bazen gözden kaçabiliyor yahuuu
bugün yazdığında sanırım tam benimkiyle aynı anda olmuş,seninki geride kalmış görmemişim
senin gıyabında olaki mesajına cevap vermediğim,dikkatimden kaçmış olan,atladığım birileri varsa lütfen ama lütfen kusura bakmayın,istemeden olmuştur mutlaka

bu haberin gerçek olabilmesini çok isterim,gerçeklik payı varsa bili söylesin arkadaşlar,çıtır çıtır bir gevrek yerim

hehehehehe sana bir tüyo vereyim mi,bunun membağı starbucks ve cafe nero
valla bir kahveye o kadar para veriyorsam bir tomar da splenda yürütebilirim bence hem de toz
şu anda bile masamda 8-9 poşet var

canımmm senden önce geçerim bence güçlendirmeye amma ve lakin sen patates kızartması yiyebileceğimizi mi sanıyorsun,şahsen ben hiiç yiyeceğimi sanmıyorum dukanın şunu söylediğini hatırlıyorum : 'patates kızartması ve cipsler size hayatınız boyunca yasaklayacağım ender yiyeceklerdendir'
ama yemeyi çok isterdim doğrusu,vay anamn yahuu eskiden nasıl yiyiyormuşuz o kızarmış şeyleri vıcık vıcık böööö

kitabı okudum aslında ama araya zaman girdi unuttum çoğu şeyi
tatile gitmeden önceydi,başlayayım deidm başlayamadım
en iyisi yeniden okuyayım :)
takıldıklarımı size sorarım:))

bence de yeniden okumalısın arkadaşım. çünkü sorularına bakınca kitabı okumadığını düşündüm ben. muhtemelen araya zaman girince unutulmuştur bazı şeyler. takıldıklarını elbette sor. bak burda bir sürü dukan profesörü var. zaten yakında dukan da takıldığı yerleri bize soracak

ayy şimdi aklımdan gectın. ekim nerde yaaa diyodum bı sonrakı sayfaya gectımkı sen
bana huzur verıyorsun vesselam

aktardan tilaks cayını al. hergun olmasada ıkı-üç günde bı bardak ıc. wc den cıkamazsın bak demedı deme..

akşam akşam güldürdün beni:)))))
tamam akşam kitaba başlıyorum hemen o zaman

kuzuuum hoşgeldin,simit olur mu gerçekten ? o kaçamak sayılmaz mı,ben de yiyebilir miyim

bugüne kadar kepekle yaptığım en güzel şeyi yaptım. dereotlu peynirli çörek. çok güzel oldu. hem lezzetli hem yiyimi hoş. hem elime sağlık hem afiyet olsun bana )))

bize de afiyet olsun mu,tarif versene kuzum

21 kg muuu===?nasıl ne kadar sürede verdin o kadar kiloyu????
hangi şehirdesin?
birde günde kaç bardak su içiyorsunuz?
kitapta hatırlaıdğım kadarıyla çok için diyordu ama çok su demek çok tuvalet demek oluyor ya

Fırında dedik ya bebeğimmmm ben zaten kızartma yemem, ıyyyy. Elma dilimi pattisleri önce kaynar suda 5 dk haşlıyoyorum, sonra zeytinyağı ve bol baharat ile fırında 250 derecede çıtır çıtır oluncaya kadar pişiriyorum, tadından yenmiyor

Ayyyyy çatladım gülmekten Dukan efendinin haberi olsa bu forumdan valla işi gücü bırakır bizi takip eder, ben hiç yabancı forumlara bakmadım onlar ne konuşuyo napıyo acep, bi dolanayım vaktim olursa merak ettim şimdi

Son düzenleme:
Ah yazııkk! Bi kere suyunu bol bol içiyor musun öncelikle ona dikkat et. Kabızlık için ben sabahları aç karnına Doğadan 7 otlu çay içiyorum, sonra üstüne de kepekli bişi yaptıysam onu yiyorum, bu bana iyi geliyor. Ayrıca aktarlarda Tilaks çay varmış. Bir de A101'de Mest çay Yine Doğadan'ın form çayları var. 7 otlu çay hariç diğerlerinin hepsinin içinde sinameki var sanırım, o yüzden haftada 2 kereden falan fazla içmemeni tavsiye ederim. Müsil bile kullanmışsın gerçi ama; bunlardan birinin işe yaracağını sanırım :44: Benim bir arkadaşım Dukan yapayım derken bağırsak düğümlenmesi oldu, acil hastaneye gittiler falan.. Sonra da bana Dukan yüzünden neler oldu, herkes böyle oluyormuş, aman yapma falan dedi hep. Gittiği doktor da Dukan yapan bir sürü insan aynı şikayetle geliyor, yapmayın falan demiş. Halbuki o başladığında ben 4-5 aydır yapıyordum zaten, hiç de öyle bir sorun yaşamadım. Ama neden. Ben hep dikkat ettim, hep bitki çayları falan mutlaka içtim.. Yani eğer çözersen sorununu, bundan sonra da dikkat et. Protein ağırlıklı beslendiğimiz için, olabiliyor böyle sorunlar. Gerekli şeyleri yaptığımız sürece sorun kalmıyor ama; merak etme.. Çok geçmiş olsun.. Umarım geçer..

Ay yok canıımmm O kadar özür dilemene gerek yoktu kuşuumm Görmemiş olabilirsin tabi, hani mecbur da değilsin cevap vermeye Zaten sonunda mesaj atıyordum da mesaj kutun da doluymuş Evren benden yana değildi hihihiih Üzülmeee

Dediklerin doğru canım. Ben de işte öyle diyorum. Ben de regl öncesi durumdayım, yani öyle olmam lazım :S bi olsun bitsin inşallah şimdi ben de bi tereddüt ettim :S 2 gün sonra olmam gerekiyor da belirti yok bende :S Neysee.. Bittikten sonra bi hafta da bi inmeyi beklerim, 2 haftaya falan geçerim heralde Spor da yapalım ivet iveettt Callan da yalan oldu :S sıfırdan başlamacaaa :S :))

..............bak burda bir sürü dukan profesörü var. zaten yakında dukan da takıldığı yerleri bize soracak
Hahahhaa Di mi amaa Sorsun, çekinmesin, biz hep burdayız. kitabı okumuş mu acaba Dukan huhaha
Zaten bugün Dukan gibi hissettim kendimi. Sanırsın ki profesörüm hihiihih

Kızlaarrr.. Ben çıkıyoruummm. Tiyatroya gidiyorum ben akşam, derse yani İlk ders. Gerçi 6'da başlıyomuş geç kalıyorum ama.. Bakalım.. İnşallah güzel olur..

İyi akşamlar herkeseee...

Son düzenleme:

Size laf yetiştirmekten raporumu yazamadan çıkmak zorunda kalacağım neyse yarın yazarım artık.
Dely yaaa cevabı görmeden çıktın mı,hayy Allahım denk gelemedik bir türlü
öpüyorum hepinizi,gevrek yiyebiliyor muyuz cidden yaaa

ben ara öğün olarak gün içerisinde 3-4 kağıt bardak içiyorum. ama içine light süt ve azıcık kayfe koyuyorum.

tarifini de verseydin iyiydi

bize de afiyet olsun mu,tarif versene kuzum

aslında elbette farklı birşey yok ama kıvam ve yöntem tam tuttu bu sefer sanırım.
6 yemek kaşığı kepek
2 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt (susuz tarafından)
(bu arada yoğurdu kaşığı daldırıp bir kenarından oyarak değil de, üstünden sıyırarak ve hizasını bozmayarak alırsanız sulanmaz ve bitene kadar kıvamını-tadını korur)
200 gr lor
1 tutam (elini korkak alıştırma) dereotu
1 yemek kaşığı süt tozu
1 yemek kaşığı sirke
1 paket mahlepli kabartma tozu
1 çay kaşığı splenda

bir kasede yoğurdu çıptım. yoğurt iyice çırpılınca sütü ekleyip karıştırdım. sütozunu ekledim ve eriyene kadar çırptım. splenda ve sirkeyi de ekleyip karıştırdım.
daha büyük bir kapta yumurtayı iyice çırptım. diğer karışımı yumurtaya ekleyip karıştırdım. mahlepli kabarma tozunu da ekledim ve karıştırdım. ince kıyılmış dereotu ve loru da ekledim. en son kepeği de ekleyip karıştırdım. kabartma tozunu ekledikten sonraki aşamalarda fazla karıştırmadım. sadece yeteri kadar. kek hamurundan daha koyu bir hamur oldu. fırını 170 dereceye ısıttım. iyice kızarana kadar pişirdim.

poğaça gibi de yapılabilir ama yayılır,pek hoş olmaz gibime geldi. benim hamburger ekmeği büyüklüğünde 3 tane silikon kalıbım var, onları kullandım. tüm malzemeyi 3 kalıba paylaştırdım. silikon kalıpta ya da yağlı kağıt serilmiş tepside olabilir ama fazla kalın dökmeyin bence.

bu arada dün yaptığım krem vanilya tat olarak fena olmadı ama yiyimi pek hoş değildi. yani şekerli omlet gibiydi görünümü bildiğin yumurtaydı yani. sütü hiç hissetmedim içinde. bir de dibinde biraz su birikmişti. ben tatlı olarak yoğurtlu dondurma ve sofra kremini tercih edeceğim yine. dondurmayı zaten biliyorsunuz süzme yoğurt süt tozu, tatlandırıcı ve aroma. 200 gr yoğurda 1 yemek kaşığı süt tozu ve 1 yemek kaşığı splenda bana yetiyor. kafana göre de vanilya limon v.b. aroma...

elim değmişken sofra kreminin de tarifini yazayım.

1/2 litre süt
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı splenda
1 limon kabuğu rendesi
1 yumurta sarısı
limon aroması
vanilya aroması
1/2 çay bardağı sütü ayırıp kalanını tencereye alın kaynatın. yumurta sarısını iyice çırpın 1/2 çay bardağı sütü ekleyin. mısır nişastasını da katıp iyice eriyene kadar karıştırın. hiç topak kalmasın. limon kabuğu rendesini ve aromaları da katın. süt kaynamaya başladıktan sonra, bu karışımı kaynayan süte ekleyin. bir yandan da karıştırın. kıvamı koyulaşınca splendayı ekleyip karıştırın.kaselere alıp soğumaya bırakın. dilerseniz kaselere almadan, biraz ılındıktan sonra mikserle önce yavaş sonra hızlı devirde köpük köpük olana kadar çırpın, sonra kaselere alın. miktarı artırıp son aşamada bir kısmını şekerle tatlandırıp, tüm aile de yiyebilirsiniz.

yağsız nişastalı besin. neden yenmesin, bence de yenebilir. yalnız bi pişmiş haliyle 200 gr geçmesin falan gibi bişey vardı. kitaba bir bak istersen...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…