Ben de Aliye'nin dediği gibi yumurta sınırlamasına dikkat etmiyorum. Şöyle ki, uzun zamandır yumurtadan öğğ gelmişti mesela, bi kaç haftadır yemiyordum ama; geçen hafta 1 gün, 3 yumurta kırdım yedim akşam yemeği olarak. Hafta sonu kahvaltıda 2 yumurta haşladım biraz peynir ve Dukan ekmeğiyle yedim. E bu arada içinde 3 yumurta bulunan krem vanilyayı götürdüm. Dukan keklerimde, ekmeklerimde olan yumurtalar var. Hepsini saysam geçen hafta 10 yumurta yemişimdir. Belki daha fazla.. He öyle zamanlar oluyo ekmek ve keklerin içindekiler dışında hiç yemiyorum. Yanlış da bir şey demek istemem ama, kolesterol problemin yoksa, o kadar da etkilediğini sanmıyorum.. Süte gelince, senin demek istediğin haftada yarım litre değil di mi? Haftada 5 yumurta sarısı ve yarım litre süt deyince, öyle anlaşılıyor da.. Günde 250 ml süte izin vardı en son :S Süt ve süt ürünleri toplamı da 1kg'a kadar izinliydi, ki ben onda da böyle gram hesabı yapmıyorum..
evet canım hepimizde aynı oluyor.ilk başta verilecek kilo fazla olduğundan hızla gidiyor,verecek kilon azaldıkça kilo verme hızında azalıyor.yine de ne kadar şanslısın ki haftada 500 gr verebiliyorsun.ben 1.5 aydır 2 ileri bir geri yerimde sayıyorum mesela
canım sen artık okeye dönüyosun olcak okadar sporu artırıcam yapıcam daha doğrusu oğlum bi aglyıp zırlamadan okula gitseee
hımmm bu durumda pirinç hem tahıllı hem nişastalı mı oluyorrr
sağol kuzum,tekrar bakıcam akşam takıldığım bir yer olursa sorarım tekrar.pekiii ben şimdii artık ödül öğünü hayali kurayım mı
benim güçlendirmede sabırsızlıkla beklediğim olaylardan biri bu nişasta öğünü. haşlanmış patatesle patates salatası yemeyi düşünüyorum mesela. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı hakkını ve bolca yeşillikle. çok severim. sonra makarna salatası yiyebilirim ve tabi leblebi yiyebilirim. sütlü tatlı yiyebilirim. ay ne güzeeeeeel
Ben kapağı açtıktan sonra da tadına bakıyorum. Tadı güzelse içiyom =)) Hani açıldıktan soran 4 gün içinde tüketin mi ne diyo ya.. He işte benimki baya uzun sürüyo)
İveeettt! Daha kolay gideeerrTabi sen böyle devam ettikçe Hadi kolay gele
Kurucu Nesli. Ona başvurabilirsin
Ben de ben deeeBen de eksi çıkamam heralde ama.. Dın dın dın dıınnn!! Tartılmıyorum çünküüü.. Heyecaaann
Saol canım :)) Gördün ama sarkıyo bıngıl bıngıl
Bekliyim devamını da accık, bakalım biraz daha zayıflayabilcem miRegl falan gelsin gitsin.. Bi kaç hafta içinde geçmiş olurum ben de
Normal canım tabiii.. Sonradan hız azalıyo.. ama hatta seninki gayet de iyi benceMaşallah Böytle devam ederse sorun olmaz.. Spor da yaparsan, ya da yapıyorsan da arttırırsan daha çok eksi görürsün bence :129: Biz de seni seviyoz :))
yok canım ben 3,küsür aydır hiç spor yapmadım bugün ilkkez 7 katı merdivenle çıktım başlıycam evde bant bana ben onu bakıyozz
MEDESAAAAAAAA!!! Anladım ben anladıımmmm.. Sen beni sallamıyooonnnnSana destan yazmıştım sayfa 7079'da
akşama görüşürüzz dukan güllerrriii
17 günd e5 kg mu verdin??????inanılmaz birşey ama bu??????
açlık hissettin mi?
birde nescafe yok sanırım ama hiç içen oldu mu?
benim alışkanlığım var onunla kahvaltı ediyorum((
içmezsem başım ağrıyor
test nerede?test falan yapmadım ben???
inşallah dediğin gibi olur
doğumlardan sonra çok kilo aldım
birde pko var bende o da hem kilo hem tüylenme yaptı bende canımı sıkıyor
Sende benim gibiymişsin:) Okulda yemeği tartarak satan bir yer var. ordan eskiden de alışveriş yapardım. şimdi sadece et yemekleri alırken yarı yarıya daha az para veriyorum. Eğer sen de öyle bir yer bulursan kaçırma.
Ciğeri ben de alayım, ama nedense benim aklımda ciğer yağda yüzerek hazırlanırmış gibi bir şey var. bundan önce hep öyle yedim ciğeri senin söylediğin gibi hazırlayınca nasıl olcak merak ediyorum.
kahveye izin var/ icine seker koymadigin ve light suttle yaptigin surece. Ben keyifle iciyorum/
Evet hatta 5.7 kg ama daha da sasirticisini soyleyeyim/ arkadaslardan sadece atak doneminde bile bu kiloyu veren var. biraz yapiya bagli.
Ben de ilk sebze gunlerine gecince yavasladi biraz kilo verme, reglde oldum o arada gerci, ama vermeye devam ettim. Son bir kac gundur yine hizlandi.
Ama kiloyu birden verince halsizlik oluyor baya. Ondan sonra vitamin hapi kullanmaya basladim. O cok iyi geldi. Sende eger diyete baslicaksan vitamin kullanmayi ciddi dusun.
Tavuk ciğer aldım ilk önce o korkutucu kanlı et görüntüsü gitsin diye haşladım. Sonra önceden ısıttığım tavaya soğanları atıp çevirdim, pembeleşene kadar. Sonra yeşil-kırmızı biber doğrayıp şöyle bir çevirdim. En son da küçük parçalar halinde doğradığım haşlanmış ciğeri attım. Güzel oldu. Yağ da konabilir hakkımız var ama kullanmak istemedim ben, böyle de güzel oldu. :)
evet canım hepimizde aynı oluyor.ilk başta verilecek kilo fazla olduğundan hızla gidiyor,verecek kilon azaldıkça kilo verme hızında azalıyor.yine de ne kadar şanslısın ki haftada 500 gr verebiliyorsun.ben 1.5 aydır 2 ileri bir geri yerimde sayıyorum mesela
sağol kuzum,tekrar bakıcam akşam takıldığım bir yer olursa sorarım tekrar.pekiii ben şimdii artık ödül öğünü hayali kurayım mı
...........
................
2 gündür 200 gr eksilme görüyorum tartıda, parça pinçik gidiyor kilolar. "Gitsin de nasıl giderse gitsin artık hayırlısı olsun." havasındayım. Protein-sebze günleri için soğan-biber-tavuk ciğer sotenin muhteşem bir seçenek olduğunu keşfettim, yağsız yapıyorum güzel de oluyor tadı. Ciğer de ucuz. Arada kahve içmeye gittiğim yerlerde de tablet splendalar oluyor, birkaç tane atıveriyorum çantaya kullanıyormuş havasında. Henüz tatlı yapmadım onları kullanarak ama ezerek toz haline getirip karıştırma düşüncem var, biriksinler şimdi bir köşede.
Evet dukan yapmaya çalışan beleşçi bir öğrenciden satırlar okudunuz, kitabı korsaan splendası kafedeen
Tabi ki öyle bir sorun varsa dikkatli olmalısın. Ben sağlıklı biri için söyledim öyle zten, belirttim. Sen de öyle bir risk de varsa tahlil yaptırmakla da iyi edersin :129:Ben de yumurta sinirlamasini geciyorum ama cokta zorlamak istemiyorum/ cunku aile saglik gecmisimde damar tikanikligina bagli kalp krizi var. O yuzden orda diyete bagli kalmam lazim.
Ben iki bardak sute izin var diye okudum, onu da direk 500 ml diye yorumladim. ondan azsada yapacak bir sey yok :) hem 750 gram peynir tuketecek halim yok ya:), sut iyi
Bu arada hafta ici okulun saglik merkezine ugrayip bir degerlerimi kontrol ettircem bakalim. Herhangi bir sorun var mi\ veriyoruz bu kiloyu ama yanlisimiz varsa duzeltiriz.
İyiyim canım :)) Senden nabeerrrdelyyy naber kuzuuuu şimdi gördüm senii :=
sizi okuyunca diyete başlamak için sabırsızlandım valla:)
ne güzel motive edici yazmışsın yaa teşekkürler
şeker yerine tatlandırıcı koyabiliyormuyuz?ben normalde de canderel ile içiyordum kahveyi ama tabii süttozuyla içiyordum.bundan sonra yağsız süt ile içeyim:)
dukanın chat sitesinde ısrarla belirtiyolar 5 yumurta sarısı. istediğin kadar yumurta beyazı diye. Ben de anlamadım pek, bu diyetler kolestrol problemi oluşturabiliyor, karatay ve dukan bu yüzden eleştiriliyor ya anladığım kadarıyla o riski minimize etmek istiyorlar.
Hatta kolestrol çıkabilecek kişilere iki yumurta sarısı kullanın diyolar.
Hadi beyazlarını yiyelim de sarılarını napcaz. evdekilere yediremem, ben sağlıklı olcam diye onlar sağlıklarından mı olsun yani. O konuda problem yaşıyorum.
Ama dukan chat sitesinde rhubarb-keçi kulağı bir meyveymiş. onu günde 100 gr kabızlık için tüketilebileceğini öğrendim. Çok meyve isteği için iyi gelebilir. Bu koçluk alanlardan meyve istiyorum diye çok ağlayanlara meyve jokeri veriyolarmış. tabi kaçamak yapmayanlara. Arada bir o jokeri kullanıp bir elma falan gibi şeker içeriği çok olmayan meyve tüketebiliyomuşsun. Benim meyve araştırmalarım sürecek:)
Aliyeeeee yoğurdun içine azcık tatlandırıcıyla vanilya aroması koydum ay ne güzel bişeymiş bu, baya tatlı gibi bişey oldu, sağol valla
şu aromaları bir türlü alamadım gitti ya, biri olsa biri denk gelmiyor, akşam bir daha bakayım gurmenete
haftada yarım litre süte izin olduğu nerde yazıyor pardon ???
ben günde o kadar içiyorum da
sizi okuyunca diyete başlamak için sabırsızlandım valla:)
ne güzel motive edici yazmışsın yaa teşekkürler
şeker yerine tatlandırıcı koyabiliyormuyuz?ben normalde de canderel ile içiyordum kahveyi ama tabii süttozuyla içiyordum.bundan sonra yağsız süt ile içeyim:)
meraba arkadaşlar,atakda 1 çay kaşığı kadar salça kullanabilirmiyim acaba şimdiden tşk..