- 16 Ocak 2011
- 1.188
- 488
Ben de Aliye'nin dediği gibi yumurta sınırlamasına dikkat etmiyorum. Şöyle ki, uzun zamandır yumurtadan öğğ gelmişti mesela, bi kaç haftadır yemiyordum ama; geçen hafta 1 gün, 3 yumurta kırdım yedim akşam yemeği olarak. Hafta sonu kahvaltıda 2 yumurta haşladım biraz peynir ve Dukan ekmeğiyle yedim. E bu arada içinde 3 yumurta bulunan krem vanilyayı götürdüm. Dukan keklerimde, ekmeklerimde olan yumurtalar var. Hepsini saysam geçen hafta 10 yumurta yemişimdir. Belki daha fazla.. He öyle zamanlar oluyo ekmek ve keklerin içindekiler dışında hiç yemiyorum. Yanlış da bir şey demek istemem ama, kolesterol problemin yoksa, o kadar da etkilediğini sanmıyorum.. Süte gelince, senin demek istediğin haftada yarım litre değil di mi? Haftada 5 yumurta sarısı ve yarım litre süt deyince, öyle anlaşılıyor da.. Günde 250 ml süte izin vardı en son :S Süt ve süt ürünleri toplamı da 1kg'a kadar izinliydi, ki ben onda da böyle gram hesabı yapmıyorum..
Ben de yumurta sinirlamasini geciyorum ama cokta zorlamak istemiyorum/ cunku aile saglik gecmisimde damar tikanikligina bagli kalp krizi var. O yuzden orda diyete bagli kalmam lazim.
Ben iki bardak sute izin var diye okudum, onu da direk 500 ml diye yorumladim. ondan azsada yapacak bir sey yok :) hem 750 gram peynir tuketecek halim yok ya:), sut iyi
Bu arada hafta ici okulun saglik merkezine ugrayip bir degerlerimi kontrol ettircem bakalim. Herhangi bir sorun var mi\ veriyoruz bu kiloyu ama yanlisimiz varsa duzeltiriz.