Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

1 aya yakın dukan diyetini hayatıma adapte ettım ve gerçekten gözle görülen değişimler yaşadım kilolarıma dair..öncelikle kitabı alıp başucu kitabı yaparak, okuduklarımı yaşayarak 103 kilodan 91 kıloya düştüm..yaptıgım testle 68 kılo olmam yazıyordu ama nasıpse 61 kıloya kadar devam etmeyi düşünuyorum..yeni tarifler ararken sitedeki dukan birligini tesadüfen buldum ve birlikten kuvvet doğar düsturu gereği yazmak istedim..kilo vermek meşakkatli ve sabır isteyen süreç..lakin çoğu insan çoğunlukla dış etkilerden kaynaklı ve içindeki o susturamadığı sesin de etkısıyle sonuna kadar gidemiyor..Fakat dukan diyetı insanı yarı yolda bırakacak yada bırakmaya zorlayacak bir diyet değil..Bazı arkadaşların kabızlık sorunu çektiğini okudum..safran çayı kullanıyorum ve gerçekten memnunum..mistik chai denemedım ilk fırsatta onunla da devam etmek istiyorum..
Bu yolda azimle mücadele veren butun arkadaşlara Rabbımden azim ve irade diliyorum..Bi anlık boşluklara düşmeden ve pişman olmadan sağlıkla kilo verirsiniz ve veriririz inşAllah..

1 aya yakın dukan diyetini hayatıma adapte ettım ve gerçekten gözle görülen değişimler yaşadım kilolarıma dair..öncelikle kitabı alıp başucu kitabı yaparak, okuduklarımı yaşayarak 103 kilodan 91 kıloya düştüm..yaptıgım testle 68 kılo olmam yazıyordu ama nasıpse 61 kıloya kadar devam etmeyi düşünuyorum..yeni tarifler ararken sitedeki dukan birligini tesadüfen buldum ve birlikten kuvvet doğar düsturu gereği yazmak istedim..kilo vermek meşakkatli ve sabır isteyen süreç..lakin çoğu insan çoğunlukla dış etkilerden kaynaklı ve içindeki o susturamadığı sesin de etkısıyle sonuna kadar gidemiyor..Fakat dukan diyetı insanı yarı yolda bırakacak yada bırakmaya zorlayacak bir diyet değil..Bazı arkadaşların kabızlık sorunu çektiğini okudum..safran çayı kullanıyorum ve gerçekten memnunum..mistik chai denemedım ilk fırsatta onunla da devam etmek istiyorum..
Bu yolda azimle mücadele veren butun arkadaşlara Rabbımden azim ve irade diliyorum..Bi anlık boşluklara düşmeden ve pişman olmadan sağlıkla kilo verirsiniz ve veriririz inşAllah..

hoşgeldin arkadaşım. inşallah kısa zamanda hedefine ulaşırsın.

eger 1971 doğum tarihiniz ise Aliye abla diye hıtap etmek isterım..hoşbulduk..RESİMLERİNİZİ gördüm maşAllah çok güzel bir değişim.. azminiz daim olsun..

eger 1971 doğum tarihiniz ise Aliye abla diye hıtap etmek isterım..hoşbulduk..RESİMLERİNİZİ gördüm maşAllah çok güzel bir değişim.. azminiz daim olsun..

evet 1971 doğum tarihim. :-) teşekkür ederim. gerçekden de çok değiştim. seni de benzer bir değişim bekliyor. hem de yaşın genç olduğu için, benden daha kısa sürede...

selam arkadaşlar...dukan diyetine başladım ikinci günüm bgn..ama bn çok halsizim..ve mutsuzum :KK43: meğer ben ne kdr çok meyve yiyomuşum..69 kiloyum dogum sonrassı kiloları vermeye çalışıorm 10 kilo fln gitmesi lazım..nolur beni motive edin..ne kadar zmnda ne kdr kilo verdiniz??şu atak bi geçse..sabah oğluma sebze çorbası yaptım zor tuttum kendimi..
ama artık zayıf olmak istiyorum..
slm canım sennde hoşgeldin benimde ikinci günüm ama sen 10 kg bende 19 kg vermem lazım senin işin kolay :) yeterki azimli ol

Ben kapağı açtıktan sonra da tadına bakıyorum. Tadı güzelse içiyom =)) Hani açıldıktan soran 4 gün içinde tüketin mi ne diyo ya.. He işte benimki baya uzun sürüyo :KK66:) :KK35:

İveeettt! Daha kolay gideeerr :KK66: Tabi sen böyle devam ettikçe :KK66: :nazar: Hadi kolay gele :KK34:

Kurucu Nesli. Ona başvurabilirsin :KK66:

Ben de ben deee :KK52: Ben de eksi çıkamam heralde ama.. Dın dın dın dıınnn!! Tartılmıyorum çünküüü.. Heyecaaann :KK52::KK52:

Saol canım :)) Gördün ama sarkıyo bıngıl bıngıl :KK1::KK1:
Bekliyim devamını da accık, bakalım biraz daha zayıflayabilcem mi :KK66: Regl falan gelsin gitsin.. Bi kaç hafta içinde geçmiş olurum ben de :KK34:

Normal canım tabiii.. Sonradan hız azalıyo.. ama hatta seninki gayet de iyi bence :KK34: Maşallah :nazar: Böytle devam ederse sorun olmaz.. Spor da yaparsan, ya da yapıyorsan da arttırırsan daha çok eksi görürsün bence :129: Biz de seni seviyoz :))

MEDESAAAAAAAA!!! Anladım ben anladıımmmm.. Sen beni sallamıyooonnnn :KK31: Sana destan yazmıştım sayfa 7079'da :KK53::KK25:
inşallah çabuk gider yaaaaaaa kurtulmak istiyorum bu kilodan :)

magrente senin de mi ikinci gün
evettt :) ben 5 gün atak yapıcam bende jambon yedim serbest die ama light değilmiş :KK43:

sonradan alınan kilolar çok daha hızlı verilir, hatta bir makale okumuştum mesela birkaç kilo aldık diyoruz o kilo vücudumuzda 12 gün boyunca durmadığı sürece aslında bizim değil :KK1: su veya ödem... dukanla 10 kilonu eğer metabolizman hızlı işliyorsa iki-üç ay da rahat verirsin, ben 2 ayda 9 kilo verdim mesela...

Sabahçı olunca 7.15 te de ders başlayınca kendime dukan mamaları hazırladım , sınırlı izinlileri tüketeceğim ama yapacak bişi yok, haftada 2 gün... aç kalıp, hazır bisküvilere saldırmaktan bin kat iyidir diye düşünüyorum :KK53: tabi kepek hakkımı tüketmiştim ama fırından çıktıklarında dayanamadım birazcık tırtıkladım :KK53:

Bu arada güçlendirmedeki arkadaşlar facede bir bayan nişasta öğünü yerine simit yiyordu, 220 gr nişasta öğünüde 2.5 simit yapıyormuş valla tartım olsa tartacağım :KK37: simit susamsız olacak tabiki de :KK1: artık ayıklarsınız susamları....

ay ne güzel vermişin benim metabolizma yavaş wc işide düzenli değil bu yüzden zorlucak sanırm ama bende onu zorlucam :)

medesacım ben buralardayım bi yerlere gitmeye niyetim yok vallahii bugun ksk çarşıda dolndım saatlerce çok yoruldum birde cmrtden beri asansör kullnmıyorum azmettim bu sefer 3 kat in çık zorluyor ama napalım :)
arkadaşlarla oturduk pastand nescafe içtim artık tek kaçamak sütü oldu bu kadardan biş olmaz napim onca atlıya kedi gibi bakıp yemedim ya kendime şaşıyorum yahuuu :)

ilk başta kilo verdiriyor,bu bariz şekilde belli ama sonra nanay şekerler.spor spor ve spor tabiki düzenli olarak.

ilk başta kilo verdiriyor,bu bariz şekilde belli ama sonra nanay şekerler.spor spor ve spor tabiki düzenli olarak.

Ben de 10 kıloyu tamamlayayım spor yapmaya baslıcam. Sımdı kilolar gidiyo ,sonraki silah olarak saklıyorum:)) Gerçi günde bir saat yürüyorum o da spor sayılır.

Son düzenleme:
kendime tatlandırıcı olmadan kek yaptımmmm

1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 kabartma tozu
3 yk. yulaf kepeği
1 yk buğday kepeği
1 nazo'nun yarısı

nazoyu sütte erittim. içine diğer malzemeleride koydum pişirdimm ayy süper oldu

Kızlar şimdi nereden başlasam bilemedim.Ben pko hastasıyım ve malum çok zor kilo veriyorum.Ve yaklaşık 2 hafta önce gelmesi gereken reglden hala eser yok :KK50: O yüzden de bir şişkinlik var vücudumda ama yine de daha fazla beklemeden bu diyeti denemeye karar verdim sonuçta o kadar çok şeyi denedim ne kaydederim ki değil mi :KK1: Başlangıç kilomdan çok emin değilim çünkü başka bir tartıya çıkmıştım ama 65.5 civarıydı.4 gün atak evresinin ardından en son 63.5 i gördüm tartıda.Bugün seyir evresinin ilk günüydü ve o da ne! Yeniden 65 olduğumu gördüm bu nasıl olabilir normal midir? Kitabı okudum, yazıları okudum, herşeyi doğru yaptığımı düşünüyordum.Bol bol su da içiyorum.Acaba sizde de böyle oldu mu ? Kilo vermeye devam eder miyim ? Ah ne olur yardım edin, yine ümitsizliğe kapılmak istemiyorum :KK59:

Kocluk alanlara turk lokumu da serbestmıs. Acaba bu benim bilmediğim bir çeşit lokum mu, şekeri az lokum biliyo musunuz? Yemeyi dusunmuyorum da sadece sasirdim.

ddr.myfreeforum.org :: August 20 Weekly Chat With Dr. Dukan
Chubbychops : I was happy to find Turkish Delight in my store cupboard but am confused as to how much I can have. Is it two pieces once or twice a day or once or twice during the whole diet?
Moderatrice cathy : Dear Chubbychops, be careful : you can have one or two pieces Turkish Delight during the whole diet, but not each day... If you really want to have a sweet pleasure, please search some yummy recipes in the Dukan recipe book (cheesecake, etc).

Son düzenleme:
Kocluk alanlara turk lokumu da serbestmıs. Acaba bu benim bilmediğim bir çeşit lokum mu, şekeri az lokum biliyo musunuz? Yemeyi dusunmuyorum da sadece sasirdim.

ddr.myfreeforum.org :: August 20 Weekly Chat With Dr. Dukan
Chubbychops : I was happy to find Turkish Delight in my store cupboard but am confused as to how much I can have. Is it two pieces once or twice a day or once or twice during the whole diet?
Moderatrice cathy : Dear Chubbychops, be careful : you can have one or two pieces Turkish Delight during the whole diet, but not each day... If you really want to have a sweet pleasure, please search some yummy recipes in the Dukan recipe book (cheesecake, etc).

arkadaşım sen bu koçluk alanlara taktın kafayı ama yapma bence. çünkü bunlar spesifik cevaplar gibi geliyor bana. yani kişiye ve duruma özel cevaplar. sanırım soruyu soran hasretle türk lokumu bekliyormuş. yani ben öyle anladım. koç da diyor ki hadi madem o kadar istiyosun, diyet boyunca 1-2 tane ye bari ama canın tatlı istiyosa dukan tarifleri kitabındaki tatlılardan ye diyor. (bence minik lokumlardan bahsediyor. yani bizim dişimizin kovuğuna kaçar)
bu işi bu kadar dallandırıp budaklandırma. insanın kafası karışıyor, motivasyonu kırılıyor... filancanın tarifinde bilmem ne var o serbest mi, koç filanca soruda şunu demiş o serbest mi derken ipin ucu kaçar. hem hepsini boşver, kitabı okuduysan dukanın mantığını biliyorsundur, sence lokum serbest ya da sınırlı izinli olabilir mi?

jelatine izin var, az miktarda, spor yapanlara da seker var. Tatlandirici kullanmak istemeyen arkadaslar var. Onlar icin cozum olabilir.

Kitap iyi de, kutsal kitap degilki. kaldi ki onu bile yorumluyorlar.

Farkli yorumlari kabul etmeyen bir sey degil ki, onemli olan bezmeden diyeti yapmak.

jelatine izin var, az miktarda, spor yapanlara da seker var. Tatlandirici kullanmak istemeyen arkadaslar var. Onlar icin cozum olabilir.

Kitap iyi de, kutsal kitap degilki. kaldi ki onu bile yorumluyorlar.

Farkli yorumlari kabul etmeyen bir sey degil ki, onemli olan bezmeden diyeti yapmak.

elbette yorumlanır, onun için demiyorum. böyle şeyler kafa karıştırıyor diyorum.jelatine izin var evet ama lokumda bolca şeker ve bilgidiğim kadarıyla un ve az miktarda yağ da var. spor yapanlara şeker olması mevzusunu bilmiyorum ama varsa da sürekli antrenman yapan ya da sürekli ve uzun sürelerle spor yapanlar içindir. bunlar da oldukça spesifik durumlar.
koçların söyledikleri de zaten kitap dahilinde şeylerdir ama tek bir kişi ya da durum için verilmiş cevabı genelleştirmek gibi bir problem olabilir. yukarıda verdiğin örnekte çok canın çektiyse bir parça lokum ye demiş koç. sorusuna cevap verilen kişi de hergün mü demiş. sorunun direk muhatabı bile işi şirazesinden çıkarmış. kulaktan kulağa giderken ne hale gelir o mevzu Allah bilir...

Kusura bakma,
Arkadaslarin kafasini ben de karistirmak istemem, bu nedenle referans verirken sadece meyveye izin varmis demiyorum.
Kabizlik uzun suruyorsa, rhubarb bitkisini bulamiyorsaniz, bir kivi yiyebiliyorsunuz diyorum. Zaten meyveye cok kacamak yapmak isteyen arkadas yapiyor. Ama illa yapilcaksa, bu daha masum yolu gibi geliyor, madem izin verilen bir yontem var.

KITAPTA BAHSEDİLEN jelatin bızım türk lokumlarında kullanılan jelatin değil arkadaşlar..cevapta tam olarak kaçamaksa amacınız hadı istıyorsanız 1-2 tane yıyebılırsınız manasında..tam çevırısı bu yöndeydı en azından.. lokumlar yuksek mıktarda şeker ve nişasta içerirler ki dukanın temel mantığına uygun değil..Kaçamak yapmak istıyorsa kişi elbet yapar )) kımse mani olamaz lakin lokumla kaçamak yapmasın en azından :))
polikistıkover sendromu hastası olan arkadaşıma da bırşeyler söylemek istıyorum..Mutlaka doktora gıdıp regl döngüsü için tedavı olmalısın kı artık 1 ilaçla bile düzene girebılıyor..Kendımden bılıyorum..12 kıloya yakın kılo vermış bır p.k.over hastası olarak söyluyorum..kılo almıyorsun arkadaşım kesınlıkle sadece vucudun su tutma kapasıtesı maksimum sevıyede şu an .. hele regl dönemi geçsin inanılmaz hızlı kilo vereceksın sakın rejımı bırakma derim nacizane..

Kusura bakma,
Arkadaslarin kafasini ben de karistirmak istemem, bu nedenle referans verirken sadece meyveye izin varmis demiyorum.
Kabizlik uzun suruyorsa, rhubarb bitkisini bulamiyorsaniz, bir kivi yiyebiliyorsunuz diyorum. Zaten meyveye cok kacamak yapmak isteyen arkadas yapiyor. Ama illa yapilcaksa, bu daha masum yolu gibi geliyor, madem izin verilen bir yontem var.

o konuda haklısın. zaten kaçamak yapacaksa, bari en masum olanıyla yapsın.

X