Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

[SUB]Oooo! Ama kremada çok yağ var olur mu hiiççç :O Olmaaazzz! Ben Dukan yapmazken bile kremalı çorba içmezdim yağlı diyeee.. Adı üstünde "krema".

Bunları dene:

Yoğurt Çorbası

1 kase yoğurt, 1 yumurta, kepek hakkın varsa 1 kaşık kepek yoksa koymuyorum
bunları bir güzel çırp, üzerine su ekle, kaynat
kıyma ve baharattan misket büyüklüğünde köfteler yap, kaynayan çorbana at,pişene kadar kaynat,içine nane ekle altını kapat..
bol pul biber ve karabiber ile afiyetle ye..

EKŞİLİ TAVUK ÇORBASI
2 parça kemiksiz tavuk budu(yada istediğiniz bi bölümü) tencere alınır...yarım lt su ya bütün soğan tane karabiber defne biberiye artık ne isterseniz atılır...tavuklar pişince suyundan çıkarılır...ben bunu genelde 2 gün tüketmek üzere yaptığımdan 4 çorba kaşığı yulaf ezmesiyle yapıyorum...yada yulaf kepeği ilave edilir...yulaflar 5 k kısık ateşte pişirilir ve didiklenen tavuklar ilave edilir...ayrı bir kapta bir yumurta sarısı ve yarım limon suyu çırpılır..alıştıra alıştıra çorbaya ilave edilir...bikaç taşım kaynattıktan sonra ince kıyılmış maydanoz ilave edilir....afiyet olsunnnn...isteğe göre pul biber karabiber konulabilir...

1 yumurta
2 y.k. yulaf kepeği
6 y.k yoğurt
haşlanmış tavuk parçaları küp küp doğranmış
tavuk suyu+tuz+azıcık sulandırılmış salça (üzerini süslemek için)

yumurta+yulafkepeği+yoğurdu soğuk olarak karıştır. ılık olarak tavuksuyunu ve tavuk parçalarını kat karıştır. koy ocağın üzerine karıştıra karıştıra kaynasın. en son tuzunu kat ayarla. ocaktan alınca üzerine sulandırlmış salça 2 çorba kaşığı kadar gezdir ye. afiyet olsun..... bun tarifen böyle küçük bir tencere çorba çıkıyor 2-3 öğün yeter içinde yulaf kepeği olduğundan hemen doyuruyor.......

YAYLA ÇORBASI
tavuk suyuna yada sade suya 4 kaşık yulaf ezmesi atılır...şiştiklerinde 2 su bardağı yoğurda bir yumurta sarısı karıştırılan karışım yavaş yavaş eklenir...bikaç taşım kaynadıktan sonra tuzu konulur...bol nane ilavesiyle şahane bi çorba elde edilmiş olunur:) afiyet olsunnn

EKŞİLİ KÖFTE
yarım kg yağsız kıymaya 4 kaşık yulaf 1 soğan rendesi kimyon tuz karabiber eklenir yoğurulur...top top yapılan köfteler kaynayan suya atılır...piştikten sonra yarım limon ve 1 yumurta sarılı terbiye yavaş yavaş eklenir...2 dakka sonra şahane çorbanız veya yemeğiniz hazır:)

DÜĞÜN ÇORBASI

kemiksiz haşlamalık kırmızı et bi güsel haşlanır...çıkarılıp didiklenir...yulaflar atılır şiştiklerinde etler ilave edilir..yoğurtlu terbiye yapılır süzme yoğurtla daha güsel oluyo...biraz piştikten sonra bol nane katılır...afiyet olsunn:)

ÇAKMA İŞKEMBE ÇORBASI

tavuk etleri suda haşlanır didiklendikten sonra yulaflarla beraber pişirilir.. sarımsak sirkeli sos ilave edilir...bol pulbiberle servs yapılır...afiyet olsunnn:)

Tarifler benim değil tabiki dee. Alıntııı...
[/SUB]

Son düzenleme:

Ben ütü yapmayı sewerim, zaten zayıflayıf ufaldınız iice nolcak sizin ütünüzden. Öyle çarşaf gibi gömlek pantolon ütülemem ama baştan söliiiimmmm:)

evet doğru ben biraz karınca olmuşum daaa,cadıı seniiii hiç de ütüleri de ben yapiiim demiyooo

krema mı,sen kitabı okuduğuna emin misin canım ?
kremada ne kadar yağ var biliyor musun ama light süt kullanabilirsin.
yada şöyle ki ben biraz kıyma kavurup üstüne rendelenmiş domates döküyorum.kıymalı domates çorbası oluyor işte yada tavuk çorbaso tariflerine bakabilirsin

normalde kremayla yapmam zaten az bi un koyarım kıvam olsun diye gerçi yulaf kepeği de kıvam verirse o da konabilir denemek lazım
gece gece aklıma bi tek o geldiydi yazayım dedim ama kalorisi aklıma gelmemişti
köfteli olan çorbayı da çok severim ondan yapayım yarın akşama

Selaam kızlar Bugün 10. gunum dukanda. 5gun atak yaptım 57.3ten 54.5e dusmustum ama seyıre gercınce bu sabah ıtıbarıyle 55.5 kıloyum.. Gercı ılk basslarda boyle olması normalmıs kıtapta okudugum kadarıyla ama yıne de endıselenıyorum ayrıca dün tatlı krizime yenik düştüm 2 tane çikolatalı halley yedim,, hem de gözüm dönmüşcesine.. Ogfff.. Keşke tutaydım kendimii :// :18:

sempatikcim kusura bakma, kendimi tekrarlıyorum belki ama söylemek zorundayım, kitabı okudum diyorsun tamam ama anlamadığın kısımlar var sanırım. krema nerden çıktı...

uf mukemmel derleme, ben bunlari bilgisayarimda sakliyorumda,hepsi ayni dokumanin icinde,
Ama artik dosyalar, degisik dokumanlar gerekiyor, boyle tarifler ust uste geldikce.

Ben pogacadan memnun kaldim. ben dukan yapmadan bile pogaca yemiyodum, yillar oldu ya:))

wALLA kızmayın ama resmen günaydın diyorum. Yeni kalktım. Kalkıp kadın programı pembe dizi izleyesim var. Ne güzel şeymiş evde izin kullanmak. iki gündür Bursadaydım. Canım çıktı yol tepmekten. Alışveriş yapayım dedim ama ayakkabıdan öteye geçemedim. dolu şey denedim küçük kğçük bedenler tabi eskisine göre.ama kıyıp alamadım nasılsa bunlarda bol gelir 3 ay sonra diyee. ama bu bol oldu demek çok keyifli.Bu arada 2 güne kadar İstanbula geçeceğim. Ne dersiniz buluşma zamanı geldimi. Yapalım bir organisazyon. Cumartesi sabah kahvaltı güzel olur gibime geliyor. Hadi yorumları alayım...

Bak işte buluşalım diyorum. Sinerji diyorum ay ben kime diyorummmmm

ne stokcuymuşun sen öyleee ağustos böcüğüüü seniii
bulaşıkları yıkamayıda ben alayım mı, bide arada türk kahvesi yaparım

Bende fal bakarım o zaman. Sallarım ama kaç kilo vereceğini falan söylerimm fenamııı :)

günaydınnn kısslarrrrr....ayyy böle hawalardan nefret ediorum,,beni direk karamsara baglıoo yafff..

Hangi plaza de bakem :) Burdan yazmak istemezsen özelden yazsana. Ben bi dene biliyom da bizim buralara yakın gibim :44: Orda çalışılmaya başlandı mı ama bilmiyom. Sen de bakem :))

canummm ben 212 nin ordaki ağaoğlu my office binasındayım.sizin ora derken?? eski işyerimi burdan görüorum cok lazımmıs gibi,,sanırım bu cewreden emekli olcam,hoho

Kızlarr face'ten paylaştım resimi
g

gördüm yorum bileme yaptım

Love01 tatlimmmm yeni isin hayirli ugurlu olsun güzelimmm

cok tsk ederm cnmmmm..

Bir de ben yanlis hatirliyor olabilirim duayenlere sormak lazim ama, sanki diyet kola sinirli izinliler arasindaydi sanki. O yuzden haftada bir iki kutuyu gecmemek lazim sanki. Ama emin degilim, tekrar kitaba bakmam lazim.

günde 3 kutu serbest.

hayırlı olsun yeni işin.

tşkler cnmm..

aynen aynen bende senin isteklerinin tıpkısının aynısını istiorum

şekerim tşk ederimmm..görüşemioruz senle ne zmndır yaww,özlemişimmm..walla bende korkudan geçmiorum uzadıkca uzuor ilk yarı bakalım nerye kdr gidecek bu böle

ben süper olur diorumm,,ewt yapalım diorummm

Moralini bozma. Dikkatli yaparsan girersin hepsine Ben de evlendikten sonra 10 kilo almıştım 10 ayda (Evleneli 16 ay oldu) Şimdi 12 kilo verdim Düğünümdeki halimden daha zayıfım hali hazırda İstersen başarırısın :128:

Ben ütü yapmayı sewerim, zaten zayıflayıf ufaldınız iice nolcak sizin ütünüzden. Öyle çarşaf gibi gömlek pantolon ütülemem ama baştan söliiiimmmm:)
Yaşşasıınnn!! Son ütücü de bulduuukkkk

evet doğru ben biraz karınca olmuşum daaa,cadıı seniiii hiç de ütüleri de ben yapiiim demiyooo
.......
........
Beğğ!! Ütüden nefret ederiimmm!!! Zaten ev işinden nefret ederim Genel

uf mukemmel derleme, ben bunlari bilgisayarimda sakliyorumda,hepsi ayni dokumanin icinde,
Ama artik dosyalar, degisik dokumanlar gerekiyor, boyle tarifler ust uste geldikce.
.....
Kızlaaarr! Tarifin bi yerinde yulaf ezmesi yazıyormuş. Dikkate almayın hee Direk copy olunca, görmemişim :) Yulaf kepeği tabiki deee
Benim resmen bir Dukan yemek kitabım var Derleye derleye kitap oldu

Ovvvv!!! Keşkeeee :100: Bari 1 ısırık alsaydın. Hadi yarım tane yeseydin. Daha olmadı 1 tane... ama 2 taneee :100:

Son düzenleme:

arkadaşım seni tebrik ediyorum.daha başlayalı 10 gün olmuş ve 2 tane halley yemişsin bir güzel.bütün emeklerini çöpe atmışsın
kusura bakmayın da ben bu durumu cidden anlayamıyorum.tamam herkes aynı derecede iradeli olamayabilir ama madem canın çekti bir ısırık al,yarısını ye yani 2 tane yemek niye ki
bu uzun soluklu bir yolculuk umarım farkındasınızdır.burdaki pek çok arkadaş aylarca emek sarfederek kurtulabildi kilolarından.daha yolun başında dayanamazsanız ilerleyen aşamalarda çok daha fazla zorlanırsınız.hem seyre geçince 1 kilo almışım deyip üstüne tatlı yiyip onu 2 kiloya çıkarma gayretin niye.neyse artık olan olmuş,bence 2-3 gün atak yapıp tekrar seyirle ve kaçamaksız olarak devam edin.motivasyonunuzu düşürmek istemem ama ilk önce siz kendinizi motive etmelisiniz,ilk başta siz istediğinizden yada NE istediğinizden emin olmalısınız umarım bundan sonrasında biraz daha irade gösterip,istediğiniz kiloya ulaşabilirsiniz.

afiyet olsun canım

yaaa hayırr ama yaaaaa bekleyin beni vallahi gelicem yaaa,kıskanıyorummmm çooooooook kıskanıyoruuummm ama siz böyle yaparsanız ben burda deliririm,resimlerinize bakar ağlarım,sonra dely gibi battaniyenin altına girer küserim size hiç çıkmam ordan vallahiiii

dukan arkadaşlarım merhabalar,

ben işyerinden sadece öğle araları girebiliyorum. server izin vermiyor ama akşam evden veya yolda servisten girerim.

bu sabah yine 100.9 idim.

öğlen tavuk şiş ve ayran aldım.

15 gündür izindeydim. bugün işe dönünce herkes ne kadar kilo vermişsin dedi.

buluşmaya katılmayı çok isterim. istanbulda oturan arkadaşlar kimler? özelden de yazabilirsiniz:)

sevgiler

sevindirik azrasıla

Eveeettt!! Eveeettt!! Buluşalıımmmm Fal da sendeeen :)) Bursa'yı özledim hee.. Daha doğrusu annemleriii

Ben de orayı tahmin etmiştim :)) Ben Halkalı'da oturuyorum ya, şimdi açık adres vermiyim :76: orası bize baya yakın İşe giderken ve dönerken de her gün önünden geçiyorum Sen Cumartesileri çalışıyo musun? Sıkıldıkça uğriyim ben sana kız ihihi

canım farklı bişiler yemek istiyor....

acil dukan tariflerine bakıp bişiler yapayım. özellikle kepekli bişiler. evdeyken her sabah krep yapıyordum. şimdi işyerinde yoğurda karıştırmam gerekecek

alalalalaaaa kızlar buluşmaya mı gittiniz nerdesiniz yaaaaa
neyse ben şimdilik kaçar,birkaç saate dönerim çok kaynatmayın hee

Öğle tatili sonrası çalışma modunda sanırım herkeslerr. Ay ben bugün ne yapsam. Yüzmeyemi gitsem tenis mi oynasam. Bi çıtır bulamadımki hadi gel beni al alem yapalım desemm .Offf off

canım benden 2 ay önce evlenmişsin benimde 14 ay oldu yaşım da 30 oldu metabolizma zayıfladı. yıllar önce 88 kilodan 48 kiloya düşmüştüm 40 kilo vermiştim ama 2 yıl sürmüştü şimdi vücudum yaşlanmaya başladı sanırım. acayip kararlıyım yapıcam inşaallahhhh

Su göl olsunda ekmek noluyo he. Kitabı okumadınmı sen kızzzz. Ekmek yokk

medesam yaaa. Kıskanma kuzum bunlarınkı hep lafta daha bı toplandıkları gorulmedı.sadece sana nispet yapıyorlar…

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…