kızlaaarr günaydııın
gerçi öğlen oldu ama ben anca girebildin nete sabahtan iş görüşmem vardı ona gittim geldim
dün gece aklıma bişi geldi
seyir döneminde domates falan yenebiliyor ya (azda olsa)
domates çorbası yapıp içsek olurmu ki diye aklıma geldi içine un yerine krema koysak süt ürünü ne de olsa
çorbayı çok sevdiğim için aklıma bu çorba geldi içinde un yok karbonhidrat yok
Seyir bitince, güçlendirme.. Onda her gün sebze yiyebiliyorsun. Bence de öyle yap. Kitabın da gelir hem. Güzel güzel başlarsın.. Tatlandırıcının zararlarını tam bilmiyorum. Splenda'ya bitkisel falan diyorlar ama... Sen yine de için rahat etmeyecekse kullanmazsın. Tarçın kullanabilirsin tabiEn kısa zamanda bebişine kavuşursun umarım..
Oh ohhh!! Yaşadııkkk!!! Ütümüz de eksik kalsın yahuu :))
Ay ayyy!! Ne güzel olur beeeHer şeyi de seviyomuşsun hem :)) Ay eveeett! Bütün kış battaniyenin altından çıkmayalıımm. Stoklarımızı tüketeliim. Sen daha çok 'karınca' kavramına uydun böyle ama :) Yazın stoğu yaptın, kışın yicezz Yihuu!
Evet öyleyim yaa(
İnşallah canım inşallah.. Sevmedim bugünü.. geçsin gitsin...
Bulaşıkları yıkamak da sendenmiş.. Kahveler de hazır olacak.. Ohooo!!! Süper valla. Muhabbet olur, kahkaha olur.. Daha ne isterim kiii
Seyir bitince, güçlendirme.. Onda her gün sebze yiyebiliyorsun. Bence de öyle yap. Kitabın da gelir hem. Güzel güzel başlarsın.. Tatlandırıcının zararlarını tam bilmiyorum. Splenda'ya bitkisel falan diyorlar ama... Sen yine de için rahat etmeyecekse kullanmazsın. Tarçın kullanabilirsin tabiEn kısa zamanda bebişine kavuşursun umarım..
Oh ohhh!! Yaşadııkkk!!! Ütümüz de eksik kalsın yahuu :))
kızlaaarr günaydııın
gerçi öğlen oldu ama ben anca girebildin nete sabahtan iş görüşmem vardı ona gittim geldim
domates çorbası yapıp içsek olurmu ki diye aklıma geldi içine un yerine krema koysak süt ürünü ne de olsa
normalde kremayla yapmam zaten az bi un koyarım kıvam olsun diye gerçi yulaf kepeği de kıvam verirse o da konabilir denemek lazım[SUB]Oooo! Ama kremada çok yağ var olur mu hiiççç :O Olmaaazzz! Ben Dukan yapmazken bile kremalı çorba içmezdim yağlı diyeee.. Adı üstünde "krema".
Bunları dene:
Yoğurt Çorbası
1 kase yoğurt, 1 yumurta, kepek hakkın varsa 1 kaşık kepek yoksa koymuyorum
bunları bir güzel çırp, üzerine su ekle, kaynat
kıyma ve baharattan misket büyüklüğünde köfteler yap, kaynayan çorbana at,pişene kadar kaynat,içine nane ekle altını kapat..
bol pul biber ve karabiber ile afiyetle ye..
EKŞİLİ TAVUK ÇORBASI
2 parça kemiksiz tavuk budu(yada istediğiniz bi bölümü) tencere alınır...yarım lt su ya bütün soğan tane karabiber defne biberiye artık ne isterseniz atılır...tavuklar pişince suyundan çıkarılır...ben bunu genelde 2 gün tüketmek üzere yaptığımdan 4 çorba kaşığı yulaf ezmesiyle yapıyorum...yada yulaf kepeği ilave edilir...yulaflar 5 k kısık ateşte pişirilir ve didiklenen tavuklar ilave edilir...ayrı bir kapta bir yumurta sarısı ve yarım limon suyu çırpılır..alıştıra alıştıra çorbaya ilave edilir...bikaç taşım kaynattıktan sonra ince kıyılmış maydanoz ilave edilir....afiyet olsunnnn...isteğe göre pul biber karabiber konulabilir...
1 yumurta
2 y.k. yulaf kepeği
6 y.k yoğurt
haşlanmış tavuk parçaları küp küp doğranmış
tavuk suyu+tuz+azıcık sulandırılmış salça (üzerini süslemek için)
yumurta+yulafkepeği+yoğurdu soğuk olarak karıştır. ılık olarak tavuksuyunu ve tavuk parçalarını kat karıştır. koy ocağın üzerine karıştıra karıştıra kaynasın. en son tuzunu kat ayarla. ocaktan alınca üzerine sulandırlmış salça 2 çorba kaşığı kadar gezdir ye. afiyet olsun..... bun tarifen böyle küçük bir tencere çorba çıkıyor 2-3 öğün yeter içinde yulaf kepeği olduğundan hemen doyuruyor.......
YAYLA ÇORBASI
tavuk suyuna yada sade suya 4 kaşık yulaf ezmesi atılır...şiştiklerinde 2 su bardağı yoğurda bir yumurta sarısı karıştırılan karışım yavaş yavaş eklenir...bikaç taşım kaynadıktan sonra tuzu konulur...bol nane ilavesiyle şahane bi çorba elde edilmiş olunur:) afiyet olsunnn
EKŞİLİ KÖFTE
yarım kg yağsız kıymaya 4 kaşık yulaf 1 soğan rendesi kimyon tuz karabiber eklenir yoğurulur...top top yapılan köfteler kaynayan suya atılır...piştikten sonra yarım limon ve 1 yumurta sarılı terbiye yavaş yavaş eklenir...2 dakka sonra şahane çorbanız veya yemeğiniz hazır:)
DÜĞÜN ÇORBASI
kemiksiz haşlamalık kırmızı et bi güsel haşlanır...çıkarılıp didiklenir...yulaflar atılır şiştiklerinde etler ilave edilir..yoğurtlu terbiye yapılır süzme yoğurtla daha güsel oluyo...biraz piştikten sonra bol nane katılır...afiyet olsunn:)
ÇAKMA İŞKEMBE ÇORBASI
tavuk etleri suda haşlanır didiklendikten sonra yulaflarla beraber pişirilir.. sarımsak sirkeli sos ilave edilir...bol pulbiberle servs yapılır...afiyet olsunnn:)
Tarifler benim değil tabiki dee. Alıntııı...[/SUB]
kızlaaarr günaydııın
[SUB]Oooo! Ama kremada çok yağ var olur mu hiiççç :O Olmaaazzz! Ben Dukan yapmazken bile kremalı çorba içmezdim yağlı diyeee.. Adı üstünde "krema".
Bunları dene:
Yoğurt Çorbası
1 kase yoğurt, 1 yumurta, kepek hakkın varsa 1 kaşık kepek yoksa koymuyorum
bunları bir güzel çırp, üzerine su ekle, kaynat
kıyma ve baharattan misket büyüklüğünde köfteler yap, kaynayan çorbana at,pişene kadar kaynat,içine nane ekle altını kapat..
bol pul biber ve karabiber ile afiyetle ye..
EKŞİLİ TAVUK ÇORBASI
2 parça kemiksiz tavuk budu(yada istediğiniz bi bölümü) tencere alınır...yarım lt su ya bütün soğan tane karabiber defne biberiye artık ne isterseniz atılır...tavuklar pişince suyundan çıkarılır...ben bunu genelde 2 gün tüketmek üzere yaptığımdan 4 çorba kaşığı yulaf ezmesiyle yapıyorum...yada yulaf kepeği ilave edilir...yulaflar 5 k kısık ateşte pişirilir ve didiklenen tavuklar ilave edilir...ayrı bir kapta bir yumurta sarısı ve yarım limon suyu çırpılır..alıştıra alıştıra çorbaya ilave edilir...bikaç taşım kaynattıktan sonra ince kıyılmış maydanoz ilave edilir....afiyet olsunnnn...isteğe göre pul biber karabiber konulabilir...
1 yumurta
2 y.k. yulaf kepeği
6 y.k yoğurt
haşlanmış tavuk parçaları küp küp doğranmış
tavuk suyu+tuz+azıcık sulandırılmış salça (üzerini süslemek için)
yumurta+yulafkepeği+yoğurdu soğuk olarak karıştır. ılık olarak tavuksuyunu ve tavuk parçalarını kat karıştır. koy ocağın üzerine karıştıra karıştıra kaynasın. en son tuzunu kat ayarla. ocaktan alınca üzerine sulandırlmış salça 2 çorba kaşığı kadar gezdir ye. afiyet olsun..... bun tarifen böyle küçük bir tencere çorba çıkıyor 2-3 öğün yeter içinde yulaf kepeği olduğundan hemen doyuruyor.......
YAYLA ÇORBASI
tavuk suyuna yada sade suya 4 kaşık yulaf ezmesi atılır...şiştiklerinde 2 su bardağı yoğurda bir yumurta sarısı karıştırılan karışım yavaş yavaş eklenir...bikaç taşım kaynadıktan sonra tuzu konulur...bol nane ilavesiyle şahane bi çorba elde edilmiş olunur:) afiyet olsunnn
EKŞİLİ KÖFTE
yarım kg yağsız kıymaya 4 kaşık yulaf 1 soğan rendesi kimyon tuz karabiber eklenir yoğurulur...top top yapılan köfteler kaynayan suya atılır...piştikten sonra yarım limon ve 1 yumurta sarılı terbiye yavaş yavaş eklenir...2 dakka sonra şahane çorbanız veya yemeğiniz hazır:)
DÜĞÜN ÇORBASI
kemiksiz haşlamalık kırmızı et bi güsel haşlanır...çıkarılıp didiklenir...yulaflar atılır şiştiklerinde etler ilave edilir..yoğurtlu terbiye yapılır süzme yoğurtla daha güsel oluyo...biraz piştikten sonra bol nane katılır...afiyet olsunn:)
ÇAKMA İŞKEMBE ÇORBASI
tavuk etleri suda haşlanır didiklendikten sonra yulaflarla beraber pişirilir.. sarımsak sirkeli sos ilave edilir...bol pulbiberle servs yapılır...afiyet olsunnn:)
Tarifler benim değil tabiki dee. Alıntııı...[/SUB]
Günaydın kızlar.
Bu havadan mı bilmiyorum hiç keyfim yok.. Dün gece 10.30-11 gibi yine bi gayret Callan yaptım. Ter içinde kaldım bu sefer, bilmem neden.. Sabah da zor uyandım, işe de geç kaldım zaten..
Yağmurda sırılsıklam ıslanmak istiyorum.. sonra o ıslaklıkla eve gidip güzel bi neskafe yapmak istiyorum. En şapşal kıyafetlerimi giyip battaniye altına girmek, TV izlemek istiyorum. Hatta en sevdiğim arkadaşlarım da yanımda olsun... Sohbet muhabbet.. Bundan sonra istemediğim hiç bir şeyi yapmamak istiyorum..
ne stokcuymuşun sen öyleee ağustos böcüğüüü seniii
bulaşıkları yıkamayıda ben alayım mı, bide arada türk kahvesi yaparım
Hangi plaza de bakem :) Burdan yazmak istemezsen özelden yazsana. Ben bi dene biliyom da bizim buralara yakın gibim :44: Orda çalışılmaya başlandı mı ama bilmiyom. Sen de bakem :))
gKızlarr face'ten paylaştım resimi
Love01 tatlimmmm yeni isin hayirli ugurlu olsun güzelimmm
Bir de ben yanlis hatirliyor olabilirim duayenlere sormak lazim ama, sanki diyet kola sinirli izinliler arasindaydi sanki. O yuzden haftada bir iki kutuyu gecmemek lazim sanki. Ama emin degilim, tekrar kitaba bakmam lazim.
hayırlı olsun yeni işin.
Günaydın kızlar..
Bu havadan mı bilmiyorum hiç keyfim yok.. Dün gece 10.30-11 gibi yine bi gayret Callan yaptım. Ter içinde kaldım bu sefer, bilmem neden.. Sabah da zor uyandım, işe de geç kaldım zaten..
Yağmurda sırılsıklam ıslanmak istiyorum.. sonra o ıslaklıkla eve gidip güzel bi neskafe yapmak istiyorum. En şapşal kıyafetlerimi giyip battaniye altına girmek, TV izlemek istiyorum. Hatta en sevdiğim arkadaşlarım da yanımda olsun... Sohbet muhabbet.. Bundan sonra istemediğim hiç bir şeyi yapmamak istiyorum..
Kızlar, sanırım benim kilom 55,6 da sabitlendi. Bu sabah tartıldım yine 55,6 yım.
İnşallah hep böyle devam eder. İnanılır gibi değil ama gerçek.
Love01 cim canım,önce yeni işin hayırlı olsun.
Bi de güçlendirme ikinci yarısını sormuştun cevap veremedim. Ben 2 hafta kadar çok düzenli yapamadığım için uzattım, biraz daha uzadı ilk yarı :)) yakında geçicem ama hala cesaret etmiş değilim .
wALLA kızmayın ama resmen günaydın diyorum. Yeni kalktım. Kalkıp kadın programı pembe dizi izleyesim var. Ne güzel şeymiş evde izin kullanmak. iki gündür Bursadaydım. Canım çıktı yol tepmekten. Alışveriş yapayım dedim ama ayakkabıdan öteye geçemedim. dolu şey denedim küçük kğçük bedenler tabi eskisine göre.ama kıyıp alamadım nasılsa bunlarda bol gelir 3 ay sonra diyee. ama bu bol oldu demek çok keyifli.Bu arada 2 güne kadar İstanbula geçeceğim. Ne dersiniz buluşma zamanı geldimi. Yapalım bir organisazyon. Cumartesi sabah kahvaltı güzel olur gibime geliyor. Hadi yorumları alayım...
:)
Moralini bozma. Dikkatli yaparsan girersin hepsineeşim sürekli kilo aldın diyor. 50 lerden 66-67 ye kadar çıktım((
evet evet tarçınnnn :))) bayılıyorum kokusuna tadına hergün kaşıklayabilirim o dereceyim yani. bekarken giydiğim kıyafetlere baktım 15 kot var ama hiç birine giremiyorum giymek istiyorumm :))) teşekkürler canım
evet yanlış kitabım gelmedi daha yarın elimde olur hemencik okurum bende. bu arada dün senin yazdıklarını okudum hayran kaldım verdiğin kiloya
Ben ütü yapmayı sewerim, zaten zayıflayıf ufaldınız iice nolcak sizin ütünüzden. Öyle çarşaf gibi gömlek pantolon ütülemem ama baştan söliiiimmmm:)
Beğğ!! Ütüden nefret ederiimmm!!!evet doğru ben biraz karınca olmuşum daaa,cadıı seniiii hiç de ütüleri de ben yapiiim demiyooo
.......
........
normalde kremayla yapmam zaten az bi un koyarım kıvam olsun diye gerçi yulaf kepeği de kıvam verirse o da konabilir denemek lazım
gece gece aklıma bi tek o geldiydi yazayım dedim ama kalorisi aklıma gelmemişti
köfteli olan çorbayı da çok severim ondan yapayım yarın akşama
Kızlaaarr! Tarifin bi yerinde yulaf ezmesi yazıyormuş. Dikkate almayın heeuf mukemmel derleme, ben bunlari bilgisayarimda sakliyorumda,hepsi ayni dokumanin icinde,
Ama artik dosyalar, degisik dokumanlar gerekiyor, boyle tarifler ust uste geldikce.
.....
Ovvvv!!! Keşkeeee :100: Bari 1 ısırık alsaydın. Hadi yarım tane yeseydin. Daha olmadı 1 tane... ama 2 taneee :100:Selaam kızlar Bugün 10. gunum dukanda. 5gun atak yaptım 57.3ten 54.5e dusmustum ama seyıre gercınce bu sabah ıtıbarıyle 55.5 kıloyum.. Gercı ılk basslarda boyle olması normalmıs kıtapta okudugum kadarıyla ama yıne de endıselenıyorum ayrıca dün tatlı krizime yenik düştüm 2 tane çikolatalı halley yedim,, hem de gözüm dönmüşcesine.. Ogfff.. Keşke tutaydım kendimii :// :18:
Selaam kızlar Bugün 10. gunum dukanda. 5gun atak yaptım 57.3ten 54.5e dusmustum ama seyıre gercınce bu sabah ıtıbarıyle 55.5 kıloyum.. Gercı ılk basslarda boyle olması normalmıs kıtapta okudugum kadarıyla ama yıne de endıselenıyorum ayrıca dün tatlı krizime yenik düştüm 2 tane çikolatalı halley yedim,, hem de gözüm dönmüşcesine.. Ogfff.. Keşke tutaydım kendimii :// :18:
uf mukemmel derleme, ben bunlari bilgisayarimda sakliyorumda,hepsi ayni dokumanin icinde,
Ama artik dosyalar, degisik dokumanlar gerekiyor, boyle tarifler ust uste geldikce.
Ben pogacadan memnun kaldim. ben dukan yapmadan bile pogaca yemiyodum, yillar oldu ya:))
wALLA kızmayın ama resmen günaydın diyorum. Yeni kalktım. Kalkıp kadın programı pembe dizi izleyesim var. Ne güzel şeymiş evde izin kullanmak. iki gündür Bursadaydım. Canım çıktı yol tepmekten. Alışveriş yapayım dedim ama ayakkabıdan öteye geçemedim. dolu şey denedim küçük kğçük bedenler tabi eskisine göre.ama kıyıp alamadım nasılsa bunlarda bol gelir 3 ay sonra diyee. ama bu bol oldu demek çok keyifli.Bu arada 2 güne kadar İstanbula geçeceğim. Ne dersiniz buluşma zamanı geldimi. Yapalım bir organisazyon. Cumartesi sabah kahvaltı güzel olur gibime geliyor. Hadi yorumları alayım...
Bak işte buluşalım diyorum. Sinerji diyorum ay ben kime diyorummmmm
Bende fal bakarım o zaman. Sallarım ama kaç kilo vereceğini falan söylerimm fenamııı :)
Eveeettt!! Eveeettt!! BuluşalıımmmmwALLA kızmayın ama resmen günaydın diyorum. Yeni kalktım. Kalkıp kadın programı pembe dizi izleyesim var. Ne güzel şeymiş evde izin kullanmak. iki gündür Bursadaydım. Canım çıktı yol tepmekten. Alışveriş yapayım dedim ama ayakkabıdan öteye geçemedim. dolu şey denedim küçük kğçük bedenler tabi eskisine göre.ama kıyıp alamadım nasılsa bunlarda bol gelir 3 ay sonra diyee. ama bu bol oldu demek çok keyifli.Bu arada 2 güne kadar İstanbula geçeceğim. Ne dersiniz buluşma zamanı geldimi. Yapalım bir organisazyon. Cumartesi sabah kahvaltı güzel olur gibime geliyor. Hadi yorumları alayım...
Bak işte buluşalım diyorum. Sinerji diyorum ay ben kime diyorummmmm
Bende fal bakarım o zaman. Sallarım ama kaç kilo vereceğini falan söylerimm fenamııı :)
Ben de orayı tahmin etmiştim :)) Ben Halkalı'da oturuyorum ya, şimdi açık adres vermiyim :76: orası bize baya yakıngünaydınnn kısslarrrrr....ayyy böle hawalardan nefret ediorum,,beni direk karamsara baglıoo yafff..
canummm ben 212 nin ordaki ağaoğlu my office binasındayım.sizin ora derken?? eski işyerimi burdan görüorum cok lazımmıs gibi,,sanırım bu cewreden emekli olcam,hoho
........
..........
Moralini bozma. Dikkatli yaparsan girersin hepsineBen de evlendikten sonra 10 kilo almıştım 10 ayda (Evleneli 16 ay oldu) Şimdi 12 kilo verdim Düğünümdeki halimden daha zayıfım hali hazırda İstersen başarırısın :128:
Yaşşasıınnn!! Son ütücü de bulduuukkkk
Beğğ!! Ütüden nefret ederiimmm!!!Zaten ev işinden nefret ederim Genel
Kızlaaarr! Tarifin bi yerinde yulaf ezmesi yazıyormuş. Dikkate almayın heeDirek copy olunca, görmemişim :) Yulaf kepeği tabiki deee
Benim resmen bir Dukan yemek kitabım varDerleye derleye kitap oldu
Ovvvv!!! Keşkeeee :100: Bari 1 ısırık alsaydın. Hadi yarım tane yeseydin. Daha olmadı 1 tane... ama 2 taneee :100:
Ah keşkeeeGelin güzelim gelin Olun tabii... Yalnızım zatii.. Ömür boyu ööyylee yaşayalıımmm. Dertsiz tasasıızzz... Arada bir biri de alışveriş falan yapıp erzakları getirsin kapımıza. Ekmek elden olsun, su gölden olsunn...
yaaa hayırr ama yaaaaa bekleyin beni vallahi gelicem yaaa,kıskanıyorummmm çooooooook kıskanıyoruuummm ama siz böyle yaparsanız ben burda deliririm,resimlerinize bakar ağlarım,sonra dely gibi battaniyenin altına girer küserim size hiç çıkmam ordan vallahiiii
alalalalaaaa kızlar buluşmaya mı gittiniz nerdesiniz yaaaaa
neyse ben şimdilik kaçar,birkaç saate dönerim çok kaynatmayın hee