Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Günaydin Kizlaaaaaaaar

Bugüne hafif bir atistirmadan sonra (hindi füme) pilatesle basladim bugün ablamin dogum günp birlikte kahvalti yapip aksma pizza yiyecegiz benim pizzam dukan usulü tabiiikisi kahvaltiyada krebimi alip gidecegim

bugün +200 gr gördüm yaaaa bir gün bir kac ml eksik su icmeyi vereyim hemen + olaraak dönüyor bana yahuu

umarim kacamaksiz bir pazar günü geciririrz hep birlikte

Canım ben pudingi kendim yapıyorum, çok da lezzetli oluyor ve içinde ne olduğunu biliyorsun, günlük mısır nişastası hakkınla yapabilirsin, yok fazla yedim, yok karbonhidrat aldım, aman içinde yağ mı vardı derdin olmaz

2 su bardağı yağsız veya yarım yağlı süt
1 çorba kaşığı mısır nişastası
3 çorba kaşığı splenda
2 çay kaşığı kakao

içine neyli yapmak istersen o aromadan da koydun mu al sana puding, ben mısır nişastasını tepeleme ölçü koyuyorum eğer az koyarsan sütü de biraz azaltırsın kıvamı çok güzel oluyor

Günaydın bebeğimmm Ablanın doğum günü kutlu olsun, nice güzel seneler görürsünüz hep beraber inşallah Ben de su içmeyince hemen artı görüyorum hiç istisnasız, sanırım bugün regl olurum artık benim tartı fena artı oldu bu sabah, dün çok az su içtim ve balıkla azcık beyaz ekmek yemiş olabilirim :18::18::18::18:

Oğğğğğ perşembeden beri fazla olmuş canım ya, eğer öyle bir sorunun varsa sorun oluşmasını beklemeden önlem alsan çok iyi olur senin için, buğday kepeği bu konuda yardımcı olabilir sana ama önce çayları bir dene

Harikasın canım. Malzemelerim de tam. Regl öncesi haftasındayım zaten. Başladım etrafta Nutellaları koklamaya

başarılarının devamını dilerim nekadar zamanda 19 kilo verdiniz sizlere çok imreniyorum bende sizler gibi o kiloları görebilecekmiyim acaba bide şunu sorayım meyveli yoğurt yasak değilmi yada ne zamandan sonra serbest sevgiler

Sağol canım. Azimli olursan sen de görebileceksin elbette.
Aslında ben yediklerime dikkat edeyim mantığıyla çıktım yola nisan ayında. Ama yinede tam olmuyordu. Bazı zamanlar bıraktım pizza, çikolata yemeye falan devam ettim. 78.7 ile başladım ama hazirana gelene kadar bunun bir 8 kilosunu falan verebilmiştim.
Haziran'da daha fazla dikkat ettim kaçamakları neredeyse yok ettim. Temmuza kadar 65- 66'ya kadar düşmeyi başarınca dukana başladım ve şimdi 60 kilonun altındayım işte.

Dukanın tek farkı sıkılmıyorum artık. Çeşit çeşit istediğimi yapıp yiyebiliyorum. Devam ediyorum son gaz.

Light meyveli yoğurt yiyebilirsin. Günlük 2 tane hakkın var.
Şu an hangi evredesin bilmiyorum ama seyirde başlasan yemeye daha iyi olur bence.

ben daha hiç başlamadım inş yarın başlamayı düşünüyorum atak evresini kaçgün yapmalıyım 95kiloyum bugün gerekli malzemeleri alıcam bu krep nasıl yapılıyor biliyormusun sabah yapmayı düşünüyorum başarıların devamını diliyorum banada dua edin kızlar

Hadi bakalım hayırlısı olsun şimdiden.
Dukanın sitesindeki testi çöz atak evresini kaç gün yapacağını öğreneceksin oradan. Testi yapmazsan da 5 gün yapabilirsin. Ama testi yap tabii ki de.

krep tarifi doğalsan yulaf kepeğini arkasında yazıyor, kitaptaki tarif yani.
Ben 1 yumurta, 2 yk yulaf kepeği ( sen atakta 1,5 yk kullanmalısın ) 1,5 yk lor, 1,5 yk da yoğurt koyup o şekilde pişiriyorum. Yoğurt yerine kıvama gelinceye kadar light sütte kullanabilirsin.

Kitabı okudun mu?

Bugun arkadaslarim kahvaltiya geldiler, onlar borekleri pastalari yerken ben krebin arasina tavuk koyup yedim. Fena olmadi. Hem de kendimi cokta muzdarip hissetmedim.
Artan borek coregide ogleden sonra teyzemlere goturduk. Evde kalsa risk cunku. Orda teyzemler bir guzel yediler onlari, orda da sadece cay ictim.
Olcak bu is bakalim umutluyum.
Onumuzdeki hafta uc gun istanbul gezisi var, disarda yemek zorunda kalicam hep. Nasil olcak pek bilmiyorum. Kiloyla mangalci bulursam orda karin doyururum artik. Bu riski de atlatirsam, oldukca uzun suredevam ettirebilirim gibi diyeti.

Kaçamaklara direncin bayağı yüksek canım.
İnşallah bu şekilde devam edersin.

Kaçamaklara direncin bayağı yüksek canım.
İnşallah bu şekilde devam edersin.

sizleri ornek aliyorum:) giden kilo daha 3.5 daha onumde cok uzun yol var, hemen pes etmek yok.
Kuzenime de diyeti iyi pazarlamis olmaliyim ki o da bu diyeti yapmaya karar verdi. zaten dal gibi kiz herhalde 3 kilo fazlasi ya var ya yok. Karatay yapmaya karar vermisti. Ben 15 gun denedim karatay kilo veremedim. ordakiler kilo veriyolar ama ogun sayisini ikiye indirerek dedim. Burda da ilk 5 gunde 3 kilo verdigimi duyunca cok ilgilendi. Ama ona dedim senin cok ihtiyacin yok biraz yediklerine dikkat ederekte verirsin diye. Ama kesinlikle veremiyorum son 3 kiloyu diyor.
Kitabimi odunc vericem. Hep senin olsun diye veremem dedim. bakalim uygun bulursa kendi de alir kitabi.

Ben bugun krebin icine bir iki damlada balsamik sirke koydum. daha onceki sayfalarda birisi, yumurta kokusunu giderdigini soylemisti. Sanki daha guzel oldu gibi.

okumaya başladım ama daha başlardayım en yakın zamanda bitirmeyi düşünüyorum sevgiler

Merhabaaa
Aranıza yeni katıldım. Aslında çok uzun zamandır takip ediyorum burayı ama yeni üye oldum. Dukan diyetini ise bir haftadır araştırıyordum kitabını aldım okudum.
Atak evresine başladım 2. günüm bugün. Zaten toplamda 3 gün sürecek. Sebze olmadığı için biran önce seyir evresine geçmek istiyorum ben de. Regl oluyorum bir yandan da. Regl öncesi tartıldım 66.6 çıkmıştım. 1. atak gününün ardından 65.1 çıktım ve hala regl olmamıştım. Bakalım yarın ne çıkacağım. Beni de aranıza alın, motivasyonumu çabuk kaybetmek istemiyorum
Ayrıca tatlıya dayanamadığım için meyveli yoğurt yiyorum hergün sanırım onu bırakamayacağım

azmine hayranım. ben de korktuğumdan misafir alamıyorum eve:)) umarım hep böyle devam eder. senin seyir dönemin ne kadar. benim şubata kadar uzun bir yolum var. uzun diyorum ama düşününce kısa bile 6 ayda 20 kilo ver kurtul

hoşgeldin aramıza. ben de yeniyim. atak 7. gündeyim . umarım hep birlikte veririz kiloları. benim de bazen tatlı krizim tutuyor. süt ,tarçın ve tatlandırıcı beni mutlu ediyor. sıkılana kadar devam

Merak edenlere cevap kitabı okudum ama sizler kafamı karıştırdınız yazdıklarınızla bende tekrardan seyir evresini ve yoluna koydum kendimce:))))))

Benim bugün diyetimde 7. gün ve hala malzemeler topluyorum ama iyi gidiyor.
Bu kadar iyi gidebileceğini hiç düşünmemiştim. Ekmeksiz kalmak kabus gibi geliyordu düşününce ama alıştım bu şahane gerçekten.
71 idim 68 oldum sanırım bu iyi bi gidişin göstergesi..ama hiç kaçama yapmıyorum.
Tuz şeker ve un ciddi anlamda yok kendime şaşırıyorum çikolatasız duramazdım onu bile aştım sanırım motivasyondan kaynaklanıyor:)))

Neyse rapor gibi oldu ama ya ben bu tatlandırıcıyı nereden bulabilirim bana bir marka adı verebilir misiniz?
Eczaneden mı alsam yoksa marketlerden satılanlardan mı? karar veremedim yahu

Dukan amcam bana 59.5 kilonun uygun olacagini soyledi, onun takviminde martin ilk haftasina kadar yolum var benimde. Amma benim istegim 54 kiloya kadar inmek o da sanirim dogum gunum olan 25 nisana kadar seyir devresinde kalmam gerektigini soyluyor. Bakalim hangisi uygun gelirse onu yapacagim. Yol oldukca uzun evet. o yuzden onumuze gelen ilk cakiltasinda cuvallayip dusmeyelim.

Tatli krizinde bende kakao aromasi kattigim tatlandirici sutumu iciyorum. gercekten cok keyifli bir icecek. Gerci gunde en fazla 3 draje tatlandirici olarak kendimi sinirlamaya calisiyorum, ama bir hakkimi severek onda kullaniyorum.

Ben de tatlandirici arayisi icindeyim. Eczanelerde splenda satiliyormus. bir miktar pahali diyor arkadaslar. 125 gr toz tatladirici, birebir seker oraninda kullanilabilir 23 tl.
Daha takitanin sitesinde takita formtat 60 var. onun formulu splenda ile ayni, seker ile birebir kullaniliyor. onun fiyati 15 tl 500gr.
Splenda turu tatlandirici olarak takitaninki kullanilabilir.

Bir de caya katilip kullanilanlari var, tablet seklinde. onunda 100 drajesi 10-15 tl ye bulabilirsin. splendaninki de dahil olmak uzere.
Onun cesitleri var. Bir sukralazlilar, iki aspartamlilar. uc stevya olanlar. sukralazlilar splenda ve turevleri. aspartam kola zero sekeri. Stevya ise dogal bir ottan cikartiliyor. Herbirinin cok miktarda kullanildiginda yan etkileri var. daha onceki bir mesajda gecmisti yan etkileri.

Ben sekerle ayni oran tatlandirici olarak takitayi, draje tatlandirici olarak stevyali olanlari uygun buldum. cunku yapilan incelemeler bunlarin dozlari cok alindiginda yan etkileri oldugunu soyluyor. ben de her ikisinden de kullanarak aldigim doz miktarini her ikisi icinde yarilamayi planliyorum. Aspartami ise zaten cola zero iciyorsan, gereginden bol miktarda aliyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…