krema yerine ne kullanabiliriz? ikame bi urun var mi ?
Dr.Oetker - Light Krem Şanti
light krem santi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
krema yerine ne kullanabiliriz? ikame bi urun var mi ?
diyabetik reçel yerine aroma kullanmak daha iyi olur gibime geliyor
canım yaa hadi kutlayalım reglini
harbiden çok komik olduk yaa..tualete çıkıyoruz bir kutlama regl oluyoruz bir kutlama..
en sonunda kirdim seytanin bacagini 400 gr vermisim 9 gün aradan sonra
Ama neden kimse bana cevap vermedi
Geçen gün de dondurmayı ne zaman yiyebilicez demiştim ama yien ses vermediniz..
Gerçekten şu yulaf kepeği işi kafamı karıştırıyor, çözüm bulmak istiyorum...
Yardım edin lütfennn
yaa dukan sana bir sorum olacaktı..
hani sen kabızlık çekenlere magnesi calsine diye bir ilaç tavsiye etmiştin ya...
benim bir arkadaşım dukana başladı 1 ay önce..o normalde de çekiyordu bunu..diyetten sonra daha kötü oldu...burayı da takip edemiyor vakti olmuyor...ben de ona bunu söyledim..
Almış ,2 gündür kullanıyormuş ve memnunmuş...öncelikle teşekkürler
Ama birşey sorucam sana...hani bu tarz ilaçlar bağırsak tembelliğine yol açıyor ya...
sürekli kullanmamın bir sakıncası olur mu acaba diyor...ya da hani bünye hemen alışır ya bazı şeylere...bende öyle mesela bir hafta 10 gün sonra alışıyor vücut etki etmiyor hiçbirşey(form çayları vs.),öyle bir sorun olur mu acaba diye soruyor..ara vererek mi kullanılmalı bu ilaç?
Prospektüsünü okumuş tabii de benim de aklımda senin sürekli bu ilacı kullandığın kalmıştı..Ne yapmalı sence,ben de kullanabilirim..bilgi almış olalım zahmet olmazsa
[ı]baska bir oneride bulunabilirim. Bu da benim uyarlama dondurmam:
500 ml sut
1 bardak splenda
1 silme tatlı kasigi yulaf kepegi (guclendirme evresindeyseniz salep koyun)
--------------
bunlari celik tencere icinde karistiriyoruz ve karisimi 10 dk. Dinlenmeye birakiyoruz.
Dinlenmeden sonra ocaga alin ve surekli karistirarak max. 10 dk (sut yogunlasana kadar) pisirin.
Sonra birakin sogusun. Sut soguduktan sonra bir kabin icine koyup derin dondurucuya kaldirin.
Toplam 5 saatte dondurma hazir ama her yarim saatte bir etrafinda olusacak buzlarla dagilsin diye karistirmaniz gerekiyor.
Asagidaki linkte normal dondurma yapimi var. Buradan dukana uyarladim.
sade dondurma nasıl yapılır? - uzmantv
eger kakaolu dondurma istiyorsaniz:
Ocaga karisiminizi almadan 2 yemek kasigi yagi azaltilmis dr. Oetker kakao (dr.oetker - kakao) ekleyebilirsiniz. Eger cok cikolata tadi olsun derseniz ocaktan aldiginizda 1-2 karecik diyabetik cikolata katabilirsiniz.
Burdan normal yapimini gorebilirsiniz.
kakaolu dondurma nasıl yapılır? - uzmantv
sade veya cikolatali dondurmanin daha algidamsi olmasini isterseniz light krem santi (dr.oetker - light krem şanti) biraz katabilirsiniz.
Afiyet olsun...[/ı]
herkese nerhaba kızlarrrrrrr herkes hafiflemişte hafiflemişşşş bende dahill bu sabah 400 gr birden uçtu gittiiiiiii tam 70 kiloya geldim bu atakta 7. günüm ben kendi kendime 7 yeter diyorum ama acep doğrumu yapıyorum bilmiyorumki aman yeter yahu sulu yemek özledim ben bide bir itirafta buluncam arkadaşlar ben o dukan amcanın hesabını beceripte yapamadım yani dukan amcam bana kaç kşloyu layık görüyordur acaba?
mutlu haber! 13 gün gecikme ile regl olabildim demiştim size ayvalığın havası iyi gelecek ve metabolizmam düzene girecek diye biliyorum ben burası kurtarıcı eveeet şimdi şu bir kaç gün biranönce geçse de gerçek kilomu görebilsem çok heyecanlandım regl olduğuma hiç bu kdr sevnmemiştim
eger birakcaksan guclendirme evresini yapmak zorundasin. veridigin kilo x 10 gun hesabiyla hem de
Canim. Hergun kullanmayin tabi ki. 2-3 gun kabizlik cektiniz ve cok rahatsiz oldunuz. Ya doktora basvurun ya da magnesi calsine deneyin. Gece yatmadan suyla karistirip ictiginizde sabah hersey yoluna girecek.
Tum laksatif (gaytayi yumusatici) ya da diuretik (idrara cikmayi artirici) ilac ve bitkiler (hani caydan bahsetmissin ya) sonucta malabsorbsiyon dedigimiz bagirsaktan emilimi azaltir, bagirsak lumenine su ceker. Bu da besinlerden alacaginiz vitamin ve esansiyel aminoasitlerin alinamamasina sebep olur. Dolayisiyla da uzun sureli kullanimda hastalanirsiniz.
Ozellikle tip terimlerini de kullaniyorum ki googledan tarayabilesiniz ya da prospektusleri anlayabilesiniz diye.
Ben 3 gun suren kabizlik (konstipasyon) durumu varsa magnesi calsine kullanirim. Gonul rahatligiyla da size oneririm. Ama bu tek seferlik birsey. Mesela konstipe degil de diare (ishal) olsaniz bunun icin ilac icersiniz, ishali kesmek icin. Peki duzeldikten sonra da icmeye devam eder misiniz? Demek istedigim bu. Sorununuzu cozdunuz. Tamam. Haydi magnesi rafa.
Bu arada sabah dun yedigim kuruyemisi cebren ve hile ile gozardi ettigimi bugun de 300 gr verdigimi soylemistim sabah. Sakin ola siz yapmayin. Biraz kabizlik baslangici olabilecek bir durum vardi, gaytam katilasmisti. Bir de kuruyemis yemistim. Eucarbon ictim hemen. Hemen konstipasyonun onune gectim hem de .... :)
Ama dedigim gibi. Sadece tedavi amacli kullanmali. Yoksa ne olur BULIMIA (bulimiya nervoza) gelisir. O da su mankenlerden bildiginiz hastalik. Ye cikar :)
iykkkkkkk
ben hepinizin saglikli ve fit olmasini istiyorum.
biraz uzattim yine. :)))))))))
kızlar ya biraz moralim bozuluyo gbi...ben 23 yaşında 164 boylarında başladıgımda 73.8dim geçtiğimz pazar günü başladım ama bilmiyorum yanlışmı yapıyorum bişeyleri...dün tartıldıgımda 71.6 çıkmştım bu sabah 72.0 çıktım nasıl sinirim bozuldu...dün şekerli kahwe içtim 1 kupaya yakın o derece etkilermi atak ewresini 10 gün yapmayı planladım ben 10 günün sonunda 6'lı rakamları görmek istiyorum çünkü....
cnm artık bşy yemek istemio...iştahım kapanmadı aslında cnm bşyler istiyo ama pismanlık yaşayacağımı bildgmden herhalde wucudum istemio gbi dawranıo:)oda sapıttı...
dertlendim yazayım dedim
dukancım dur kız dur daha başındayım ne bırakması ne güçlendirmesi ah ah nerde ogünlerrrr güçlendirmeye geçmişim fidan gibi olmuşummm hahaha ben 7 gün atak yetermi bana demeyi kastetmiştim yeter herhalde yavv
şöyle söyleyeyim atak evresini 10 gün yapsan da pek öyle büyük bir sonuç bekleme bence...
senin yapını bilmiyorum ama ben de senin gibi bir düşünceyle 10 gün atak yaptım..ama 5. günden sonra hiç vermedim...5 gün yeterliymiş meğersem..zaten sonra duruyor...
atakta 1,5-2 kilo arasında veren çok arkadaş var üzülme...senin de öyle olabilir...ben de 2,8 kilo vermiştim...Ama genelde 7 günde 2,5-3 kilo arası veriliyor benim gözlemlerime göre...
sadece kiloları 90 ın üzerinde olanlardan duydum 4 kilo filan verildiğini atakta...
umarım senin de öyle olur ama moralini bozmamalısın..hedefini de daha çok zamana yaymalısın gibi duruyor...
ayyyyy cok affedersin