• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

birde kızlar benim barsaklar çok fena faaliyete geçti ben keği hep yoğurtla karıştırıp yemiştim üzerine bol su banamısın demiyordu ne zamanki burdan bir arkadaş süte karıştırıp yememi söylemişti öyle yaptım olay bitti şimdi günde 3 sefer 4 sefer gittiğim oluyor ishal olarak olsun şikayetçi değilim nasılsa 3lt su içiyorum akıl veren dukancılarımdan allah razı olsun

canım yaa hadi kutlayalım reglini :46::46::46:
harbiden çok komik olduk yaa..tualete çıkıyoruz bir kutlama regl oluyoruz bir kutlama..:62::62:

hahaha. hakkaten öyle oldu :D ama biraz dengeyi sarstığı doğru proteinin :D onun için normal şeyler olunca seviniyoruz napalım :D

off cnm yaa böyle yvalık falan özendiriyorsun beni :(( :43: haziran 21 gelse de dönsem istanbula sonra çanakkaleme tatile gitsem :43::43: offf offff çok dertlendim yaa :59::59:

:D forsatın varsa kaçırma :)

en sonunda kirdim seytanin bacagini 400 gr vermisim 9 gün aradan sonra :64::64::64::64::64:
tebriklerr! ben de 8 gündür 77.7yim :D ben de kırabilsem

Valla... esim su halimi bir farketse alay konusu olacagim zaten. Herseyim degisti nette. Normalde pek soguk bir tipimdir sosyal net paylasim ortaminda. Acildim da acildim forumda. oooooooooohhhh:80::81::79:

aynen aynen ben de açıldım :D

hadi gözünüz aydıı.. Kahverengi21 kilo konusundada mutlu hberlerini bekliyoruz sabırsızlıkla :64:

inşallah golden :) ben de çok istiyorum :)

yemekler süper görünüyor arkadaşım ellerine sağlık.karnıyarığın tarifini sana zahmet yazarmısın

dukan da detaylı bir şekilde cevap verir sana eminim ama ben de denediğim için yazayım dedim..
süper oluyor..yediğim en güzel seyir yemeğiydi diyebilirim...Norma karnıyarığı patlıcanları kızartıp değil de fırında ya da ocakta neyde istersen közleyerek yapıyorsun..ortalarını açıp içini dolduruyorsun..
içi aynı karnıyarık gibi sadece kıyma yağsız kıyma olacak..ben az yağlıdan yapmıştım evde o vardı..
en son patlıcanları tepsiye diz..salçalış,soslu bir su hazırla üzerilerine döke ve fırına ver...mmmm..süper oluyor...

Sevgili OCD ve MElodi...

Forumlarda yeterli katılımım henüz olmadığında özel mesajlarınıza buradan cevap yazıyorum...

ben yulaf kepeğini Küçükyalı - İGDAŞ binasının sokağındaki büyük aktarda buldum... umarım sakıncası yoktur ismini yazmamın SOYLU BAHARAT....388 00 95

tşklr şimdilik kepek sorunum yok gebzeye gidip aldık almışken 6 kutu birden aldım her zaman gidemem diye bitsin dediğiniz yerlerede bakıcam tekrar tşklr

yemekler süper görünüyor arkadaşım ellerine sağlık.karnıyarığın tarifini sana zahmet yazarmısın

Kasaptan dana antrikot aldim. Biftek ya da bonfile de diyebilirsin. Sonra bunu kiyma makinasindan gecirmelerini istedim. Makinadan ilk cikan kisim onceki musterilerin yagli kiymalarindandi. Onu kenara aldilar ve benimkini cektiler. Gorseniz bildigin kipkirmizi et. Hic yag yok yani. Aslinda biliyor musunuz dana etinin bu hali oldukca lifli :)

Neyse eve geldim ondan fotografta cam tepside gordugun ic kadar yani 300 gram civari ayirdim. Kalanini kaldirdim.

Bu kiymayi ve dogranmis yarim sogani tavada (tavaya yag yerine su koydum) karistira karistira kavurdum. İcine maydanoz da dogradim. Bi de domateslerin kabuklarini soyup kavurma isleminin sonuna dogru dibi tutmaya basliyor o zaman domatesleri ekledim. Az karabiber de koydum. Bu sefer sarimsagi evde bulamadigimdan koyamadim :) Sarimsak da koyabilirsin.

Tum bu islemler sirasinda patlicanlari alacali soyup ortadan da yarip firina atmistim. Yani patlicanlar kozlendiler. Patlicanlar oldugunda cikardim. Ikisi de sicakti. Hemen icine doldurdum. Bundan sonra firina biraz daha surebilirsiniz ama ben sicakti surmedim.

Begendiginize sevindim. Yapin begeneceksiniz.

dukan da detaylı bir şekilde cevap verir sana eminim ama ben de denediğim için yazayım dedim..
süper oluyor..yediğim en güzel seyir yemeğiydi diyebilirim...Norma karnıyarığı patlıcanları kızartıp değil de fırında ya da ocakta neyde istersen közleyerek yapıyorsun..ortalarını açıp içini dolduruyorsun..
içi aynı karnıyarık gibi sadece kıyma yağsız kıyma olacak..ben az yağlıdan yapmıştım evde o vardı..
en son patlıcanları tepsiye diz..salçalış,soslu bir su hazırla üzerilerine döke ve fırına ver...mmmm..süper oluyor...

vuuuu... :) cok haklisin ya. amma uzun yaziyorum ben. el ve dil aliskanligi :)

utandim :91:

vuuuu... :) cok haklisin ya. amma uzun yaziyorum ben. el ve dil aliskanligi :)

utandim :91:

Arkadaslar benim bu diyete baslamam ilginctir. Ben hic kalori diyeti vs. yapmadim. Kilo vermem gerektigini icsellestirdigimde, en iyi yaptigim seyin okumak oldugunu dusunup D&R'a gittim. Oturdum tum diyet kitaplarina baktim, okudum. Karatay ile Dukan hosuma gitti. Dukan tam bana goreydi ve kitabi aldiktan yaklasik 1 hafta sonra da diyete basladim.

Napayim ben yazar ve okurum :)

Bir de deney yaparim :P

Kasaptan dana antrikot aldim. Biftek ya da bonfile de diyebilirsin. Sonra bunu kiyma makinasindan gecirmelerini istedim. Makinadan ilk cikan kisim onceki musterilerin yagli kiymalarindandi. Onu kenara aldilar ve benimkini cektiler. Gorseniz bildigin kipkirmizi et. Hic yag yok yani. Aslinda biliyor musunuz dana etinin bu hali oldukca lifli :)

Neyse eve geldim ondan fotografta cam tepside gordugun ic kadar yani 300 gram civari ayirdim. Kalanini kaldirdim.

Bu kiymayi ve dogranmis yarim sogani tavada (tavaya yag yerine su koydum) karistira karistira kavurdum. İcine maydanoz da dogradim. Bi de domateslerin kabuklarini soyup kavurma isleminin sonuna dogru dibi tutmaya basliyor o zaman domatesleri ekledim. Az karabiber de koydum. Bu sefer sarimsagi evde bulamadigimdan koyamadim :) Sarimsak da koyabilirsin.

Tum bu islemler sirasinda patlicanlari alacali soyup ortadan da yarip firina atmistim. Yani patlicanlar kozlendiler. Patlicanlar oldugunda cikardim. Ikisi de sicakti. Hemen icine doldurdum. Bundan sonra firina biraz daha surebilirsiniz ama ben sicakti surmedim.

Selam! Hevesinizi kaçırmak istemem ama antrikot dananın en yağlı kısımlarından birisi ve atakta da seyirde de yasak. Türkçe kitapta ne yazıyor bilemiyorum ama Fransızcasında yasaklar listesinde. Ben kıymayı sokum, kontrofile ya da bonfileden çektiriyorum.
Kolay gelsin...

Selam! Hevesinizi kaçırmak istemem ama antrikot dananın en yağlı kısımlarından birisi ve atakta da seyirde de yasak. Türkçe kitapta ne yazıyor bilemiyorum ama Fransızcasında yasaklar listesinde. Ben kıymayı sokum, kontrofile ya da bonfileden çektiriyorum.
Kolay gelsin...

Cok ozur dilerim ya ben KONTRIFILE aldim. Valla antrikot diye kafamdan uydurmusum.

[ı]kasaptan dana antrikot aldim. Biftek ya da bonfile de diyebilirsin. Sonra bunu kiyma makinasindan gecirmelerini istedim. Makinadan ilk cikan kisim onceki musterilerin yagli kiymalarindandi. Onu kenara aldilar ve benimkini cektiler. Gorseniz bildigin kipkirmizi et. Hic yag yok yani. Aslinda biliyor musunuz dana etinin bu hali oldukca lifli :)

neyse eve geldim ondan fotografta cam tepside gordugun ic kadar yani 300 gram civari ayirdim. Kalanini kaldirdim.

Bu kiymayi ve dogranmis yarim sogani tavada (tavaya yag yerine su koydum) karistira karistira kavurdum. Icine maydanoz da dogradim. Bi de domateslerin kabuklarini soyup kavurma isleminin sonuna dogru dibi tutmaya basliyor o zaman domatesleri ekledim. Az karabiber de koydum. Bu sefer sarimsagi evde bulamadigimdan koyamadim :) sarimsak da koyabilirsin.

Tum bu islemler sirasinda patlicanlari alacali soyup ortadan da yarip firina atmistim. Yani patlicanlar kozlendiler. Patlicanlar oldugunda cikardim. ıkisi de sicakti. Hemen icine doldurdum. Bundan sonra firina biraz daha surebilirsiniz ama ben sicakti surmedim.

[/ı]

[ı]onemlı duzeltme... Ben en yagsız dana etı aldım. Aldıgım antrıkot degıl. Aman yanlıs anlasılmasın. Valla ne oldugunu da bılemem. Adama antrıkot mu dedım kontrıfıle mı? Hıc anlamam. Ama adam benı anladı. Bır bayan daha varmıs. O da aynı sekılde alıyormus. Bı de ne kadar alıyorsa sonra tek tek 175 gram paketletıyormus. Aynı yerden bana verdı yanı.

Yagsızzzzzzzzzzzzz

:)[/ı]
:43:

YALANNN :)))))Kasaptan dana antrikot aldim. Biftek ya da bonfile de diyebilirsin. Sonra bunu kiyma makinasindan gecirmelerini istedim. Makinadan ilk cikan kisim onceki musterilerin yagli kiymalarindandi. Onu kenara aldilar ve benimkini cektiler. Gorseniz bildigin kipkirmizi et. Hic yag yok yani. Aslinda biliyor musunuz dana etinin bu hali oldukca lifli :)

baslamisken ogrenelim bari:

DANA ETİ ÇEŞİTLERİ « rahmiselcukbiricik
Et Çeşitleri
Sığır gövde etinden; Bonfile, Kontrfile, Tranç, Kuşbaşı, Nuar, Kontrnuar, Yumurta, İncik, Kıyma, Sokum, Puli gibi değişik adlar altında et çeşitleri elde edilebilinir.
Koyun gövde etlerinden; Pirzola, Şiş, Kuşbaşı, Kıyma ve Haşlamalık gibi değişik adlar altında et çeşitleri elde edilebilir.
Sığır Gövde Eti Çeşitleri
a-Bonfile: Büyükbaş hayvanlardan karın içinde böbrek yatağından belin iki yanında uzanan kaslardan oluşan iç yağlardan ve iç organ bağlantılarından ayırılmış gevrek yapıdaki ettir.
b-Kontrfile: Büyükbaş hayvanlardan belin üst kısmında boydan boya sakrum kemiğine kadar uzanan ve omurlara yapışık olan kaslardan elde edilen yağlardan arındırılmış ettir.
c-Antrikot: Büyükbaş hayvanlarda göğüs omurları üzerinden boyuna doğru uzanan ettir.
d-Sokum: Büyükbaş hayvanların but kısmının üst tarafından elde edilen ettir.
e-Tranç: Büyükbaş hayvanların but kısmının iç yüzünde, üstte çanak kemiğinden(pelvis,leğen kemiği), altta diz eklemine kadar uzanan ettir.f-Nuar: Büyükbaş hayvanların but kısmında diz ekleminin iç kısmından kalça ekleminin dışına doğru uzayan ettir.
f-Kontrnuar: Budun dış kısmından elde edilen yağsız ettir.
g-Yumurta: Büyükbaş hayvanların but kısmında diz ekleminin iç kısmından kalça eklemine doğru uzanan yumurta şeklindeki ettir.
ı-Puli:: Aşil Tendosunun devamında inciğin üzerinde bulunan ettir.
j-İncik: pulinin altındaki ettir.
Yumurta ve Sokum un arasındaki fark, sokum un orta kısmında bulunan çizgi halindeki yağ tabakasıdır.
Kontrfile ve Antrikot arasındaki fark, Antrikot un ortasından alınan kesitte sanki iki ayrı kastan oluşmuş gibi görünmesi olup ,ayrıca Antrikot üzerindeki yağ katmanları belirgin bir şekilde dikkati çekmektedir.

Az once 1 lt sutu ikiye bolup yarisini kakaolu, yarisini da sade dondurma yapmak icin basladim ise. Lakin fazla katilasmayinca ocaktayken ben de 1 paket tart joleyi ikisine paylastirdim.

hehe... ikisinde de coktu tortular oldu :)

suzdum ayri kaplara ve sogumaya biraktim.

keske salep olsaydi onla yapsaydim :P

Bu akşamki yemeğim fırında kıymalı mantar dolması :56:
$20052011202.jpg $20052011204.jpg

Eklentiler

• $20052011203.jpg
    $20052011203.jpg
    78 KB · Görüntüleme: 31
Back