• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Hepinize çok teşekkür ederim.. :)
Ben izmirde oturuyorum yazmıştım azönce, izmirdeki aktardakini hiçççç beğenmedim...
Gittigidiyor ve sahibinden işi ticarete dökmüşler kızdım, o yüzden ben rossman'dan bir arkadaşım vasıtasıyla aldırmaya çalışayım olmazsa...
Dondurmanın tarifinide bulup söylerseniz çok sevinirim, zira yaz geldi artık herkes dondurma yerken dayanamayabiliriz.. :)

iyi uykular dukan'ın tatlı melekleri.eminim şimdi hepiniz mışıl mışıl uyuyorsunuz.benim bugün istanbuldan ağbim geldi(sürpriz yapmış)valla 04.30'a kadar sohbet muhabbet derken yazdıklarınızı okumadan uyumak gelmedi, içimden:Dhadi ben de uyumaya gidiyorum.hepinize i,yi uykular ve sevgiler:16::16:

gözün aydın:65::65::65::65::52::52::52:

varsa rossmandan alabilirsin şuanda varmı bilemiyorum yoksa dukanın fransa sitesinden veya dukanistindi sanırım gittigidiyordaki ilanına ve sahibindendeki ilanlara göz atabilirsin bunun dışındakiler orijinal kepek değil
dondurma tarifini ben gördüm dukanın sitesinde ama şimdi bulanıyorum bazen bazı tarifleri koyup kaldırıyorlar sanırım sonradan ücretli üyeler görebiliyor bulunca yazacağım hazır satılan dondurmalar konusunda bir fikrim yok ben geçen hafta yedim ama zaten güçlendirmeye geçtim 1 öğün kaçamak hakkım var diye düşünerek bunu kendime uyarlayıp hergün bir öğüne çevirmiştimde geçen hafta :1:

canim s=imlanin blogunda var tarif.

kızlar uzun bir atak döneminden sonra bugün seyir evresindeyim domates yedim sabah kendimi o kadar garip hissettm ki sanki yasak bişi yiyormuşum gibi :1:
regl döneminde olduğum için tartı bence benim sinirlerimi bozmak için uğraşıyor zaten onun dışında da bozuk çok dengesz tartıyor. anlıycaınız tartım yok kaç kilo olduğumu bilmiyorum :59:

Dondurmayi soyle deneyebilirsiniz:

light yogurdu bir sucgece dokup altina da bir kase buzdolabina atin.
ertesi sabah suzme yogurt gibi oluyor.
icine yarim limon suyu ve kabugunun rendesi, 500 gr yogurt icin 3 corba kasigi splenda (tat alicilariniza bagli 5 kasiga kadar cikilabilir) koyup karistirip dondurma kabina dokup buzluga.

alternatif olarak diyabetikler icin recellerden alinip, meyvelerini ayikladiktan sonra bir miktar suzme light yogurdunuza katip limonlu yerine visneli, cilekli de dondurma yapabilirsiniz.

tesekkur ederim canim. ben de kendimi toplamaya calisiyorum. antidepresani biraktim. simdi kilo vermeye calisiyorum. bu beni cok motive ediyor. isimi oncelik haline getirdim. ferahliyorum calistikca.Allah kimseye aci cektirmesin. Caresiz birakmasin. Hergun herkes icin dua ediyorum bunun icin. :69:

Amin. Ama sen sen bana bunları anlatmadan önce de çok mutlu bir aile hayatı olan biri olarak düşnmüştüm. Çünkü güler yüzün hiç eksik olmuyor. Bunu başarabilmek çok büyük bir erdem :) Allah şifasnı versin...

Senay'dan hayat bayram olsayi dinliyorum ve gune enerjiyle basliyorum. oneririm

Ben de AKON- RİGHT NOW dinliyorum son ses :D dünkü deprem yıkamadı ama bu ses apartmanı yıkabilir :D hahaha özlemişim ne yapayım :D bağıra bağıra eşlik ederek,oynayarakkk ! spor oluyor tavsiye ederim :D ayrıca yüksek bası tüm vücudumu titretiyor :D yağlarım erir mi acabaa ((: ı wanna make up right now na na! :D

Ama neden kimse bana cevap vermedi :59::59::59:
Geçen gün de dondurmayı ne zaman yiyebilicez demiştim ama yien ses vermediniz.. :43:
Gerçekten şu yulaf kepeği işi kafamı karıştırıyor, çözüm bulmak istiyorum...
Yardım edin lütfennn

dondurmayı en azından atak yaparken yeme derim ben..ama sonra seyire geçince arada bir yersin..
madonun light dondurmasından ya da carte dor un light dondurmasından yiyebilirsin..miktarı ve sıklığı sana kalmış...eğer tabii atakta da iyi kilo veriyorsan ve çok sıkı yapıyorsan atakta da dene istersen...bu tarz kaçamaklar size kalmış..kimse birşey diyemez ki...

mutlu haber! 13 gün gecikme ile regl olabildim :D demiştim size ayvalığın havası iyi gelecek ve metabolizmam düzene girecek diye :D biliyorum ben :D burası kurtarıcı :D eveeet :D şimdi şu bir kaç gün biranönce geçse de gerçek kilomu görebilsem :D çok heyecanlandım :D regl olduğuma hiç bu kdr sevnmemiştim :D

diyabetik reçel yerine aroma kullanmak daha iyi olur gibime geliyor:34:

Dondurmayi soyle deneyebilirsiniz:

light yogurdu bir sucgece dokup altina da bir kase buzdolabina atin.
ertesi sabah suzme yogurt gibi oluyor.
icine yarim limon suyu ve kabugunun rendesi, 500 gr yogurt icin 3 corba kasigi splenda (tat alicilariniza bagli 5 kasiga kadar cikilabilir) koyup karistirip dondurma kabina dokup buzluga.

alternatif olarak diyabetikler icin recellerden alinip, meyvelerini ayikladiktan sonra bir miktar suzme light yogurdunuza katip limonlu yerine visneli, cilekli de dondurma yapabilirsiniz.

mutlu haber! 13 gün gecikme ile regl olabildim :D demiştim size ayvalığın havası iyi gelecek ve metabolizmam düzene girecek diye :D biliyorum ben :D burası kurtarıcı :D eveeet :D şimdi şu bir kaç gün biranönce geçse de gerçek kilomu görebilsem :D çok heyecanlandım :D regl olduğuma hiç bu kdr sevnmemiştim :D

canım yaa hadi kutlayalım reglini :46::46::46:
harbiden çok komik olduk yaa..tualete çıkıyoruz bir kutlama regl oluyoruz bir kutlama..:62::62:

off cnm yaa böyle yvalık falan özendiriyorsun beni :(( :43: haziran 21 gelse de dönsem istanbula sonra çanakkaleme tatile gitsem :43::43: offf offff çok dertlendim yaa :59::59:

yaa dukan sana bir sorum olacaktı..
hani sen kabızlık çekenlere magnesi calsine diye bir ilaç tavsiye etmiştin ya...
benim bir arkadaşım dukana başladı 1 ay önce..o normalde de çekiyordu bunu..diyetten sonra daha kötü oldu...burayı da takip edemiyor vakti olmuyor...ben de ona bunu söyledim..
Almış ,2 gündür kullanıyormuş ve memnunmuş...öncelikle teşekkürler:71::71:
Ama birşey sorucam sana...hani bu tarz ilaçlar bağırsak tembelliğine yol açıyor ya...
sürekli kullanmamın bir sakıncası olur mu acaba diyor...ya da hani bünye hemen alışır ya bazı şeylere...bende öyle mesela bir hafta 10 gün sonra alışıyor vücut etki etmiyor hiçbirşey(form çayları vs.),öyle bir sorun olur mu acaba diye soruyor..ara vererek mi kullanılmalı bu ilaç?
Prospektüsünü okumuş tabii de benim de aklımda senin sürekli bu ilacı kullandığın kalmıştı..Ne yapmalı sence,ben de kullanabilirim..bilgi almış olalım zahmet olmazsa:61:

Ataktayken yapmam dondurmayı ama seyire geçince deneyeceğim yardımlarınız için teşekkür ederim.
Ben atakta iyi gittiğimi düşünüyorum, bugün 7. günüm ve 330 gr verdim üstelik ben doğum kontrol hapı kullanıyorum ve bu pazar regl olucam yani şuan ödemli zamanım... sizce nasıl iyi gidiyor demi :)
Bu arada magnezi calcine yerine dulcolax jel tableti tavsiye ederim. bağışıklık yapmıyor, jel tabletler direkt bağırsakta çözülüyor ve rahatlatıyor. geçen ramazan ayında ben çok sıkıntı çekmiştimn ve doktorumun bu tavsiyesi ile 1 ayı rahat geçirmiştim bilginize.. :71:

evet cicim hepi topu o :)

Baska bir oneride bulunabilirim. Bu da benim uyarlama dondurmam:

500 ml sut
1 bardak splenda
1 silme tatlı kasigi yulaf kepegi (guclendirme evresindeyseniz salep koyun)

--------------

Bunlari celik tencere icinde karistiriyoruz ve karisimi 10 dk. dinlenmeye birakiyoruz.
Dinlenmeden sonra ocaga alin ve surekli karistirarak max. 10 dk (sut yogunlasana kadar) pisirin.
Sonra birakin sogusun. Sut soguduktan sonra bir kabin icine koyup derin dondurucuya kaldirin.
Toplam 5 saatte dondurma hazir ama her yarim saatte bir etrafinda olusacak buzlarla dagilsin diye karistirmaniz gerekiyor.

Asagidaki linkte normal dondurma yapimi var. Buradan Dukana uyarladim.
Sade dondurma nasıl yapılır? - UZMANTV

Eger kakaolu dondurma istiyorsaniz:
ocaga karisiminizi almadan 2 yemek kasigi yagi azaltilmis Dr. oetker kakao (Dr.Oetker - Kakao) ekleyebilirsiniz. Eger cok cikolata tadi olsun derseniz ocaktan aldiginizda 1-2 karecik diyabetik cikolata katabilirsiniz.

Burdan normal yapimini gorebilirsiniz.
Kakaolu dondurma nasıl yapılır? - UZMANTV

Sade veya cikolatali dondurmanin daha algidamsi olmasini isterseniz light krem santi (Dr.Oetker - Light Krem Şanti) biraz katabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Back