arkadaşlar,bu forum cok büyük olduğu için tüm msjları okuyamadım,çoğu kişinin kilo werdiğini görmek çok güsel.yalnız nette araştırırken,bu diyetin böbreklere zararlı olduğunu yazan bazı yazılarda gördüm.diyeti uygulayan arkadaşlar bu şekilde birşey ile karşılaştılar mı bilgi verirler mi lütfen?buna göre bende hemen kitabı alıp,başlamak istiorum.benimde hedefim 6-8 kg arası.şimdiden teşekkürler.
dukan kitabını alıp ordan bilgilenmen daha dogru ama kısaca özetliyim...dukanın önerdiği şeylere uyman taktirinde bir zararını görmedim ben en önemlilerinden biri günde 2 lt su tüketmenayrıca dukan amca mutlaka testleri yaptırılması gerektiğini beliriyor.bu sitede birkaç kişi saglık yüzünden dukan diyetini bıraktı ama diger arkadaşlarda olumsuz bi etki olmadı..tabi unutmamak lazım ki her bünye farklıdır sana tavsiyem mutlaka tahlil yaptır ondan sonra başla
merhaba 18 yasimda olmama ragmen 97 kiloya ciktim allahtan boyum sayesinde cok felaket gorunmuodm 2 haftadir dukana basladim ve 93e dustum bu forum sayesinde motive oluyorum umarim kilolarmi verebilirim sizler gibi :) fakat bunlari derken bi yandan pismanliklarimin ilki olacak ilk kacamagimi da yaptm otrdum bi un kurabiyesi birde simit yedm diyetimi cok etkiler mi sizce?
veee bu sabah uyandığımda 74.3 kiloydum... çizelge de güncellenebiliyo bu arada...
Kızlar bilmediğimden soruyorum, kitabı netten sipariş verdim henüz elime ulaşmadı da bu yulaf kepeğii toz bişi bunu nasıl tüketicez ya da nelerde ?
canim bünyeye göre degisiyor. Bazilarinin yaptigi kacamak hic tartiya yansimiyor bazilarinin da fena yansiyor. Önemli olan farkina varman ve tekrar etmemen. Zaten duraklamayi görünce ki pismanlik bambaska birsey.
kesinlikle bugun o artisi gorurum korkusuyla midemi sokup atmak istedim desem yeridir :2: okula gitmeden yarim saat erken kalkip bisiklet cevirdim gun icinde de 1 dukan krep 2 parca tavuk 2 bardak ayran ve bir omlet yedim 3 gun saf protein yapsam telafi olur diye dusunuyorum :)) bir merakim da bizim evdekileri bi turlu light almaya ikna edemiyorum abartiyorsun ye iste evdekileri diyorlar ama tam yagli olunca da endise ediyorum sizce nasil ikna edebilirm isin icinden cikamadm kac gundur
tam yağlıyla light arasında fark yaratır cnm,light alıp rahat rahat istediğin gibi yemek var,bide tam yağlının ucundan tırtıklayıp suçlu hissetmek var bide yağlı diye rahat rahat fazla da tüketemezsin.ben hergün light olmasına rağmen üçgen peynirlerden tüketince(bazen günde 2-3 tane) duraksama hissettim şimdi bikaç günde bi kere yiyorum duraksamalar azaldı,tabi diğer etkenlerde neden olabilir ama onu kesmemin akabinde olunca ona bağladım e bide bütün süt ürünlerini tam yağlı tükettiğini düşün,diyetin akışını ne kadar etkiler.kesinlikle bugun o artisi gorurum korkusuyla midemi sokup atmak istedim desem yeridir :2: okula gitmeden yarim saat erken kalkip bisiklet cevirdim gun icinde de 1 dukan krep 2 parca tavuk 2 bardak ayran ve bir omlet yedim 3 gun saf protein yapsam telafi olur diye dusunuyorum :)) bir merakim da bizim evdekileri bi turlu light almaya ikna edemiyorum abartiyorsun ye iste evdekileri diyorlar ama tam yagli olunca da endise ediyorum sizce nasil ikna edebilirm isin icinden cikamadm kac gundur
oh oh ne güzel olmuşBugüüüün spor yapmaya karar verdik vee gittik kaydoldukkkkBen zayıfladıkça herkes diyet yapmaya karar veriyorr süper süper yandaş bulmak harikaa heheheheh
hadi hayırlı olsun ilk gününİyi akşamlar herkse bugün yediklerimi yazıyorum Ogün belirtmeden zira istediğimiz zaman yiyebiliyoruz
2yumurta,Aknaz light peynir ,tavuk göğsü ,2bardk yeşil çay ,1bardk light sut, 1 kase yoğurt keten fobimin kepek1.5 kasik 30 dk yürüyüş 2 lt su birazdan form cayı ve3. Bardak yeşil çay ,yatmadan önce acıkırsak sut ve en önemlisi sıfır kaçamak ve 1. Gun bitmiş olacak inşallah
benmde ikinci günüm ama talihsizlik ki iki gündür misafrlikteym tadımca diye meywe ezmesi var ondan yedim günde 1 tane kendimi tam baslams saymıorm o yuzden zayfladgmda sizede solicem :)
evet yaa bende deminden beri peynir yedim süt ictim tencere keki yemistim ondan attim agzima yedim de yedim insallah durucam :18:
Facebook dukan diyeti tariflerim sayfasından alıntıdır...
ben bukadar açıklamalı bilmiyodum dukanın sitesindeki forumlardan çeviri yapmış arkadaşlar
‘’TOLERATED FOODS’’ seyir evresinden itibaren kullanmaya başlayabileceğiniz liste dışında kalan yiyeceklerden oluşur.Bu ürünleri tüketirken kendinizi iyi tahlil etmeniz,kilo vermenizi engelledikleri anda hemen kesip ,Dukan’ın BEYAZ GÜN dediği sadece beyaz et,balık,yoğurt ve yumurtanın beyazından oluşan bir protein günü yapmanız tavsiye ediliyor.
Kitapta yer almamalarının sebebi yazıldıktan sonra birçok yeniliğin diyete eklenmiş olması ve kitabın güncelleştirilmemiş olmasıymış.Gojiberry gibi ürünlerin de yer almaması bu yüzden.Bu liste Dukan’ın resmi sitesindeki forum sorularına Dukan yetkililerince verilen liste.Çoğu zaten bizim kullanmaya alışık olmadığımız ürünler.Fakat yurtdışında yaşayanlar o yiyeceklere daha kolay ulaşabilirler.
Aşağıda iki liste olarak sınırlı izinli yiyecekleri görebilirsiniz.
İlk listedeki ürünlerden günde yalnızca 2 tanesini HER GÜN OLMAMAK KAYDIYLA kullanabiliyoruz. (Ayrıca atak evresinde de kullanılabilecekleri fakat kilo veriminin en hızlı olması gereken bu dönemde hızı düşüreceklerinden kişinin sorumluluğunda olduğu belirtiliyor)
KAKAO(1 tatlı kaşığı)Kakao en çok kullanmaya eğimli olduğumuz ekstra.Özellikle çikolata düşkünlüğü olanlar için bence biraz yavaşlamayı göze alabilecekleri kakao için hoşgörülebilecek çeşidi %20’den az yağlı olanlar.
MISIR UNU veya NİŞASTASI(20gr=1 tatlı kaşığı)Özellikle sos kalınlaştırmakta çok faydası olan bir ekstra.
EXTRA LIGHT PHILIDELPHIA(30gr)Bizde bu marka satılıyor mu bilmiyorum.Belki ithal ürünler satılan butik marketlerde bulunabilir.
LIGHT LA VACHE QUI RIT(30 gr)Gülen inek logolu krem peynir.Bunun da light’ını hiç görmedim reyonlarda.Gözümden kaçmış olabilir.Muadili olan bir peynirden de arada bir yenebilir.
KIRMIZI ŞARAP(3 yemek kaşığı)Hemen sevinmeyelim zira sadece alkolü uçacağından pişirme amaçlı izin var şaraba.
TAVUK-HİNDİ SOSİSİ(50 gr)
KEÇİ SOSİSİ(50gr)
%3 YAĞLI KREMA(30gr=1 yemek kaşığı)
SADE SOYA YOĞURDU(1 adet)
SOYA SÜTÜ(15 cl)
%7 YAĞLI PEYNİR(30gr)
GAZPACHO(bir çeşit domates çorbası)(1 bardak)
CUSTARD TOZU (1 yemek kaşığı)(bir çeşit krema tozu)
İkinci liste ise hergün kullanabileceğimiz fakat miktarı sınırlı olanlar:
YULAF KEPEĞİ:ATAK 1,5-SEYİR ve GÜÇLENDİRME 2 tepeleme yemek kaşığı
BUĞDAY KEPEĞİ:1 yemek kaşığı kadar buğday kepeğini yulaf kepeğinin 1 kaşığıyla yer değiştirmek kaydıyla kullanabiliyoruz.(kabızlık durumlarında öneriliyor)
YAĞSIZ SÜT (1 su bardağı):İçerdiği laktoz nedeniyle 1 brd.la sınırlamak öneriliyor.
ZEYTİNYAĞ(3/4 yemek kaşığı)Sprey yağdanlıklar çok işe yarıyor.Çok gerektiğinde iki fısla yağlama işlemi tamam.
DOMATES(1 yemek kaşığı)Atakta ve saf protein günlerinde ister ufak doğranmış taze domates,isterseniz şeker ve yağ katkısız olmak şartıyla salça veya püresini kullanabiliyoruz.
YAĞSIZ SÜTTOZU3 yemek kaşığı)Birçok tarifte kullanılabilen bir ürün.Bizde PINAR markasının süttozu kullanılabilir.Kahve beyazlaştırıcı ürünlerle karıştırmayın sakın çünkü içerikleri tamamen farklı.
SOYA SOS(1 yemek kaşığı)Lezzetli bir seçenek.Piyasada az sodyumlu olanı mevcut.Onu tercih ediyorum ben.
GOJI BERRY Kitapta adı geçmediğinden tereddüt duyulan bir meyve olsa da Dukan chat’te sık sık yer alıyor.Kullanımı şu şekilde ATAK EVRESİ:Günde 1 yemek kaşığıSEYİR EVRESİ:Saf protein günlerinde 1,sebze+protein günlerinde 2 kaşık,GÜÇLENDİRME EVRESİ:Günde 3 yemek kaşığına kadar miktarı yükseltebilirsiniz.
YAĞSIZ MEYVELİ YOĞURT(2 adet)Bu da tatlı krizlerinde hayat kurtarıcı oluyor.Yaratıcı arkadaşlarımız yağsız yoğurt ve splenda ile çoğaltıp yiyerek zararı azaltıyorlar.İyi fikir)
SURIMI(günde 8 adet)Surimi çubukları çok pratik ve lezzetli atıştırmalıklar.Yanınızda rahatlıkla taşıyıp sade olarak tüketebileceğiniz gibi salata ve değişik mezelerde de kullanabilirsiniz.
SUSAM,ÇÖREKOTU,KETEN TOHUMU(1 çay kaşığı)
TATLANDIRICILI ŞEKER veya SAKIZLAR4-5 adet)
RHUBARB(100gr)Daha önce de bahsetmiştim rhubarb’dan.Özellikle kabızlığa çok iyi gelen bir sebze.
ÖNEMLİ:
LIGHT PUDINGukan’ın Tolerated Foods listesinde adı bile geçmiyor fakat bizler bunu yemeye de çok meyilliyiz.Nişasta ve yağsız kakao içermesi,şekersiz ve yağsız olması biraz masumlaştırsa da kilo vermeyi ciddi olarak durdurabilir.Tamamen kendi insiyatifinizde tüketin ya da 1’er kaşık kakao,splenda süt ve nişastayla kendi pudinginizi yaratın.
Heran yeni besinler eklenebilir bu listeye.Ben takipteyim merak etmeyinD
Bu arada tüm evrelerde sınırsız tüketebileceğiniz bir yiyecekten de sırası gelmişken bahsetmeliyim.Bu ürünün ismi SHIRATAKI NOODLES.Dukan.US sayfasında olarak satılmaya başlandı bile.
Bu ürün klasik Japon noodle’ın ince ve sıfır karbonhidratlı bir versiyonu.Yer elmasına benzeyen bir sebzeden yapılıyor ve kalorisi 0.Kullananlar kendine has bir kokusu ve dokusu olduğundan bahsediyor ve çeşitli soslarla yendiğinde makarna ihtiyacını karşıladığı gibi tok tutma özelliği de mevcut.Kolestol ve şeker için de çok faydalı olduğu, menüye eklendiğinde günlük lif ihtiyacını da önemli ölçüde sağladığı söyleniyor.Şimdilik sadece uzaktan bakabildiğimiz bu ürün yine girişimlerimiz sayesinde yakında Türkiye sınırlarından girebilir.
vallahi ben bugün balonu kesin patlattım, nasıl duracam bilemiyorum inşallah sabaha regl olmuş olurumda bu ayki krizde bitmiş olurevet yaa bende deminden beri peynir yedim süt ictim tencere keki yemistim ondan attim agzima yedim de yedim insallah durucam :18:
çok sağol canım, yalnız bu alıntı güvenilir bir yerden alındı dimi ?
malum sürekli bişeyler duyuyoruz o serbest bu serbest diye, açıkcası ben kitapta yazanlar hariicindeki hiçbişeyi serbest kabul etmiyorum
arada kaçamak yapmıyormuyum? bugün olduğu gibi tabiki yapıyorum ama soranada ben yedim ama yasak bilgizin olsun diye özellikle belirtiyorum
eğer belirttiğin gibi dukanın kendi güncellemeleri ve kitaba henüz girmemiş bilgilerse ne mutlu bize.........
yarın itibariyle tam olarak baslıyorum :) ön alıstırma olmus gibi oldu :) bu arada nescafe 2 si bi aradalar var ya sekersiz onlardan istedgimiz kadr içebiliomuyuz ?Afiyet olsun diyelim o zaman :) ama bence tam anlamıyla uygulayabileceğin zaman başla,ya da misafirlikte bile olsa yemeğin dışında bişeyler yememeye çalış.Diğer türlü tam anlamıyla verim alamazsın,her seferinde baştan başlamaya kalkarsın buda sağlığın açısından iyi olmaz bence