düğünlerde oynamamak

Ay hiç sevmiyorum şöyle insanları nisanimda herkes kadındı arkadaşıma ısrar ettim kalk en mutlu günüm diye annesiyle hanım. Hanım oturdular masada sinir olmuştum ya bulunmaz Hint kumaşları sizi
İncileri dökülüyor sanki ay oynamayınca kazulet yutmuş gibi oturunca daha çok dikkat çekiyorlar haberleri yok. Tavırlı mı acaba vs diye millet bin tane şey düşünüyor. Kalk 2 dön otur. Sana geç mezdeke oyna, twerk at, bütün hünerini sergile diyen yok. Koca koca insanlar oynuyor be deşarj olmaya, ne bilem değişik!

Diyorum ya işte sinir olmuştum vallahi sessiz sessiz oturdular annesiyle ne gıcık tavırlar ya aynen öyle hepimiz sanki çok güzel mi oynuyoruz ama biri gel oynayalım deyince de kırmadan kalkıyoruz en fazla alkış yaparsın yani dansöz gibi kıvır diyen yok ortaya geçip

Aynı bende senin gibiyim. Düğünlere gitmem bu yüzden Oynamayı hiç sevmem oynayan erkeği de hiç sevmem kendim gibi birini buldum. Hiçbir şeye gerek yok
Ben 15 yıl önce evlendim düşün düğün yapmadık
Dünyayı gezdik hep
Şimdi duyuyorum bu akım yeni Yeni başlamış

Hiç! Bu oynamayanlar hele annesiyle ağzı kapalı kritk yapanlar bana hep çok sinsi gelmiştir.

Eğer tanıdığım,sohbetim olan biriyse ben oynarım. Severim de. Oynamasam da kenara geçer alkışlarım. Bazı düğünlerde kimse gelin-damata eşlik etmez, üzülürüm öyle düğünlerde hiç oturmam belki de. Ben bunu başkaların mutluluğunu paylaşmak olarak görüyorum. Geçen gün arkadaşımızın düğününe gittik en yakın arkadaşı hiç yerinden kalkmadı. Garipsedim mesela.
Düğünümde 1 dk oturmadım ve bütün arkadaşlarımız, sevdiklerimiz pistte bize eşlik etti. Hayatımın en eğlenceli günüydü. Sevdiklerim yanımda olmasa bozulurdum
Eğer bir sosyal fobiniz yoksa, düğün sahibinin de tanıdığıysanız kenara geçip alkışlayabilirsiniz. Atla deve değil bence. Ama insanların böyle ısrarı da kötü bir durum tabi.

Dans etmek insana pozitif enerji verir. Bazı toplumlarda tanrıya dua ederken dans eder insanlar çünkü enerjileri yükselir. Belki çok mutlu olacaksınız deneseniz. Bu inada binmiş sizde artık biraz. İnsan mutlu olmak istemiyorsa, edilemez elbette.
Ama bunu bu kadar dert etmeyin.
Ben de hiç anlamam ama çok severim biri kolumdan tutup sahneye çağırdığında eğlenmeyi.
Kendim cesaret edemem çünkü.
O esnada nasıl göründüğümü de umursama, eğlenmeye bakarım. Gerçekten eğlenirim de.
Yani sırf sahneye kaldırırlar diye "dul kadın gibi" sade nikah yapmayın:)

Ah canım demek gelenekçi değilsin. Ananem bile artık dul kelimesiniz kullanmıyor dul değilmiş çıtır kızmış. Senin kafan varoş
Aradığım yorum, ağzına sağlık
Oynamak zorunda değilsin, bi sürü de oynamayan insan var ama sen o köşede surat asıp, milleti beğenmeyip sevimsiz sevimsiz oturanlardansın bence, öyle bi enerjin var. Ben de oynamam ama millete de oynuyo diye "cringe" demem. Kendini ne zannediyorsun, "çıtır genç kız" olmak haricinde ne gibi üstünlüklerin var?
Kasılmayı cool olmak zannedip kullandığı söz "dul kadın"
Cidden varoş.

Son düzenleme:
genelde muhafazakar aileler sade nikah ile evlenen düğün yağmayan kızlara dul gözüyle bakıyor
Geleneksel bir insan olmadığınızı söyleyip kendi düşüncenizi dul olmamakla(!), ççıtır biz kız olarak savunmanız ilginç.

20 yaşındaki kuzenim bundan 20 yıl önce sade nikahla evlendi ve geleneksel muhafazakar aile yapısına sahibiz. Ardından 3 kuzenim daha aynı şekilde evlendi. Dikkat çekmek istediğim nokta hepsi çıtır (!) olup muhafazalar ailelere sahipler ve 20 yıl öncesi.

30 yaşında bir çocuklu arkadaşım kocaman nişanından tutun düğününe kadar her şeyi yaptı. Aynı şekilde 40 yaşında arkadaşım dul(!) olmasına rağmen dansöz bile çıkarttı sahneye.

Lütfen kendi düşüncelerimizi savunurken başka bir grubu itham etmekten çekinelim. Dul, çıtır ya da bekar olmadığım halde bu dil beni çok rahatsız etti

Oynamayı sevmiyorsun dans etmeyi de mi sevmiyorsun.Gençsin en güzel zamanların kasılmayı bırak biraz şen şakrak ol,cıvıl cıvıl ol,eglenmeyi bil.Sonradan ararsin Bu dertsiz gunlerini.Hatir icin muzigin ritmiyle bir iki sallansan da olur,kendine sans ver.Bir de hayatta cok kati,cok sert olmamak gerekir,biraz politik olmayi bilmek gerekir.Bence insanlari ve kendini sasirt bir daha ki secede ,sinirlarini zorla.

İstemiyor oynamak sırf birileri istiyor diye iki dönüp oturması saçma olmaz mı,başkalarına göre mi yaşayacagız

Bence bu dönemde herkes başkalarına göre yaşama deyimini aşırı abartıyor.
Yani sonuçta hayati bi karar değil. Düğüne gidip tüm gün oturmak aşırı sinir bozucu. Hiç gelme daha iyi bence.

Yani sonuçta hayati bi karar değil. Düğüne gidip tüm gün oturmak aşırı sinir bozucu. Hiç gelme daha iyi bence.
Bana da düğüne gelen herkesin oynamak zorunda oldugunu düşünenler çok sinir bozucu geliyor ne yapalım yani kuzenimiz arkadaşımız çağırmış illa ya oyna ya gelme gibi birşey saçma değil mi giderim tebrik ederim biraz oturur çıkarım,kimse zorladı diye oynayamam,

Düğün de yaşamın bir parçası ya hani,başkası zorluyor hatta babana şikayet ediyor diye kalkıp oynamak zorunda olmak,o anda kendi tercihini yaşamayıp başkasına göre yaşamak olmuyor mu,

Düğün de yaşamın bir parçası ya hani,başkası zorluyor hatta babana şikayet ediyor diye kalkıp oynamak zorunda olmak,o anda kendi tercihini yaşamayıp başkasına göre yaşamak olmuyor mu,

E zaten ilk baştan istemediğin düğüne giderek baskıyı kabul ediyosun. Hiç gitmek istemiyorsan kabul etmeyerek hiç gitme.

E zaten ilk baştan istemediğin düğüne giderek baskıyı kabul ediyosun. Hiç gitmek istemiyorsan kabul etmeyerek hiç gitme.
Düğüne oynamak için mi gidilir,evlenenleri tebrik etmek,mutlu günlerinde yanında olmak için gidilir sanıyordum siz de baskıcı taraftasınız maalesef,anlamadığınız düğüne gitmeyi istememek değil oynamayı istememek

aynen sinir oldum herkes bi alınganlık yapmış

niye bu kadar alınganlık ettin anlamadım gerçekten komik. dul mıhabbeti zaten eski kafalılık ben öyle düşünmüyorum, ama muhafazakar aileler öyle düşünüyor, e çevrem de muhafazakar , beni öyle düşünürker demek istedim, bu kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…